PlayStation.Community

2016.10.13. 11:37 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Csőre töltött ágyúk.

A Cannon Brawl tipikusan az a stuff, mely gyakorlatilag még a legkisebb mértékű médiavisszhangot sem volt képes kiváltani a videojátékos társadalmon belül, az ember a PS Store kínálatának böngészése közben könnyen átsiklik felette, vagy inkább észre sem veszi, létezése igazából csak a vonatkozó honlapokon tűnhet fel, de több, mint valószínű, hogy ott sem mutatkozik iránta különösebb érdeklődés. Mindez véletlen lenne?
Nos, nem egészen. Bár mostanában az indie-kínálatra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy kevés lenne, a rengeteg jobb és tartalmasabb szórakozást igénylő cím tengerében a játékosnak kevésbé akad meg a szeme egy ilyen, kissé retro hangulatú programon. Remek példa erre a híres és sokak által kedvelt Worms széria legutóbbi része, mely nemrég kezdte meg a térhódítását, és igazság szerint a tapaszalt játékos inkább erre ruházna be, mint a Cannon Brawlra. Az összehasonlítás nem véletlen, ugyanis a Turtle Sandbox fejlesztőcsapat játéka hasonló ahhoz a hangulathoz, és metodikához, mint ahogy azt a Worms epizódokban láthattuk.
Lényegében, mint ott, úgy itt is, egy valós idejű, 2D-s stratégiai játékról van szó, mely gyors döntéseket, és még gyorsabb reagálást igényel. A könnyen kezelhető felület, vidám, rajzfilmes környezet, ütemes összecsapások, feszült és dühös csaták végig izgalomban tartják a játékost, a program sikeresen ötvözi a stratégiai stuffok mechanikáját a lövöldözős-ágyúzós játékmenettel.

A Cannon Brawl főmenüjét nézve nem találkozhatunk túl sok újdonsággal: a játék tartalmaz egy igencsak sovány kampány módot, de a készítők nyilván direkt nem akartak különösebben belemenni a mély történetbe és komoly cselekménybe, ezért a sztori csupán csak körítésként szolgál a pályákhoz. Két testvér összecsap a királyság irányítása végett, melynek az a következménye, hogy az egyik elrabolja a másikat, őt pedig nekünk kell megmenteni. A testvérpár jobbik tagjának leánya szövetségeseket toboroz, ki akarja hozni, miközben meg akarja állítani romlott nagybátyát is. És ez lesz a mi feladatunk.
A kampány meglehetősen rövid, csak 20 szintet tartalmaz, nem lesz más dolgunk, mint pályáról-pályára haladni a léghajónkkal és lerombolni az ellenfél bázisait, miközben védjük a sajátunkat is. A megszerzett pénzek segítségével fejleszthetjük bázisunkat, igaz, mindez csak korlátozott szabadságot biztosít számunkra.
Természetesen különböző fegyvereket, és más eszközöket is vásárolhatunk. A lehetőségek először eléggé limitáltak, de persze idővel különlegesebb tárgyak, segítségek is megnyílnak, ilyen például a ballon, bányász tábor, esetleg rakétavetők és lézerek, amivel több sérülést okozhatunk az ellenség hajóinak és várainak. A játék egyik nagy problémája, hogy bár számtalan fegyver és fejlesztés nyitható meg, a legtöbb csata gyakorlatilag ugyanúgy zajlik. Megyünk előre és lövünk, nagy vonalakban csak a helyszín változik. Előfordul, hogy túlzsúfolt a csatatér is, ami könnyen megzavarhat minket az odafigyelésben, ha ehhez hozzávesszük, hogy néha már-már túlságosan is nehéz a játék, ráadásul nem nagyon jutalmazza a találékonyságunkat sem, bőven vannak olyan elemei, ami a kedvünket szegheti.

A grafika, mint ahogy előbb említettem, valóban hangulatos. Színes, változatos, megmosolyogtató a világ, ami ezen felül még egy csipetnyi retro-érzetet is kelt magából. Különösebb probléma nincs vele, tökéletesen lett összehozva, jól fut, de ez egy ilyen címtől minimum elvárható.
A legnagyobb gond a Cannon Brawlal azonban kétség kívül az, hogy egy idő után (ami nem is annyira sok) vészesen monoton lesz. Még az online mód ellenére is, hiszen hiába nyithatóak meg különböző tapasztalati pontok segítségével új pilóták, fegyverek, az egyszerű taktika annyira hatékony, hogy nehéz ezeket a plusz dolgokat igazán értékelni.

A Cannon Brawl nem rossz játék, de kisebb adagokban jobban fogyasztható. Főleg, ha találunk egy-két barátot, akik hasonló képzettségi szinttel rendelkeznek, mint mi, bőven ki lehet tolni a szavatosságot, egyébként sajnos könnyen rá lehet unni. Egyedül hamar letolható, alig pár óra alatt végezhetünk vele, onnantól kezdve pedig már csak a multiplayer ad valamennyi izgalmat, igaz, az sem annyit, amennyi elvárható lenne, vagy amennyivel megelégedhetne az ember, és talán még az olcsó ára ellenére is csipetnyivel drágább a kelleténél, de aki vevő erre a témára, az alighanem megtalálja benne a számításait.
Kérdés, hogy hányan vannak, akiket ez még 2016-ban lázba hoz?

Fejlesztő: Turtle Sandbox
Megjelenés: 2016.08.03.
Ár: 3090Ft
Játékosok száma: 1-2 játékos
Kép: 720p, 1080i, 1080p
Méret: 348MB
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. VictorVance  Szerkesztő
2016.10.17. 22:08:02
LV18
Válasz 3. martin üzenetére:
Akár.
Örülünk?
3. martin  Főszerkesztő
2016.10.17. 22:00:51
LV27
Válasz 2. VictorVance üzenetére:
Vitán.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2. VictorVance  Szerkesztő
2016.10.17. 20:00:20
LV18
Válasz 1. JediEco üzenetére:
Igen, a Worms már egy bejáratott franchise, aminek van egy bizonyos hangulata, és összességében is egy szórakoztató, jópofa játék.
Ez meg igazából csak azoknak felel meg, akik teljesen ki vannak éhezve az ilyen cuccokért.
Mobilra egyébként tényleg tökéletes lenne. Őszintén megmondom, inkább játszottam volna vonaton, buszon ülve, két hely közt utazva, mint a fotelben PS4-en.
Örülünk?
1. JediEco  Szerkesztő
2016.10.17. 18:06:18
LV3
Szerintem már csak annyiban is rosszabb lehet a Worms-től, hogy míg abban vannak azok a cuki kukackák akik folyton izegnek-mozognak, jó dumáik vannak, ebben az ágyúk/bázisok nem szolgáltatnak olyan fun faktort, mint a kukacok. Mobilos játéknak tök jó lenne.
"Néha tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!"
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Sorozat - Love, Death & Robots Volume 1. (2019)
2020.01.16. 16:14 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az erőszak és nemi szervek dala, időnként gondolatokkal.
Lapis x Labyrinth (PS4, PSN)
2020.01.16. 15:57 PSC egyperces
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Drágakő iksz labirintus.
Tools Up! (PS4, PSN)
2020.01.16. 13:51 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ne habozzál, tatarozzál!
Retrospektív - Watchmen - Az őrzők
2020.01.14. 12:03 Cool-Túra
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Zack Snyder megosztó képregényfilmje, több mint tíz év távlatából.
Romancing SaGa 3 (PS4, PSV, PSN)
2020.01.13. 13:47 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: martin
Miss. Miss. Miss. Na, találd már el te fakezű...
Simulacra (PS4, PSN)
2020.01.12. 16:23 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Hát szívem, ezt most kár volt jobbra húznod.
Borderlands 3 - a Moxxi’s Heist of the Handsome Jackpot DLC (PS4, PSN)
2020.01.11. 14:32 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: HTB
Moxxi's Eleven.
FARMER'S DYNASTY (PS4)
2020.01.10. 14:35 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: Petunia
Indul a bakterház.
Exception (PS4, PSN)
2020.01.10. 14:00 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Platformer köntösbe bújtatott vírusirtás.
TOKYO GHOUL: RE CALL TO EXIST (PS4)
2020.01.08. 15:27 Játékteszt
2 hozzászólás
Szerző: MrZ
Pay-to-Cry.