PlayStation.Community

2016.09.09. 11:05 Techno
33 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Értékeld a cikket!
Minden, amit tudni érdemes az új konzolról.

A PlayStation Meeting 2016 során a Sony bejelentette: november elején érkezik a PlayStation 4 Pro. Ez a cikk egy összefoglaló az ismert tényekről és lehetőségekről. A „kérdezz-felelek" a hivatalos európai PlayStation blog oldaláról származik, a műszaki adatokat pedig IDE kattintva tekinthetitek meg

Az eredeti PS4-gyel szemben (amelynek szintén frissen leleplezett Slim változata lesz a standard szeptember 15-től, és adatait ITT tekinthetitek meg) a PS4 Pro sokkal nagyobb teljesítménnyel bír. Ez természetesen számos kérdést vonz magával, amelyek megválaszolása érdekében hozta össze a már említett PlayStation Blog az alábbi GYIK-ot.

Alapvető kérdések

Kérdés: Mi a PS4 Pro?

A PS4 Pro a PS4 egy „felső kategóriás” változata, amely képes 4K grafikát kezelni, támogatja a HDR-t, magasabb és stabilabb FPS-t képes produkálni, valamint 4K videót is tud streamelni. A megjelenését követően a PS4 Pro által a támogatott PS4 játékok jobban néznek ki és stabilabban futnak majd, amely a fejlesztők kezébe hatékonyabb eszközt helyez a gazdagabb, részletesebb játékvilágok megteremtéséhez. Az már a fejlesztőkön múlik, hogy ezeket az eszközöket mi módon használják ki, és milyen élményeket hoznak létre. Ezekről láthattatok példát a PlayStation Meeting 2016 során.

Fontos kitérni arra is, hogy a PS4 Pro nem egy új konzolgenerációt képvisel. Nem válik értéktelenné a jelenlegi PS4 konzol, és nem is osztja meg a PS4 játékosokat. A PS4 Pro teljes mértékben a PS4 család tagja.

Kérdés: Mikortól, hol és mennyiért lesz kapható a PS4 Pro?

A PS4 Pro Európában, valamint egyéb SIEE régiókban november 10-étől kapható, ajánlott fogyasztói ára pedig €399/£349.

Kérdés: Lesznek különálló vagy exkluzív PS4 Pro játékok?

Nem lesznek PS4 Pro exkluzív játékok. Mivel a PS4 Pro és a standard PS4 egy család részét képezik, mindkét rendszer teljesen kompatibilis az összes jelenlegi, jövőbeli, és már megjelent PS4 játékkal, beleértve a PlayStation VR alkotásokat is. Minden PS4 játék PS4 Pro játék, és ez fordítva is igaz.

A PS4 Pro november 10-ei megjelenésétől kezdve minden kiadott PS4 játék képes lesz kihasználni már az első naptól a PS4 Pro nyújtotta előnyöket, illetve, bizonyos esetekben egy letölthető frissítés által nem sokkal a megjelenést követően. Bizonyos már megjelent játékok egy frissítésen keresztül használják majd ki a PS4 Pro előnyeit, többek között az Uncharted 4: A Thief’s End, a The Last of Us Remastered, az Infamous Second Son, a Shadow of Mordor és a Deus Ex: Mankind Divided.

Kérdés: Minden PS4 játék kompatibilis lesz a PS4 Pro-val?

Igen, minden létező PS4 játék teljesen kompatibilis a PS4 Pro-val. A fejlesztők a már kiadott PS4 játékokhoz letölthető frissítésekkel adhatnak hozzá olyan funkciókat, amelyek kihasználják a PS4 Pro-t.
Kérdés: Az SIE továbbra is árusítja és támogatja a standard PS4-et?

Igen. A PS4 Pro a PS4 platform generáció továbbfejlesztése, amely tartalmazza a standard PS4 készülékeket is. A PS4 Pro-t olyan játékosok számára tervezték, akik a videojátékok innovációjának élén szeretnének állni. Akár megvásárolod az új rendszert, akár a standard PS4 készüléken játszol tovább, ugyanazokkal a játékokkal játszhatsz.

Kérdés: Szükséges egy 4K TV a PS4 Pro számára?

Nem. A PS4 Pro a standard PS4-nél sokkal magasabb felbontások megjelenítésére képes 4K TV-k használatakor. De ha HDTV-d van (720p, 1080i, 1080p), a PS4 Pro még akkor is növelheti a játékélményt.

Kérdés: Milyen előnyöket nyújt a PS4 Pro, ha nem 4K HDTV-n játszanak rajta?

A PS4 Pro akkor is kínál előnyöket, ha nem 4K HDTV-n játszol rajta. Annak függvényében, hogy a fejlesztő hogyan használja ki a megnövelt teljesítményt, a PS4 Pro támogatással rendelkező játékok magasabb vagy stabilabb FPS-sel rendelkezhetnek, részletesebb környezeti vagy karakter modellekkel, nagyobb általános grafikai minőséggel, valamint számos egyéb grafikai fejlesztéssel. A PS4 Pro kihasználásával kapcsolatban számos videót is megtekinthetsz.

Továbbá, azon PS4 játékok, amelyek natív 1080p alatt renderelnek (amely a HD TV-k maximális minősége) a standard PS4-en, azok a HDTV-ken teljes natív 1080-pre növelhetőek.

Az alábbi táblázatban láthatjátok, hogy a PS4 Pro mi módon jelenik meg a különböző TV típusokon:

Kérdés: A PS4 Pro milyen felbontásokat támogat?

A 4K TV-ken a játékok maximum 4K (3840 x 2160 pixel, vagy „2160”p) felbontással futnak. HDTV-ken a játékok 1080p-n futnak.

Kérdés: A PS4 Pro kompatiblis lesz a létező letöltött PS4 játékaimmal, mentéseimmel, és PlayStation Network barát listámmal?

Igen. A PS4 Pro minden szempontból egy digitális ökoszisztémát alkot a standard PS4-gyel; két PS4 konzol rendszer, egy PlayStation Network, egy PS4 közösség. Ez azt jelenti, hogy elkezdhetsz játszani egy játékkal a PS4 Pro-n, feltöltheted a PS Plus-on keresztül a mentésedet az online tárhelybe, majd folytathatod a játékot máshol egy standard PS4-en. Már az első naptól kezdve minden tartalom és mentett adat kompatibilis lesz a PS4 Pro-val.

Kérdés: Mi a helyzet, ha már van egy standard PS4-em? Könnyű átvinni a játékaimat, a mentett adataimat, a Share által rögzített tartalmamat a standard PS4-ről PS4 Pro-ra?

Igen. Minden játékodat, mentett adatodat, rögzített képedet és videódat, rendszerbeállításaidat, és egyéb tartalmadat egy standard Ethernet kábel segítségével viheted át a standard PS4-ről PS4 Pro-ra. Ez a folyamat egyébként – azzal a kitétellel, hogy a készülékek rendelkezzenek 4.00-ás vagy magasabb verziószámmal, illetve egy PSN felhasználó legyen bejelentkezve mindkét rendszeren – minden irányban és esetben működik: standard PS4-ről standard PS4-re, PS4 Pro-ról standard PS4-re, valamint PS4 Pro-ról PS4 Pro-ra.

Ellenkező esetben bejelentkezhetsz PSN felhasználódba a PS4 Pro-n, hozzáférhetsz játékaidhoz és a többi tartalmadhoz a könyvtárban, majd letöltheted újra amit szeretnél. Természetesen az online tárhelyen található mentések is átkerülnek.

Kérdés:Lesznek újítások a DUALSHOCK 4 tekintetében a PS4 Pro rendszer által?

A PS4 Pro és a PS4 Slim mellé a legújabb DUALSHOCK 4 verzió jár, de jelentősebb új funkcionalitással nem bír. Az új DUALSHOCK 4-en a fénysáv a touch padon keresztül is világít, egy fényes vonalat hozva létre, amely egy színű a fénysávval. Ezen felül a Bluetooth kommunikáció mellett az USB kommunikációt is támogatja. A meglévő DUALSHOCK 4 kontrollerek a PS4 megjelenéséig visszamenőleg kompatibilisek a PS4 Pro-val, és az újabb DUALSHOCK 4 modellek is kompatibilisek minden PS4 típussal.
Műszaki adatok

Kérdés: Miben más a PS4 Pro mint a standard PS4?

A PS4 Pro jelentősen nagyobb teljesítménnyel bír mint a standard PS4 modell. A PS4 Pro új GPU-ja sok elemet alkalmaz az AMD legújabb „Polaris” felépítéséből, számos teljesen külön kialakított hardver innovációval, ami jelentősen erősebbé teszi a standard PS4 GPU-jához képest.

Összességében a teljesítmény növelése lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a PS4 Pro tulajoknak sokkal komolyabb grafikai lehetőségeket biztosítsanak, mint a stabilabb vagy simább FPS, a 4K renderelés támogatása, a fejlettebb grafikai lehetőségek, és számos egyéb.

Kérdés: A PS4 Pro milyen felbontásokat támogat?

A megjelenés napján a PS4 Pro minden HD felbontást támogat amelyet a standard PS4 is. Ami fontosabb, hogy a PS4 Pro bevezeti a 4K felbontást, 2160p YUV420 és 2160p RGB (ajánlott ha a TV támogatja) beállításokra egyaránt 60 FPS-sel, ha ezeknek megfelelő 4K TV-t és Premium HDMI (azaz HDMI 2.0) kábelt használsz.

Kérdés: A PS4 Pro támogatja a nagy dinamikatartományú képeket (High Dynamic Range, azaz HDR)?

Igen, a PS4 Pro teljesen kompatibilis a HDR10 specifikációval a megjelenése napján. A HDR10 egy széles körben támogatott HDR formátum amelyet számos nagyobb vállalat alkalmaz.

Kérdés: Mi a HDR?

A High Dynamic Range (magyarul nagy dinamikatartományú kép), vagy HDR egy új megjelenítési szabvány, amely óriási mértékben megnövelt színmélységet és nagyobb kontrasztot tesz lehetővé a standard dinamikatartományokhoz képest, amelyet már évtizedek óta alkalmaznak a hagyományos HDTV-k. Általánosságban a HDR tartalmak HDR-képes TV-n történő lejátszása érzékelhetően gazdagabb, telítettebb képet eredményez, amely közelebb áll a természetes látáshoz. Ez mélyebb, részletesebb feketéket jelent; fényesebb, ragyogóbb kiemeléseket; és sokkal szélesebb színspektrumot a régebbi HDTV technológiához képest.

Gyakorlatilag lehetetlen a HDR technológia valódi előnyeit bemutatni itt, ugyanis HDR-képes képernyő és tartalom kell a megtapasztalásához. IDE kattintva azonban szimulált „előtte-utána” jeleneteket tekinthetsz meg.

Kérdés: A PS4 Pro támogatja majd a Dolby Vision HDR-t?

Jelenleg nincsenek tervek a Dolby Vision támogatására.
Kérdés: A PS4 Pro igényel speciális készülékeket?

Csak abban az esetben, ha a 4K-t és a HDR-t szeretnéd megtapasztalni. Ellenkező esetben nem. A standard PS4-hez hasonlóan a PS4 Pro teljes mértékben támogatja a létező HD TV-ket (720p/1080i/1080p). A PS4 Pro továbbá 4K TV-k által támogatott 4K jel létrehozására is képes Premium HDMI kábel használatakor (amely a PS4 Pro mellé jár). A HDR kihasználása érdekében egy HDR10 formátummal kompatibilis HDTV-re van szükséged, valamint HDR10-es játékokra vagy tartalomra.

Kérdés: A nagyobb játékbeli teljesítményen, a 4K TV funkciókon és a 4K videó streamelés támogatásán kívül vannak más előnyei a PS4 Pro-nak?

Igen. A PS4 Pro 1TB-os HDD-vel, gyorsabb Wi-Fivel (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac), és egy harmadik USB 3.1 Gen.1 porttal a készülék hátulján kapható. A PS4 Pro nagyobb teljesítményű hardvere továbbá a PS VR játékok esetén is előny lehet, valamint a Share Play-hez és a Remote Play-hez hasonló streamelést is javítja, továbbá a Share gombbal rögzített tartalom is magasabb felbontású.

Minden egyéb tekintetben a PS4 Pro megegyezik a standard PS4-gyel, beleértve a kezelői felületet és a funkcionalitást.

Kérdés: Miért van szükségem Premium HDMI kábelre a PS4 Pro 4K TV-n történő használatához?

A legkiválóbb minőséghez a következőkre lesz szükséged: egy PS4 Pro konzolra, egy 4K TV-re Premium HDMI bemeneti porttal (amit gyakran kékkel jelölnek), és egy Premium HDMI kábel-re. A Premium HDMI kábel jár a PS4 Pro mellé, de akik hosszabbat szeretnének vásárolni, azok tartsák észben a Premium HDMI specifikációkat.

Az újabb Premium HDMI formátum képes megjeleníteni a 4K jelet 60 FPS-ig (60 Hz). A régebbi High Speed HDMI kábelek (azaz HDMI 1.4) képesek megjeleníteni a 4K jelet egy 4K tévén, de a teljesítmény 30 FPS-re korlátozódik (30 Hz).

Kérdés: Van más, amelyet tudnom kéne a PS4 Pro támogatásról 4K TV-men?

Mivel a 4K megjelenítési szabványok és a HDR funkciók még nagyon újak, ajánlott a 4K TV használati utasításának és egyéb referencia anyagoknak az alapos tanulmányozása a teljes megértés érdekében.

Kérdés: A PS4 Pro támogatja majd a PlayStation VR-t?

A PS4 Pro teljes mértékben támogatja a PlayStation VR-t, úgy, ahogy a standard PS4 is. Fontos megemlíteni, hogy a PlayStaion VR integrált kijelzője 1920 x 1080-ig képes megjeleníteni; 4K-t nem támogat. Továbbá, a PS VR headset nem támogatja a HDR funkciókat.

Ettől függetlenül a PS4 Pro jobb teljesítménye lehetővé teszi a VR fejlesztők számára a jobb grafikai minőséget, a stabilabb vagy simább FPS-t, valamint az egyéb látványbeli javításokat. A fejlesztők PS4 Pro funkciókkal is bővíthetik a PS VR játékokat a megjelenésüket követően egy letölthető frissítésen keresztül.
Kérdés: Mely PS VR játékok támogatják a PS4 Pro-t?

Mivel jelenleg sem a PS VR, sem a PS4 Pro nem jelentek meg, a PS4 Pro megjelenéséhez közelebb áruljuk el ezeket a játékokat.

4K tartalom

Kérdés: A PS4 Pro támogatja az Ultra 4K Blu-ray lemezeket?

Nem, a PS4 Pro belső Blu-ray meghajtója nem támogatja az új Ultra 4K Blu-ray lemez formátumot. A standard PS4-gyel azonos Blu-ray lemezeket támogatja. A Blu-ray lemezjátszó alkalmazás azonban támogatja a DVD és Blu-ray lemezek tartalmának jobb minőségű felnagyítását.

Kérdés: Milyen 4K lehetőségeke támogat a PS4 Pro?

Fejlesztés alatt állnak a 4K streamelési alkalmazások a Netflix és a YouTube számára. Bár a 4K streamelés még kezdeti fázisban van, nagy valószínűséggel más szolgáltatások is biztosítanak majd 4K tartalmat a jövőben.

Kérdés: Lesznek 4K filmek vagy TV műsorok a PlayStation Store-ban?

Jelenleg nincsenek tervbe véve a PS4 Pro megjelenésekor, de a PlayStation Network csapata utánajár a dolognak.

Egyéb kérdések

Kérdés: Mekkora fizikailag a PS4 Pro?

A PS4 Pro egy kicsivel nagyobb a 2013-as eredeti PS4 modellnél, és méretei a következőek: 295x55x327 mm (szélesség x magasság x mélység)

Kérdés: A PS4 Pro tulajok rendelkeznek majd teljesítménybeli előnnyel az online játékok esetében ha standard PS4 játékosokkal játszanak?

Általánosságban nem. A tesztelés és kiegyensúlyozás a játékfejlesztők feladata, és bár igaz, hogy a PS4 Pro jobb hardvere stabilabb vagy simább FPS-t képes biztosítani a támogatott játékoknál, a fejlesztők számos eszközzel rendelkeznek a kiegyensúlyozatlanság elkerülése érdekében.

Kérdés: Lesznek változtatások a Remote Play vagy a Share Play tekintetében a PS4 Pro-nál?

Igen. A PS4 Pro előnyei jelentős streamelési előnyöket tesznek lehetővé ha az internet sávszélessége elég gyors. A PC, Mac vagy Xperia Remote Play felhasználók 1080p-ig képesek streamelni a játékmenetet egy PS4 Pro készülékről. A standard PS4 vagy PS4 Pro Share Play felhasználók is képesek lesznek streamelni 1080p-ig játékmenetet egy PS4 Pro készülékről.

A PS4 Pro adaptív streamelési technológiája a Remote Play és a Share Play esetében is megkísérli optimalizálni a streamelés minőségét annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki az elérhető internet sávszélességből. A legjobb élmény érdekében 15Mbps vagy annál magasabb csatlakozás ajánlott vezetékes Ethernet csatlakozással (és nem Wi-Fivel), ha az lehetséges.

Kérdés: A Share gomb jobb minőségű tartalom rögzítésére lesz képes a PS4 Pro játékok esetében?

Amikor PS4 Pro funkciókkal rendelkező játékkal játszol, akkor a DUALSHOCK 4 Share gombjának használata magasabb felbontású képeket és videókat rögzít a standard PS4-hez képest. A konkrét adatok eltérnek játékonként, de bizonyos játékok támogatják majd az 1080p-s videó rögzítést, valamint a képek készítését 3840 x 2160 (4K) pixelig.
Kérdés: Közvetíthetem a játékomat magasabb beállítások mellett?

Igen. A megjelenés idejekor 1080p-s és 60 fps-es YouTube streamet közvetíthetsz.

Kérdés: A Sony 4K TV-k passzolnak a PS4 Pro-hoz?

Bár még nem ajánlanánk konkrét TV-ket a PS4 Pro-hoz, a Sony már régóta fejlett technológiájú TV-ket tervez, és ez a hírneve a 4K TV-k világába is átterjedt.

Kérdés: Milyen méretű 4K TV-t szerezzek be?

Nem ajánlhatunk hivatalos TV méreteket a változó szobaméretek, az eltérő ülési távolság, és a különböző média típusok miatt. A 4K játékok és filmek akár négyszeresét is elérhetik az 1080p-s jel felbontásának, így a 4K teljes kihasználása érdekében olyan TV-re van szükséged, amely kényelmesen teszi ezt lehetővé.

Ha új 4K TV-t szeretnél a PS4 Pro-hoz, akkor kifejezetten ajánljuk a HDR10 kompatibilis modelleket, amelyek élénkebb és jobb kontrasztú képet eredményeznek a HDR10 képes játékoknál és filmeknél.

Kérdés: Ha PS4 Pro-t használok 4K TV-n, de olyan PS4 játékkal, amely nem rendelkezik PS4 Pro funkcióval, akkor attól függetlenül 4K lesz a megjelenítése?

Igen. A régebbi PS4 játékok, amelyek nem rendelkeznek dedikált PS4 Pro funkciókkal, 4K-ban kerülnek megjelenítésre ha PS4 Pro konzolon játszol velük és támogatott 4K TV-n Premium HDMI kábelen keresztül. Azonban, a PS4 Pro funkciók támogatásának hiányában vizuális előnyöket nem fogsz látni.

Forrás: PlayStation.Blog EU
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
33. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2016.11.01. 18:23:50
LV28
Válasz 30. Balee üzenetére:
Ha új gépbe rakod át (hiába PS4 ez is) akkor automatikusan leformázza a vinyót a gép ha jól tudom.
32. fczolika  PlayStation.Community tag
2016.09.17. 03:55:51
LV1
Most akkor full hd tv-n lesz valami grafikai javulás vagy nem a playstation pro-val???
Psn: fczolika
31. birk  PlayStation.Community tag
2016.09.12. 21:49:42
LV3
Válasz 30. Balee üzenetére:
Ez egy jó kérdés mert én is ezen gondolkodtam
30. Balee  Devil's Advocate
2016.09.12. 17:39:33
LV12
Engem az is érdekelne, hogy ha átrakom a Pro-ba a simából a 2 terrás vinyómat, működni fog-e az újjal? Egyszerűbb mint másolgatni.
29. alucccard  A retkes
2016.09.12. 09:12:54
LV22
Válasz 21. DanielBiG üzenetére:
Rendszer ua, szal kell mennie, deaktivalni kell a gepeket.
28. KAMIKAZE-HUN  PlayStation.Community tag
2016.09.10. 11:19:29
LV7
Válasz 26. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
Most láttam már írták elöttem:)
"Örökké nem eshet"
27. bruta-hun  PlayStation.Community tag
2016.09.10. 11:17:08
LV5
Izé én full beszoptam, hogy nextgen volt 3 éve meg minden és most vegyem meg megint, hogy fullHD legyen. Jó oké, nem kell, nem fogom. De akkor mi is lesz most a valós 4k val? Ezt most már tényleg az lesz ugye? Hát perszee :DDD
sör
26. KAMIKAZE-HUN  PlayStation.Community tag
2016.09.10. 11:16:57
LV7
Válasz 14. Onimushaman üzenetére:
Annyira azért nem hiszem, hogy megdobná mivel az XboxOne Slimben van 4K-s BD lejátszó és 130000ft ja és 2Terrás a HDD benne!
"Örökké nem eshet"
25. Luki05  PlayStation.Community tag
2016.09.10. 10:37:44
LV3
A bibi csak az hogy most mindenki mehet új tévét venni ha nem akar kimaradni a jóból.Alsó hangon is 300K-nál kezdődik egy normálisabb 4K HDR tévé ami már képes valós HDR-re és nemcsak feldolgozza azt.
24. Luki05  PlayStation.Community tag
2016.09.10. 10:31:21
LV3
Most nem akarok szörösszívű lenni de két éve már tudnia kellett volna a PS4-nek a 4K-t.A HDR viszonylag friss dolog de a 4K tévéket már 3 éve lehet kapni.Az hogy nincs még most sem 4K Blu Ray meghajtó elég nagy öngól szerintem,nem igazán sikerült megértenem miért hagyták ki,ha már tényleg a 4K HDR-ről szól manapság minden.Amúgy üdvözlendő a Sony törekvése hogy tartsák a lépést a technológiai fejlődéssel,a frissített konzol ára sem lett annyira vészes,kiváncsian várom mit tudnak kihozni a HDR technológiából,mert ez életképesebbnek tűnik mint anno a 3D.
23. prototype  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 21:58:44
LV11
Ha nem bírja a stabil 60 fps-t a mai játékokkal, akkor kuka az egész, kár volt kihozni. Sz@rok a 4K-ra, normális frame rate legyen.
"Brave. Not particularly clever, but brave."
22. Onimushaman  Szerkesztő
2016.09.09. 21:39:24
LV24
Válasz 21. DanielBiG üzenetére:
Hogy mi?
señor
21. DanielBiG  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 19:49:23
LV5
Végigolvastam, de arról nem találtam semmi infót, hogy a megosztott profilos gépeket ha lecserél jük, ugyabúgy menni fognak a játékaink és a ps plusz? :)
Ghost Recon WILDLANDS Magyar Közössége
20. Greg  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 16:52:02
LV25
Válasz 19. Odin üzenetére:
Nyilván nem örökre az a 3 UHD BD lenne...
LV426
19. Odin  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 16:00:00
LV4
Érdekes. Ha a SONY berakta volna az UHD BD támogatást, most mindenki azon pörögne, hogy azért a 3 UHD BD lemezért miért rakták bele ezt a fícsört.
18. PSti  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 15:56:57
LV5
+1
Válasz 16. Onimushaman üzenetére:
Nem :))) Nyugodtan add drágábban.

De akkor most a kérdés az, hogy az XBox One S 2 TB 4K BD lejátszóval 130e (576) és a PS4 Pro meg 1TB sima BR lejátszóval 135e (576)? Akkor ez most mi? :)

De lehet majd kijön a Pro 4K BD verzió drágábban :)
17. Onimushaman  Szerkesztő
2016.09.09. 15:46:33
LV24
Válasz 15. PSti üzenetére:
Meg a PS2-t DVD-nek, de ezek az idők elmúltak szerintem.
señor
16. Onimushaman  Szerkesztő
2016.09.09. 15:45:27
LV24
Válasz 15. PSti üzenetére:
Lehet csak én vagyok ilyen geci, hogy a jobbat drágábban adnám?
señor
15. PSti  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 15:41:26
LV5
Válasz 14. Onimushaman üzenetére:
Pont az, hogy nem dobná meg az árát, hiszen a saját cuccuk.

Nagy ritkán igen, de nem is én vagyok a célközönség. A PS3 is ezért ment az elején annyira, mert volt benne BR. Sokan nem is játékra vették meg, hanem BR lejátszásra.
14. Onimushaman  Szerkesztő
2016.09.09. 15:39:05
LV24
Válasz 10. PSti üzenetére:
Gondolom megdobná az árát rendesen. A filmek, sorozatok is fent vannak már a store-on. A sima BR lejátszóját amúgy használod filmezésre?
señor
13. Greg  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 15:19:23
LV25
Ja meg: "a PS4 Pro nem képvisel egy új konzolgenerációt."
Kérdezem én akkor mit képvisel ?! Ha valami akkor ez a generáció váltás. Nagyobb felbontás szebb gép stb stb....
LV426
12. Greg  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 15:09:51
LV25
Bocs... csak most nézem hogy már említették...
LV426
11. Greg  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 15:07:23
LV25
Azért az elég fura hogy nem támogatja a 4k-s Blu Ray lemezeket...
LV426
10. PSti  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 15:04:43
LV5
Válasz 9. George_Bluth_sr üzenetére:
Házon belül a Sony ha belerakná a 4K BD lejátszót, akkor neki azért nem kéne licensz stb díjakat fizetni, mint az MS-nek. Tehát megszívatja evvel a saját vásárlóit, akik egy csomóan rohannának már csak ezért PS4Pro-t venni, (vagy slim-et, ha abban lenne) de nem, azt mondja, hogy a stream a jövő. Ami végül is nem kamu, mert valóban az a jövő, csak most a most van. Most jelenik meg a PS4 Pro, nem majd valamikor 2020-ban. Most pedig az embereknek ez kell. Az USA PS blogon is sokan írták a PS4 Pro bejegyzésnél, hogy ha nincs benne 4K BD, akkor nem is érdekli őket a cucc.

Amikor 4K Stream lesz a jelen, akkor filléres eszközökkel lehet már azt megoldani.
9. George_Bluth_sr  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 14:53:27
LV1
Válasz 4. PSti üzenetére:
Hogy?
Pénz van a banán standban!
8. PSti  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 14:48:05
LV5
Válasz 7. MolonLave üzenetére:
Ja, a jövő az a 3 év, amíg nem lesz PS5. Mind a ketten tudjuk, hogy ez egy óriási nagy kamu. Nem a részedről, hanem a sonytól.
7. MolonLave  Főszerkesztő-helyettes
2016.09.09. 14:45:09
LV2
Válasz 4. PSti üzenetére:
"Mert a jövőt a 4K streamelés jelenti" - ezt nyilatkozták.
6. Adamska  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 14:18:36
LV2
"A PS4 Pro a standard PS4-nél sokkal magasabb felbontások megjelenítésére képes 4K TV-k használatakor. De ha HDTV-d van (720p, 1080i, 1080p), a PS4 Pro még akkor is növelheti a játékélményt."

A játékélményt.
lol
5. Adamska  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 14:16:11
LV2
Game Impress Watch: For the 4K HDR patch for existing titles, will it cost money? Or will it be free?

Ito: It will be different for each title. I believe it will depend on the thinking of each licensee.

Note: Here, Ito is referring to third-party publishers.

Game Impress Watch: What about Sony Interactive Entertainment?

Ito: I think it will vary for each one of our titles.

Game Impress Watch: What you’re saying is that there will be titles that have a fee [for the patch] and [patches for the] titles that are free.

Ito: That is correct.
4. PSti  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 14:06:41
LV5
Sony miért engedi, hogy a konkurenciában legyen 4K BD lejátszó? Xbox One S-ben van, nem?
3. MolonLave  Főszerkesztő-helyettes
2016.09.09. 13:21:36
LV2
Válasz 2. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
"Mert a jövőt a 4K streamelés jelenti" - ezt nyilatkozták.
2. KAMIKAZE-HUN  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 13:20:23
LV7
Nincs benne 4K BD lejátszó de gáz, így már nem is kell:)
"Örökké nem eshet"
1. tagor  PlayStation.Community tag
2016.09.09. 12:50:40
LV3
Billeg?
Időnként teljesen a hatásom alá kerülök.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Elmélkedő - Virtuális Futballigazság Döntő
2019.07.25. 22:00 PlayStation.Community
12 hozzászólás
Szerző: martin
...azaz csapatért játékot, vagy játékért csapatot?
Slay the Spire (PS4, PSN)
2019.07.19. 09:42 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Na még egyszer, utoljára.
DRAGON QUEST BUILDERS 2 (PS4)
2019.07.17. 17:06 Játékteszt
7 hozzászólás
Világokat építünk!
18 Floors (PS4, PSVR, PSN)
2019.07.16. 09:47 PlayStation Network
9 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négyemeletnyi borzalom.
Képregény - A sötét lovag visszatér
2019.07.14. 10:35 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az utolsó szuperhős-képregény.
Vaporum (PS4, PSN)
2019.07.14. 10:21 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Egy elfeledett zsáner feltámadása, ráadásul magyar nyelven!
Sorozat - Stranger Things: Season 3 (2019)
2019.07.13. 18:10 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Végtelen történet.
BLOODSTAINED: RITUAL OF THE NIGHT (PS4)
2019.07.12. 13:34 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Klasszikus képlet, komoly vérfrissítés.
Irony Curtain: From Matryoshka With Love (PS4, PSN)
2019.07.11. 11:27 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Oroszország anyácskában point and click játszani végig téged.
F1 2019 (PLAYSTATION 4)
2019.07.10. 09:16 Játékteszt
6 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Újabb esztendőnyi formaautózás.