PlayStation.Community

2009.06.14. 21:35 Cool-Túra
50 hozzászólás
Szerző: eszg_
Értékeld a cikket!
Öreg kutya ugat... és harap.

Amikor utoljára foglalkoztunk ezen rovat hasábjain a Depeche Mode-dal, azzal zártam a Playing the Angel ajánlóját, hogy ha izgalmas, szórakoztató, okos poplemezre vágysz, akkor nyugodtan vedd meg... az aktuális Madonna lemezt (Confessions on a Dance Floor). 2005 óta jó sok víz lefolyt a Dunán, Madge ügyesen lejáratta magát a szupergigaproducerek segítségéve összehegesztett cukorkás CD-jével, számos nagy világsztár sült bele a „nagy visszatérésbe” és megint felmerült a nagy kérdés, hogy mennyire érdekli / érdekelheti egy nyolcvanas évekből itt rekedt poprelikvia az embereket, egy gyors és olcsó nosztalgiatripen túl.

Az előjelek nem voltak túlságosan bíztatóak, az elsőként kislemezre másolt Wrong olyan görcsösen kapaszkodik a múltba, hogy ahhoz képest az Invaders Must Die maga a főnixmadárként lángoló megújulás. A dal minden szempontból nézve tipikus Módi szám, a tempó félgyors, a szintiszólam torzított, Dave Gahan hallványosan szenved, és egy férfikórus kántálja a refrén címadó darabkáját. Szuper. Szuper retroid. Úgy látszik kórtünet, hogy az alkotói válságban szenvedő együttesek visszanyúlnak a régi boldogabb napokhoz, egy kis ihletért.
De ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre még itt hever előttem a CD, valami posztmodern, pálcikákból összehordott borítóval, ami (meglepetés!) egészen tetszik. Némi rejtélyes sistergés és bippelés után kezdődik a műsor, az In Chains-szel. Már a címe se áll jól, de nem skippelem el, mert ugye mindent a kedves olvasóért. Időközben a zenekar már teszi a dolgát, az ismerősen ismeretlen dallam rögtön beeszi magát a hallójárataimba és nem ereszt, egészen a 6 perc felett ketyegő dal végéig. A finom gitárkaparászásért külön jó pont jár, Dave Gahan pedig tényleg majdnem beledöglik, annyira hangsúlyozni akarja, hogy ő most „in chains”. Hole to Feed okés, Wrong már volt és még mindig nem lett jobb, aztán kalapot emel és beköszön a Fragile Tension. Hümm, ez biztos valami jóféle cucc lesz, mert a track pont úgy indul, mintha egy pofátlanul fiatal indie-dance banda próbálná meg imitálni a Depeche Mode-ot, mai felfogásban. És jól csinálják! Mármint a Depeche Mode, nem a képzeletbeli pofátlanul fiatal indie-dance banda. Ezzel a számmal Martin Gore-nak élből sikerült megtalálni azt a nagyon vékony vonalat, ami a szintipop fénykorát köti össze jelennel és nem mellesleg itt és most az év egyik leggrandiózusabb refrénje tett látogatást a CD lejátszómban. Pöpec munka, ha ötször nem hallgattam végig egymás után, akkor egyszer sem, végül enyhe félelemmel engedem útjára újdonsült kedvencemet és hagyom, hogy a Little Soul hanghullámai hálózzák be a szobám. Visszafogott stílus, csak semmi slágergyanú, mintha az Exciterről pottyant volna le a cucc. A hüvelykujjak ezúttal is felfelé mutatnak, bár többször át kell hallgatni, hogy igazán meg lehessen szeretni. Oops, csak nem egy instant szingli érkezett az In Sympathy képében? Csak de. Újabb profin elkészített futuro-retró, akárcsak a Peace, ami dacára a szöveg által lefedett súlyos témának (alkoholizmusból való kigyógyulás), mégis játékos / optimista érzetet kelt a hallgatóban, hála az aranyos szintieffekteknek és a himnuszszerű refrénnek. Hajajj, mi lesz még itt, a minimalista Come Back is tök okés, pedig én temetni jöttem a zenekart, nem dicsérni. Na majd a Perfectről leírom cinikusan, hogy mennyire NEM tökéletes felvétel... Nem, sajnos nem megy, ez is teljesen okés cucc, talán egy helyütt a refrén kicsit túlságosan átcsap ringatózós tinglitangliba, de hát ez legyen a legkisebb baj. A Miles Away / Truth Is sajnos nem tudja fenntartani az album elejének nívóját és bár komolyabb baj nincs vele, mégis kicsit „vízízűnek” érzem a produkció. Záróra előtt még elandalít a Jezebel, ami minden bizonnyal hisztérikus sikert aratott volna a hatalmasra lakkozott fejű tinédzserekkel zsúfolt sulidiszkókban, ha pár évtizeddel korábban jelenik meg. A sort a Corrupt zárja, ami megint csak gyengébbre sikerült, viszont emlékeztet egy másik számra, csak nem tudom pontosan melyikre. Akinek van tippje, legyen szíves egy post képében adjon hírt róla, értékes Story magazin előfizetések várnak a helyes megfejtőkre.

A nap végén tehát a Sounds of the Universe nemcsak hogy állva maradt, de még jól oda is ver a bandát már végleg leírók (pl.: én) népes táborának. Igazi meglepetésalbum, amiről mi mást is írhatnék, zárásként, mint a következő mondatot: ha igazán tartalmas, szórakoztató, okos poplemezt akarsz, nyugodtan vedd meg...
Az új Depeche Mode korongot, Madonnát pedig hagyd a f*szba.

Depeche Mode – Sounds of the Universe (EMI, 2009)
http://www.youtube.com/watch?v=ioPtcBmNzQo
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.06.17. 19:20:44
LV1
Nincs hiba senkiben, ha tetszik, az a jó, hiszen akkor nem volt hiába a melójuk. :) Ez így van rendjén. :)
49. Petunia  Szerkesztő
2009.06.17. 17:23:24
LV12
Válasz 47. gemikeone üzenetére:
Akkor a nagy számok törvénye alapján a hiba biztos bennünk van, hogy nekünk tetszik, mert hát everything counts in large amounts. :)

Persze nincs harag, sok igazság van az érvelésedben, a nagy érdeklődésben bizonyára komoly szerepet játszik a dicső múlt is. :)
Endure and Survive
2009.06.17. 16:43:22
LV1
Szóismétlés, bukta, de sajna mobilról írok és nem olvastam vissza a szöveget. Bocsánat a hanyagságért:-)
2009.06.17. 16:29:58
LV1
A koncertek iránti nagy érdeklődés nem feltétlen köszönhető ennek a lemeznek. Én sajna régivágású módos vagyok és wilder kiválása óta egyre nehezebben fogyasztom a lemezeket. Ez viszont már tényleg csak kor és ízlés kérdése. Nem pejoratívan írtam az előző kommentet, félre ne értsetek, tényleg az ismerőseim és korosztályom körében egyértelmű volt sajna a fanyalgás. Sajna nekem is manapság egy recoil lemez több örömöt okoz, mint az elmúlt évtized mode lemezei. Ez csak szubjektív of kóz:-D pont ezért örültem és lepett meg pozitívan, hogy itt pozitív volt a fogadtatás.
46. Petunia  Szerkesztő
2009.06.17. 15:21:33
LV12
Válasz 43. eszg_ üzenetére:
Sztem en bloc többen is vagyunk, mert elég sok helyen dupla koncertet kell adniuk, akkora az érdeklődés. Mostanra a jövő januári BP-i koncert jegyeinek 40%-a is elkelt.
Endure and Survive
45. Petunia  Szerkesztő
2009.06.17. 15:20:29
LV12
Válasz 40. eszg_ üzenetére:
Erre miért nem gondoltam azonnal...? :P :DD
Endure and Survive
44. eszg_  Szerkesztő
2009.06.17. 06:48:05
LV13
Válasz 42. spoonman üzenetére:
Miért lenne?
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
43. eszg_  Szerkesztő
2009.06.17. 06:47:54
LV13
Válasz 41. gemikeone üzenetére:
Bizony és ha Petut is beleszámítjuk máris rögtön két emberről beszélhetünk. :)

Én egész jó kritikákat olvastam a lemezről egyébként.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
2009.06.17. 04:21:57
LV3
Válasz 39. eszg_ üzenetére:
azért nincs harag ugye?
A bustle in your hedgerow.
2009.06.16. 23:44:30
LV1
Jé, hogy volt olyan is akinek tetszett ez a lemez? Jó olvasni, mert nálam abszolút hatástalan volt, de nem is hallottam még jó kritikát róla.
40. eszg_  Szerkesztő
2009.06.16. 21:09:56
LV13
Válasz 36. Petunia üzenetére:
Minél kevesebbet, annál nagyobb lesz a siker. :P
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
39. eszg_  Szerkesztő
2009.06.16. 21:09:32
LV13
Válasz 35. spoonman üzenetére:
Igen, ezt már én is észrevettem. Pont, mint Cyberember a másik oldalon. Ha tetszik nekem egy film, hóttziher hogy ő rühelli és fordítva.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
38. Hidari_HUN  PlayStation.Community tag
2009.06.16. 18:29:54
LV17
Válasz 35. spoonman üzenetére:
Ugyanígy vagyok vele, csak nekem a Light ill. a Wrong tetszik egyedül.
37. Petunia  Szerkesztő
2009.06.16. 14:48:55
LV12
Válasz 33. MoombaSP üzenetére:
Moomba, hallgass bele, adj neki esélyt. :))
Endure and Survive
36. Petunia  Szerkesztő
2009.06.16. 14:48:05
LV12
Válasz 31. eszg_ üzenetére:
Húha, remek, jóhogy!! Csak várjunk, mit vegyek fel...?!! :P :DDD

"Dave egészségi állapota június 8-tól teszi lehetővé, hogy a Depeche Mode visszatérjen a színpadra. Dave-nél kezdeti fázisban lévő húgyhólyag daganatot diagnosztizáltak, amelynek eltávolítása után 2-4 hétre tették a lábadozást. A kimaradt időintervallumba eső koncertek egy részét máris újra foglalták, a kiadottól eltérő időpontban lesznek megtartva. A Tour Of The Universe június 8-tól változatlan mederben folyik."

Hálistennek.
Endure and Survive
2009.06.16. 04:20:07
LV3
ha nem lenne rajta az In Chains, akkor simán azt mondanám rá, hogy szar lemez. de ennek fényében inkább más jelzőket keresnék: unalmas, jellegtelen, befáradt, felesleges = rossz irányba halad a DM.
pedig a Playing the Angel kifejezetten jóra sikeredett, sokszori újrahallgatásra is alkalmas, olyan emlékezetes tételekkel, mint pl.: a Sinner in Me. itt ennek nyoma sincs, minden szám előtt az idegesítő sistergés, meg maszatolás, a felütések töketlenek, jó számmá meg egyik sem fejlődik. kétszer veselkedtem neki, hogy végighallgassam egyben, de valami mindig el tudta terelni a figyelmemet róla. a régi albumokkal nálam ilyen elő nem fordulhatott volna! csalódott vagyok nagyon.
eszgé kb. ezredjére konstatálom, hogy nagyon nem vagyunk egy véleményen a zenét illetően.
A bustle in your hedgerow.
34. Dzson  Szerkesztő
2009.06.16. 01:38:37
LV6
Továbbra is a Singles 86>98 a kedvenc albumom tőlük.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
2009.06.15. 20:18:26
LV2
Nekem utoljára az exciter volt olyan dm album ami úgy egészben bejött. A PtA már vhogy nem hozta a szintet az új szelű dp-k közül, utána meg best-of-t kaptunk, az egy szem Martyr-ral mint újdonsággal. Remélem ez most tényleg annyira jól szól, mint ahogy beszélsz róla. :)
Slave 2 Da Rhythm
2009.06.15. 18:16:36
LV1
Számomra ez az album (a Playing the Angellel, Exciterrel, Ultrával együtt) egy érdekes, néha jónak is mondható próbálkozás egy olyan zenekartól, amelyet valaha Depeche Mode-nak hívtak... Alan Wilder kiválásával a DM megváltozott, de az már nem az én DM-em többé. Maradok az "Ice Machine"-nál meg a "Things You Said"-nél...
31. eszg_  Szerkesztő
2009.06.15. 17:59:19
LV13
Válasz 30. Petunia üzenetére:
Beajánljalak neki? Együtt szoktunk járni Paris Hilton partyjaira. :D
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
30. Petunia  Szerkesztő
2009.06.15. 17:43:03
LV12
Válasz 29. eszg_ üzenetére:
Nem, Dave-et nem ismerem személyesen. ;) :D
Endure and Survive
29. eszg_  Szerkesztő
2009.06.15. 16:28:21
LV13
Válasz 28. Petunia üzenetére:
Csak nem Dave Gahanre gondolsz? :D
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
28. Petunia  Szerkesztő
2009.06.15. 14:19:19
LV12
Válasz 27. eszg_ üzenetére:
"igazából tök más" - hát ez a lényeg!! :))

Mint a játékoknál, itt is a háttér alapos ismerete szükséges, az irányzatokat tekintve is, nemcsak azt a biz. előadót. Én DM-fan vagyok ugyan, de nem elvetemült, szóval nem vállalkoznék egy recenzióra... viszont tudok vkit, aki HI-HE-TET-LE-NÜL JÓ cikket tudna írni erről IS. :)))
Endure and Survive
27. eszg_  Szerkesztő
2009.06.15. 13:18:51
LV13
Válasz 25. Petunia üzenetére:
Áhh, ne hülyéskedj már, tökjó cikkeid vannak és tulajdonképpen ez is olyan, mintha egy játékról írnál... na jó, igazából tök más, de azért mégis hasonló. :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
26. Petunia  Szerkesztő
2009.06.15. 12:44:14
LV12
Válasz 24. eszg_ üzenetére:
Ld. lejjebb, sztem ne erőltessük... LOL!!!
Endure and Survive
25. Petunia  Szerkesztő
2009.06.15. 12:43:29
LV12
Nna, végigolvastam, Gergő, jó lett, mint mindig!!! Bár az én szívembe még jobban beloptad magad, mint eddig az en bloc dicsérettel. Egyetértünk, bár én ott még távolról sem vtam, hogy leírtam vna a DM-et, habár kétségkívül változott kicsit a stílusuk az utóbbi években. Ám kezdem azt hinni, hogy ők mindig voltak, vannak és lesznek. :)) Mondjuk most aggódok Dave-ért, mintha rákot találtak vna nála???? Hát nagyon remélem, hogy nem. :(( Vagy ha igen, akkor meggyógyítják hamar. :(

Na de térjünk az albumra. In Chains - én ennek egy külön blogbejegyzést szántam nemrég, borzalmasan tetszik, zenére, szövegre egyaránt. Remek kezdés!! Hole To Feed - okés. Wrong - egyik legjobb!!! Baromi jó a szöveg, egyes élethelyzetekre hibátlanul illik. Fragile Tension NO1, Little Soul nekem annyira nem jön be, de nem rossz. In Sympathy, Peace, Come Back szintén a jók között vannak, Perfect az egyik NAGY kedvencem!!! Miles Away zenére nagyon tetszik. A Jezebel kevésbé, bár a szöveg nem rossz, és hogy Martin énekli, ez már önmagában jó pont... A végén a Corrupt viszont a tökéletes zárás, sztem annyira jó lett, hogy az In Chains-szel teszem egy szintre.

Szóval dicsérni ennél jobban már nem tudnám. Most a lyrics tanulásban vagyok, hogy a koncertre már jól menjen, de amúgy is alap. :)

(Ja és látod, ennél magasabb szinten én nem tudnék írni zenei albumról vagy filmről. Ennyi telik tőlem. Mi tetszik, mi nem... elég szánalmas, tudom, de hát ez van. :P :)
Endure and Survive
24. eszg_  Szerkesztő
2009.06.15. 12:33:27
LV13
Válasz 20. Petunia üzenetére:
Azért írhatnál róla egy szösszenetet, szívesen elolvasnám.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
23. eszg_  Szerkesztő
2009.06.15. 12:32:33
LV13
Válasz 22. BenyoBoy üzenetére:
Ez olyan, mint az X&Y borító a Coldplaytől. Én egyébként azt is imádtam...
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
22. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.06.15. 12:01:02
LV17
Válasz 21. Petunia üzenetére:
Hát azt lesz_rom ki tervezte, ilyen borítót én is tudok csinálni, pedig én buktam rajzból!!!! :D
Kétszer is. XD
A retrót nem látni, érezni kell!
21. Petunia  Szerkesztő
2009.06.15. 11:54:12
LV12
Válasz 18. BenyoBoy üzenetére:
Végül is csak Anton Corbjin tervezte a borítót... :)

Én nagyon meg vagyok elégedve a booklettel is, tök jó az a két kép a srácokról. Főleg a középső, Dave pilótaszemcsiben... szexi, mint mindig. :)
Endure and Survive
20. Petunia  Szerkesztő
2009.06.15. 11:51:45
LV12
Válasz 17. eszg_ üzenetére:
Jaj, dehogyis, Gergő, én nem vagyok zenekritikus, ez a Te asztalod. :))
Endure and Survive
19. Petunia  Szerkesztő
2009.06.15. 11:50:32
LV12
Válasz 16. zephyr üzenetére:
6000 friccsért vásároltam a CD + DVD verziót. Kicsit szívtam a fogam eleinte, mert az első 5 körben nekem sem tetszett annyira, viszont ahogy 1mzolee0 írja, időt kell neki adni. Most már nagyon-nagyon tetszik, hozza azt a régi, klasszikus DM-fílinget, ami miatt az ember rajongó. :))
Endure and Survive
18. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2009.06.15. 11:27:10
LV17
Jó kis rivjú, bár szerintem a lemez ( a borítóval együtt) szar lett. Mondjuk sose voltam vagy DM-es, de azért mégis többet vártam. Akkor már a Bloodline-t hallgatom a Recoil-tól. :P
A retrót nem látni, érezni kell!
17. eszg_  Szerkesztő
2009.06.15. 11:07:47
LV13
Válasz 9. Petunia üzenetére:
Az szép teljesítmény! Lehet inkább neked kellett volna megírni ezt az ajánlót... :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
16. zephyr
2009.06.15. 11:02:59
LV2
Ez egy nehéz DM album. Nagy tisztelője és szeretője vagyok a munkásságuknak, de ez az album elsőre nehezen emészthető, fogyasztható. Időt kell hagyni neki. Érdemes.

Ja és fontos, hogy ne a gagyi minőségű torrent élményre adjunk, mert az max az 70% élvezet az eredetihez képest. Viccen kívül, a megjelenés előtt kikerült és sokak által terjesztett verzió normál emberi (nem konzin nevelkedett :D) fül számára is nagy különbségeket hoz az eredeti verzióval szemben. Ez utóbbit érdemes hallgatni, a másikat nem.
Ueda tudja...
15. eszg_  Szerkesztő
2009.06.15. 11:02:54
LV13
Válasz 2. m0na üzenetére:
Ha megcsinálod, jelentkeznék cikkírónak. :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
14. Petunia  Szerkesztő
2009.06.15. 10:18:54
LV12
Válasz 12. 1mzolee0 üzenetére:
Én is ugyanígy vtam / vagyok vele. Időt kell adni neki. Fantasztikus!!!
Endure and Survive
13. Bula
2009.06.15. 10:09:12
LV10
Az egyik legfontosabb zenekar, M. L. Gore pedig a huszadik század egyik legfontosabb zeneszerzője.

De ez a lemez már nem az, nálam felejtős, hallgathatatlan.
TROLL VOLTAM, MEGSZOPTAM.
2009.06.15. 10:01:07
LV3
imádom ezt az albumot, amióta megjelent azóta mást nem is hallgatok. szerencsére nem adta meg magát könnyen :)
ez van.. ezt kell szeretni ?!
11. DPG-Hennessy  PlayStation.Community tag
2009.06.15. 09:38:42
LV4
A régi nagy klasszikus DM nótákat a mai napig szívesen hallgatom, de amiket az utóbbi években adtak ki, azok már nem igazán jönnek be. Gahan Hourglass-e számomra meg hallgathatatlan. Az új albumot majd meghallgatom, remélem kellemes csalódás lesz.
10. Zandrs
2009.06.15. 09:21:15
LV8
ööö
hát ha valami ez a DM lemez megosztó

felveti hogy egy rajongónak el kell e fogadni minden irányt szinte "süketen"
és hogy popzene e még az, aminek mélységei, tartalma 5-6. újrahallgatásnál jönnek ki....
9. Petunia  Szerkesztő
2009.06.15. 09:16:13
LV12
YEEEESSS!!! YEEEESSS!! YESSSSSSSS!!!

Kb. 35. körnél tartok, egyre jobban tetszik, imádom!!!! (Múlt hét kedd óta van meg.)

Gergő, rögtön elolvasom, miket írtál, amint lesz időm. :)))

"I didn't shot, I didn't pull the trigger
It wasn't me I'm just a plain and simple singer
I hear the sound, I turned my head around
To watch our love shot down"

Egyik legjobb. :))))
Endure and Survive
8. Johnny  PlayStation.Community tag
2009.06.15. 08:45:50
LV5
Akkor beszerzem a korongot, pedig én is szkeptikus voltam.
Hömpörö apor ündürüxi!
7. gugello  PlayStation.Community tag
2009.06.15. 08:15:16
LV14
Úgy ahogy van GÁÁÁZ,nagyon GÁÁÁÁZ zenét csinál!!!
- lazíts ha bírsz -
6. martin  Főszerkesztő
2009.06.15. 07:23:50
LV27
Válasz 2. m0na üzenetére:
Ha a megfelelő egy sort választod, bőven elég.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
5. XGamer  PlayStation.Community tag
2009.06.15. 00:07:09
LV5
Szép kirtika :)
PSN ID: MrExonOne
4. hgabi00  PlayStation.Community tag
2009.06.14. 23:40:13
LV7
Belehallgattam, de így egyből nem igazán gyere be. Tán' idő kell még neki.

A régi klásszikus számok, azok igen.
Mindenkinek igaza van, mindenkinek nagy f*sza van
3. Guc
2009.06.14. 23:17:14
LV3
Kedvencek egyike. Szép írás
Nem érthetitek...
2. m0na
2009.06.14. 23:14:30
LV1
Mindig is nagy álmom volt egy olyan oldal ahol lemezkritikákkal foglalkozom. Baromi komoly webdesign, de egysoros kritikákkal:

Madonna - Új album.

Szar.Megint.
invalidfrequency.freeblog.hu
2009.06.14. 22:49:45
LV1
Korrekt albumkritika!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Shadowgate (PS4, PSN)
2019.11.19. 14:49 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Chester013
Félelmetes fantáziajáték! A Főhős te vagy!
Mutazione (PS4, PSN)
2019.11.19. 08:46 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Mutánsok közt.
NEED FOR SPEED HEAT (PLAYSTATION 4)
2019.11.18. 16:11 Játékteszt
6 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Következményektől mentes száguldás éjjel-nappal egy kihalt városban.
Wreckfest: Drive Hard. Die Last. (PS4, PSN)
2019.11.17. 00:31 PlayStation Network
8 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Régi idők roncsderbije.
Super Cane Magic ZERO (PS4, PSN)
2019.11.15. 09:20 PlayStation Network
10 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
A kutyafáját!
Képregény - Rozsomák: X Fegyver
2019.11.14. 19:24 Comix
4 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Emberarcú szörnyetegek.
ReadySet Heroes (PS4, PSN)
2019.11.13. 10:25 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Nem mind arany, ami Sony.
CALL OF DUTY: MODERN WARFARE (PS4)
2019.11.11. 11:11 Játékteszt
36 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Modern hadviselések koronázatlan királya.
Yooka-Laylee and the Impossible Lair
2019.11.09. 13:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Aztán nehogy beletörjön a fullánkod a nagy hancúrozás közepette.
JURASSIC WORLD EVOLUTION (PLAYSTATION 4)
2019.11.07. 12:51 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Őskövület.