PlayStation.Community

2016.04.19. 13:52 PlayStation Network
7 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
Ami hatalmas ugrás az emberiségnek, az egy kis lépés Adam Venture-nek.

Szerintem én vagyok a jó példája annak, amikor egy játékos rég megszűnt egy bizonyos márkához vagy platformhoz ragaszkodni. Inkább azt veszem figyelembe, hogy az adott game milyen felületen és ott milyen minőségben érhető el. Következésképpen az utóbbi időben rengeteget játszom PC-n és tableten is, mely két masina a kalandjátékok gazdag termőtalaja. Az egyik nagy célom, hogy a műfaj egyik igazi klasszikusának számító Broken Sword szériát végigvigyem a negyedik részig, mire a PS4-es ötödik epizódnak érdemben nekiugorhatok (és persze beszámolhatok róla jelen oldal hasábjain.) Jól haladok, mert már csak egyetlen rész, a negyedik van hátra a befutásig. De mellette több, kevésbé ismert címet – pl. Nancy Drew sorozat – tologatok jobbára PC-n, így hát akár azt is kijelenthetném, hogy nekem már kevés újdonságot tud hozni a műfaj, ha nem látnám újra és újra ennek megcáfolását, származzon az akár még az előző évtizedből. Inkább arra lesz egyre jobb rálátásom, hogy milyen egy zseniális kalandjáték, a két generációval ezelőtti technológia dacára is.

Az Adam’s Venture: Origins ugyan sajna tényleg nem tudott túl sok újdonságot felmutatni. Nekem. De nem azért, amelyet az előző bekezdésben írtam, hanem mert a játék nagy részét már láttam kb. két évvel ezelőtt. Ez volt az Adam’s Venture: Chronicles, melyről ITT találjátok a tesztet. Sőt, a PC-s játékosok akár hét évet is visszaugorhatnak az időben, mert az eredetileg három epizódból álló sorozat azon a felületen debütált még 2009-ben. Tanulságos lenne azt az üzleti analízist megnézni, mely arra késztette a holland Soedesco-t, hogy immáron a harmadik bőrt húzza le a kasszasikernek bizonyára aligha nevezhető Adam’s Venture-ről. Mert hogy az Origins – címével ellentétben – csupán ismétlés, pepitában. Állítólag ezzel a lépéssel igyekeznek új életet lehelni a sorozatba, viszont az esetleges vadiúj részre nemigen látok sehol ígéretet.
Szóval, jelen kiadvány címeként találóbb lett volna az Adam’s Venture: Remastered. A cucc egészéről nem tartom célravezetőnek egy szokványos tesztet írni, mert szinte minden olyan, mint a Chroniclesben, az érdeklődők forduljanak hozzá. Különbség egyrészt az egyes fejezetek egymásutániságában van, mert a Chroniclesben másmilyen volt a sorrend. Abban tulajdonképpen a három fő rész (Search for the Lost Garden, Solomon’s Secret, Revelations) uralta a történetmesélést, míg az Originsben egy nagy, koherens sztoriba igyekeztek beleintegrálni a mondanivalót. A valódi különbséget csupán azok a szegmensek jelentik, ahol a főhős új és forradalmi, eddig soha, egyetlenegy játékban sem látott eszközét, a horgonyt használja – de legalább a megvalósítás jól sikerült, és viszonylag egyszerűen, dinamikusan lehet vele közlekedni. A kütyü egy-két olyan szekvenciában is tiszteletét teszi, mely – lövöldözés, öldöklés továbbra sincs – akciódúsnak szeretne látszani, ám ilyenkor is általában egyetlen gombot kell nyomogatnunk, az adrenalinszint maximum két-három százalékos emelkedése közben. Másrészt természetesen technikai oldalról igyekeztek kalapálni szerencsétlen Adamen, több-kevesebb sikerrel. Ezt a Unity 5 névre hallgató új motor és az új, szebb küllem igyekszik szolgálni; hát, én csak annyit tudok erről írni, hogy a 2003-as Broken Sword 3 sokkal jobban néz ki nála PC-n, az animációk meg egy lapon sem említhetők.

Ritkán írok ilyeneket, főleg a szívem csücske tombréjderes, felfedező és kaland, vagy akció-kaland műfaj tagjairól, de az Adam’s Venture: Chroniclest igazából senkinek sem ajánlom feltétel nélkül. Legalábbis akkor nem, ha meg kell venni. Az ára egy teljes játéké, ez egyenesen felháborító, mert ugye nem arról a minőségről beszélünk, amit mondjuk a TLOU: Remastered produkál. Szóval, ha nagyon olcsón van és nem volt meg a Chronicles, a műfaj kedvelői eltölthetnek vele pár órát és röhöghetnek Adam eszméletlenül hülye (de nem Nathan Drake és George Stobbart-féle, zseniálisan hülye) poénjain, egyébként költsétek a pénzeteket ennél sokkal jobb anyagokra. Vagy gyűjtsétek a U4-re, és kezeket továbbra is a paplan fölé. :)

(A játék megvásárolható a PlayStation Store-on, PS4 platformra, ára 14.990 Ft.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. Petunia  Szerkesztő
2016.04.22. 22:40:02
LV12
Válasz 6. Onimushaman üzenetére:
A meló leszívja minden erőmet, másra nem sok energiám marad, így itt is csak ritkán olvasok, nézelődök, ezért sok minden kiesik. De majd könnyebb lesz. Egyszer. :)
Endure and Survive
6. Onimushaman  Szerkesztő
2016.04.22. 17:37:44
LV24
Válasz 5. Petunia üzenetére:
A héten volt fejlesztés, kedvenc témák is rendezve lettek. ;)
señor
5. Petunia  Szerkesztő
2016.04.22. 16:49:40
LV12
Válasz 4. Onimushaman üzenetére:
Hehe, mióta jön email, ha vki válaszol egy hozzászólásunkra? Nagyon hasznos improvement. :)

Bezzeg a Playstationtrophies.org-ról nem jön, ahol ugye érdeklődtem, mit kell csinálni annál ez egy trofinál. De most csekkoltam, ha már beszéltünk róla, és egy csávó napokkal ezelőtt már válaszolt is... :) Most nincs nálam a gép, majd jövő héten akkor kipattintom a Platit. :)
Endure and Survive
4. Onimushaman  Szerkesztő
2016.04.22. 15:49:15
LV24
Válasz 3. Petunia üzenetére:
Előre is grat a platinádhoz. Remélhetőleg később több időd lesz. :)
señor
3. Petunia  Szerkesztő
2016.04.22. 15:09:49
LV12
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
Amúgy nem rossz ez, lezúztam újra csak a tömbréjderes fíling miatt, ha már ingyen volt. A Platinától egy serleg választ el, az is csak azért, mert még nincs hozzá trophy guide és annál az egynél fi... fogalmam sincs, mi a megoldás. Vagyis punciplatina.

A Broken Sword kapcsán: blogolni nincs időm, örülök, ha a magán emailjeimet meg a tesztjeimet meg tudom írni elviselhető határidőkön belül. Viszont értelmét látnám még a BS5 előtt egy retro jellegű visszatekintésnek a sorozatról. Mert ha nem is annyira kultikus, mint mondjuk a TR, simán ott van sztem az első 5-ben, a műfaj legjobbjai és megalapozói sorában; zseniális. Reméljük, összejön, bár a május sűrű lesz, így vagy úgy. :)
Endure and Survive
2. Onimushaman  Szerkesztő
2016.04.21. 09:56:57
LV24
Broken sorozatról blogolj Petu, hátha kedved kapok hozzájuk. :D
señor
1. Onimushaman  Szerkesztő
2016.04.21. 09:56:08
LV24
Nagyon sajnálom a cuccot, mert jó belépő lehetett volna akár nekem is. Ezen az áron és ilyen minőségben viszont kimarad.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Képregény - Az Új Bosszú Angyalai: Ostrom
2020.01.20. 16:55 Cool-Túra
1 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az Angyalok epikus és csodálatos hattyúdala.
SNIPER GHOST WARRIOR: CONTRACTS (PS4)
2020.01.18. 17:20 Játékteszt
2 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Ötödjére csak sikerült
Sorozat - Love, Death & Robots Volume 1. (2019)
2020.01.16. 16:14 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az erőszak és nemi szervek dala, időnként gondolatokkal.
Lapis x Labyrinth (PS4, PSN)
2020.01.16. 15:57 PSC egyperces
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Drágakő iksz labirintus.
Tools Up! (PS4, PSN)
2020.01.16. 13:51 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ne habozzál, tatarozzál!
Retrospektív - Watchmen - Az őrzők
2020.01.14. 12:03 Cool-Túra
13 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Zack Snyder megosztó képregényfilmje, több mint tíz év távlatából.
Romancing SaGa 3 (PS4, PSV, PSN)
2020.01.13. 13:47 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: martin
Miss. Miss. Miss. Na, találd már el te fakezű...
Simulacra (PS4, PSN)
2020.01.12. 16:23 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Hát szívem, ezt most kár volt jobbra húznod.
Borderlands 3 - a Moxxi’s Heist of the Handsome Jackpot DLC (PS4, PSN)
2020.01.11. 14:32 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: HTB
Moxxi's Eleven.
FARMER'S DYNASTY (PS4)
2020.01.10. 14:35 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: Petunia
Indul a bakterház.