PlayStation.Community

2016.02.04. 16:38 PSC egyperces
8 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
A tizenakárhány szamuráj.

Vannak a világon nehezen megmagyarázható dolgok; ilyen például az is, miért kellett nekem szinte pontosan egy év ahhoz, hogy elkészítsem a PS4-es Toukiden: Kiwami (kétperces) tesztjét. Mentségemre legyen mondva, azzal, hogy te kedves olvasó, most ezen írás alapján esetleg felbuzdulva megvásárold a szoftvert a Sony asztali gépére, semmiféle kár nem ér, hisz pontosan ugyanazt a minőséget kapod, amit 2015-ben, az anyag eredeti megjelenésekor kaptál volna. A Toukiden: Kiwami ugyanis nem egy "rendes" PS4-es game, hanem egy olyan átirat, ami eredetileg PlayStation Vitára készült el, ennél fogva bármiféle minőségvesztés nélkül tudott egy évet öregedni.
A Kiwami az előzményként szolgáló, szintén handheld és szintén PSV-n futó Age of Demons történetének direkt folytatása. A stílus klasszikus szörnyvadászat, amit egy szintén klasszikusnak mondható animés sztoriba csomagoltak.
Az események középpontjában egy mindössze 7-8 képernyőből álló, kedves kis falucska áll (elveszni nem fogsz benne), melyet kisebb-nagyobb démonok hordái próbálnak elözönleni és letiporni. A hős védelmezők szerepét betöltő csipetcsapat - melynek soraiban a középkori fantasy animékben megszokott teljes karakter lineup megtalálható - sok-sok válogatott kihívás közepette próbálja állni a sarat, miközben egymással és a szörnyekkel is megvívják személyes konfliktusaikat.

A játék rendkívül egyszerű küldetésrendszerrel szerelt, ahol a faluból kiindulva kell vagy adott számú ellenfelet, vagy egy-egy nagyobb démont likvidálni az egyáltalán nem túl bonyolult terepeken. Az ezek közötti szünetben pedig a történet pereg. A rengeteg, választott csapatban (ahol a nem irányított figurák is tudják és teszik a dolguk!!) levezényelt harc mellett lehetőség van az éppen nem szerepeltetett karakterek gyűjtögető útra való kiküldésére is, ami a (tetemes számban leledző) mellékküldetések abszolválásában és a minden szempontból impozáns fegyverválaszték bővítése miatt hasznos.
A csaták során általában (főleg kezdetben) borzalmasan sokat kell püfölni a monsztákat, mindig különböző végtagjaikat levagdosva. A választott fegyverek persze mindig másféle harcmodort igényelnek, de igazából komolyabb eltérés csak a közelharci és a lőfegyverek mechanikájának másságából adódik. Emellett vannak mindenféle varázslatok és speciális támadások is, gondolom már kitaláltad, meglepően nagy mennyiségben.

A Toukiden: Kiwami összességében egy igen kellemes játék, értelemszerűen azoknak az elhivatott, türelmes, japanofil playereknek, akik kedvelik az extrém mennyiségű gyűjtögetést - bár szerintem 2015-ben egy picit túlértékelték a média képviselői. Rengeteg helyen kapott 8 pont felett, amit az összetevők (pl. az ellenfelek) extrém mennyiségű ismétlődése és a csatamezők erős elnagyoltsága miatt talán egy picit túlzásnak tartok, elsősorban a PS4 verzió esetében. (Vitán nyilván más a helyzet.) Egy biztos: ez egy olyan játék, mely megéri az árát!

(A játékot támogatónk, a Konzolok Szervize adta kölcsön tesztelésre. Köszönjük!)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
8. Lezlie81  PlayStation.Community tag
2016.02.06. 22:07:01
LV2
Most nézem csak hogy Martin írt róla. Szerintem néha tényleg nem árt körülnézni a piacon, felfedezni kevésbé mainstream cuccokat.
7. mitsuhiko  PlayStation.Community tag
2016.02.06. 18:37:23
LV1
Érdekesség, hogy ez (és a god eater 2 rage burst is) japánban volt pspre is: https://www.youtube.com/watch?v=BYugu35gzXg
asia.playstation.com www.play-asia.com
6. martin  Főszerkesztő
2016.02.05. 23:03:09
LV27
Válasz 5. edWood üzenetére:
Szívesen, csinálok majd még ilyeneket.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
5. edWood  PlayStation.Community tag
2016.02.04. 20:26:24
LV6
Nem hallottam még erről a játékról, de nagyon jónak tűnik. Kösz a tesztet.
Én vagyok a romlottság manifesztálódása!
4. Onimushaman  Szerkesztő
2016.02.04. 19:39:22
LV24
Válasz 3. martin üzenetére:
Köszi rápróbálok majd, valahogy az a vonal kimaradt eddig.
señor
3. martin  Főszerkesztő
2016.02.04. 19:30:40
LV27
Válasz 2. Onimushaman üzenetére:
Játssz a Samurai Warriors 4-gyel, az az AI magasiskolája. Konkrétan a tökéletes egyszemélyes coop.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2. Onimushaman  Szerkesztő
2016.02.04. 19:25:00
LV24
"...ahol a nem irányított figurák is tudják és teszik a dolguk!!"

Ezt mikor kapom meg egy DW játékban? :D
señor
1. tagor  PlayStation.Community tag
2016.02.04. 18:34:09
LV3
Vitára remek lesz nekem.
Időnként teljesen a hatásom alá kerülök.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
TOUKIDEN: KIWAMI
Koei Tecmo
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Átlagos
Hangulat:
8/10
Pozitívum
Nagyon kedves animés körítés, szerethető karakterek, rengeteg fegyver és varázslat, tetemes mennyiségű küldetés, végtelen gyűjtögetés, fejlesztés, tuningolás
Negatívum
Az indokoltnál sokkal több ismétlődő összetevő, mely eléggé monotonná teheti az akciót akkor, ha nagyon belemerülsz a kimaxolásba