PlayStation.Community

2016.01.04. 22:38 Játékteszt
13 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Értékeld a cikket!
Cirkuszt a népnek!

A PS4-re 2015-ben megjelent WWE 2K16 megkísérli elődje hibáit orvosolni és bebizonyítani, hogy a bunyó és széles választék mellett a showmanség és a látványosság egyaránt fontos és szükséges egy sikeres WWE játékhoz. A már régóta tartó sorozatot megviselte az új generációra való átállás, de minden jel arra utal, hogy a fejlesztőknek sikerült talpra állniuk és haladnak a győzelem felé. A WWE 2K16 a sikeres visszatérések tökéletes példája.
Kezdetnek, hatalmas plusz pont a brutálisan gazdag szereplőgárda, mely a Szupersztárok mellett Dívákat is elérhetővé tesz. A 120 játszható pankrátor között a várva várt NXT kedvencek is megjelennek, kétségtelenül örömöt okozva a rajongóknak. A karakterek saját jellemvilágukkal, harci stílusukkal, öltözetükkel és taktikáikkal óriásira növelik a lehetőségek számát, megfűszerezve az amúgy is változatos meccseket. Mindenki fog találni magának egy kedvenc vagy kedvelt harcos urat vagy hölgyet, John Ceratól kezdve a mindenki által ismert The Rockon át Colonel Mustafáig.
Szemben a tavalyi malőrrel, rengeteg játékmód érhető el ismét. A normál VS. módok (1V1, 1V2, 2V1, stb.) mind játszhatók speciális szabályokkal, mint például a közkedvelt „Ladder” vagy a „Tornado”. Van itt a „Royal Rumble”-től a „Hell in a Cell”-ig minden. Kétlem, hogy bárki csalódna a felhozatalban.
Bár a grafika még távol áll az elvárttól,a mozgás pedig néhol lomha, az animációk és a mozdulatok száma és variációja megnőtt. A ringen kívüli dolgok kellemetlenül más grafikai síkon mozognak: a háttér vetített illúzióként hat, míg a közönség tagjai unott, hadonászó robotokként. A három fősre bővített kommentátor csapat rátermettebb a feladatra, és annak ellenére, hogy néhol repetitív, már gyakran kitér általános beszólások helyett a harcosok személyére vagy a konkrét mozdulatok neveire.
A harc egyszerű és nagyszerű. Különböző gombkombinációkkal tudjuk kivitelezni a teátrális manővereket, lenyűgözve a közönséget. A fogások és leszorítások jópofa kis minigame-ekkel nyerhetők meg, de az ellenségek támadásainak visszafordítása a legnagyobb változtatás. Ha a megfelelő pillanatban nyomjuk le az R2-t, a támadás menetét megfordíthatjuk, így mi kerülünk fölénybe. Míg eddig ezt számtalan alkalommal lehetett használni, az új részben limitált számú lehetőséggel kezdődik a meccs. Ha elhasználjuk lehetőségeinket, akkor egy ideig várnunk kell az újabb visszafordításra. Ez elsőre drasztikusnak tűnik, de gyakorlatban igazán kreatívvá és taktikussá teheti a meccset: ahelyett, hogy nyomkondánk ezerrel a gombot, néha engedhetünk pár találatot a másiknak, őrizgetve a mozdulatot az ideális pillanathoz.
A közkedvelt Showcase során ismét a nagyok nyomdokaiba léphetünk, végigpüfölve magunkat egy izgalmas, régi felvételekkel és mellékfeladatokkal tűzdelt történelmi úton. A 2K16 hőse Stone Cold Steve Austin: az ő legendás mérkőzéseit mutatja meg és azokat játszhatjuk újra. A My Carreer során a PlayStation 4 tulajok saját legendát faraghatnak, rengeteg lehetőség közül választva a tökéletes harcos létrehozásához. A meccsek pedig nem csak az ellenség szétveréséről szólnak: a közönség lenyűgözése változatos és izgalmas menetet igényel, amiért csakis mi vagyunk felelősek. A játék így az önismétlődést próbálja elkerülni, variációra és taktikázásra ösztökélve minket.
Hasonló a helyzet a Universe-zel is. A Universe módban továbbra is kiélhetjük szervezői és menedzseri fantáziánkat, mindenféle izgalmas bővítéssel, melyek közül talán az egyik legérdekesebb a személyiségjegyek megjelenése: ezzel a karakterek jelleme és viselkedésmódja alakítható. A győzelmek és a veszteségek a Superstárok és Divák számára ideiglenes boostokat vagy negatívumokat eredményezhetnek. (A két kiemelt újítás csak a PlayStation 4-es verzión érhető el.)
Egy kis extra pozitívum, hogy miközben a játékmódok széles választéka között morfondírozunk, Yellawolftól kezdve Billy Idolig kiváló zenék szórakoztatnak. Legalább a néhol hosszú töltési idők alatt is van mivel szórakozni. (Érdekes, hogy a karakteralkotás elég vontatottan történik, talán részletessége miatt, míg a meccsválasztás viszonylag gyors.)
Rengeteg megnyitható tartalom van, melyekkel a különféle játékmódokban történő teljesítményünkért ajándékoz meg a játék, így a következő részig bőven lesz mivel foglalkozni a rajongóknak, elfeledve a 2K15 csalódásait. Bár akik nem kedvelik a műfajt, kevés értéket fognak lelni benne, akik szerelmesei, rengeteg ideig ellesznek vele.
Külön varázsa van a játénak, ha a multiplayer valamelyik változatában akarjuk kipróbálni magunkat. Online mérkőzés esetén a matchmaking alatt bemelegíthetünk, és ottani teljesítményünk egy kis extra löketet adhat a mérkőzésben. Szintén önálló élmény, ha helyben játszunk valamelyik cimboránkkal, egymást roncsolva vagy együtt pusztítva – itt szintén tündököl a játék.
Összességében a WWE 2K16 pontosan eléri azt, ami a WWE szelleme: show, show, show! A Yuke’s és a Visual Concept megtartották és csiszolták, ami jó; ejtették ami borzalom. A bevonuló, a teátrális mozdulatok, a közös akciók, a kiszólások, a dráma, a lehetőségek széles választéka és rugalmassága, a durva bunyók mind egy összetett, jól átgondolt, a rajongókat szem előtt tartó játékká állnak össze – miközben mi magunk is létrehozhatjuk saját történeteinket saját figuráinkkal, showmankedve, menedzserkedve, belekóstolva a WWE életbe és érzésbe. Ha így haladnak tovább, nincs miért aggódni!

(A játékot a forgalmazó Cenega Hungary biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Konzolok Szervize budapesti boltjában, vagy webshopjából egyszerűen megrendelhető, ha a linkre böksz.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
13. KovZsi  PlayStation.Community tag
2016.02.04. 19:04:47
LV1
Biztos vétel.
KovZsi
12. A-J-NITRO  PlayStation.Community tag
2016.01.26. 14:03:13
LV1
Válasz 11. Pufi_HUN üzenetére:
kisvörös-t Eva Marienak hívják,és gyenge pankrátornő.....aki ér valamit az Paige(NorwiTchből)Sasha Banks(aki szintén vörös..Bos$tonból)és Bayley most még NXT-s,remélheőleg nem sokáig.
senki
11. Pufi_HUN  PlayStation.Community tag
2016.01.17. 15:27:29
LV12
A kis vöröst de imádom!!! :)
10. Machoman1111111  PlayStation.Community tag
2016.01.08. 20:04:13
LV1
Valaha volt legjobb Wwe játék!
Ez tény!.De az universum mód lehetne változatosabb.
Én 1999 óta minden wwe/wwf játékot megveszem.
Igy merem mondani,ha valaki szereti a wwe-t akkor ez a valaha legjobb videgame!
9. ufonauta  PlayStation.Community tag
2016.01.06. 21:29:44
LV15
sose szerettem ezt sportnak nevezett akármit ...
8. _Nefud_  Az egyik mongol
2016.01.06. 12:55:15
LV12
Válasz 5. Itachi üzenetére:
Nem sok koze van a hagyomanyos verekedos jatekokhoz.
Ha a pankraciot sem szereted, akkor keruld =)
He who controls the Spice, controls the universe!
7. Itachi  PlayStation.Community tag
2016.01.06. 11:55:28
LV2
+1
Válasz 6. Dragonken üzenetére:
Oh, ennél megbízhatóbb forrásból jövő válasz nem is kell, köszi:)
ヤレヤレ、ダゼ。
6. Dragonken  Szerkesztő
2016.01.06. 11:18:23
LV16
Válasz 5. Itachi üzenetére:
Nem, hagyd ki szerintem.
de miért nincs DK-n nadrág?
5. Itachi  PlayStation.Community tag
2016.01.05. 21:05:06
LV2
Nagyon megosztó játék. Az IGN is kb. olyan értékelést adott rá mint Te. A Gamespot meg 10/4 et. Míg az egyik dicséri a counter rendszert a másik azt tartja a legnagyobb negatívumnak. A grafika náluk is szar. Egy WWE játékom sincs, de mindig is kíváncsi voltam milyen lehet. Nem tudom, hogy a grafikai megvalósítás ellenére még-e egy próbát (Tekken, GG, SF, BB a normál területem)?
ヤレヤレ、ダゼ。
4. DanielBiG  PlayStation.Community tag
2016.01.05. 15:49:22
LV5
Válasz 3. alexaka1 üzenetére:
Tudtad, hogy Del Rio felesége magyar?
Ghost Recon WILDLANDS Magyar Közössége
3. alexaka1  PlayStation.Community tag
2016.01.05. 13:00:42
LV2
én csak azt sajnálom hogy a WWE hülye politikája miatt csak úgy hullanak a sztárok össze vissza hogy csak na, és ezért a legalapvetőbbek, mint pl Rey Mysterio, vagy Alberto Del Rio hiányoznak. Attól hogy abban a pillanatban nincs szerződésük a wwe-vel még nem zárja ki hogy benne legyenek. Szerintem mindketten külön örülnének neki. Del Rio mellesleg pont nem rég tért vissza, de persze nem fogják a '15-ből copy paste-olni a modelljét hanem elvből nem teszik bele.
Nothing is true. Everything is permitted.
2. Alien  PlayStation.Community tag
2016.01.05. 06:56:11
LV10
+1
atyavilág, mit nem adtam volna egy ilyen stuffért a 80-as évek végén, akkor volt igazán toppon a WWF. Btw nemrég néztem utána és az akkori legendák nagy része halott már (drog és/vagy szteroid miatt)...:(
1. gaccsi  PlayStation.Community tag
2016.01.04. 23:12:21
LV4
+1
A harmadikat elvinném azért fagyizni...ha közben nem baszna hozzá a korláthoz.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
WWE 2K16
2K Sports
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Hangulat:
8/10
Pozitívum
A 2K16 jól csinál mindent, ami elődjének nem sikerült, és még hozzá is ad bőven!
Negatívum
A grafika, az animáció és a kommentár számára van még hova fejlődni, de semmi komoly.

MARTIN BELESZÓL
Ezt a pankráció dolgot én soha nem értettem, ezt egyszerűen nem tudom összerakni. E mellé még láttam is azt a bizonyos South Park részt... hát azóta meg főleg nem. Mindenesetre a galéria képeire azért nézzetek rá, gyerekek.