PlayStation.Community

2015.12.20. 14:30 Cool-Túra
94 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Idén előbb jött a Karácsony…

Star Wars: Az ébredő Erő (Star Wars: The Force Awakens – 2015)

Sok minden megfogalmazódott bennem, amikor megpróbáltam összeszedni a gondolataimat, és kiötleni valahogy azokat a szavakat, amikkel ki tudnám fejezni milyen is lett a Star Wars saga új fejezete, Az ébredő Erő. Túl sok dolog villan be: jelentőségteljes szavak, régi emlékek a gondtalan gyerekkorról, fénykardokról, és azoknak szájjal imitált berregéséről, poszterek kiragasztásáról, vadászgépekkel, ikonikus űrcsatákkal telerajzolt lapokról, karácsonyfa alatt megbújt VHS díszdobozról, és még nagyon sok mindenről. Kitörölhetetlen emlékképek, amik ugyanúgy hozzátartoztak a gyerekkoromhoz, mint például az első lépések, az első nap az iskolában, vagy az első szerelem. Én is azok közé a milliók közé tartoztam, akiket egyből megfogott, és megérintett George Lucas univerzuma, és többet nem engedett szabadulni. Könyvek tömege, rongyosra olvasott képregények, figurák, ruhák, plakátok, videojátékok – két pofára zabáltam mohón, és szívtam magamba azt a bizonyos Star Wars érzést, és lettem egyre nagyobb rajongója ennek a világnak, ami mind a mai napig lenyűgöz. Nem csak a látványossága miatt (sőt, most már eljutottam oda, hogy legkevésbé azért), hanem a karakterek, a történetek, a dráma, a részletesség, a különböző magasztos, mitikus gondolatok, filozofikus megközelítések az okai annak, hogy még mindig magaménak érzem ezt a messzi-messzi galaxist.

Voltaképp a nagyszerű koncepciók, és epikus méretek mögött egyszerű dolgok bújnak meg: a jó, és a rossz örök harca egymással, a szerelem mindent áthidaló ereje, a barátság, a testvériség, és a család fontossága, a politika viszontagságai, hősök próbatétele, az elvágyódás, az álom valami hatalmas cselekedet véghezvitelére. Olyan dolgok, amik nyugodtan átfordíthatok a valóságba is, és olyan elemek, amik kivétel nélkül az összes korosztályt meg tudják szólítani. Hiszen, a legtöbben előbb-utóbb úgyis találnak legalább egy olyan részletet ebben a grandiózus mesében, amit kicsit magukénak érezhetnek, és ami ismerős számukra. Egy olyan nagyívű sorozat, ami, lassan 40 éves kora ellenére még mindig hihetetlen népszerűségnek örvend, az új generációkat is képes minden gond nélkül elvarázsolni, titkát sokan próbálták már megfejteni, de az egyszerűbb, mint hinnénk. A Star Wars, akárcsak úgy, mint az Erő, ott van mindenhol: része az életünknek, a pop kultúrának, a médiának, a marketingnek, lassan nincs már olyan tárgy, ital, étel, bármi, aminek ne lenne egy Star Wars-os változata. Körbevesz, és áthatol minket, így mi is érezhetjük ennek a csodálatos világnak a varázsát, mi is ugyanúgy kivesszük belőle a részünket, azonosulhatunk a szereplőivel, melyek végtelen számúak, így gyakorlatilag mindenki találhat magának legalább egy kedvencet. Kortalan, hiszen ezt látjuk úton-útfélen: ugyan hány filmet várnak ennyire, mikor máskor volt ekkora tömeg a mozipénztárak előtt? Kisgyerektől az öregekig, rajongók hatalmas tömege, akik az új epizód premierje előtt egy hónappal már hozzá akartak jutni a jegyhez. Hány olyan film volt ezen kívül, ami az online jegyfoglalás miatt komplett szervereket fagyasztott le órákra? Az internet felrobbant az első előzetes láttán, az egész világ megőrült – úgy várták az új részt, mint valami isteni eljövetelt, a marketing gépezet agresszíven pörgött maximálisan fordulatszámon. Ha ez nem tökéletes bizonyítéka annak, hogy a Star Wars kortalan, és örökké való, akkor semmi.

Idén pontosan tíz éve annak, hogy utoljára láttuk felvillanni az ismerős feliratokat, és utoljára hallottuk a mindig, mindenhol tisztán egy pillanat alatt felismerhető zenét egy új epizód kapcsán. Azóta történt, egy s más a világban. A gépezet nem állt le, és mindenki meglepődésére 2012-ben a Disney megvásárolta Lucas-tól a jogokat, be is jelentették, hogy készül az új epizód, és még sok nyalánksággal készülnek a rajongók számára – még ha ennek volt néhány nem épp kellemes hozadéka. Az egész világ gyomra összerándult. Elkezdődtek a spekulálások, találgatások, a rajongók szíve megdobbant, de talán ugyanannyian kételkedtek is, még az első előzetes láttán is. Elvégre nem volt annyira messze 1999… viszont sokaknak már az is elég volt az üdvösséghez, hogy az új film a klasszikus trilógiát folytatja. Annak ellenére, hogy mennyire vágytuk, és vártuk az új részt, sokan még csak fel sem fogtuk a jelentőségét, teljesen nem is lehetett. Hosszú idő után visszatérünk abba a világba, ami része volt a gyerekkorunknak, meghatározta azt, amit tinédzserként is magukkal vittünk, és felnőttként is ugyanúgy él még bennünk valahol mélyen. Ahogy a kalandvágy, és a rajongás, maga a nagybetűs TŰZ is, mely ott fog tombolni a moziteremben. Készülj fel, hogy felülünk egy svédasztalos, full extrás nosztalgiavonatra, és visszautazunk az időben. Az ébredő Erőben megvan az, ami a legfontosabb: a vérbeli, megmásíthatatlan, semmivel sem összehasonlítható Star Wars-érzés, a csillagromboló méretű feeling. Méghozzá piszkosul, minden egyes pillanatában.

Közel harminc év telt el A jedi visszatér óta. A második Halálcsillagot rég elpusztították, a Galaktikus Birodalmat legyőzték, időközben megalakult a békét elhozó Új Köztársaság, melynek vezetője az egykori hercegnő, Leila Leia Organa tábornok (Carrie Fisher), ez a nyugodt időszak azonban nem tartott sokáig. A gonosz nem tűnt el nyomtalanul, a Birodalom romjaiból megalakult az Első Rend, egy minden eddiginél fenyegetőbb sereg, ami könyörtelenül el akarja tiporni az útjába állókat, Kylo Ren (Adam Driver) vezetésével, aki az Erő sötét oldalának használatával akarja kiontani a Köztársaság vérét. Mind az Új Köztársaság, mind az Első Rend az utolsó jedi-t, Luke Skywalker-t (Mark Hamill) keresi, akinek évekkel korábban veszett nyoma. Az Ellenállók legjobb pilótája Poe Dameron (Oscar Isaac) a Jakku nevű bolygó egyik falujában megszerez egy térképet, amely állítólag Luke nyomára vezethet, ám nemsokára Ren vezetésével váratlanul rohamosztagosok érkeznek, és elpusztítják a falut, majd magát Poe-t is elfogják. A BB8 nevű kis droid, akinek a memóriájában van elrejtve a térkép, elmenekül, keresztülhúzva ezzel az Első Rend tervét. A robotot egy lány, Rey (Daisy Ridley) találja meg, akit még gyerekkorában hagytak a szülei a Jakku-n. Reménytelenül tengeti napjait, ám hamarosan fenekestül felfordul az élete, amikor találkozik egy disszidált rohamosztagossal, Finn-el (John Boyega), aki segíteni akarja az Ellenállókat, és akit az Első Rend is meg akar semmisíteni.
Visszatérhetnék arra a témára, hogy a Star Wars márkanév egyáltalán nem volt garancia a sikerre, és hogy Az ébredő Erő könnyen lehetett volna egy rossz film, a hatalmas hype ellenére is, meg hogy azért akad néhány hiba (erre majd később kitérek), de amint elkezdődött a hetedik epizód (még leírni is csodás), az összes kételyem, és félelmem repült a lomtárba – pedig alig kellett hozzá 5 másodperc. Nem akarom túldramatizálni, de gyerekek, ahogy megjelentek a jól ismert feliratok az űrben, megszólalt a halhatatlan zene, én teljesen kész voltam! Ilyet sosem éreztem, és valószínűleg nem is fogok már érezni moziban – a rajongók nagyon jól ismerik ezt az érzést. Összeszorul a gyomor, megdobban a szív, ökölbe szorul a kéz, kicsordul egy könnycsepp – nagyon-nagyon ritkán történik velem ilyen, de itt majdnem elbőgtem magamat. Mindenféle túlzás nélkül. Egyszerűen önmagában hihetetlen, hogy a szám szerint hetedik epizódot nézzük, a rég nem látott szereplőkkel, újra halljuk a zenét, látjuk a különböző, megkapó világokat, megint átélünk egy hajmeresztő kalandot, izgulunk, nevetünk, sírunk, meglepődünk, szurkolunk. Két óra erejéig újra gyerekek vagyunk, felébred bennünk az az ember, aki ezredszerre is megnézte a tévében a régi filmeket, aki a játszótéren utánozta le, élte újra a filmek híres jeleneteit. Az ébredő Erő egy nagy rajongással, és kreativitással megálmodott nosztalgikus űrkaland, mely szellemes, és érzelmes is, épp amennyire kell, amellett pedig hogy egyértelműen inkább a veterán rajongóknak készült, nem felejti el a friss tempója mellett megszólítani a fiatalabb generációkat is. Egyszerre hozza vissza a klasszikus trilógia hangulatát, és egyszerre modern, minden elemében – makulátlan megvalósítással, energikus tempóval, elképesztő látványvilággal, csordultig nosztalgiával. Ahogy berepül a képernyőbe az első csillagromboló, eltakarva ezzel egy bolygó felét, rögtön tudjuk: nem lesz itt nagy probléma, minden a helyén van, aminek a helyén kell lennie. Han Solo szavaival élve: Otthon vagyunk!

A fan service pedig szintén rendesen pörög. Miazhogy pörög, valósággal kiakad, rengeteg jelenet idézi a régi trilógiát, megannyi utalás, kikacsintás van felé, a nosztalgiafaktort maximumra húzták – úgy, hogy már maga az alapsztori, és a cselekmény némelyik pontja is kísértetiesen emlékeztet az Egy új reményre. Egyrészt ezeken az utalásokon nem érződik az erőltetettség, inkább az alkotók tisztelete a klasszikusok felé (még ha egy kicsit túl is tolták ezeket), másrészt pedig a kételyekkel együtt az objektivitás is fénysebességgel repül be egy fekete lyukba, nehéz bármilyen dolgon fennakadni, miközben a film minden percén fülig ér a szád, vigyorogsz, mint egy hülyegyerek, és teljesen átjár a nosztalgia. J. J. Abrams, és a stáb többi tagja jól elvégezte a dolgát. Az ébredő Erő minden egyes mozzanatából lejön az a bizonyos törődés, figyelem, és hozzáértés, amivel kezelték a filmet, pontosan tisztában voltak vele, hogy melyik karaktert hogyan kell kezelni, és sikerült az nekik, ami George Lucas-nak az előzmény trilógiával kapcsolatban nem: bevonni egy mókás karaktert, aki nem ripacskodja, és hülyéskedi végig a filmet, szerethető mind a gyerek, mind a felnőtt korosztály számára, nem erőltetett, és nem akarja a néző két kézzel megfojtani. BB8 jópofa, de rajta kívül is jól építkezik a film az új karakterekkel, vegyítve ezt a jól ismert, rég nem látott figurákkal. A forgatókönyvet Abrams Lawrence Kasdannel, A Birodalom visszavág írójával szerezte, akinek vitathatatlan szerepe volt abban, hogy mára a Star Wars ilyen hatalmas névvé nőtte ki magát – látszik tehát a rutin, hiszen az újoncokat képesek pár perc alatt megszerettetni velünk. Ridley, Isaac, Driver mind-mind jól hozzák a szerepüket (különösen Ridley, aki még egy Luke-szerű legendává is kinőheti magát), és még Boyega is, aki minden előzetes félelmet eloszlatott, ő sem hoz szégyent, szerencsére a nagy öregek is méltóságteljes szerepeket kaptak, hatalmas élmény őket újra mozivásznon látni.

Természetesen, mivel a film egy új trilógia első darabja, leginkább epizodikus szerkezetű, ettől függetlenül a végére mégiscsak összeáll valamennyire egységes egésszé, rengeteg kérdést tesz fel, keveset válaszol meg, sok mindent nyitva hagy, teret engedve ezzel a folytatásoknak, és hál'istennek, mind a karakterekről, mind a történetről elmondható, hogy rengeteg benne a potenciál, amit a következő két résszel tökéletesen ki lehet majd aknázni. Igazából, még csak most vette kezdetét az igazi kaland, melyhez tökéletes előételként szolgál Az ébredő Erő. Ennél fogva a film kicsit híján van az egyediségnek: nincsenek vakmerő, lenyűgöző újítások, inkább csak a biztonságos játék elvén a rajongóknak akar megfelelni, tesznek róla, hogy ne érezzük magunkat egy percre sem idegennek, de közben egy percig sem tér le az útjáról. Azonban, mindezek ellenére (vagy pont ezért) ízig-vérig Star Wars film, emellett majdhogynem kifogástalan blockbuster, humorral (amik ritkán kissé bugyuták, de annyi baj legyen), sosem lanyhuló tempóval, telis-tele akcióval, lövöldözéssel, robbanással, kardozással, hősökkel, gonoszokkal, repkedő csatázó űrhajókkal, gyönyörű díszletekkel, amiknek nagy részét valóban felépítették, majd úgy segítettek rájuk CGI-vel. Azonban a több száz fős stáb valódi, fáradtságos keze-munkája nagy dicséretet érdemel.

Az ébredő Erő egyáltalán nem tökéletes film. Vannak hibái, vannak olyan elemek, amiket jobban meglehetett volna csinálni, részletesebben átgondolni, vagy megváltoztatni. De ezek a pozitívumokkal szemben elenyészőek. Mikor látod a rohamosztagosokat, a csillagrombolókat, az ismerős karaktereket, a csodaszép, megigéző világokat, az űrhajókat… mikor meghallod a TIE-vadász jellegzetes hangját, ami már bőven elég ahhoz, hogy megdobbanjon a szíved, és felmenjen a vérnyomásod… mikor először meglátod a Millennium Falcont, meghallod a fénykardok búgását… akkor a józan ész megy a sunyiba, újra kiskölyök leszel, együtt vagy a hősökkel, te is ennek az univerzumnak a része leszel, befogadod magadba, tiszteled, és szereted, hiszen gyerekkorod része volt, talán nagy fokban meg is határozta azt. Nem csak a magam nevében beszélek, amikor ezeket mondom, de az biztos, hogy ha nincs a Star Wars, akkor talán én sem ülnék itt örök mozirajongóként, és pötyögném be a szövegszerkesztőbe ezeket a sorokat. Nekem hatalmas, elmondhatatlan élményt adott korunk legnagyobb meséje, ahogy a legújabb tagja is kiszolgálta az igényeimet, mert pontosan erre vágytam: két órára elszakadni a valóságtól, visszatérni a messzi-messzi galaxisba, és gazdagabb lenni egy új, epikus kalanddal. Teljes mértékben elégedett vagyok, kösz J. J., és kösz mindenkinek, aki egy kicsit is kivette a részét Az ébredő Erő készítéséből, hozzájárult ahhoz, hogy megszülessen egy újabb legenda. Ami valamikor, valahol, egy távoli galaxisban talán igaz is volt. Szóval felesleges elmondanom, ha rajongó vagy, akkor irány a mozi. Nem állítom, hogy biztosan tetszeni fog, de akárhogy is alakuljon a sorsod, ezt kár kihagyni. Bárhogy legyen, az Erő még mindig velünk van.

95%
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
94. Alien  PlayStation.Community tag
2016.01.15. 09:45:04
LV10
alapvetően nagyon jól leírtad a lényeget, mi tegnap néztük meg Imaxben. Mivel én rühelltem Lucas műanyag előzménytrilógiáját, ezért mindig is mondtam a haveroknak, hogy figyeljétek meg nem ő fogja megcsinálni az igazi SW folytatást, és ez így is lett. J.J. biztonsági játékos volt, azt vitte vászonra amit a mi generációnk szeretett volna látni, modern de mégis valahol retro látvánnyal. Minimálisan tudok csak belekötni, pl a gonosz srác nem tudom melyik castingon akadt fenn, nekem nem jött be, a sisakos szinkronhangja meg full irritáló volt. Helyenként a hanghatásokkal sem voltam kibékülve (ami Imax-ben azért gáz).
Viszont visszarepített gyerekkoromba és ez nagy szó!
93. VictorVance  Szerkesztő
2016.01.02. 18:29:23
LV18
Egyébként érdemes összevetni a kész filmet a korai látványtervekkel:

http://geekz.444.hu/2014/10/15/egy-rakas-gyon[...]
Örülünk?
92. Pep  PlayStation.Community tag
2015.12.30. 17:10:01
LV1
A legnagyobb úr a pénz. Han Solo-t le is győzték vele.
91. PS3csovi  PlayStation.Community tag
2015.12.30. 13:03:02
LV1
Szeretem a SW és fogom is...és ez nem tegnap kezdődött. Egyben azért bízom hogy a jövőben nem erről fog mindig szólni hogy a szerencsétlen birodalmak építenek vmi gömbölyű bázist aminek mindig van egy gyenge pontja......
90. Pep  PlayStation.Community tag
2015.12.29. 23:06:42
LV1
Válasz 88. total üzenetére:
Meg lehetett volna ezt jól csinálni , csak el.....ák. Vagy direkt csinálták így a pénz miatt.
89. Matichku  PlayStation.Community tag
2015.12.29. 02:55:36
LV14
Válasz 67. Lara üzenetére:
Azért van hely... 28-án reggel foglaltam le, este már átvettem, 29-én 20:00-kor nézem is. Mindezt Óbudán az Eurocenterben. :)
Nil Satis Nisi Optimum
88. total  PlayStation.Community tag
2015.12.27. 18:56:59
LV1
Miliő rendben, színészek rendben.
Jó, hogy visszatért az a jó öreg lepukkant, rozsdás sci-fi világ, visszajött Han Solo meg az ezeréves sólyom..
Ami viszont rossz, hogy soha többe nem lesz, és nem is lehet ugyanaz a kultfilm, ami a nyolcvanas években volt. És nem JJ Abrams miatt, nem is a sztori miatt. Egészen egyszerűen, ahogyan kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba, ugyanúgy kétszer nem lehet zseniális ugyanaz az ötlet sem.
A Star Wars örökre összeforrt a fiatal Harrison Ford vagányságával, a Leila és közte feszülő viszonnyal, az erő titokzatosságáról.. Na ezekből nem maradt semmi. Ford megöregedett, Leiára rossz ránézni, az erő titokzatossága pedig szétfoszlott a sok sok rajzfilmnek, képregénynek, filmnek, könyvnek hála.
A film egy jó akció sci-fi, de figyelemre méltó fejlemény, hogy az összes izgalmas esemény tulajdonképpen a régi szereplőgárdához köthető: Halál, eltűnés, előkerülés.
87. Ricsi
2015.12.26. 20:20:10
LV7
Nekem összességében nem tetszett, egyszer elmegy, de semmi több. Ennek ellenére várom a következő részt, bízom benne hogy az jobb lesz.
86. prototype  PlayStation.Community tag
2015.12.25. 19:31:18
LV11
Válasz 67. Lara üzenetére:
Ja és ne a foglalásra menj hanem a vásárlásra, mert úgy nem dobja ki az összes szabad helyet.
"Brave. Not particularly clever, but brave."
85. prototype  PlayStation.Community tag
2015.12.25. 19:29:06
LV11
Válasz 67. Lara üzenetére:
Én premier napján 14:00-kor felmentem cc oldalára és 5 percen belül megvolt a jegyem, valakik visszamondhatták vagy nem tudom, de a 18:00-ás előadásra sikerült szereznem. Szerintem nem olyan nehéz szerezni.
"Brave. Not particularly clever, but brave."
84. Joel1970  PlayStation.Community tag
2015.12.23. 14:02:57
LV1
Válasz 36. GrayFox üzenetére:
A színész 32 éves.
RESIDENT EVIL 2
83. creesy  PlayStation.Community tag
2015.12.23. 11:07:28
LV1
"Új Köztársaság, melynek vezetője az egykori hercegnő, Leila Organa tábornok (Carrie Fisher)"

Leila ne már...
82. zodiac55  PlayStation.Community tag
2015.12.23. 08:58:48
LV12
Tegnap - kissé szalonspicces állapotban - beszélgettünk a lehetséges folytatásról, s arra jutottam, hogy a legjobb lenne, ha a Leia a családi helyzet miatt követné fiát a sötét oldalra, biztosítva ezáltal a drámát is a további részekre.:D
"Si vis pacem, para bellum."
81. Lara  beauty junkie
2015.12.22. 13:52:30
LV26
+1
Válasz 77. FCBARCELONA üzenetére:
Egy messzi messzi galaxisban.. :D
80. LostBoyz  PlayStation.Community tag
2015.12.22. 13:19:38
LV1
+1
Csubakka oscar gyanús!
79. FCBARCELONA  PlayStation.Community tag
2015.12.22. 12:57:40
LV2
Válasz 77. FCBARCELONA üzenetére:
Csak mert Pesten is simán lehet rá jegyet szerezni.
Nincs!
78. Leon74  PlayStation.Community tag
2015.12.22. 12:56:26
LV1
Azon korosztályba tartozom, aki a 80-as években gyerekként nézte még a moziban az első star wars filmet. Hogy rajongó lennék, nem hiszem, csak szeretem az egész univerzumát, ahogy szeretem a marvel univerzumot, ahogy a star trek univerzumot. Mindegyik részt láttam többször is, megnéztem az összes star wars rajzfilmet, mellékszállát, mert érdekel és szeretem. A rajongás nekem mást jelent.
Hogy mit vártam a filmtől? Egy kicsit azt, mint a Star Trek mozifilmek remékjétől, vagy mint az új Batman filmektől, hogy a nagyon mese világból átlépünk egy kicsit egy olyan univerzum bemutatásába, ahol nem varázslók és vicces robotok, gyerekek mentik meg a galaxist történetet kapunk, hanem valami kézzelfoghatóbbat, elképzelhetőbbet. J.J-től ezt vártam. Hogy a Disney-től lehetett-e ezt várni már más kérdés. Na mindezt nem hozta a film. Ezért volt nekem egy kicsit csalódás.
Mint SW film, a többihez képest, még így is a legjobb volt. Főleg, hogy előtte végig néztem az összes részt, és mai szemmel már inkább idegesítettek a régi részek hibái, mint bája. Jó lett volna, ha a sztori csak kis újat hozott volna (értem itt, hogy pl nem egy új halálcsillagot kell lerombolni), de értem, hogy mit akartak elérni és ahogy megoldották, még tetszik is.
SPOILER
Kérdeztétek többen Ray kinek a gyermeke. Nekem ez teljesen úgy jött le, hogy Luke lánya. és a két unokatesó vívja a harcát majd... Vagy máshogy látjátok?
77. FCBARCELONA  PlayStation.Community tag
2015.12.22. 12:55:51
LV2
Válasz 67. Lara üzenetére:
Februárig? LOL. Melyik univerzumban?:D
Nincs!
76. Penge70  PlayStation.Community tag
2015.12.22. 10:16:00
LV22
Válasz 75. szasa üzenetére:
Én őt sokkal szívesebben olvasom mint egy pár olyan tesztelőt, akik annyira csűrik-csavarják a szavakat, hogy az olvasó zavarában csak nevetgélni tud rajta, annyira erőltetett. Persze aztán kinek mi tetszik, nálam ő abszolút favorit :)
A végével tökéletesen egyetértek
75. szasa
2015.12.22. 03:43:22
LV1
+1
Ez nem kritika volt, hanem egy lelkes amatőr filmrajongó sorai. Mert ugye nehéz komolyan venni az olyan mondatokat, hogy "meg lehetett volna jobban csinálni" vagy " telis-tele akcióval, lövöldözéssel, robbanással, kardozással, hősökkel, gonoszokkal". Ez aztán a közhelygyűjtemény... :) És sajnos bármennyire rajongónak állítja be magát a tisztelt cikkíró, Leia nevét azért nem sikerült helyesen leírnia. Nem baj, értékelem az igyekezetet, lesz ez még jobb is. Érdemes komoly kritikákat is elolvasnia, magvasabb gondolatokért.

Én ugyan láttam a filmet, de sokan nem. Az ő helyükben megkeresném azokat a szerencsétlen csírákat, akik spoilereztek a hozzászólásokban és sokáig ütném őket. Bunkó paraszt az összes ilyen ember, aki más szórakozását rontja el.
74. skate_punk  PlayStation.Community tag
2015.12.22. 02:18:04
LV14
Válasz 43. Zsolt üzenetére:
Leai és Han a mai napig az egyik kedvenc karakterpárosom, szóval Leia is legyen csak benne. Megöregedett, de nem kiöregedett... ennyi szerepet bőséggel elbír még.
Én nem okoskodok, hanem okosakat mondok
73. Noob  PlayStation.Community tag
2015.12.22. 02:12:07
LV6
Kemény és kivételesen jó film az új SW. Tökéletes a szereplőgárda, mindegyik üt. Han óriási, ugyanúgy löki a laza átverős szövegét, mint régen. Nekem ő a legjobb SW karakter Luke mellett. Kylo baromi erőteljes karakter, minden mozdulatából több erő árad, mint anno Vaderből, pedig ő sem volt piskóta. Méltó utód. Az újak közül Kylo mellett Rey viszi a prímet, egy női Luke, csak találgatni lehet, hogy kicsoda. A 3D jó volt és nem olyan szar, mint az Ultron korában, de valamit kezdeni kéne a kontraszttal, mert mert nagyon sötét a kép.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
72. simon7109  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 22:59:11
LV18
Válasz 67. Lara üzenetére:
Győrbe van hely bőven :D
PSN: misi2mezei
71. Giboo  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 22:39:31
LV6
Válasz 67. Lara üzenetére:
Nem csak jegyet foglalni nem tudsz? Mert szerintem olyan nincs hogy dugig van minden.
70. Lara  beauty junkie
2015.12.21. 22:30:06
LV26
Válasz 68. Aki23 üzenetére:
Dehogy megyek. :)
69. VictorVance  Szerkesztő
2015.12.21. 22:09:53
LV18
Válasz 67. Lara üzenetére:
Vidéki mozikban azért van hely még dögivel.
Örülünk?
68. Aki23  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 22:08:10
LV19
+1
Válasz 67. Lara üzenetére:
Hol? Fehérváron hétvégén is félig üres termekben ment sok előadás, ha nincs pesten jegy 1 óra alatt lelehet menni fehérvárra és ott helyben lehet jegyet venni.
67. Lara  beauty junkie
2015.12.21. 21:29:49
LV26
Én jól megmókáztam magam, mert gondoltam majd megnézem a két ünnep között.
Aha. :D Februárig nem lehet jegyet kapni rá. Hát Andika nem nézi meg két ünnep között. :DD
66. Ricsi
2015.12.21. 20:14:47
LV7
Szerdán végre én is láthatom.
Fun fact: szépen teljesít, erre DIS -1,5% :D
65. kobe  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 20:10:03
LV11
Válasz 55. Zsolt üzenetére:
Pedig nem ártana. Főleg mivel a cikk nem is spoileres.
64. Zsolt  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 17:07:04
LV11
Válasz 60. Penge70 üzenetére:
Ha az összes kommentet elolvastad, akkor tisztában lehetsz a sztorival, rajtam kívül is egy csomóan leírták.
63. Zsolt  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 17:06:22
LV11
+1
Válasz 58. Richard üzenetére:
Még egyszer bocs, nem szeretném elcseszni az élményt senkinek...

Én szombaton láttam a filmet, de felkészültem: nem nagyon olvastam addig a neten semmit, főleg nem star wars cikkeket, és főleg nem kommenteket; még véletlenül is bele lehet futni bármibe.
Az MGSV idején is ugyanígy oldottam meg, amíg úgy éreztem, nem vagyok kíváncsi infókra, és spoiler-veszélyt éreztem, megtettem magamnak azt a szívességet, hogy nem látogattam el tematikus topikokba és nem olvastam a kommenteket.
62. zodiac55  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 16:58:03
LV12
Válasz 55. Zsolt üzenetére:
A cikk nem spoileres, de mindegy.
"Si vis pacem, para bellum."
61. wclasskid  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 16:22:45
LV2
2 dologgal jellemezném

a disney bája (mert el kell ismerni ezt nagyon csinálják)-pedig mennyi hater lett egyszerre 12-ben...

és a sw epikussága és amiért a mai napig kijár neki a legendás cím

ez nálam beugrott a "bármikor megnézem" kategóriába
60. Penge70  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 15:08:19
LV22
Válasz 55. Zsolt üzenetére:
inkább én kérek elnézést, jó nagy farok vagyok, hogy a hsz-kből nem tudom kiszűrni a spoilereket :(
csak így tovább, írd le részletesen A-Z-ig, hogy mik vannak a filmben
59. Richard  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 14:41:46
LV5
+1
Válasz 45. sonerone üzenetére:
Marha jó volt látni a régi szereplőket, ahogy egymással szemben álltak. Át is futott az agyamon, hogy biztos nekik is nagy dolog volt 40 év után újra együtt lehetnek ebben a világot meghódító überkirályságban :)
58. Richard  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 14:40:04
LV5
Válasz 55. Zsolt üzenetére:
Pedig nem ártana, mert nagyon elcseszheted annak az élményt, aki nem látta még.
57. LaXiKa_hun  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 13:50:04
LV9
+1
nagyon jó írás lett ismét. vicces hogy mennyire ugyanazt éltük át :D már a feliratnál teljesen magába szippantott az univerzum és egészen a végéig nem tudtam kiszakadni sőt még utána se! számomra ez a film volt maga a tökéletes moziélmény. Idejét sem tudom mikor éreztem ekkora eufóriát film nézésekor, az arcomról nem hervadt a mosoly egy percig sem max csak a meghatóbb jeleneteknél. imádtam minden percét, holnap megyek megnézni mégegyszer, most már angolul. bár jó volt a szinkron kimondottan (amit manapság sajnos egyre ritkábban lehet elmondani), valahogy engem mégis jobban érdekel eredeti nyelven.
PSN ID: LaXiKa_hun
56. Zsolt  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 13:47:43
LV11
Válasz 54. bnorbert08 üzenetére:
Igen, hozza a klasszikusok hangulatát. De szerintem nem arról van szó, hogy nem tudnak újat kitalálni, inkább csak az, hogy nem mernek kockáztatni. Nagyon biztonsági játék szaga van a filmnek, ahol követték a SW playbook-ot, így mindenki örülhet: a régiek azért, mert ugyanazt láthatják újra, modern köntösben, az újak meg azért, mert végülis a formula telitalálat.
55. Zsolt  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 13:44:46
LV11
Válasz 51. Penge70 üzenetére:
Bocs, nem hittem, hogy egy spoileres cikknél, ahol a filmet beszéljük ki, spoiler jelzőt kell tennem, vagy vigyázni a megfogalmazásra. :)
54. bnorbert08  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 13:22:24
LV5
Kérdezném azoktól, akik már látták:
Én asszem a Baljós árnyaknál elveszítettem az érdeklődésem a SW iránt, az nagyon nem jött át. Ez visszahozza az a klasszikus 3 rész hangulatát?

Nem akarom fikázni a SW-t, de ezek holivúdban télleg nem tudnak újat kitalálni? Örülök, h jönnek új részek, de kicsit olyan, mintha mindig ugyanarról szólna minden film.
amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
53. ufonauta  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 12:34:57
LV15
Válasz 48. Zsolt üzenetére:
én örültem hogy beletették ahogy Hant is .
52. ufonauta  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 12:34:02
LV15
Válasz 51. Penge70 üzenetére:
Miért olvastad el ? :D
51. Penge70  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 12:21:58
LV22
+2
-1
Válasz 48. Zsolt üzenetére:
Kösz hogy szétspoileroztad a filmet!
(inkább nem írok jelzőket)
50. sonerone  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 11:57:53
LV11
Válasz 49. Zsolt üzenetére:
Lesz szerepe rendesen az tuti
hehe
49. Zsolt  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 11:35:07
LV11
Válasz 45. sonerone üzenetére:
Én sem számítottam rá anno, hogy visszatérhet, és örülök, hogy a lehető legmenőbb módon csinálták meg a visszatérését. Remélem komoly szerepe lesz a VIII-ban.
48. Zsolt  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 11:33:15
LV11
-2
Válasz 46. martin üzenetére:
Ronda, idegesítő és gyakorlatilag semmi súlya nincs a jelenlétének. (Mondjuk én a régi filmekben is utáltam.)
Mint karakter is béna: húsz év után még mindig ott tart a "tábornok", hogy eldugott bázisokból nulla tervezéssel halálba küld teljes flottákat (lásd: bízzuk az egész akció sikerét egy frissen dezertált rend-belire, aki "majd megoldja valahogy".) Han halála sem hatotta meg túlságosan, nem is értem.
OK, fanservice-nek jó volt, de én örültem, hogy viszonylag rövid ideig kellett csak bámulnom a képét.
2015.12.21. 11:23:22
LV3
Válasz 44. Richard üzenetére:
SPOILER------

Nekem bejött, hogy újra erőteljes lett a sötét oldal. Ez Kylo-nak köszönhető, hogy kinyírta az apját. Innentől már nincs visszaút, jön a teljes sötétség. Ezzel együtt hozzáköthető a legjobb karakterfejlődés.
46. martin  Főszerkesztő
2015.12.21. 11:18:33
LV27
+5
Válasz 43. Zsolt üzenetére:
Az ilyen típusú mélyostobaságokat, miszerint "minek van Leia a filmben", a legnagyobb jóindulatom ellenére sem tudom dekódolni.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
45. sonerone  PlayStation.Community tag
2015.12.21. 11:07:56
LV11
Válasz 43. Zsolt üzenetére:
Mark Hamill nagyon nem lecsúszott, fejben sokkal jobban toppon van mint Harison Ford, lehet nincsenek milliói de rengeteg helyen feltűnik, ha mást nem hangként. Én inkább attól féltem h nem nagyon lesz kedve a szerephez, de interjúkbol látszik h azért örül neki h vissza terhet, bár nem számított rá cseppet sem h valaha megtörténik
hehe
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
VASARA Collection (PS4, PSN)
2020.01.22. 14:16 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Szamurájok versus tankok jöhet?
Arise: A Simple Story (PS4, PSN)
2020.01.22. 14:06 PlayStation Network
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ez csak egy egyszerű történet, semmit nem akar…
Képregény - Az Új Bosszú Angyalai: Ostrom
2020.01.20. 16:55 Cool-Túra
1 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az Angyalok epikus és csodálatos hattyúdala.
SNIPER GHOST WARRIOR: CONTRACTS (PS4)
2020.01.18. 17:20 Játékteszt
2 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Ötödjére csak sikerült
Sorozat - Love, Death & Robots Volume 1. (2019)
2020.01.16. 16:14 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az erőszak és nemi szervek dala, időnként gondolatokkal.
Lapis x Labyrinth (PS4, PSN)
2020.01.16. 15:57 PSC egyperces
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Drágakő iksz labirintus.
Tools Up! (PS4, PSN)
2020.01.16. 13:51 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ne habozzál, tatarozzál!
Retrospektív - Watchmen - Az őrzők
2020.01.14. 12:03 Cool-Túra
13 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Zack Snyder megosztó képregényfilmje, több mint tíz év távlatából.
Romancing SaGa 3 (PS4, PSV, PSN)
2020.01.13. 13:47 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: martin
Miss. Miss. Miss. Na, találd már el te fakezű...
Simulacra (PS4, PSN)
2020.01.12. 16:23 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Hát szívem, ezt most kár volt jobbra húznod.