PlayStation.Community

2015.05.25. 14:40 Cool-Túra
48 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Megérte kivárni azt a harminc évet.

Mad Max: A harag útja (Mad Max: Fury Road – 2015)

Harminc esztendeje már, hogy a magányos, hallgatag országúti harcos, Max Rockatansky utoljára tiszteletét tette a mozivásznon, és a kissé félresikerült harmadik rész után nagyon úgy tűnt, utolsó alkalommal láthatjuk, amint egyedül elsétál, vagy elszáguld a naplementébe. De mégis, mintha ezer éve lett volna. Aztán szárnyra kapott a hír, hogy Ausztrália földjein nemsokára ismét felbőgnek a motorok egy negyedik epizód keretében, aminek a tervezése olyan rosszul ment, hogy egy idő után már nem az volt a kérdés, hogy mikor kerül mozikba a film, hanem, hogy egyáltalán elkészül-e. És ha ez még nem lenne elég, az emberek legtöbbje számára nyilvánvalóvá vált, hogy a régi klasszikus filmek sokáig készülő folytatási ritkán sülnek el úgy, ahogy azt a készítők elképzelték. A számtalan, várakozással eltöltött év általában nem fizetődik ki, melynek rengeteg oka van, de talán a legnagyobb az, hogy ezek a folytatások annyira akarnak hasonlítani a nagyérdemű előzményeikre, hogy végül ebbe törik bele a bicskájuk. Rengeteg ilyen van, ellenpélda azonban kevés. Aztán jött a 70 éves George Miller, és mutatott egyet.

A Mad Max: A harag útja egyszerre hozza a jól ismert előzmények hangulatát, és stílusát, miközben minden olyan elemet kihagy, ami miatt könnyen kútba fulladhatott volna a film. Az első két rész a Mad Max, és Az országúti harcos megreformálta az akciómozik műfaját, egy teljesen új irányt jelölt ki, nem is szorul rá különösebben, hogy hosszasan ki legyen fejtve, hány, később híressé vált rendezőre voltak hatással Miller tébolyult, mesterien levezényelt száguldozásai – James Wan, Guillermo del Toro, David Fincher, Robert Rodriguez, és James Cameron bevallottan ezek közé tartoznak. ’79-ben, és ’81-ben Millernek sikerült az, ami keveseknek. 2015-ben sem lehetett kevesebb a cél, és sikerült összehoznia. A harag útja nem csak egy ambiciózus próbálkozás arra, hogy hozza a régi hangulatot, látvánnyal, és rajongók számára néhány ismerős utalással, nem igyekszik görcsösen azért, hogy az előzmények nyomába érjen. Nem csak hasonlítani akar csupán, hanem teljesen olyan, mint az első két rész (de főleg inkább a második). És mindezt úgy teszi, hogy nyugodtan beleilleszthető a Mad Max mítoszba, ugyanazt a brutális világot tárja elénk (persze CGI-vel kissé felturbózva), és még az időbeli kontraszt, valamint a néhány kis apróság ellenére is tartalmazza az összes motívumot, ami miatt szerettük a régi epizódokat, és azokra még rá is tesz néhány lapáttal. Nem másol, nem csak egy gyenge imitációja a klasszikusoknak, hanem egy mocskosan gyönyörű vízió, igazi Mad Max hangulatot nyújtó élmény – mit beszélek, hiszen ez maga a nagybetűs, vérbeli „Mad Max Hangulat”! Ezek mellett pedig egy tökéletes látványfilm. A harag útja az a 2010-es éveknek, mint ami a Terminátor 2 volt a ’90-es éveknek.
A felvezetéssel nem is törődnek sokat, ahogy azt egy tökös akciófilmnél illik. Pár mondattal, dióhéjban összefoglalják a nem túl rózsás helyzetet: az atomháború után járunk a kietlen, elsivatagosodott világban, ahol a legnagyobb érték a benzin, ezért a legtöbbek hajlandóak is ölni, de ez csak amolyan ürügy, hogy kegyetlenül vandálkodhassanak, és taposhassák el a náluknál gyengébb embereket. Max (ezúttal Tom Hardy) magányosan bolyong, ám a múltban történt események folyamatosan kísértik, a családja, és a halottak beszélnek hozzá, akiket nem tudott megmenteni. Ő sem biztos már abban, hogy teljes mértékben sikerült megőrizni józan eszét, de a túlélés ösztöne még mindig vezérli, ám egy szerencsétlen napon elfogják, napjai pedig ennek köszönhetően jelentősen meg vannak számlálva. Egy igencsak nagy közösség vezetője, Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) önkényuralmat folytat, miközben szolgáit elnyomja, bizarr karaktere, és az általa felépített személyi kultusz miatt emberei már egy halhatatlan istenséget látnak benne. Magától értetődik, hogy a sivatag porában nyomorgó szolgái egyszerre félnek, és függnek is tőle, az általa kordában tartott víztartályok miatt. De Joe egyik tábornoka, Furiosa (Charlize Theron) úgy dönt, meglovasítja a vezére benzinszállító kamionját, egy igencsak érdekes rakománnyal a fedélzeten, amit természetesen Joe sem hagyhat szó nélkül, és harcba küldi fehérre meszelt, agymosott, kopasz seregét. Az őrült sereg iszonyatos túlerőben van, kétséges, hogy Furiosa terve sikerrel jár, de időközben Max is hozzájuk csapódik, aki vállalja, hogy segít átvezetni a csapatot a könyörtelen senkiföldjén.

A történetről többet írni nem érdemes, egyrészt az már masszív spoiler lenne, másrészt pedig A harag útja nem is igazán rendelkezik valódi sztorival. Van egy kiindulópont, ami előrelendíti a karaktereket, és segít azon, hogy hogyan alakuljon a következő jelenet, de egyébként mindent alárendelnek a látványosabbnál látványosabb akciójeleneteknek. És a legjobb az, hogy ettől is lesz a film igazán jó. Nincs túlmagyarázva semmi, nem szánnak értékes perceket arra, hogy felvezessenek fontos eseményeket, A harag útja kis túlzással élve egy két óra hosszú, felturbózott, pörgős akciójelenet. Nem csak Az országúti harcos fináléjának minimum tízszeresére duzzasztott verzióját hozták tető alá, hanem az eltelt évektől függetlenül annyira sikerült megidézni a ’80-as évek feelingjét, ahogy azt még egy film sem tette ez előtt. Bár ez eltelt évek miatt természetesen kizárt, hogy ne legyen kontraszt a trilógia, és a negyedik rész között, de ezt sikeresen kiküszöbölték az ismerős világgal, az ismerős tempóval, a felzaklató, elborzasztó, groteszk, de időnként mégis nevettető miliővel, amit a régi motorosok már olyan jól ismernek. Érezhető mindaz a fenyegetettség, ami meghatározta a régi filmeket, azonban a második résszel ellentétben itt már nem annyira a káosz, és a kaotikus állapotok dominálnak.

Immortan Joe által egy újfajta rend, és civilizáció emelkedett ki a csontvázakkal teli sivatag homokjából, de a világ így sem járt jobban: női szex rabszolgákkal felszerelve „gyártja” futószalagon a serege tagjait, akiknek az agyát teljesen kimosta már, nem utódokat, csupán eszközöket lát bennük, akik bármikor hajlandóak lennének feláldozni akár életüket is szeretett istenük kérésére. Ők valójában már nem is emberek, csupán dühöngő őrültek, akik a dicsőségért ölnek, halnak meg. Színtiszta barbarizmus ez, ahol a káosz hiányától függetlenül mégis teljesen elszabadult a pokol, Miller-ék pedig hihetetlenül beteg dolgokat agyaltak ki, és vittek vászonra, kreativitásukon nem eshet csorba, az összes beteg, elkorcsosult, perverz monumentum torkon ragadja a nézőt, és nem engedi, miközben kicsit talán még el is gondolkodtatja. Ugyanannyira megmaradnak a tébolyult, brutális, esetenként szívbe markoló képek a néző agyában, mint egy elgázolt gyerek cipője az úttesten, vagy egy autóroncsba beszorult ember utolsó halálsikolyai. A harag útjában nincs megállás, az akció mindvégig maximálisan fordulaton pörög, a CGI-vel kicsit felpumpált sivatag filmvásznon sosem volt még ilyen szemet gyönyörködtető, ahogy az akciójelenetek maximális profizmusról árulkodnak. Persze a számítógépes trükkök nélkülözhetetlenek voltak, de mégis valódi kaszkadőrök ugrálnak, verekednek, amitől sokkal életszerűbb lett az egész, a valóban megépített gépszörnyekről nem is beszélve. Érezni a fém csikorgó hangját, minden ütközésnek súlya van, a mértéktelen, látványos rombolás a maga módján gyönyörű, a nézőnek már-már facsarja az orrát a felcsapó benzingőz. A karakterek lőnek, verekednek, véreznek, meghalnak, felrobbannak, elütik őket, ebben a világban senki sincs teljes biztonságban.

A minden egyes centet kihasználó akció szcénákat néha megszakítja egy-egy olyan jelenet is, ahol szereplőink nem épp valakinek a megölésén, vagy saját túlélésükön ügyködnek, hanem beszélgetnek is, de valójában a karakterek személyiségét nem a szájukba adott szavakból ismerhetjük meg. Miller mesteri módon, mindent az akciójelenetekre bíz, a poszt-apokaliptikus világot, és még a figurákat is, szép lassan építi fel őket, ad nekik lelket, hajtóerőt, mélységet. A harag útjában a karaktereket nem a szavaik, hanem teljes mértékben a tetteik határoznak meg. Egyik sem valami szószátyár, különösen Max nem. Tom Hardy pedig iszonyatosan jó Max-ként. Megvan benne mindaz a karizma, ami megvolt Gibson-ban, ugyanakkor valamiféle plusz mélységet is tud belevinni a karakterbe. Még mindig ugyanaz a kiégett, belül üres, túlélésért játszó alak, akinek bár semmi vesztenivalója nincs már, mégis kitart az elhalt világban. Saját érdekeit tartja szem előtt, és lehet, hogy csak egy hajszál választja el dühöngő őrült ellenfeleitől, de végül mindig a jó oldalra áll, és régi embersége, személyisége újra felpislákol. A Charlize Theron által alakított Furiosa-val pedig tökéletes párhuzamba lehet állítani. Mindketten elveszítették otthonukat, a kemény világ őket is megkeményítette, és erőssé tette, pontosan ezért működik olyan olajozottan a párosuk, a nő erősségében sem marad el Max-től, már-már teljes értékű főszereplővé nemesedik elő az országúti harcos mellett – a finom feminista felhang miatt a női karakterek egytől egyig erős személyiséggel rendelkeznek, ami maximálisan jót tett a filmnek.

A Mad Max sorozat első két része anno igencsak feladta a leckét a rendezőknek, és akciómoziknak, az viszont kétséges volt, hogy az új epizód is erre a sorsa jut. De Miller megint megcsinálta. A harag útja ugyanolyan kompromisszummentes, vad, és zsigeri szórakozás, mint nagynevű elődei, és legalább három kört ver minden kortárs akciófilmre. Magasan az év eddig legjobb alkotása, és az utóbbi idők legjobb akciófilmje is. Megérte kivárni azt a harminc évet.

100%
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
48. MagsziM2  PlayStation.Community tag
2015.06.22. 11:39:47
LV1
Barom állat egy film.
Always Konzol
47. HunNicoBellic  Mérnök Úr
2015.06.07. 20:10:46
LV17
Szerintem ez olyan film, ami igazán moziban jó.
trance 'n' progressive
46. JINBOBEK  PlayStation.Community tag
2015.06.06. 23:49:10
LV11
Én is szeretném megnézni, de még nem értem el odáig...
Mindig legyen egy "B" terv!
45. w1ggly  PlayStation.Community tag
2015.06.03. 09:37:14
LV11
Megvolt tegnap nekem is. Gitáros jelenetektől Brütal Legend hangulatom lett. :)
Vigyázat! A komment véleményt tartalmazhat.
44. TCr64EU  Choose life
2015.06.01. 16:00:09
LV22
Válasz 36. Rendes84 üzenetére:
:D:D:D

Tree-thing. :D
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
43. ColdHand  Szerkesztő
2015.05.31. 21:06:27
LV22
Eszméletlen jó film volt! Kedvem lenne még egyszer beülni rá és/vagy nyomni a Fallout-ot, vagy majd a Mad Max játékot! :)
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
42. Lucsy  PlayStation.Community tag
2015.05.29. 01:08:58
LV12
Oriasi elmeny volt! Eleinte huztam a szamat, de lenyugtattam magamat, hogy anno az elso Mad Max is (tobbit meg nem lattam) eleg in medias res volt. Aztan egyszercsak beszippantott a film es nem eresztett. Nem tudnek kiemelni egy jelenetet sem, mert az osszes kibaszott jo volt.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
41. VictorVance  Szerkesztő
2015.05.28. 21:57:10
LV18
Akit bővebben is érdekel a filmben látható gitáros története:

http://screenrant.com/mad-max-fury-road-flame[...]
Örülünk?
40. ATW  PlayStation.Community tag
2015.05.28. 16:11:30
LV1
Ez a film... bocsánat, FILM...szóval letépi a fejed és beleszarik a nyakadba. Wáááááá
39. Foxhound  Szerkesztő
2015.05.28. 10:20:38
LV14
Tegnap néztük meg a Corvinban. A végén úgy éreztem magam, mint akin keresztülment volna egy gyorsvonat. Fantasztikus volt. http://youtu.be/uNzoCWN9q70
"Why did i move here? I guess it was the weather."
38. Oli_23_hun  PlayStation.Community tag
2015.05.27. 21:22:22
LV1
Nagyon jó film! Érdemes moziban megnézni!
37. KyserSoze576  PlayStation.Community tag
2015.05.27. 16:25:20
LV2
Válasz 32. vbalazs üzenetére:
Igen, az első részben ő alakította a motorosok vezérét:)
2015.05.27. 08:34:41
LV1
Válasz 35. SOLDIER üzenetére:
És még fát se láttál életedben :)
35. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2015.05.26. 21:37:21
LV11
+3
Ma néztem meg, Króm kis film volt és testvéreimmel majd együtt Big Mackezünk a hősökkel a Valhallában!
Please to meet you... Hope you guess my name.
34. G-men  PlayStation.Community tag
2015.05.26. 20:25:11
LV11
tommy conlon
SicKLy SaVaGe
33. Otodik  PlayStation.Community tag
2015.05.26. 12:59:38
LV2
Válasz 32. vbalazs üzenetére:
A Jurassic-tól én is tartok. Mindig az jut eszembe, hogy már Spielberg-nek sincs új ötlete :( .

A Mad Max szerintem is állat volt.
Halhatlan Joe (mármint az őt játszó színész) szerepelt az első részben is.
32. vbalazs  PlayStation.Community tag
2015.05.26. 11:09:51
LV3
Tegnap néztem, tényleg brutál jó volt! Főleg úgy, hogy nem vártam különösebben nagy durranást. Ez és az Ultron kora nálam egy szinten van kb, de csak azért mert Marvel fan vagyok :) Még a Jurassic World-re leszek kíváncsi, bár így hogy 12-es korhatáros besorolást kapott picit félek.
31. ymmoTS  PlayStation.Community tag
2015.05.26. 10:44:35
LV4
Válasz 29. skate_punk üzenetére:
Locke az zsenialis film, ott tényleg más a hangja, kedvesebb, de példaul van egy sorozat a Peaky Blinders, ott ugyan ilyen morcos :D attol függ mennyire elborult a karaktere
So.. this is what it feels like
2015.05.26. 08:29:38
LV1
Válasz 26. Rinity üzenetére:
Nekem speciel most nem volt gondom a szinkronnal, főleg 3d-ben nem szeretek olvasgatni. De ha kijön bluray-ben, akkor biztos eredeti hanggal fogom megnézni, főleg Joe és Max orgánuma miatt :)
29. skate_punk  PlayStation.Community tag
2015.05.26. 00:56:25
LV14
Általában máshol sincs olyan sok szövege, biztos Hardy nem szeret szöveget tanulni :D
Egyébként itt is meg a Felemelkedésben is kicsit morcosabb a hangja, más amikor simán beszél. Nézd meg mondjuk a Locke című filmjét!
Én nem okoskodok, hanem okosakat mondok
28. ymmoTS  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 23:19:46
LV4
Válasz 26. Rinity üzenetére:
Tom Hardy filmet en nem birok magyarul nezni. Az embernek olyan a hangja , beallitanam legszivesebben sms hangnak. :D kár hogy itt nem volt sok szövege.
So.. this is what it feels like
27. Adamska  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 23:13:59
LV2
Egy igazan komoly problema szurna szemet, ha szamon kernem a minimalis realizmust. De nem teszem. 15/10.
26. Rinity  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 23:05:02
LV6
+3
Uhhjjujuj aki teheti feliatosan nézze, ez a szinkron borzasztó..
Leda atomica
25. Rinity  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 23:01:56
LV6
imádtam minden percét!
Leda atomica
24. ScouserHUN  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 22:53:18
LV3
Válasz 20. Ragle üzenetére:
SPOILER

Bocs, de a tejet eredetileg a látótávolságban lévő Gázvárosba vitték volna, ennyi idő alatt nem romlik meg :) kb 10 perc lett volna az út, ha Furiosa nem fordul balra...
You'll Never Walk Alone!
23. alucccard  A retkes
2015.05.25. 22:39:55
LV22
Válasz 20. Ragle üzenetére:
forralt tej?
22. Matichku  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 22:16:55
LV14
+1
Gratulálok, hogy egy blogod már a főoldalra is kikerült. :)
Helyükre kerülnek a dolgok! :)
Nil Satis Nisi Optimum
2015.05.25. 21:01:27
LV1
Tiszta Országút harcosa volt, csak annál ezerszer látványosabb, betegebb és viccesebb. Ha nem 2.5k lenne egy mozijegy, komolyan újranézném annxira ütős film. Sokan szidják a soványka sztori miatt. A régi Max filmeknek se volt egetrengető sztorija, itt az eszement verdák és a beteg karakterek számítanak. Pontosan azt kaptam amit a tavalyi elsö comic-co trailer igért. Alapmű már most. Zene + gitáros mutánsért extra pont :)
20. Ragle  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 20:52:49
LV5
Válasz 19. ALF22 üzenetére:
Én ezt értem, hogy miért csinálták. Azt nem értem, hogy "miért", nem jó ötlet. Mármint teljesen értelmetlen maga az egész folyamat, mert a tej az erősen romlandó cucc. Legalábbis nekem az az elképzelésem, hogy ha egy ilyen tartályban több ezer liternyi tej ott forr a sivatagban 20-30 percig legalább, abból már semmi jó nem sül ki.
19. ALF22  Son of Liberty
2015.05.25. 20:44:24
LV26
+3
Válasz 18. Ragle üzenetére:
Bartell:loszerert es uzemanyagert.
Üzemanyag nem gond aki bandaban van. Vagy rabolnak (2.resz) vagy cserelnek (itt) vagy eleg ha birtokolnak egy ilyen helyet. Aki önállóan portyazik mint Mad, na annak gond a beszerzése (lad 2. részben).
Kaja reszen fennakadni .... ezt inkabb meghagyom. Orulok hogy nem jut nekem eszembe ezen agyalni egy akciofilmen :)
18. Ragle  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 19:58:54
LV5
spoiler
Én csak azt nem értettem, hogy miért szállítanak anyatejet a sivatagban ilyen tartályban? Kicsit fura állaga lehet annak már egy pár perc után :D
Meg mit akartak enni / inni ezek a 160 napos út alatt?
Ha ennyire hiány van üzemanyagból, akkor miért pazarolják azt ennyire látványosan?
Sok a kérdés.
Egyébként jó film volt.
17. Dugo  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 19:49:32
LV4
Válasz 16. gergely1209 üzenetére:
Melle ment.
"...seb minta forsa..."
16. gergely1209  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 19:30:07
LV1
Válasz 9. Dugo üzenetére:
Nem reboot, különálló történet! Mindenképpen nézd meg! Kötelező alkotás!
15. Lara  beauty junkie
2015.05.25. 18:51:04
LV26
Ááá ne már, még mindig nem láttam. :D
14. ALF22  Son of Liberty
2015.05.25. 18:39:33
LV26
Válasz 10. soliduss üzenetére:
Még nem láttad? Ezt kihagyni...
13. ScouserHUN  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 18:02:46
LV3
A legjobb akciófilm amit valaha láttam. 2szer néztem meg, egyszer 2D-ben, másodszor 4DX-ben. Aki csak teheti, annak ajánlom az utóbbit, eszméletlen amit hozzáad a filmhez...
You'll Never Walk Alone!
12. Lotar  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 18:01:14
LV18
Tegnap megnéztem . Akciófilm , nagyon . :)
psn/sen id: pcpmate
11. Horvy
2015.05.25. 17:31:48
LV3
+1
Válasz 10. soliduss üzenetére:
Igen, folytatása az eredeti trilógiának
Requiescat in pace!
10. soliduss  A Krónikás
2015.05.25. 16:58:56
LV25
Bele olvastam a blogba.... akkor ez most nem egy teljes reboot hanem a régi Mel G-os történet egy új szelete?
9. Dugo  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 16:11:43
LV4
Noi szerkeszto. Csakugy mint a Lucy, ez is not kapott a rendezoi csapatba. Ok pedig szeretik belevinni az ugyeiket. Csak ugy mint a zsido filmrendezok. Semmi furcsasag szerintem. Csak mig a Lucy egy szar volt, addig ez a film zsenialis. A masodik film majd Max-rol szol.
"...seb minta forsa..."
8. Dugo  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 16:03:22
LV4
+1
Azert nagy forma a martin. Beolt a blogba, utana meg cikket irattat. :D
"...seb minta forsa..."
7. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 15:52:17
LV5
100%-os élmény, minden téren mestermű a maga stílusában, Miller iskolabuszt küldhetne az összes akciófilm rendezőnek.
..loading, please wait..
6. ALF22  Son of Liberty
2015.05.25. 15:48:37
LV26
+1
Nem tudom a 3.resz miert ilyen mostohagyerek a sorozatban. A 2. es a 4. közt pont odaillik. Helyi kultuszok mar ott is voltak(nem csak országúton vándorló rablobandak) es a vegen az akcioresz is pont olyan volt mint most: sivatagos környezet,brutalmegepitett terepjarok. Ok tina Turner kilógott de a tobbi siman vállalható.

A film es a blog amugy király. Utalom a star Wars (4et) mert olyan konnyen hozta be a cgi alkalmazást hogy azota bármekkora tomegjelenetet tudnak létrehozni es pont ezert élettelen,UNALMAS akciókat krealnak (Transformers,gyűrűk ura,stb).
Vegre ismet kezdik előtérbe helyezve az igazi hus ver akciojeleneteket...
5. Maximus  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 15:29:51
LV7
Nagyon jó írás. A Mad Max végigkísérte a fiatal éveimet. Nagyon örülök,hogy méltó lett hozzá ez a mű. Köszönjük.
Becsület nélkül üres a győzelem
4. zenith  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 15:27:08
LV1
yeaaah végre egy igazi feminista film, pont jó lesz a Saul fia, a Viharsarok meg az Ítélet Magyarországon mellé. Kötelező nagydíjas filmek - mindenkinek muszáj látnia őket! Örülök, hogy ilyen haladó társadalomban élek! Alappillérek!!!

Ma este mindenképpen nézős.
Negola devdzsi vuldegger!
3. soliduss  A Krónikás
2015.05.25. 15:24:04
LV25
basszús... 30 év??? 30 éves vagyok.... kb 15 voltam amikor találkoztam a régi filmekkel :D szerintem erre is benevezek.
2. ymmoTS  PlayStation.Community tag
2015.05.25. 15:23:24
LV4
En igy eloszor gondolkodtam hogy ez most jó volt vagy nem. Aztan rajöttem ez egy őrűlten jo film volt, zsenialis látványokkal es olyan karakterekkel hogy az embernek mosolyognia kell miattuk. Mikor látsz egy sivatagban száguldo tehereauto tetejém gitarozni es langszorozni egyszerre egy vak embert mikozben nagymamák motoroznak mellette sniperekkel? :D
So.. this is what it feels like
1. Sakamoto_14  A bölcs
2015.05.25. 15:03:07
LV20
+2
Egyetértek, az előző részeket pedig igyekszem pótolni. Viszont szerintem ez a film inkább szól Furiosáról és kitágítva a nőkről, mint Maxről. Ha nem lett volna ezelőtt egy trilógia, és nem Mad Max lenne a címe, szerintem nem sokan gondolnák, hogy itt Max a főszereplő.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Megalith (PS4, PSVR, PSN)
2019.12.11. 21:38 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Halálosztó fagyi.
THE OUTER WORLDS (PLAYSTATION 4)
2019.12.09. 19:02 Játékteszt
21 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A lelkem (és a testem, meg úgy mindenem) a vállalatot illeti meg.
Yakuza 4 Remastered (PS4, PSN)
2019.12.09. 11:59 Kedvcsináló
2 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A négyfejű sárkány.
Door Kickers: Action Squad (PS4, PSN)
2019.12.06. 12:18 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Szolgálunk és rád rúgjuk az ajtót!
Paper Dolls Original (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:36 PlayStation Network
11 hozzászólás
Szerző: Petunia
Rettegés a Csing-dinasztia korából.
Woodle Tree Adventures Deluxe (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:26 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Melyik a legkisebb favicc? A fűrészpor...
TERMINATOR: RESISTANCE (PLAYSTATION 4)
2019.12.02. 14:09 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Trashminátor.
Indivisible (PS4, PSN)
2019.12.01. 14:11 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Kezdünk egy kicsit túl sokan lenni.
Ling: A Road Alone (PS4, PSN)
2019.12.01. 11:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MrZ
Magányos délutáni séta.
Rebel Cops (PS4, PSN)
2019.11.30. 12:37 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A szükség törvényt bont.