PlayStation.Community

2015.01.22. 13:12 Kedvcsináló
68 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Mese egy hatalmas kastélyról, melynek csak egy vécéje volt.

1997

Egy negyedik emeleti panellakás nagyszobájában egy csapat felsős üli körbe a brontoszaurusz méretű CRT tévét. Az egyik kiváltságos helyzetben lévő nebuló egy újgenerációs szürke konzollal lett gazdagabb a napokban. A híres verekedős játékot, valami Takent... vagy Tekken 2-t a tanítás utánra tartogatják, ugyanis a reggeli órákban a Resident Evil nevezetű rémúr hódít. Jó háromnegyed órájuk van még az első óra kezdete előtt, az oskola pedig egy kőhajításra van a játékállomástól (futva egy perc). Ez az idő elegendő még egy-két újrakezdésig, ugyanis a drága papa memóriakártyát nem hozott a gép mellé. Mondjuk ez senkit sem érdekel, mindig egy kicsit tovább jutnak a történetben. Bár évek óta angolt tanultak, a szoftver német nyelvű (emlékeztek, a fekete-fehér kezdősoros), de ez sem szegi kedvüket.
Pár héttel később a banda minden tagja kisírta a maga PléjSztésünjét, egyfajta előrehozott karácsony és nevesebb napok ürügyén, és hozzá természetesen az említett címet választották starterként. (Ezzel egy időben a jó öreg Sega Mega CD végleg a polcra került.)
A Capcom valami hatalmasat alkotott.
2003

Egy középiskolás deák hazafelé tart a hóna alatt egy kicsi fekete kockával. Kis örökségét váltotta be erre az új,kislemezes Nintendóra. A színválasztás sem véletlen, hiszen remekül fog passzolni az immáron jó egy éves PS2-höz. Csupán egyetlen cím figyel a szatyorban, ami történetesen az eredeti Resident Evil felújított változata.
Bár a konzol egy év után a szekrény legmélyére került, többek között már ezért az egyért is megérte a vételt. A fiatalember kiégethetetlen emlékként őrzi a remake-kel töltött időt. Ezek után az idők és az igények(?) megváltoznak, ahogy a nemes sorozat is folyamatosan degradálódott az akció irányába. Azt mondják, az idő mindent megszépít; és talán igazuk van.
2015

Két kertvárosi gamer (veszélyesen közel a harmadik ikszhez) élő adásban terelgeti a bájos Jill Valentine-t, több-kevesebb sikerrel. Őrületes nosztalgiahullám tör rájuk: tudásuk bár megkopott a 10+ év alatt, azért emlékeznek még néhány trükkre. Ha nem is a legoptimálisabb útvonalon, de azért a nyugdíjas tempónál gyorsabban szelik az akadályokat. A 3D-s irányítás hagy némi kivetnivalót maga után – az igazi veteránok inkább a jó öreg d-padet használják (azért néha jól jön a szabadabb mozgás lehetősége). Állást menteni még mindig ugyanúgy az írógépeknél lehet, amihez tintaszalagot kell felvenni. A közönség egy emberként sír fel, amikor egy ajtón kilépve magáévá tesz minket egy élőhalott. Ilyenkor nincs checkpoint vagy egyéb marhaság, a játékos kezdheti az utolsó mentőponttól (ha balga volt és a „no save” körét futotta, akkor meg legelölről). Viszont az eszköztárunk limitálva van, így jól meg kell gondolni, hogy mit vigyünk magunkkal. A profik amúgy sem cipelnek olyan butaságokat magukkal, mint például a lőfegyverek vagy töltények, élettöltő növények. Puszta kézzel hősnőnk gyorsabban mozog és ki lehet cselezni a rohadó személyzetet. Végső esetben bevethetünk önvédelmi felszereléseket is (sokkoló, tőr).
VERDIKT

A Resident Evil HD esetében a látvány terén PS4-en is ugyanazt kapjuk, mint PS3-on, csak az újgenerációs konzolon 720p helyett 1080p Full-HD-ra skálázták a programot. Nagy szívfájdalom lehet egyeseknek a csupán 30fps képfrissítés, hiszen a szoftver a PC-seknél 60-nal fut. A forrásként szolgáló GameCube változathoz képest jobbak lettek a fények és az árnyékok, de a textúrákhoz sajna nem igazán nyúltak. Egy lépcsőn felbaktatva például ránk hányt egy zombi, mi pedig szinte ugyan azzal a lendülettel okádtunk vissza a csúnyább textúrák láttán. Összességében nincs gond a stuff-fal, de több helyen is marha nagy a kontraszt ilyen téren.
Ha mindent be akarunk járni, akkor jó pár órát elidőzhetünk a helyszíneken, mi viszont a végtelen rakétavetőre gyúrtunk, amit három órán belüli teljesítményért vág hozzánk a zsűri (negyed órával túlléptük az időt). Minden tárgy és ellenfél ugyanott van, mint 10+ évvel ezelőtt és ugyanazok a zseniális zenék szólnak a klasszikus helyszíneken. Féltem, hogy frusztráló lesz a tárgyak cipelgetése A-ból B-be, de a hangulat magával ragadott (még party-játéknak is tökéletes volt).

Azt mondom, hogy még mindig ez a legjobb Resi-epizód az összes közül, a rajongóknak kötelező vételt jelent. Érthetetlen módon a game lemezes formában csak Japánban jött ki és ott is csak PS3-ra (tartalmaz angol nyelvet és feliratot). Amiben még különböznek a régiós kiadványok, az az extraként hiányzó Wesker beszámolók. Talán lustaság miatt nem került bele az angol nyelvű kiadásokba (ne kelljen fordítani), de az biztos, hogy nekünk hiányzott. Az újrajátszhatósági faktor igen magas, köszönhetően a 12 befejezésnek (Jill mellett Chris is választható; tudjátok, a napozin-kúra előtti karaktermodell), a megnyitható fegyvereknek, a ruháknak és a játékmódoknak. (Az utóbbiak inkább a HC gamer-eknek jelenthetnek felüdülést.)
Az új belépők nem hiszem, hogy tudnák értékelni a Resi HD bájait és tartalmát, főként, ha az első RE-játékuk az 5. vagy 6. rész volt. Viszont, akik csupán a PS idején tolták a kultikus horrort, azok könnyen maguk alá csinálhatnak az örömtől, de még a GC-os epizódot ismerőknek is kellemes élmény lesz. A trófeák kellően elmebetegek, például „vidd végig késsel” vagy „láthatatlan ellenfelekkel” (kíváncsi vagyok, hányan teljesítik).
A digitális kópia ára sem kóstál sokat, ha megnézzük, mit is kapunk érte cserébe: egy nagy szelet történelmet. A hétvégi 10%-os PSN akció keretein belül pedig alkalmi vételnek tekinthető!

(A játékot partnerünk, a CNG.hu biztosította tesztre letöltőkód formájában. Köszönjük! PSN feltöltőkártyát támogatónk, a Konzolok Szervize budapesti boltjaiban vagy webshopjában vásárolhatsz.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
68. Cingarayzsa  PlayStation.Community tag
2015.02.16. 07:35:06
LV4
Iszonyat király írás volt "Oni"
Öröm volt olvasni.
Nekem szemèly szerint az első
rèsz volt az utolsó amit vègig toltam a szèria kronológiai sorrendjét tekintve, talán ezèrt is nem annyira a kedvencem mint inkább 2 ami az elsö volt :)
Ebben a formában viszont egyzserűen lenyűgöző isteni ez a HD Resi nagyon nagy èlmèny vele játszani.
A magból fa lett s a fáról le esett az alma.
67. Namika  PlayStation.Community tag
2015.02.10. 21:20:36
LV1
Szeretem ezt a játékot, főleg Neptune cápa mamát!
Hakuna Matata!!!!
66. Namika  PlayStation.Community tag
2015.02.10. 21:20:05
LV1
Válasz 12. Adamska üzenetére:
Le kellett volna pontozni egy 10+ éves játékot? Vagy mire gondolsz?
Hakuna Matata!!!!
65. joeBLIND  PlayStation.Community tag
2015.02.04. 01:32:57
LV1
Brutál jó szerintem.
Por,víz,köd.
Tűz,villámlás,fények,szinek.
Hangok,zene,látvány.
Mind csúcs.
Jöhetne egy ilyen FFVIII,és MGS1.
JÂTÉK AZ ÉLET_a vége-GAME OVER.
64. Otodik  PlayStation.Community tag
2015.01.29. 19:36:01
LV2
Válasz 19. Otodik üzenetére:
Ez nagyon ott van, így már sajnálom hogy annak idején kimaradt. Kicsit fura eddig nekem a Resi akciójáték volt :D
63. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2015.01.28. 18:50:59
LV21
Azt sajnálom kicsit, hogy a Hunterek ebben a verzióban nem fejeznek le, de sebaj, legalább ez a GC- verzió sajátotsága lesz.
62. Onimushaman  Szerkesztő
2015.01.28. 11:51:35
LV24
Válasz 60. djsiegfried üzenetére:
Most nincs.
señor
61. Bogs_Binny  PlayStation.Community tag
2015.01.28. 11:31:18
LV1
Jól néz ki :)
Tiltakozom!
2015.01.27. 22:54:12
LV4
Válasz 51. Onimushaman üzenetére:
Itthon van DK?
Facebook: Magyar King of Fighters XIII Közösség
59. Onimushaman  Szerkesztő
2015.01.27. 16:23:28
LV24
Válasz 58. lipispan üzenetére:
Csapassátok neki!
señor
2015.01.27. 11:31:01
LV1
Nagyon jó volt olvasni a hozzászólásokat! Mi is együtt játszottunk tesómmal! :) 1998, Resident Evil 2. Én 12 voltam, bátyám 19 hónappal idősebb. Leültünk játszani, modta én irányítsam, már az elején para volt, az a hörgés, elkezdtem őket aprítani Leonnal, szórtam a golyókat. "Tesóm ordibál, ez az adj neki, vigyázz, megharap.." aztán mielőtt beértem vona a boltba a shotgun-os faszihoz elkaptak! Tesóm ordibál, hogy de béna vagy, erre leordítottam, és elkezdtem sírni! :D Kitört belőlem a feszültség! :D Azután megebédeltünk, és lenyugodva nekiültünk megint, felváltva. A végén már a laborban jártunk, de mivel szarul volt megírva a lemez, az egyik ajtó nem látszott egy nagy rózsaszín pacni miatt, és ne mvolt memóriakártyánk.. Na Bratyó meg ott reccsent meg! :) Megvigasztaltam és másnap újra nekiestünk, a Konzolban utánaolvastunk (thx Martin) és B-re lenyomtuk! :) Az 1-et sose toltuk végig, mert a 2 jobban adta, de szerintem a hétvégén nekiülünk Bátyussal így 17 év után! :)
57. KovZsi  PlayStation.Community tag
2015.01.27. 10:39:58
LV1
A pénz, a pénz , a pénz... mindent kiadnak újra, letölthető formában, de
készíthettek volna egy igényes lemezes, dísztokos artbook-os extra tartalmas lemezes példányt is ezek a kepkomáék...
KovZsi
56. Dragonken  Szerkesztő
2015.01.26. 21:38:48
LV16
Válasz 51. Onimushaman üzenetére:
Sok mindenre fény derült, például a nem fingó zombikra és a 4 wc titkára.
de miért nincs DK-n nadrág?
55. MagsziM2  PlayStation.Community tag
2015.01.26. 19:52:24
LV1
Válasz 54. MagsziM2 üzenetére:
De lehetsz akár egy szimpla hülye picsa is...Motoko?????
Always Konzol
54. MagsziM2  PlayStation.Community tag
2015.01.26. 19:50:12
LV1
Válasz 50. Motoko üzenetére:
Te kis buzigyerek ...játszottam az origin ps1es verzióval+ az origin gamecubos remakkel, amit a haverom hozott japánból...én nem is értem miért kritizàlod a véleményem...csak viccelek ám...by bitch :)
Always Konzol
53. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2015.01.26. 15:43:33
LV21
Válasz 50. Motoko üzenetére:
Pár hét és mindent az Orderhez fognak hasonlítani. Igaz, ott azért fel lesz téve a mérce !
52. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2015.01.26. 15:41:08
LV21
Csak el csábított ismét a bentlakó gonosz- vagy csak a beidegzett Resident név? :D- , de cseppet sem bántam meg, mert kellemeset csalódtam.
51. Onimushaman  Szerkesztő
2015.01.26. 01:02:11
LV24
Most vagyok a 6. végigjátszásnál, Dragonken komával toljuk "co-op"-ba.
señor
50. Motoko  PlayStation.Community tag
2015.01.25. 22:36:16
LV7
Válasz 48. MagsziM2 üzenetére:
???
Nem értem a hozzád hasonló retardokat, akik nem fogják fel mivel játszanak éppen és mindent az aktuális csúcshoz hasonlítanak.
Lucy az egyetlen igazi Tekken karakter!
49. Onimushaman  Szerkesztő
2015.01.25. 21:10:01
LV24
Válasz 44. KovZsi üzenetére:
Vitára nem jelent meg.
señor
48. MagsziM2  PlayStation.Community tag
2015.01.25. 18:26:36
LV1
Resident Evil Remake remake...ez vicc ps4-re gumibaba effektel...komolyan mondom sírok.Legalább a karakterek lennének legalább ps3as lost of us szinten, de még az sem.
Always Konzol
47. ravagerchris  Ember
2015.01.25. 15:16:52
LV5
Kötelező vétel
Csak legyünk már túl ezen.
46. Joel1970  PlayStation.Community tag
2015.01.25. 00:41:44
LV1
Csodálatosan sikerült ez a fantasztikus játék.
RESIDENT EVIL 2
45. xeth004  PlayStation.Community tag
2015.01.24. 21:26:32
LV5
Annyi baj van csak ezzel a remake-kel, hogy amikor kedvem támad ledarálni a trilógiát, sosem tudom, hogy ezt a verziót játsszam első résznek vagy az eredeti klasszikust.
X-ray! Echo! Tango! Hotel! Do you read me?
44. KovZsi  PlayStation.Community tag
2015.01.24. 20:26:51
LV1
...ps3 ps vita crossbuy van?
KovZsi
43. cay  PlayStation.Community tag
2015.01.24. 19:13:00
LV2
Nem akartam megvenni (majd csak ha akciózzák), de aztán jött ez a cikk és úgy érzem muszáj nosztalgiáznom. :)
42. GONDOCS  PlayStation.Community tag
2015.01.24. 13:32:15
LV1
Ze a játék szépen öregedett meg akárcsak a Silent hill.
2015.01.24. 10:40:28
LV4
Válasz 40. djsiegfried üzenetére:
OFF

Ha belövöm 30ra az fps-t, akkor minden 30, ha 60-ra akkor minden 60.
Viszont variable-n a játék 30fps körüli értékeket mutat, az ajtó nyitás pedig 50-60 fps. Tudja a fene, hogy mi a jó. :D
Facebook: Magyar King of Fighters XIII Közösség
2015.01.24. 10:34:43
LV4
Válasz 38. Onimushaman üzenetére:
A GC verzió az egy atom!
Gyorsan lecsekkolom mennyivel nyit az ajtó. :)
Facebook: Magyar King of Fighters XIII Közösség
39. Onimushaman  Szerkesztő
2015.01.24. 03:14:48
LV24
Válasz 24. Barneyzero üzenetére:
Nem sajnálom senkitől. :)
señor
38. Onimushaman  Szerkesztő
2015.01.24. 03:13:05
LV24
Válasz 32. djsiegfried üzenetére:
Engem nem is bánt, de a GC verzióban az ajtók azt hiszem 50 fps-el operáltak.
señor
37. Onimushaman  Szerkesztő
2015.01.24. 03:11:58
LV24
Válasz 33. Old_Raiden üzenetére:
Nekem is figyel a GC Resi sorozat. PS konzolon eddig ugye nem volt ez a kiadás, amire valljuk be rengetegen vártunk.
señor
36. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2015.01.24. 02:29:37
LV21
Válasz 1. soliduss üzenetére:
Attól tartok jó pár játékosnak sok lesz hirtelen a két szereplő irányítása, a ládák eltünése, és a rejtvények lépten-nyomon. Az még bőven nem a Michael Bayt idéző akvió-orgiás Resi 6, ami már megszokott sajnos.
35. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2015.01.24. 02:12:47
LV21
Válasz 31. alucccard üzenetére:
Már a Resident címmel se mer már kockáztatni, miután a 6 nem kelt olyan jól.
34. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2015.01.24. 02:07:42
LV21
Lehet, hogy a hétvégi 10%-os kód kapcsán azért elgondolkozok rajta, plusz az is nyom a latba, hogy egy darabig crossbuy. ;)
33. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2015.01.24. 01:26:18
LV21
Tényleg durva jó lett ez 2002-es RE remake. Viszont ez a remastered verzió elég ocsmány néha ! A rendelt hátterekkel lófaxt se csináltak a kis japán faszók és ez így felhúzva meg is látszik.Emlékszek nyáron a HD belentés után,már egyből volt gameplay. Másrészt a színeken is javíthattak volna, de azon se, és ez egy minimális javításon ment át és kész, sokat nem költöttek rá, hogy meglegyen a haszon.
A 6000 ft-os árat sokkalom,-főleg, mert megvan GC-re- akkor már pár ezerrel több és jöhetett volna Blu-ray-n tényleg.
2015.01.24. 00:58:47
LV4
Bőven jó a 30 fps.
Facebook: Magyar King of Fighters XIII Közösség
31. alucccard  A retkes
2015.01.24. 00:12:46
LV22
Legjobb resi számomra, csak megbaszódhatna a capcom, h nem adta ki lemezesen.....
30. Petunia  Szerkesztő
2015.01.23. 21:50:33
LV12
Válasz 28. Onimushaman üzenetére:
Jézus, még az Evil Withinnek is csak a felénél vagyok... Plusz a másik három platform. :D
Endure and Survive
29. Clyde  PlayStation.Community tag
2015.01.23. 20:54:49
LV2
Megvettem és mivel Bundle, így kinéztem a szemem. A PS4-en én letisztultabb árnyékokat látok, de lehet csak a szemem káprázott már.
C.R.
28. Onimushaman  Szerkesztő
2015.01.23. 16:39:53
LV24
Válasz 26. Petunia üzenetére:
Köszi.

Érdemes kipróbálnod, majd jövő héten oda adom.
señor
27. vinike  PlayStation.Community tag
2015.01.23. 15:48:14
LV1
VÉgre egy JÁTÉK!
26. Petunia  Szerkesztő
2015.01.23. 15:24:11
LV12
Hát ez zsír lett (a tesztre értem.)

Azoknak ajánlott-e, akik ugyan a 4-gyel kezdték, de érdeklődnek a klasszikusok iránt? Nem mintha most nem játszanék tableten, pécén, PS3-on és PS4-en szinte egyszerre, szóval nem veszek semmi újat egyelőre, 10%-os akcióval együtt sem. :]
Endure and Survive
25. Richard  PlayStation.Community tag
2015.01.23. 12:23:46
LV5
De jól fest ez a felhúzott verzió. Mint ahogy a teszt is írja, aki annak idején játszott a RE 1-2-vel, annak ez egy atomkirály nosztalgia, de az újabb generációs játékosok kétlem, hogy értékelnék. Pár ember kivételével.
24. Barneyzero  PlayStation.Community tag
2015.01.23. 10:35:31
LV11
Nekem a 4. volt az első Resi, de aztán bepótoltam az összeset amit csak tudtam és ez a rész a kedvencem az Outbreak mellett :)
Szerintem lesz jó pár ember aki igenis imádni fogja ezt a játékot annak ellenére is, hogy mondjuk az 5.-et próbálta először, mivel ez csak GC-re, illetve Wii-re volt eddig :)
23. cervezas90  PlayStation.Community tag
2015.01.22. 23:20:43
LV13
Válasz 21. solid üzenetére:
Én még kicsi voltam és idegesìtö:))) A tesóm az Onimusát tolta,valami gyíkkal kardozott egy háztetön,és kb jó 5 perc után már marhára únta,és megkérdezte, hogy a picsába,mikor döglik már meg? Mondom neki,hogy 1 ütés,és vége. A tesòm odacsapott,a gyík meg megdöglött.Öcsém rám nêzett nagy gülü szemekkel, Honnan tudtad? Mondom számoltam.Ö, hogy mennyi kell neki? Én rávágtam,hogy 74. A marha meg,hogy komolyan? Én majd lefordultam az ágyról:)
én
22. barnoca  PlayStation.Community tag
2015.01.22. 22:59:23
LV18
Válasz 16. Penge70 üzenetére:
Szerintem a 4.
21. solid  PlayStation.Community tag
2015.01.22. 22:52:44
LV12
Válasz 20. cervezas90 üzenetére:
Réges régen még nagybátyám jött át játszani hozzánk, akkor épp PC korszak volt és ment a Tomb Raider 2. Én még kicsi voltam és idegesítő. Ott ültem én is és néztem. És mindig belepofáztam hogy "ott egy kapcsoló", "húzd meg azt a kart", "a vízben kerested már a kulcsot?" meg ilyenek. De szép is volt. :)
"Game has changed"
20. cervezas90  PlayStation.Community tag
2015.01.22. 22:19:09
LV13
Emlék: itt volt az elsö offline coop. Én játszottam,a tesóm meg nézte,és velem együtt félt:) Amúgy belegondolva, ps1en és kettön még voltak olyan játékok,amit ha az egyikünk játszott,akár többször is, a másik simán nézte órákon keresztül,mint valami filmet,vagy ha elakadtam,akkor az öcsém volt a youtube,és marha jó volt. Ps3ra ezek a játékok vagy eltüntek,vagy mi változtunk meg,nem tudom. Pl Resi 1,2,3 vagy TR 1-4............ fú de okos komment:)
én
19. Otodik  PlayStation.Community tag
2015.01.22. 21:20:07
LV2
"Az új belépők nem hiszem, hogy tudnák értékelni a Resi HD bájait és tartalmát, főként, ha az első RE-játékuk az 5. vagy 6. rész volt."

Én pontosan ez a kategória vagyok, nem azért mert nem éltem még akkor, hanem mert C&C ment akkoriban. Azért teszek egy próbát vele, ki tudja lehet tetszeni fog.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
CALL OF DUTY: MODERN WARFARE (PS4)
2019.11.11. 11:11 Játékteszt
29 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Modern hadviselések koronázatlan királya.
Yooka-Laylee and the Impossible Lair
2019.11.09. 13:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Aztán nehogy beletörjön a fullánkod a nagy hancúrozás közepette.
JURASSIC WORLD EVOLUTION (PLAYSTATION 4)
2019.11.07. 12:51 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Őskövület.
Monster Jam: Steel Titans (PS4, PSN)
2019.11.07. 09:36 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MrZ
Papírszörnyek.
Mozi - Terminátor: Sötét végzet
2019.11.05. 20:55 Cool-Túra
23 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Megrohadt (élő) szövet, elrozsdásodott fémváz.
WWE 2K20 (PS4)
2019.11.05. 07:49 Komment
7 hozzászólás
Szerző: HTB
GLOW - Gigantic Losers of Wrestling.
Erica (PS4, PSN)
2019.11.03. 15:22 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Avagy így játsszunk közösen filmet - magyar felirattal.
Képregény - A Sith Sötét Nagyura
2019.11.02. 19:24 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Sötét felemelkedés.
DEATH STRANDING (PLAYSTATION 4)
2019.11.01. 08:01 Játékteszt
151 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Az út a cél.
Az igazi horror #2
2019.10.31. 22:25 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: Sanada
Játékokat megihlető hátborzongató valós helyek és események. - II. rész