PlayStation.Community

2014.08.07. 00:00 Kedvcsináló
26 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
The First of All.

Két korábbi, sikertelen próbálkozásom után végre szeretettel köszönthetek minden kedves Olvasót első olyan cikkemben, melynek témája a The Last of Us, és amely – most már egész úgy fest – korrektül publikálásra is kerül. Dacára annak, hogy az eredeti verziót célzó tesztelésem meghiúsult, a Left Behindról írott cikkem pedig a fiókban végezte, hogy ott várjon a boldog jövőre, a Remasterednek hála kiegyenesedett minden, ami eddig görbe volt, és videojátékos pályafutásom egyik újabb mérföldkövét tudhatom magam mögött. Szégyen, nem szégyen, de bevallom, hogy én PS4-et eddig csak képen láttam; mivel nem volt olyan cucc, ami nem remake és érdekel, egyelőre nem láttam értelmét megvenni, habár persze már kíváncsi voltam rá, mire képes.
Bár sejtem, hogy a The Last Of Us: Remastered nem prezentálja megfelelően a vas teljesítményét, a jelen kínálatot tekintve aligha találtam volna megfelelőbb alanyt a PS4-gyel való ismerkedésre. Picit tartottam is tőle, ezek után a PS3-as játékokat kevésbé szépnek fogom-e találni... a TLOU: Remastered változatával töltött, hosszú órák után csak annyira gondolom rossznak a helyzetet, hogy a game PS3-as verziója sajna majd mehet a levesbe. De ennyi baj legyen, meg hát a digitálisan felújított változatoknál ez szinte törvényszerűen szokott bekövetkezni – vessük vigyázó szemünket a polcokon porosodó, PS2-es Prince of Persiákra meg a gyönyörű, gyűjtői kiadásban bezsákolt Tomb Raider: Anniversary-re. Viszont nekem az új verziók általában annyi örömet, élvezetes játékórákat nyújtanak, hogy szinte boldogan adom ki értük még egyszer majdnem ugyanazt, vagy a korábbinál még magasabb összeget is.
Nincs ez másként a TLOU: Remastered esetében sem. Éppen a frissiben újrakezdett, heveny GTAV-özés ölelő karjaiban voltam, amikor megkaptam a gépet és a korongot, mely kombó olyan elementáris hatással volt rám, hogy első nekiülésem alkalmával a kora délutáni bekapcsolásától kezdve éjfélig nem is tudtam abbahagyni a játékot.
A The Last of Us első megjelenésekor bizonyára a legtöbb gamerben mély nyomokat hagyott. Jómagam ismét megbizonyosodtam arról a tényről, hogy ezt az anyagot nagyon nehéz a hagyományos értelemben vett „játék” szóval illetni, olyannyira komoly mondanivalója van, olyannyira súlyos emberi problémákat mutat be. Teszi mindezt egy eredetinek nehezen nevezhető topik, a zombiknak, vagy zombiszerű lényeknek a történet egyik fő ütőerévé emelésével, mely téma hosszas előélete után ma már csak kivételes esetekben társítható érettebb tartalmakhoz. A Naughty Dog kiváló érzékkel találta meg azt a volument, melyben – a Silent Hill sorozat klasszikus epizódjaihoz hasonlóan – ezek a szörnyek soha nem válnak nevetségessé, hanem tökéletesen hangsúlyozzák a sztoriban hordozott rémisztőt, sötétet, szomorút. A Left Behinddal kiegészülő, kerek egész történet pedig összességében egy olyan egyedülálló, az emberi érzelmek, sorsok egész kavalkádját felvonultató, máshoz nem hasonlítható élményt nyújt, hogy csupán egyszer elég átélni ahhoz, hogy maradandóvá váljon.
Jelen cikk hasábjain nem célom tesztet írni a The Last Of Us-ról, ezt a feladatot tökéletesen ellátta Duke kolléga a tavalyi év folyamán. Mivel a Remastered a sztori tekintetében ugyanazt nyújtja, mint a PS3-as változat, az érdeklődők forduljanak bizalommal IDE. Én csak azt szeretném részletezni, miben más a PS4-es változat, mennyiben nyújt többet, érdemes-e beszerezni. Lássuk is.

Pimp My Game

A legfrisebb generáció asztali konzoljáról beszélve és a mai kor trendjeit követve mindenki elsősorban azon a téren várja a legnagyobb változást, ami számunkra a legmarkásabban érzékelhető. Ez pedig természetesen a grafika. Az én legnagyobb várakozásom a TLOU: Remastereddel szemben az volt, hogy lesz lehetséges azt a vizuális élményt még tovább fokozni, amely a NG összes alkotására jellemző, és amely új standardokat állított az ipar minden egyéb, mára már ugyancsak szinte legendássá magasztosult nagyágyúja számára. Amit láttam, az meggyőzött róla, hogy a legújabb generáció videojátékai lassan valóban versenyre kelhetnek a filmekkel; és ha egy felújított Naughty Dog game ilyen, hogy fog kinézni az új Uncharted és a TLOU folytatása? Valamint örömmel látom, hogy mégsem volt felesleges anno a full HD tévéket beszerezni, mert végre eljött az a gép, azok a játékok, melyek használják ezt a fícsört.
No de beszéljenek a tények, a számok. A legfontosabb talán, hogy az eddigi 30 helyett 60-ra emelkedett a képfrissítés, a felbontás pedig 1080p. Az opcióknál ki lehet választani, hogy 30 vagy 60fps-en akarsz robogni; én kipróbáltam mindkettőt, de egyértelműen a 60-as a nyerő. A képélesség szinte fájó az enyéméhez hasonlóan avatatlan szem számára, ám a megszokást mi sem prezentálja jobban, mint a game előli, három órán belüli felállás lehetetlensége. Joel és Ellie alakját is átdolgozták, az ő figurájuk négyszer annyira részletes, mint korábban; bár már a PS3-as verzióban is messze a csúcsminőséget képviselte a kidolgozottságuk, animációjuk, most valóban csak csodálattal lehet adózni Joel ráncainak, a hajába vegyülő ősz árnyalatoknak, a szemeiből áradó őszinteségnek, a fájdalomtól eltorzuló arcvonásainak. De hasonló kozmetikázáson estek át az árnyékok és a fényviszonyok is. Valahogy minden hihetetlenül éles, csodálatosan tiszta, ragyogó és csillogó.

A másik, kézzelfogható változás az irányítást érinti. Rólam ugye már tudjátok, hogy most először láttam PS4 kontrollert élőben, tehát nekem minden új volt. Vegyük hozzá, hogy használati utasítás nincs a gép mellett, autodidakta úton haladok tehát az ismerkedéssel. A kontroller esetén órák kellettek, hogy felfedezzem középen azt a széles lapot, miután hiába nyomkodtam a Share gombot és vakartam a fejem, hogy kellene lennie itt valahol egy Start vagy Select, vagy legalábbis valami hasonló funkciójú gombnak is, ha már minden más a helyén van... Na mindegy, a lényeg az, hogy nincs sok változás. A célzás és lövés az L2 és R2 gombokra lett helyezve, de akinek ez kényelmetlen, visszatérhet a korábbiakban megszokott és kitaposott ösvényekre. A TouchPad vette át a Start funkcióját Joel / Ellie hátizsákja tartalmának, valamint a képesség- és fegyverfejlesztés feladatainak tekintetében. A kontroller elején világító fénycsík az irányított híró egészségi állapotának megfelelően változtatja színét kékről pirosra, bár ez inkább csak sötétben vehető észre. Ami pedig nagyon tetszik, hogy a zseblámpa felkapcsolásakor vagy megrázásakor mostantól nem a tévéből, hanem a kontrollerből jön a kattogó hang... bár nyilván enélkül is bírnánk tovább élni gondtalanul, aranyos.

A zene, hanghatások terén is történtek fejlesztések egyrészt minőségi, másrészt pedig az audio kimenetek terén. Az utóbbi kapcsán a játék a korábbiaknál több lehetőséget biztosít a hangfalak elhelyezkedési szögének, valamint a fülhallgatónak megfelelő finomhangolásokra.
Ami az egyéb tartalmakat illeti, az extrém nehézségi fokozatok kedvelői már jó ideje izgatottan készülnek a Grounded fogadására, melyhez mindenkinek sok szerencsét és főleg kitartást kívánok. Amennyiben frissiben felcsipegetett értesüléseim helytállóak, ebben a módban eltűnik a HUD (vagyis az életerő csík és a fegyverek, töltények, tárgyak kijelzője), az ellenfelek, kiváltképp a Clickerek még a legóvatosabb osonkodásunk esetén is szinte azonnal észrevesznek, és jóval kevesebbet fogunk találni minden felszedhető tárgyból. Gondolom, Joel és Ellie hallgatózási képessége ebben a módban sem használható. Úgyhogy kihívás van benne bőven. Én most, a második végigjátszásom közben vagyok úgy, hogy a Normal kezd könnyű lenni (és már nem is félek annyira a zombis részeknél, mint korábban), úgyhogy előbb-utóbb elindulok felfelé, de a Grounded szerencsére nem kell a Platinum trofihoz, annak feltételei változatlanok maradtak. Viszont nagyon úgy fest, hogy a Remasterednek saját, külön trófeakészlete van, tehát a PS3-as változathoz összeszedett serlegeid nem játszanak... áucs.

Haladjunk tovább az egyebekkel. Zseniális újítás a fotó mód, melyekkel saját, szinte már művészi minőségű screenshotokat készíthetünk a játék során és büszkélkedhetünk velük barátaink előtt. Kialakítása abszolút felhasználóbarát: az L3 megnyomásával a kép megmerevedik, és előjön egy fotó interfész, mely nyolc különböző menüt kínál a fénykép testreszabására: többek között lehet forgatni a kamerát, változtatni a saját helyzetünk látószögét, tudunk távolítani, közelíteni, fókuszt beállítani, sőt színszűrők közül (pl. fekete-fehér) is választatunk, keretet adhatunk a képnek. Ha elkészült a remekmű, a Share gomb megnyomásával menthetjük el a gépen, és oszthatjuk meg instant az ismert közösségi portálokon.

A multi területén nem történtek lényegi változások azon felül, hogy az összes eddigi DLC helyet kapott a lemezen. Viszont sajna a korábban megszerzett Factions eredmények nem vihetőek tovább. Ennek orvoslására a ND 1000 pontot adományoz minden olyan multizó Hunter és Firefly player számára, akiknek van PS3 profiladatuk. A zseniális szingli DLC, a Left Behind szintén helyet kapott a korongon, és elkezdéséhez nem szükséges – csak melegen ajánlott – a főjáték végigvitele. A Left Behind mindenki számára kötelező azon gamerek közül, akik eddig kihagyták. Egyrészt így lesz kerek egész a történet, másrészt pedig ez a kis etűd talán még a fő szimfóniánál is jobban sikerült. Ki is használom a helyzetet arra, hogy az érdeklődők számára publikáljam a témában írott, ám a Konzol Magazin sajnálatos elhalálozása folytán soha meg nem jelent cikkemet, melyet jelen iromány támogatására a blogomba raktam ki: ERRE TESSÉK. A további, érdekes apróságok sorát pedig a „Grounded: The Making of The Last of Us” kisfilm, valamint a játékbeli jelenetek során bekapcsolható rendezői és szinkronszínészi kommentárok zárják.
Remélem, sikerült bemutatnom a Playstation 4-es The Last of Us minden, a korábbi kiadástól őt megkülönböztető tulajdonságát. Pontszámot nincs értelme adni a Remasteredre, mert ez a cikk nem teszt, csak ismertető. Mint játék, a The Last of Us a maximális elismerést érdemli, a Left Behind talán még annál is többet. A Remastered egy játékverzió. Egy kiválóan sikerült, felújított változat. Szép és csillogó, megvan benne minden, ami ismét eladja az eredeti szoftvert, és további eladásokat generál az eddig is szépen teljesítő konzolnak. Viszont annyira sok újdonságot nem nyújt, hogy azt mondjam, mindenki rohanjon érte a boltba, minden napért kár, amit nélküle töltesz (nem is beszélve azokról, akik velem együtt még mindig várnának picit a Négyessel.) Viszont egy 10 pontos játéknak nagyjából ezek az ismertető jegyei. Akinek már van PS4-e, anyagi lehetőségei szerint fontolgassa a Remasteredet, előbb-utóbb tutira érdemes lesz megvenni. Aki még a PS3-t gyötri teljes gázzal, annak pedig azt tanácsolnám, amit magamnak: ha már meglesz az új konzol, és újra akarod kezdeni a TLOU-t, már ezen a – remélhetőleg addigra nyomott árassá avanzsáló – verzión tedd. A gép maga pedig nagyon ígéretes, már ezen pici minta alapján számomra világos, hogy éveken át fog minket szolgálni. El is jött az ideje, hogy visszaüljek és folytassam a TLOU-t. Várjuk együtt izgatottan Ellie és Joel történetének folytatását, no és a kincses pasi lassan, de biztosan közelgő, vadiúj kalandjait. Jó játékot, boldog augusztust Mindenkinek!
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
26. Andras_01  PlayStation.Community tag
2014.09.01. 16:36:10
LV1
Válasz 24. Petunia üzenetére:
A főjátékot is megcsináltam Survival, és Survival+ ban is.
Már csak az online trófeák hiányoznak sajnos. Egyszer próbáltam a multit, nagyon nem fogott meg, de kénytelen leszek szenvedni vele, h kiplatinázzam.

Közben láttam máshol, h megvetted a PS4-et, gratula hozzá.
A Lego Hobbit-ot nincs kedved kölcsönadni amíg kiplatinázom, ha végigjátszottad? :-)
25. SEGAFREDO28  PlayStation.Community tag
2014.08.29. 20:24:37
LV1
Zsirrrrrrrrr
24. Petunia  Szerkesztő
2014.08.14. 15:00:00
LV12
Válasz 22. Andras_01 üzenetére:
Te jó ég, elsőre Survivoron kezdted el?? :O :D Én ebben a játékban Normalon is jobban féltem, mint a Silent Hillekben. :) De másodjára a Normal már könnyű. Az LB meg tényleg jobb, mint a főjáték!!

Úgy fest, most hétvégén megveszem a gépet. Meg kell nézni azt az SH teasert!! :)
Endure and Survive
23. shadow87hun  intruder
2014.08.13. 20:56:47
LV2
Válasz 19. Petunia üzenetére:
Köszi :) Left Behind is sikerült groundedben, de oda ha a trophykat nézzük elég a survival is.
"You're a legend in the eyes of those who live...
22. Andras_01  PlayStation.Community tag
2014.08.13. 16:29:51
LV1
Érdekes nekem a Left Behind sokkal jobban tetszett, mint a főjáték.
Ma elkezdtem Survivor módban a főjátékot, nem semmi lesz az biztos.
A LB-t elsőre Survivor módban toltam ki, mert nem akartam túl sokszor kijátszani. Megcsinálható, de azért volt amikor anyáztam rendesen.
21. cratoska25  PlayStation.Community tag
2014.08.13. 14:01:53
LV5
Tegnap elkezdtem ps4en, remek játék!
Hjujj, de nehéz a jáátéékk..
20. Petunia  Szerkesztő
2014.08.12. 14:19:36
LV12
Válasz 17. getro2 üzenetére:
A 60 fps káros az összes PS3-as játékra. Engem komolyan idegesít, hogy a GTAV-öt nem találom már olyan szépnek, mint a PS4 előtt. A jót ilyen könnyű megszokni. És ez még csak egy remake. Milyen lesz az új Uncharted??
Endure and Survive
19. Petunia  Szerkesztő
2014.08.12. 14:17:44
LV12
Válasz 16. shadow87hun üzenetére:
Hát grat a Grounded-hoz akkor. :)
Endure and Survive
18. Petunia  Szerkesztő
2014.08.12. 14:16:55
LV12
Válasz 15. Old_Raiden üzenetére:
Köszi! :)

Végül is folytatom a GTAV-öt a PS3-on. Túl sokat beleraktam ahhoz, hogy abbahagyjam, újrakezdeni nem akarom. Majd ha meglesz a Platina (hahahahaha :D) PS3-on, és kedvem lesz a sztorit lenyomni megint PS4-en, megteszem. Addigra már úgyis olcsóbb lesz a PS4-es remake. :)

A TLOU-t meg nem folytattam PS4-en, mert nem lehet a profilomat rárakni. DE!! Elhatároztam, hogy megveszem a gépet most már, csak jusson időm rá a PS3-as játékoktól. Mert a TLOU-t (már a Remastered-et) újra akarom kezdeni a saját gépemen, és Hardon. :)
Endure and Survive
17. getro2  PlayStation.Community tag
2014.08.12. 00:47:07
LV3
az egyetlen dolog ami kéne ebből a verzióból, egyértelműen a 60fps framerate, bár őszintén szólva ha lenne PS4-em tuti megvenném azért és nemcsak a relatíve sovány kínálat miatt.
16. shadow87hun  intruder
2014.08.08. 20:29:46
LV2
Pont most fejeztem be a grounded módot. Azt hittem eü csömag nélkül megleszek, de a végén a katonák fel is használtatták velem mind a 3-at. Most nekilátok a left bihindnak mert ez eddig kimaradt, aztán jöhet a grounded plusz :) Ha ezt kiadják ps5re is akkor arra is meg fogom venni :D
"You're a legend in the eyes of those who live...
15. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2014.08.08. 20:10:52
LV21
Válasz 14. Old_Raiden üzenetére:
Pont ezt akartam írni, hogy ha a Last Remastered kapcsán már máshogy tekintesz a ps3-as GTA V-re, akkor mi lesz a ps4-es GTA V-nél ? ! :)
Mondjuk nekem is nagyon vonzó lett a 4-es GTA a Last Re láttán, csak húzos az ára, főleg, hogy ps3-ra ugyanúgy megvettem.

A cikkhez meg gratulálok én is ! Tiszta átéléssel írsz. :)
14. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2014.08.08. 19:55:44
LV21
Válasz 12. GOD üzenetére:
Nekem még pár óra után is szokatlan, de nem rossz, főleg a gyors hátizsák menü a tapi paddal. ;)
13. Petunia  Szerkesztő
2014.08.08. 14:12:23
LV12
Válasz 11. Joel1970 üzenetére:
Grazie. :)

Egyébként a géppel én még mindig úgy vagyok, mint egy gyerek: ha leülök elé játszani, szinte tátott szájjal bámulom a képernyőt, és alig bírom abbahagyni vagy rávenni magam, hogy mást csináljak. Már azt is fontolgatom, hogy nem nagyon érdemes a GTAV-öt a PS3-on folytatni, mert jó sok van még hátra (pl. összes küldi Gold), viszont a PS4-re pimpelt GTAV látványa is meg fog érni egy misét a PS4-en. És ha még az idén kijön, akkor az gyorsan itt lesz... Már így is egyre közelebb vagyok a PS4 vásárláshoz. :)
Endure and Survive
12. GOD  PlayStation.Community tag
2014.08.08. 11:12:54
LV4
Óriási boldogság számomra hogy az R2 L2 vel lövök célzok, szörnyű volt a felső gombokkal ps3-on! Én is várnék még egy Max Payne 3 reméket!
K I L L U M I N A T I
11. Joel1970  PlayStation.Community tag
2014.08.07. 16:06:17
LV1
Nagyon szép,összeszedett,mindenre kiterjedő írás lett Petúnia!
RESIDENT EVIL 2
10. zenith  PlayStation.Community tag
2014.08.07. 15:02:06
LV1
Válasz 4. mentoloshypo üzenetére:
:)))
Negola devdzsi vuldegger!
9. mazdaspeed  PlayStation.Community tag
2014.08.07. 14:17:06
LV1
Nagyon vártam már a megjelenést, de a grafikabuzikkal ellentétben nem a látvány miatt ami amúgy is kiemelkedő PS3-on, hanem a DS4 miatt. Amióta van PS4 teljesen hozzászoktam az új kontrollerhez, éreztem, hogy ez a játék is jobb lesz vele. Nem tévedtem, sokkal jobb eredményeket tudok produkálni online. Régebben örültem ha kihoztam 1:1-re a k/d arányt, ez most akár 3-4 felé is tud menni. Szeretem a multit, sokkal jobb mint az a gondolkodásmentes rohangálás mint ami pl. a Destiny bétájában volt. Remélem sokáig fognak játszani vele a játékosok.
8. Petunia  Szerkesztő
2014.08.07. 11:05:11
LV12
Válasz 4. mentoloshypo üzenetére:
Hát, én inkább azt mondom, jöjjenek az új, exkluzív címek is. Persze jók ezek a remake-ek, de ha semmit nem tudsz átmenteni a nagy PS3-as projektjeidből (gondolok most az AC4-re vagy GTAV-re), nem sok embernek lesz kedve nulláról újrakezdeni csak a csilivili grafika miatt.

Azért amitől féltem, bekövetkezett. A GTAV-öt már nem találom olyan szépnek, mint előtte, minél többet játszom PS4-en a TLOU-val. :P Attól meg alig bírok elszakadni... Persze nem csak a graf miatt. :)

Köszi mindenkinek. :)
Endure and Survive
7. PSti  PlayStation.Community tag
2014.08.07. 09:44:52
LV5
Teljesen ugyanazok az alap trófeák, csak pár DLC-s változott.

http://psnprofiles.com/trophies/1989-The-Last[...]
http://psnprofiles.com/trophies/2752-The-Last[...]

A jobb grafikán kívül pedig semmi se új, maradtak hibák, a karakterek még mindig útban vannak, stb. Kár, hogy ezekkel nem foglalkoztak.
6. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2014.08.07. 08:55:12
LV5
nagyon jó írás.
..loading, please wait..
5. pepe  PlayStation.Community tag
2014.08.07. 08:16:46
LV1
...grat a cikkhez, nagyon szépen és választékosan írsz, öröm volt minden egyes betűét olvasni, a játék meg természetesen megy a kosárba ha majd megveszem a kicsi vasat :)
4. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2014.08.07. 07:53:21
LV28
Több PS3-as játék kellene PS4-re!
Hála a jó Istennek jönnek is, hamarosan Metro LL de a PS4-es Sleeping Dogs is be lett jelentve.
Nem is értem, hogy miért kellett majd egy évet várni rá next-genen.
3. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2014.08.07. 06:53:38
LV21
Durva részletes az egész ! Tegnap kezdtük mi is, de a kb. 4 óra játék alatt, csak a nagy gettósító falig jutottunk el a fotó mód miatt ! :D
Bele zoomoltam egyszer Joel arcába és megbizonyosodtam, hogy az E3-as U4 ízelítő grafikát simán hozzák majd. Vagy még szebbet !
2. newkratos7  PlayStation.Community tag
2014.08.07. 05:31:01
LV3
Köszi
Guardians! Tonight, we dine in hell!!
1. ps4
2014.08.07. 02:10:42
LV1
jó volt olvasni kösz
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Observation (PS4, PSN)
2019.08.23. 10:46 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Szellem a gépben.
DOOM trilógia (PS4, PSN)
2019.08.22. 17:16 Kedvcsináló
18 hozzászólás
Szerző: martin
Pokoli nosztalgia.
Mozi - Volt egyszer egy... Hollywood
2019.08.20. 12:31 Cool-Túra
33 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Hollywoodi (rém)álom.
Everybody's Golf VR (PS4, PSVR, PSN)
2019.08.20. 12:19 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Akkor sem megyek ki a szabadba golfozni!
Blast Zone! Tournament (PS4, PSN)
2019.08.16. 09:15 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A lemásolt házifeladat esete.
Songbird Symphony (PS4, PSN)
2019.08.15. 12:01 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
"Hajnalonta engemet / gerle-galamb költöget"
Mozi - Halálos iramban: Hobbs & Shaw
2019.08.15. 11:48 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A macsó kopasz bácsik visszatértek.
Attack of the Earthlings (PS4, PSN)
2019.08.14. 11:30 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: HTB
A vadkapitalizmus túlkapásai.
Wolfenstein: Cyberpilot (PS4, PSVR, PSN)
2019.08.12. 20:19 PlayStation Network
14 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Cyber-langweilig.
Etherborn (PS4, PSN)
2019.08.11. 23:41 PSC egyperces
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Délutáni fejtörő.