PlayStation.Community

2014.06.02. 21:28 Játékteszt
56 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
900p által homályosan.

Mintha tegnap lett volna: a 2012-es E3 közvetítése alatt már épp elaludni készültem az érdektelenségtől, amikor elsötétedett a terem és a Ubisoft valami olyat mutatott, amitől hirtelen visszanyertem az innovatív játékfejlesztésbe vetett hitemet. Sandbox alapokon nyugvó, gyönyörű hacker-támadás az összes érzékszervem ellen. Kellően vagány főhős, aki a valóság kiterjesztésével olyan szinten befolyásolja környezetét, hogy a dolog túl szép is ahhoz talán, hogy igaz legyen. Telefonját előkapva az utca emberét profilozva minden gyengeségét, legféltetettebb titkait fürkésző, az őt körülvevő összes elektromos kütyüt feltörő, modern Robin Hoodot vizionáltam és nem győzöm hangsúlyozni, mosolyogtam, mint a vadalma, mert végre valami újat láttam, ami kitörni látszott az ugyan minőségi, mégis tömegtermékek sorából. Hittem, hinni akartam, hogy ez lesz az a játék, ami miatt érdemes lesz PS4-et venni.
Nos, túl szép volt, hogy igaz legyen és PS4-et se vettem a Watch_Dogs miatt, mégis, izgatottam vártam, mi fog történni, amikor a lemezt becsúsztatom a kölcsönkapott fekete csodába. Mi történt?
Kaptam egy vérprofi, tartalmas, hol rettentően izgalmas, hol debilen bájos és fanyar humorú játékot, ami minden volt, csak az nem, amit vártam tőle. A képernyő elé szegezve, a kontrollert letenni képtelenül csalódtam. Míg egy bekezdéssel feljebb előrelépésről és haladásról beszéltem, a Watch_Dogs-ot a diplomamunkámhoz tudnám hasonlítani: plagizálás mesterfokon. Nem végleges számításaim alapján a játék legalább 8(!!! – három felkiáltójelet csak nagyon ritkán használok, tekintve, hogy anyukám engem is óvva intett az olyan emberektől, akik ily módon nyilvánítják ki véleményüket online, de ez a szám szerintem bőven megéri a hármas meglepődést) meghatározó játékból vett kölcsön ötleteket pofátlanul.
Pedig egészen a megjelenés napjáig volt okom reménykedni, köszönhetően a Ubisoft rettenetesen agresszív és profi (gerilla)marketingjének. Az elmúlt egy hónapban a csapból is a Watch_Dogs folyt: az egyik pillanatban még futott 60fps-sel 1080p-s felbontásban PS4-en, a másikban már nem. Budapesten a járdákat fújkálták tele, de a világ egyéb pontjain sem spóroltak a már-már botrányba fulladó propagandával. A negatív reklám is reklám, a játék rekordokat döntöget a kasszáknál. Jómagam még azon is elgondolkoztam, hogy az egész NSA botrányt a Ubisoft robbantotta ki, hogy még nagyobb aktualitást biztosítson harmadik szemszögű sandbox termékének.

Van egyszer egy érdekes, izgalmas lehetőségeket magában rejtő kiindulópont: főhősünk, Aiden Pearce egy balul elsült melójának következményei Aiden helyett 6 éves unokahúgán csattannak. Aiden agya el is kattan, bosszúhadjáratot indít, hogy nyomára akadjon a merénylet mögött álló rejtélyes alakok csoportjának Chicago hatalmas városában.
Mégis, hiába bukkan fel a történetben például Oldboy és Christy Mack egy ázsiai szociopata, valamint egy dögös cyberpunk maca, napjaink NSA-botrány örökségéből eredő paranoiájára a fejlesztők nem tudtak rájátszani, a fordulatok kiszámíthatóak, a történet nem mindig koherens és egyszerűen képtelen magával ragadni, sokkal nagyobb potenciál rejlett a dologban, sajnos maradt kiaknázatlan.
Pedig maguknak a küldetéseknek a mechanikája és felépítése szórakoztató, és talán ez volt az a pont, ahol a legtöbb még nem, vagy nem ebben a formában látott megoldást alkalmazták a fejlesztők (nem egyszer Aiden valami sarokban gubbasztva, a várost agyonhackelve, kameráról kamerára haladva az éterben oldja meg az adott kihívást). Ezt leszámítva maradnak a súlytalan (fő)szereplők súlytalanul durrogtatott mondataikkal és nagy bölcsességnek szánt közhelyeikkel (amikor hősünket az egyik antagonista az orránál fogva vezeti, majd Aiden közli, hogy tisztában van vele, hogy őt most szopatják, de rendesen, és nem kéne belemennie a játékba, ő természetesen belemegy, hogy aztán pontosan az történjen, amit megjósolt önmagának; húzhatott volna váratlant is, de nem, pedig tudja ő is: ingyen sajt csak az egércsapdában van...).
Kezdjük az alapoknál: mi teszi hősünket annyira különlegessé? Képessége, hogy okostelefonja segítségével feltörjön bármilyen védelmet, behatoljon minden rendszerbe, megszerezze bármely mellette elhaladó legféltettebb titkait, esetleg a közelben lévő generátorok áramköreit megpiszkálva – vagy sufnituningolt felszerelésével – okozzon áramszünetet és sötétséget maga körül, illetve a Christopher Nolan életmű főhősét idéző mély bariton orgánuma. Egy igazi kiber-terrorista, aki a fegyvereket is vérprofin kezeli, kocsikat tör fel és akinek nincs egy perce ideje unatkozni.
Ugyanis, és itt említeném meg azt, ami miatt nem tudok rossz játékként tekinteni a Watch_Dogsra annak ellenére, hogy nem győzöm hangsúlyozni, hatalmasat csalódtam a játékban; tehát, ha el tudsz vonatkoztatni a játék éppen aktuális drámájától, megmentendő szereplő(k)től, legyőzendő főgonosz(ok)tól, a játék egyszerűen nem hagy unatkozni a kiscsillió minijátéknak, nyomozni- és megtalálni-, illetve felfedezni valónak köszönhetően.
Adva van (kb.) napjaink Chicagójának virtuális mása. Az utcán mindennapjaikat élő mobilozó civileket Aidennel leprofilozhatjuk, így érdekes és gyakran értékes SMS-váltásoknak, avagy hívásoknak lehetünk tanúi, míg máskor új járgányhoz való hozzáférést, egy kis extra zsebpénzt, vagy egy eddig meg nem nyitott in-game zeneszámot szipolyozhatunk le a mit sem sejtőktől. Az előbbi nem csak vicces és jópofa (hihetetlen mennyiségű párbeszéd és SMS-ezés került a játékba, akárcsak háttértörténet a járókelőkhöz – a kedvencem a bohócfetisiszta volt), de kisebb mellékküldetéseket nyithatunk meg vele, bűntényeket csíphetünk el (ilyenkor észrevétlenül kell maradnunk egészen addig a pillanatig, amíg az elkövető tettre nem szánja magát – érdemes feltörni a közelben lévő kamerákat és azok segítségével pásztázni a környéket), illetve rejtett, tárgykészítéshez szükséges komponenseket, avagy egy táskányi lóvét találhatunk eldugottabb sarkokban. Jópofa kis elterelések ezek, de van jobb is (legalábbis nekem egy idő után nagyon egyhangúvá váltak ezek a bűnesetek, ahol gyakorlatilag vársz-vársz, majd fél percen át üldözöd az elkövetőt, hogy élve elkapjad, esetleg tojsz az egészre magasról és tarkón lövöd mesterlövészpuskával).
Mi előnyöd származik ebből? Nos, az InFamous-höz hasonlóan itt is cselekedeteid határozzák meg hírnevedet. Amennyiben a civilekkel nem törődve, rajtuk keresztül-kasul gázolva (tűzharcoknál rájuk nem figyelve) éled napjaidat a virtuális Chicagóban, a cselekedeteidet kommentáló rádióműsorok is a gonosz megtestesüléseként fognak rád tekinteni, akárcsak az utca emberei. Ha viszont tűzharcoknál kimented a túszokat az autóból, városi ámokfutásaid során odafigyelsz rájuk, sikeresen oldod meg a bűntényeket, egyfajta törvényen kívüli igazságosztóként fognak tekinteni és hivatkozni rád (és a rendőrök sem üldöznek annyi ideig, viszont a gyakorlati megnyilvánulása a jó karmának ennyi, és csak ennyi, más befolyással nem bír).
A játék igazi varázsát abban látom, hogy folyamatosan az alábbi helyzettel szembesültem: elindultam volna a fő küldetés vonalán, de mindig belebotlottam valami érdekesebbe. A fenti bűncselekmények mellett-helyett egy sorozatgyilkos, illegális fegyverárusok, eldobható telefonok után is kutakodhatunk. Vannak úgynevezett „Fixer” megbízások is, ilyenkor vagy valakinek a meggyilkolása lesz a feladat, vagy egy autót kell elkötni és leszállítani a megjelölt helyre, miközben megszabadulsz a téged üldöző rendőröktől. Még jobb, amikor csatlakozol bizonyos lakosok hálózatához: a jópofa hackelős minijáték után különféle bizarr, de ha jobban belegondolsz annál életszerűbb intermezzóknak lehetsz szemtanúja; a lefeküdni készülő asszonyt dicsérő munkásember amint kilép a szobából, anyázva küldi el a gonosz sárkányt melegebb éghajlatra. A magán könnyíteni készülő fiatal apuka már épp célba érne, amikor a gyermek felbőg a szomszéd szobában – Persze persze! Apucinak nincs jobb dolga! –, és már halkítja is a pornót, hogy mehessen pelenkát cserélni.
Külön őrületet képeznek a bűnözőkonvojok: meghatározott idő alatt kell megállítani a kocsiban haladó túlerőt, mielőtt elérnék céljukat. A célpontnak hol meg kell halnia, hol közel kell férkőzni hozzá és egy nem halálos támadással leütni. Segítségünkre van a konvoj megállításában a környezet: okostelefonunkkal átkapcsolhatjuk a közlekedési lámpákat, hogy balesetet előidézvén lassítsuk le a haladó autókat. Felrobbanhatjuk az út alatt húzódó gázvezetéket, felpattinthatjuk az útterelő bójákat, hogy a kocsik azon akadjanak fel, stb.
Beszivárgás esetén tiltott és inkál-szekuricsik által védett területre besunnyogva kell leütni egy (vagy kettő) jól őrzött személyt. A pályán elhelyezett telefonokat meghackelve elcsalhatod az őröket, a gázcsapokat feltörve ideiglenesen lebéníthatod őket, esetleg érdeklődési körüknek megfelelő SMS-sel vonhatod ki őket ideiglenesen a járőrözési pályájukról, hogy mögéjük lopakodva viperáddal altassad el őket.
A fentiek voltak a földhözragadtabb elfoglaltságok (valami biztos kimaradt, illetve a különféle egyszerűbb minijátékra – póker, itt a piros hol a piros, stb. – nem szeretnék kitérni). Bizarrabb időtöltést jelentenek a DigiTripek: az egyikben például hatalmas virágokon kell méhecskeként pattogni a láthatóan betépett Aidennel, a másikban a Carmageddont idéző démoni autóval kell minél több világító fejű gyalogost elgázolni. És a kedvencem, nincs csodásabb a pókmalac póktanknál: a GTA tankos vérengzéseit idézve egy hatalmas robottal kell aprítani Chicago utcáin. Lopakodnál inkább a zúzás helyett? Ebben az esetben az Alone tablettát benyalva kell egy világítófejű (ezúttal) robotokkal teli világban ellopakodni A-ból B-be, felszabadítva a körzeteket. A legdurvább: mindegyik minijátékban képesség fákon indulhatsz el és fejlesztheted hatékonyságodat, rekordokat állíthatsz fel, te lehetsz a jani.
A fejlődés a történetben is jelen van: növelhetjük harci képességeinket (van időlassítás is, miért ne lenne), vezetésünket, lehetőségeinket a hackelésre és a tárgykészítést, igazi ezerarcú gyilkológépet nevelve a jámbor Aidenből. Egy külön online képességfa is került a játékba: a Demon’s Souls-hoz hasonlóan (nem véletlenül háromfelkiáltójeleztem a teszt elején) ellenséges játékosok szállhatják meg játékunkat. A betolakodó feladata elhelyezni egy poloskát az ellenfél telefonján, majd megvárni a hackelési szekvenciát, a megtámadottnak pedig megakadályozni ezt. Macska-egér játék, hisz a behatoló nem tehet kárt a hostban, nem sebezheti meg őt. A legjobb taktikának számomra az autóban elbújás bizonyult egy forgalmas helyen, de sokféle sikeres taktika közül válogathatunk. Ez a quasi multiplayer kikapcsolható, ha pusztán az egyjátékos élményekre fókuszálnál, nem fogja semmi elterelni a figyelmedet, viszont karaktered gyengébb lesz, pár képességet nem fogsz tudni elérni. Készült mobilos applikáció is a játékhoz: a tabletet (telefont) vadul nyomkodva aktiválhatjuk a városban elszórt gyenge pontokat, hogy az Aident irányító humán ne juthasson el A checkpointból B-be. Csak hogy tudd ezt is.
A gyűjtögetni valókhoz és minijátékok után nem kell órákat kutatni: az Assassin’s Creed kilátóihoz hasonlóan itt ctOS tornyokat feltörve nyithatsz meg minden érdekességet a térképen. Egyszerűen lehetetlen unatkozni a Watch_Dogs-ban, pont annyi került mindegyik mellékes elfoglaltságból a virtuális Chicagóba, hogy mire megunod az egyiket, ott van a helyén öt másik szórakoztató alternatíva.
Illik értekezni a legkirályabb pontjáról a játéknak: a közelmúltban kezdtem el nyüstölni a GTA V-öt és a szőr feláll hátamon attól, ahogy a Rockstar játéka a fedezékrendszert és a tűzharcokat kezeli. A Watch_Dogs-ban viszont minden intuitív és nagyon kézre áll, hiába sandbox játék, a tűzharcok szerintem simán vetekednek a csőjáték TPS-ékkel.
Nem esett szó a grafikáról, pedig ez volt az a pontja a játéknak, amit a legnagyobb hiszti övezett. Nem, az 1080p-t nem tudja, helyette van 900p és egy irtó stílusos, még a legnagyobb káosz közepén is akadásmentesen teljesítő, lélegző Chicago. Nincsenek két méterről az arcunkba varázsolt autók és járókelők, valamint a jó öreg GTA-s hátrafordulok majd előre trükk sem alkalmazható, a program ügyesen megjegyzi és következetesen kezeli a már megjelenített autókat és járókelőket.
Vizuális orgazmusra azért ne számítsatok (az egyik első rejtekhelyre megérkezve a fürdőszoba felé vettem az irányt; ekkor derült ki, hogy Aiden igazából egy vámpír, mert a tükörben semmit se láttam...), de a látvány összességében jó.
A végére maradt a magyar játékosok számára egyik legjobb hír: a Watch_Dogs magyarra lefordítva került a boltokba (ezalatt az írott szöveget értsd, ne a szinkront), és ami még jobb, hogy a fordítás nagyon jóra sikeredett, nincsenek benne erőltetett frázisok, magyarosítások, profi munka, ennél rosszabbat soha! Az OST viszont annál gyengébb lett, egyszerűen nem sikerült a játék atmoszféráját tükröző zenéket választani, hiába van itt Weezer, Alice Cooper, vagy Rise Against.

Végszóként csak ismételni tudom magam: sokan vártak sok mindent a Watch_Dogs-tól, evidens volt, hogy a játék nem fog megfelelni mindenki igényeinek. Ugyan a hatalmas világmegváltás helyett a Ubisoft a kommerszebb irányba mozdult a Watch_Dogs-szal, a program érdemeit vitatni nem szabad. Egy tartalmas, addiktív, szórakoztató, itt-ott zseniális, máshol picit trehányabb élményt kapsz a pénzedért cserébe, de ha érdekel a program világa, ha szereted a nyitottabb játékokat, mindenképpen ajánlott a Watch_Dogs beszerzése. A programnak ugyan nagyobb volt a füstje, mint a lángja, de így is óriási tűzről beszélünk.

(Ezt a minőségi játékot partnerünk, a PlayON.hu biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Konzolok Szervize budapesti boltjaiban, vagy webshopjából egyszerűen rendelhető, többféle kiszerelésben is.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
56. Sakamoto_14  A bölcs
2018.01.10. 15:39:15
LV20
Visszaolvastam, ti hogy láttátok a játékot, én csak most jutottam el a végigjátszásáig. Én is 8-t adtam neki magamban, és egyet is értek az egyes pontok kifejtésével. Teljesen jó játék, sokáig leköti az embert, vannak fantasztikus pillanatai/elemei, de a legnagyobbak közé nem lehet tenni.
55. Onimushaman  Szerkesztő
2014.07.11. 19:00:23
LV24
Ma értem a végére a cuccnak és piszkosul élveztem. A teszt fasza.
señor
54. Penge70  PlayStation.Community tag
2014.06.09. 11:35:53
LV22
érdekel a játék, izgalmasnak ígérkezik
53. dusty  PlayStation.Community tag
2014.06.08. 14:00:57
LV4
Srácok,ha valaki próbálta már a Ps3-as verziót,elmondhatná a véleményét.Alig találok arról a verzióról teszteket a neten,pedig szívesen megvenném a játékot,csak Ps4-em sajnos nincsen,és kicsit félek hogy last gen-re túl van "butítva".
52. ALF22  Son of Liberty
2014.06.08. 08:34:00
LV26
Válasz 8. Itachi üzenetére:
n+1ik sandbox
ennek sincs sok értelme
51. martin  Főszerkesztő
2014.06.06. 21:32:36
LV27
Vita helyett a játékot véleményezzétek.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
50. Arisen  PlayStation.Community tag
2014.06.06. 19:32:47
LV1
Válasz 49. Otodik üzenetére:
Akkor ezt meg is beszéltük! Jó fórumozást! :)
49. Otodik  PlayStation.Community tag
2014.06.06. 15:29:27
LV2
Válasz 48. Arisen üzenetére:
Kreténségre nincs ellenérvem, így köszönettel megfogadom a tanácsodat és nem olvasom többet a te firkálmányaidat.
48. Arisen  PlayStation.Community tag
2014.06.06. 12:26:20
LV1
Válasz 47. Otodik üzenetére:
Szubjektivitás: akinek nem inge úgy sem veszi magára! Személyeskedés az egész világ! Az, hogy milyen lesújtó véleménnyel vagyok egy bizonyos népcsoporttal kapcsolatban mint pl: az igénytelen fogyasztók, enged már meg nekem, hogy a szólás szabadságával élve hangot adhassak a véleményemnek! (legfeljebb ha meglátod a nevem, nem olvasod el a hozászolásomat!) Én elolvasom mindenkiét, és tudomásul veszem a leírtakat/kritikákat! (Az megint más tészta, hogy nem fogadom el!) :)
47. Otodik  PlayStation.Community tag
2014.06.06. 12:08:56
LV2
"s mindazok akik az ilyeneket támogatják nem érdemelnek mást mit obszcén beoszlásokat!"

Kedves "arisen"!

Azt, hogy kinek mi tetszik, mire ad ki pénzt majd mindenki eldönti saját belátása szerint. Elhiszem, hogy neked ez a játék nem jött be, sőt úgy gondolod hulladék, trágya, sz@r stb..., leírhatod ide a véleményedet, hisz erről szól maga a fórum. Az viszont, hogy másokat minősíts, főleg egy olyan szubjektív témában ami abszolút ízlés dolga, ami ugye egyénenként eltérőm, már teljes mértékben elfogadhatatlan, főleg olyan formában és módon, ahogy azt te tetted.
46. Arisen  PlayStation.Community tag
2014.06.06. 11:28:18
LV1
Válasz 45. laguna028 üzenetére:
Miért nem kérdezel konkrétabban? Nyúltam-e már mellé x játék megvásárlásával? A válasz: igen, de szándékosan soha nem veszek olyan játékot amiről tudom, hogy nem éri el a beharangozott/beígért szintet! Amúgy nem lenne rossz dolog a hype, csak utána ne kellene állandóan olvasni a sok magyarázkodást/kifogást, és végül a legszánalmasabb: azt a számtalan sok harmatgyenge védőbeszédet! :)
45. laguna028  PlayStation.Community tag
2014.06.06. 10:37:28
LV7
Válasz 44. Arisen üzenetére:
Azt hadd kérdezzem meg, hogy te milyen kiadókat támogattál az utóbbi néhány évben?
44. Arisen  PlayStation.Community tag
2014.06.06. 10:01:32
LV1
Válasz 43. soldi71eeer üzenetére:
"Na figyuszál egy kicsit ide!!" :) A gyökér miatt ennyire berágtál, és még te akarsz nekem megmagyarázni dolgokat? Nagyon kevés vagy te ahhoz! Illem/tisztesség/etika igen pontosan tudom mik ezek és használom is őket, a megfelelő helyeken! Sajnos konkrétan ez a Watch Dogs játék, és mindazok akik az ilyeneket támogatják nem érdemelnek mást mit obszcén beoszlásokat! Akarod még esetleg folytatni? ;)
2014.06.05. 19:46:14
LV3
Válasz 40. Arisen üzenetére:
Na figyuszàl egy kicsit ide!!Mègis kinek kèpzeled magad te fasz.Íde jössz ès vered a nyàladat a semmin,mindenkit sèrtegetsz ès hülyèzel.Szerintem nem nèztèl mèg tükörbe üres fejü gyökèr.Nagyon gyorsan hùzzàl vissza arra a sötèt fòrumra trollkodni ahonnan ide merèszkedtèl.Sajnàlom hogy a szüleid nem neveltek meg a tisztessègre ès az illemre,bàr a gènek nem hazudnak kutyàbòl pedig nem lesz szalonna erös a gyanùm hogy ök is ily szegènyes intelligenciàval rendelkeznek. Nem lepödnèk meg ha lenne kòr törtèneted valamelyik elme intèzetbe. Elmondtam a vèlemènyem rèszemröl ennyi,èn ezzel le is zàrtam az ügyet.Ha esetleg tudsz normàlis hangvètelben higgattan vèlemènyt kommentàlni akkor gyanìtom hogy senkit nem fogsz zavarni.Mert ez egy közössèg,itt nem egyedül vagy.Pròbàlj meg egy kicsit szocializàlòdni. KÖSZI !!
42. marcogi  utazó
2014.06.05. 18:42:46
LV9
engem nagyon le tud kötni a játék, bejön ez a hekkelős téma és hatalmas tartalommal rendelkezik

mellesleg sok órányi játék után visszatettema a gépbe a bf4et és arconütött a bf folyamatossága, sokkal élesebb gyorsabb volt a kép (tudom nem 1 kategoria, da akkor is)

a lenti történések meg megint jól elkanyarodtak a témától 1 hozászólás miatt
couchsoldier
41. HolfyTeebee  PlayStation.Community tag
2014.06.05. 16:59:33
LV4
A szuper kis beszólásaidat inkább osszad meg magaddal a négy fal közt, mert mi szeretnénk kúltúrált berkekben megbeszélni 1-1 játékról a véleményt. Ez eddig sikerült is. Az lehet, hogy a monitorodon kívül nincs más barátod... és nem ülsz fel vonatokra. Stílusodból kiindulva fele annyi se vagy mint a 10 évesek. Szóval térdelj a sarokba, ne zaklass minket meg a szerkesztőket ilyen magasröptű kommentekkel.
Köszi szépen. Ülj le 1es. :)
Keresztet fogok a majmának, azt PÁFÓ! :)
40. Arisen  PlayStation.Community tag
2014.06.05. 14:53:15
LV1
Válasz 36. soldi71eeer üzenetére:
szihológus mi? xD
Csernus inkább szorulna kezelésre, veled együtt! Te kis gyökér! ;)
39. HolfyTeebee  PlayStation.Community tag
2014.06.04. 22:30:13
LV4
Azt hiszem a teszt mindent elárul. Köszi, ez megerősítette bennem azt, hogy kihagyom. Rengeteg eladás ide meg oda. Ez van. :)

Illetve gazdagabbak lettünk ismét egy ékesszóló taggal...
Keresztet fogok a majmának, azt PÁFÓ! :)
2014.06.04. 21:01:26
LV3
Válasz 35. Arisen üzenetére:
Beszartam xD
37. martin  Főszerkesztő
2014.06.04. 19:12:05
LV27
Válasz 35. Arisen üzenetére:
Nem szerencsés egy fél fórumot egy kommentben lehülyézni.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2014.06.04. 19:04:32
LV3
Válasz 26. Arisen üzenetére:
Ezek utàn azt javaslom neked,hogy sürgösen keress magadnak egy jò szihològust.A Csernust ajànlom,szerintem talàlni fog neked valami jò ès hatèkony kezelèst. Ne kèslekedj mert mèg hàtha kàrt teszel magadban!!
35. Arisen  PlayStation.Community tag
2014.06.04. 18:56:16
LV1
Válasz 32. martin üzenetére:
Arrogáns? Nyers? Modortalan? Talán ezek illenének rám a legjobban! De hype zabáló hülye-gyerek, na az nem vagyok!
34. Otodik  PlayStation.Community tag
2014.06.04. 16:50:42
LV2
Válasz 32. martin üzenetére:
A stílus maga az ember...
33. soliduss  A Krónikás
2014.06.04. 14:15:13
LV25
Válasz 26. Arisen üzenetére:
Én is csalódott vagyok... de azért kezeljük helyén a dolgokat.

Amiért elégedetlen vagy nem fog a játék 2 pontot kapni.

7-8 pont teljesen reális .... a fenti hibák fényében. Megérteném a lázongásod ha 10 vagy 9,5 pont lenne ott... azt túlzásnak érzem.
32. martin  Főszerkesztő
2014.06.04. 13:50:39
LV27
Válasz 26. Arisen üzenetére:
Ezen komment után te magad miként aposztrofálnád?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
31. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2014.06.04. 13:33:18
LV5
Válasz 26. Arisen üzenetére:
én nem vártam sokat a játéktól, sőt mások beszéltek rá, végül megszerettem mert nem váltottam jegyet a hype vonatra. a cucc válogatja az emberét, teljesen megértem ha valakinek nem jön be, nekem a Diablo 3 meg WoW nem jön be pedig 3 csillió ember játsza és mégis jól alszom.. szerintem ha lázadozni akarsz a rendszer ellen akkor nagyon rossz helyen jársz, ez még mindnig csak hobbi ahol az embernek van választása, te balfasz.
..loading, please wait..
30. vbalazs  PlayStation.Community tag
2014.06.04. 08:14:51
LV3
Nagy rakás szar a játék, nálam 6 pontos. Sajnos felültem a hype vonatra én is. Annyira unalmas volt a játék az első 2 óra után, hogy szenvedés volt befejezni. Érdektelen, szürke főszereplő, sekély sztori és rettentően ismétlődő játékmenet jellemzi! Szerencsére sikerül megszabadulnom tőle míg van ára.
29. evilbull  PlayStation.Community tag
2014.06.04. 08:06:13
LV1
Nem vártam Tőle sokat, de még így is nagy csalódás. Kicsit olyan érzésem van ezzel a játékkal, mint az Assassin's Creed első részével volt anno. Csak ott még a marketingel sikerült teljesen behülyíteniük. Nagy lehetőség lett volna a játékban amit nem sikerült újfent kiaknázni. Játszok a nagy üres semmivel. Kb. 2 óra volt az élvezeti faktor aztán meguntam és kicsi az esély rá, hogy végigjátszam. Egyszerűen nincs olyan érzésem miután kikapcsoltam a gépet, hogy na most ezt aztán folytassam amilyen gyorsan csak lehet. Én nem lettem volna szegényebb semmivel, ha nem próbálom ki.
28. xerox  PlayStation.Community tag
2014.06.04. 07:22:02
LV18
Válasz 26. Arisen üzenetére:
Próbálja meg ezt mindenki feldolgozni, a saját értelmi szintjének megfelelően.
psn id: zomimi78
27. Otodik  PlayStation.Community tag
2014.06.04. 06:48:13
LV2
Válasz 26. Arisen üzenetére:
Ez igen, gratulálok.
26. Arisen  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 22:09:05
LV1
Agyatlan faszkalap sutyerákok vagytok, nem fogja fel az a kevés agyatok, hogy egy komoly félrevezető hype/trend alakult ki az utóbbi pár évben, és ti még támogatjátok is ezeket a disznókat! Mára ott tartunk, hála nektek, hogy kajakra átbasznak minket! Gratulálok hozzá hype zabáló köcsög idióták! :P
25. G-men  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 21:31:48
LV11
valszeg ebben a hónapban még meglesz.
SicKLy SaVaGe
24. alucccard  A retkes
2014.06.03. 20:58:53
LV22
Nálam a grafika közepes és jó között mozog, hangulata az rendben van meg úgy nagyjából az egész, bugok is vannak rendesen de azokba nem halok bele.
23. KozyP  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 17:58:54
LV1
Majdnem teljes végigjátszás után állíthatom, hogy fasorban sincs egy-két másik játéktól játékélményben...

Az első 1-2 órában még jól elszórakozol a profilozgatással, az autóvezetés hipergagyira sikeredett, a sztorit sem tartom annyira erősnek.

Az engem nem érdekel, hogy 1080p vagy 900p.
Az összhatás legyen olyan, ami remek élményben részesít.
Sajna ebben az esetben csak azért akarom kimaxolni a játékot, mert költöttem rá súlyos 17900.- Ft-ot.
Nincs meg az érzés, hogy alig várjam hogy újra tolhassam...
22. simon7109  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 17:31:12
LV18
Válasz 15. zorroaroka üzenetére:
Erre csak annyit tudok mondani, hogy már a tavalyi E3-on tudtuk, hogy nem fog így kinézni, mert rengeteg gameplay volt :)
Szóval aki 1 év alatt nem jött rá, hogy nem lesz teljesen olyan, az magára vessen.
PSN: misi2mezei
21. Otodik  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 17:28:50
LV2
Ja egyébként a teszt és a játék is korrekt, szerintem. 1 negatívumot tudnék mondani ami zavar, hogy a grafika (ami egyébként szép), köszönő viszonyban sincs az első "gameplay" videókkal...
20. Otodik  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 17:27:20
LV2
Hála Istennek! Végre! megjelentek a makimajmok akik 1vs1 hekkelés során 97%-nál kihúzzák a netet! Remek...
2014.06.03. 15:37:27
LV2
Korrekt teszt ès èrtèkelès...Örülök hogy nem húztàtok le mint 1-2 magyar oldal...
18. FCBARCELONA  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 14:50:34
LV2
Válasz 17. FCBARCELONA üzenetére:
Mondjuk ehhez tudni kéne, hogy 2012 nyarán milyen volt egy csúcs PC. Bár gondolom SLI-be kötve futott így a legerősebb NVDIA kártyán.
Nincs!
17. FCBARCELONA  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 14:48:26
LV2
Válasz 15. zorroaroka üzenetére:
Elvileg a konzolok nem bírták volna ezt a látványt, emiatt a PC-st is butították, hogy ne legyen nagy különbség.
Nincs!
16. laguna028  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 14:03:30
LV7
Válasz 15. zorroaroka üzenetére:
És ezzel mit szeretnél mondani? Hogy ha már így átbasztak, akkor meg sem vesszük és játszunk a semmivel? Mert kb. semmi nincs PS4-re :) Persze, vannak, nem kell szó szerint...
2014.06.03. 12:03:23
LV6
Én csak ennyit szeretnék hozzászólni, mindenki döntse el, hogy mit várt és mit kapott!
http://www.youtube.com/watch?v=dDQem9-ghc4
14. xerox  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 10:13:55
LV18
Amúgy a multinak kifejezetten jót tett ez a macska-egér kergetőzés, hogy aki betör nem használhat fegyvert (lehet csak nem érdemes), így szerintem óriási a hangulata.
Tegnap este speciel szakadtam a röhögéstől, annyi béna van, hogy az hihetetlen. :D
Nem is tudtam könnyen letenni a játékot. Tipikusan a "na még egyet" kategória. :)
psn id: zomimi78
13. kisst-1  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 09:48:49
LV4
Olvastam több tesztet is, és ez nem rossz pont köztük. Ez bizonyára egy jó játék, talán ott van elrontva valami, amiért nem kap jobb pontozást, hogy a gyengécske kiszámítható sztorivonalat a kisscsillió mellékküldetés és egyéb játákmód menti meg. Ez így kevésbé maradandó játékélmény szerintem, a mellékdolgok melléknek kellene maradni, a sztorinak meg önmagában el kellene vinni a hátán az egészet.
A hsz kizárólag a felhasználó véleményét tükrözi..
12. EkarttwoBaal  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 09:36:45
LV2
Köszi a korrekciót!
"Honaljszőrömön a mezők illata lóg..." - B. Brecht
11. Ryosan  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 06:49:38
LV2
Korrekt játék,korrekt teszt!
Psn ID:RyosanHUN
10. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2014.06.03. 00:25:14
LV5
nálam köröket ver a GTA-ra élményben és "újdonságokban", már nagyon unalmas az állandó nagyarcú bűnözés.. technikailag is korrekt, az első sandbox játék ami nem szaggat.. tartalomban nagyon komoly, az online módok mind élvezetesek.. nem értem a sok keserves fanyalgót, habár mindenhol mindig ugyanazok sírnak..
..loading, please wait..
9. titus6  PlayStation.Community tag
2014.06.02. 23:54:52
LV5
Nem értem miért szarozza meg ócsárolja mindenki annyira ezt a játékot. Abban igazat adok, hogy túl lett reklámozva meg sztárolva és nem lett benne minden amit ígértek. De könyörgöm, nem hiszem el hogy mindenki sír amiatt mert "jaaaj de szar nem 1080p CSAK 900, fúúj de béna", meg "tiszta koppintás az egész". Manapság már annyi játék van, hogy valami teljesen újat és egyedit alkotni nem könnyű. Azt tartom szórakoztatónak, hogy a fele azoknak, akik ezt írják ki se próbálták a játékot, csak elolvastak pár tesztet meg megnéztek néhány videót a youtube-on és ez alapján ítélnek. Nem azt mondom, hogy vegyétek meg, mert igaz, hogy sokba kerülnek manapság a játékok, főleg a PS4-esek, de valamelyik ismerős tuti beszerezte és legalább játszatok vele egy órát és utána ítélkezzetek.

Én első nap megvettem és szerintem élvezetesre sikerült a játék. Nekem a grafikával sincs semmi problémám PS4-en. Megérte a pénzét. Az online rész is ötletes szerintem.
A teszt pedig remekül összefoglalt hideget, meleget a játékkal kapcsolatban. Köszönjük!
8. Itachi  PlayStation.Community tag
2014.06.02. 23:25:13
LV2
A játék 7 es ha nem 6 os. A hackerkedésen kívül egy n+1 edik sandbox ugyanazzal a formulával sajnos. A hypevonat ezen átment és messze nem azt hozta amit beharangoztak a "kampány" során.Bár lehet benne találni érdekes dolgokat, ahhoz kevesek, hogy egy közepes játéknál jobb legyen. Intő példa arra, hogy nagyon veszélyes játékokat ennyire előre hype olni, mert kopp lehet belőle, ahogy mostanság pl. a Thief el is megtörtént, csak ott még a grafika is minősíthetetlenre sikeredet. Itt most a külcsínt nem nézem.
ヤレヤレ、ダゼ。
7. KozyP  PlayStation.Community tag
2014.06.02. 23:12:33
LV1
Az első trailer óta vártam a játékot . a megjelenés napja óta pörög a PS4 gépemben és próbálok elégtételt venni a hosszú várakozásért, de sajna nem érkezik a várva várt extázis .. :( Egy-egy pillanatra, egy-egy küldetés erejéig le tud nyűgözni, aztán megint jön valami debilséggel, amivel lerombol mindent amit addig felépített. Szerintem inkább egy erős 7 a 10ből.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
WATCH_DOGS
Ubisoft
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Hangulat:
8/10
Pozitívum
Tartalmas sandbox játék látványos üldözésekkel és tűzharcokkal, ezerféle elfoglaltsággal
Negatívum
Nem mert letérni a már jól bejáratott útról, így aki hozzám hasonlóan innovációt várt a programtól, csalódni fog

MARTIN BELESZÓL
Nagy bánatomra a játékot semmilyen formában sem tudtam még kipróbálni, ezért gyakorlati tapasztalatom nincs vele kapcsolatban. Hallottam róla jót és rosszat is, több jót, mint rosszat. A teszt kiváló.