PlayStation.Community

2014.03.14. 09:25 Játékteszt
54 hozzászólás
Szerző: Jesus
Értékeld a cikket!
A halál újabb ezer arca.

Egy hely, ahol a lelkek talán befoltozzák mélyen tátongó sebeidet... Egy hely, ahol talán békére lelhetsz... Egy hely, ahol meghalsz!

Múlt, s jövő, nekem már semmit nem jelent... Zuhogó esőben barangolok egy kietlen, sötét erdőben, mely homályát a hold karmazsinvörösen pulzáló fénye világítja be csupán. Utam végét az erdő szélén fekvő tó jelzi, mely örök létem végét, a megtisztulást jelenti számomra... Ezt hittem, mielőtt belevetettem volna magam a víz közepén örvénylő fekete lyukba... Azonban hamar ráeszméltem, a halál nem az út vége, sokkal inkább a kezdete! Talán többször haltam már meg azóta, mint ahány csillag az égről tekint reám...

Mai napig emlékszem, amikor nyáron, egy unalmasabb időszakban elmentem megvenni egy jó barát unszolására az akkori idők egyik legvitatottabb játékát, mely a Demon's Souls névre hallgatott. Mondanom sem kell, a kezdeti közömbösségem a második halál után nyomban alább hagyott. Vagyis, inkább átalakult izgalommá és lelkesedéssé! Talán ez lehet az a megosztó pont, ahol eldől egy, a sorozatot frissen játszó személy fejében, hogy feladja a kalandot, vagy tovább lendül a holtponton és megismeri eme mű valódi értékét és célját. Hogy a sorozat legújabb gyöngyszeme, a Dark Souls II hozni tudta-e a kívánt katarzist és kihívást, nemsokára kiderül...
Gépszíj, vagy korbács?

Mint azt megszokhattuk az eddigi részeknél, a játékot a karaktergenerálással fogunk kez... egy nagy fityfenét! Az intro után rögtön megkapjuk az irányítást egy előre generált figurával, akivel némi kezdeti értetlenkedés és bolyongás után eljuthatunk egy faházikóig, ahol az addig felépített magabiztosságunkat igyekszik megtörni egy csuhás vénasszony, igazán motiváló szavaival... Miután dióhéjban közölte velünk, hogy többször leszünk ravatalra téve, mint ahányat ő a hintaszékében dülöngél, rákérdez a nevünkre, majd indulhat is a móka! A legelső szembeötlő újdonság maga a karakter izomzata és arca, mely sokkal kidolgozottabb és főleg emberibb lett, mint az előző részekből megismert sablonok!
Miután ezzel megvagyunk (önjelölt művészeknek és trolloknak +2 óra a játékidőhöz), megadhatjuk a kívánt kasztot, mely mechanikai és fejlesztési szempontból semmit nem változott elődeihez képest! Kaptunk új fantázianeveket, de az alapkoncepció miatt a kezdeti kasztválasztás csupán a játék korai időszakára van hatással, ergo a későbbiekben bármikor csinálhatunk lovagból mágust, vagy Tibi atyából (Priest) tolvajt, esetleg ezeknek ötvözeteit... Fontos tudni, hogy az előző részektől eltérően, immár lehetőségünk van a későbbiekben is változtatni karakterünk nemét, valamint helyet kapott az új tárgyak között egy „Soul Vessel” nevű csoda, mely a már felhasznált tapasztalati pontjaink újrakalibrálását fogja segíteni utunk előrehaladtával! A fejleszthető skillekben eszközölt változásokról már volt szó a béta (KLIKK!) beszámolójában, így ezen tovább is lendülnék!
Melyik út megyen' itt Budára?

Az oktató fejezetet magunk mögött hagyva el is érkeztünk a játék legmeghatározóbb helyszínére, mely Majula névre hallgat és mindamellett, hogy a játék központi magjául szolgál, rendkívül látványos és hatásvadászra sikeredett! Itt lesz alkalmunk megismerkedni többek között Shanalotte-tal, aki a Demon's Souls-ban megismert Black Maiden szerepét fogja betölteni. Nála tudunk szintet lépni a démonok hordáitól elszipkázott lelkekből, valamint Estus Flaskjaink (élettöltő) számát növelni és erősíteni! Arra már most felkészülhet mindenki, hogy az eddig megismert séma szerint a játék semmit nem fog a szánkba rágni, semmiben nem segít, és főleg semmit nem magyaráz el! Mindenféle útmutatás nélkül fogunk kolbászolni Drangleic királyságában, miközben a mézesmázos, napfelkeltés kezdetektől egyre mélyebbre haladunk és tárjuk fel annak halott hordáitól fojtogatóan bűzlő tárnáit!

Túlzás nélkül mondhatom, ennél szopatósabb része, még nem volt a szériának! A bejárható terület elképesztően nyitott és nagy lett, nem egyszer sikerült eltévednem és volt, hogy bizony egy-két órára el is akadtam! Itt jegyzem meg, fontos az NPC-kkel való kommunikálás, mert nagyrészt ők segítik az előrehaladást és ők az egyetlenek, akiktől megkaphatjuk a történet kirakósához szükséges egyéb elemeket!

A From Software-es arcok nagy mókamesterek, ezért nem árt gyakran 360 fokos kört leírni a kamerával egy-egy újabb szoba, vagy helyszín átvizsgálásakor, mert sosem lehet tudni, mikor repül a tarkónkba egy balta, ne adj isten lapít szét egy ház méretű tekegolyó, esetleg mikor zabál fel az a láda, amiből a szintlépéshez szükséges betevőt várnád... Lényeges újítás, hogy Humanity helyett immár Soul Efiggy-k segítségével tudsz hollow alakból emberi formára váltani, azonban a ritkaságuk miatt érdemes velük takarékoskodni, így lehetőleg mellőzni az elhalálozást! (Na, persze.) Ellenkező esetben, ha kifogyunk belőle, hollow formában kell tovább haladnunk, melyet a játék megfejel azzal, hogy minden jobblétre szenderülést követően lefarag egy csipetnyit a maximálisan elérhető életerőnkből! (HP)

Az ellenfelek ravaszabbak, gyorsabbak és agresszívebbek, mint valaha! Meg merem kockáztatni, hogy ilyen változatos ellenfelei egy játéknak sincsenek, és erre még két lapáttal rádobnak a bossok... Ezért emelem kalapom a fejlesztők előtt, mert ennyi bestiát ilyen remek tálalásban és kihívással még egy stuff sem tudott nekem mutatni! Brutálisak, undorítóak és visszataszítóak! Minden egyes, laikusként elkövethető hibádért kegyetlenül fogják szélesebbre tágítani a játék közepére már amúgy is tubarózsaként funkcionáló virtuális alfeled!

Meg kell még említenem azt a töménytelen tartalmat és mini questet, valamint cameót, melyek teljesítéséhez a legelső végigjátszás is bőven fel fog emészteni 30-40 órát! Ha ez nem lenne elég, a bátrabbak nekiiramodhatnak az újbóli végigjátszásnak is (NG+), mely jelen esetben nem csupán még táposabb ellenfeleket takar, de teljesen újra is helyezi őket, valamint addig nem látott förmedvényeket is az utunkba szegez! Az újrajátszási faktor tehát kimagasló, hát még, ha erre rápakoljuk az online PVP és egyéb trollkodási lehetőségeket, melyekről sajnos egy szót sem tudok írni, hisz a szerverek, még nem nyitottak meg!
Szépség és a szörnyeteg

Vigaszként szolgáljon, hogy megannyi alázásunkat és kétségbe esett próbálkozásunkat zseniális aláfestő zenék fogják kísérni, melyek tökéletes alapot biztosítanak a játék borongós, sötét hangulatához. A sorozat ismérve volt mindig is, hogy nagyobb démonokon kívül nem nagyon eresztették el magukat muzsikák terén, ami most sem változott, azonban az a kevés(?), melyeket bizonyos helyszínek és bossok hoznak magukkal, rendkívüli mértékben fogják a sz@rt megkövesedett állapotban bennünk tartani!
Ugyan mi mással tudnám emelni azt a bizonyos lécet, ha nem egy olyan látványvilággal, amilyet ez a cím méltán megkövetel?! Nagy bajban vagyok, ugyanis ez a fogaskerék nem egészen úgy forog, ahogy azt vártam és, ahogyan azt a kezdeti videókban mutogatták nekünk! Illetve nem mindig olyan, de hadd fejtsem ki...

A képi világ frenetikus, ahogy Majula legmagasabb pontjáról szemléltem a sziklákkal tarkított tengerparthoz csapódó hullámokat, vagy Drangleic kastélyában a határtalanul kacskaringózó folyosók között bolyongtam, esetleg a várfal előtt szemléltem a messzeségbe, miközben dézsából öntötték rám az esővizet... Ezek mind előidézték azt a fajta virtuális orgazmust, amire kevés játék képes manapság, még a következő generációban is!
Ennek ellenére sajnos voltak részek, melyek a teljes igénytelenség és undor érzését kavarták fel bennem, mint egy 3 méteres poligoncsík bizonyos szakaszokon és fordulókban. Persze a játék végére már teljesen megszokottá vált a papírmaséból kivágott, Painttel átméretezett háttér, amitől egyes PS1-es játékok is különbül festenek... Olyan érzésem volt néha, mintha egy átlagos munkahétből a készítők legalább 2 napot egy laza pókerrel indítottak volna, aminek megmaradtak a nyomai. Talán ehhez köthetőek az intőnként pop-upoló ellenfelek, vagy a betöltés után eléd hányt tereptárgyak, netalán az NPC-k beszéd közben mozdulatlan szája, ami így 2014-ben enyhén megmosolyogtató egy ilyen robusztus címnél. Minimális, mégis zavaró hibák ezek, melyeket egy kis plusz odafigyeléssel mindenképp orvosolni lehetett volna.
Még egy utolsó halál

Összességében meg vagyok elégedve az új rész adta lehetőségekkel és minden gyermekbetegsége ellenére a látványvilággal is! Tudni kell, hogy az előbb felsorolt hibák eltörpülnek az olyan események mellett, mint egy teljes épületkomplexum fáklyával való bevilágítása, esetleg egy God of War méreteket megszégyenítő sárkány emelet magas, tüzet okádó pofája, vagy azok a változatos helyszínek, melyeket a játék igényünkre bocsát, hogy kényünkre-kedvünkre büntethessük jóakaróinkat, vagy ők minket.... (És inkább minket). Csak így, a második végigjátszásom során döbbenek rá, mennyi tartalom és kakaó maradt a stuffban, amiket nem tudtam megcsinálni először, és ehhez a masszív online tartalmat még nem is számoltam hozzá.
A teszt megírása előtt sokat gondolkodtam azon, hogy az elérhető legmagasabb pontszámmal illessem-e a Dark Souls II-t, de a rózsaszín ködöt félretéve - amit egy rajongó átélhet ezzel az alkotással - egy bivalyerős 9 mellett döntöttem!
Egy szó, mint száz, ezt mindenkinek ki kéne próbálnia, legalább egy kör erejéig, mert ahogy egy korábbi bekezdésben is írtam, ezt a játékot csak utálni és imádni lehet; de, ha egyszer beszippant, örökre az átok elválaszthatatlan részese leszel!

(A játékot partnerünk, a CNG.hu biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Konzolok Szervize budapesti boltjában, illetve webshopjából meg is rendelhető.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
2014.06.24. 18:26:51
LV1
Hát nem tudom az első rész az egyik kedvenc játékom, és közben talán egyedül a Sen's Fortress-nél húztam fel magam az egyik csapdánál, de ez a játék már 3 óra után felhúzott (pedig nem vagyok béna a legtöbb Boss-t elsőre vagy másodikra megöltem és sima ellenség csak egyszer-kétszer ölt meg) lehet hogy később más lesz a véleményem de eddig nekem 6/10-es a játék (tudok okokat felsorolni)
53. palo75  PlayStation.Community tag
2014.04.17. 11:22:19
LV4
Válasz 27. Feles üzenetére:
Jaja! Én is így vagyok vele!
Harmadik karakterrel kezdtem most neki a DS2-nek, pedig tudom, hogy fel fog húzni ismét! De nem tudom nem elkezdeni újra!
Néha gyomorremegésig felqr (pl.: amikor kb 4000 pontom van, levernek és visszamegyek "bosszút-állni". Persze akkor jut eszembe a 4000 pont, amikor újra kinyírnak!!! Persze, hogy lenulláz!)
PS4: Golyo1975
52. palo75  PlayStation.Community tag
2014.04.17. 11:16:25
LV4
Válasz 25. Mofarguru üzenetére:
Így gondolom én is! Nem vagyok DS-rajongó (sőt, nem szeretem a brutális nehézsége miatt!), de mivel imádok játszani, mindkét előző részt kipróbáltam (haverom lemezeivel, Ő az egyik legnagyobb rajongója a sorozatnak) és szerintem is nagyon ügyesnek kell lenni ahhoz, hogy valaki halál nélkül végigtolja.

Habár nem tartom lehetetlennek! Haver annó a Dead Space legkeményebb fokozatát játszotta végig, ahol asszem csak 3 mentésed lehet! Pedig Ő nem a legügyesebb gamer! :)
PS4: Golyo1975
51. HolfyTeebee  PlayStation.Community tag
2014.04.13. 08:00:17
LV4
Válasz 21. dusty üzenetére:
Akkor neked valami sokkal nehezebb játék kell! :) Hagyd el, életvesztès nélkül... Sas-taps!!!
Keresztet fogok a majmának, azt PÁFÓ! :)
2014.04.03. 19:24:10
LV1
Válasz 49. SOLDIER üzenetére:
Köszönöm! rám fér, tegn majdnem repült ki az ablakon géppel együtt !
49. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2014.04.03. 00:40:10
LV11
Válasz 48. SoberHUN üzenetére:
Here! http://playstationcommunity.hu/forum/692
Itt bármilyen kérdésre segítenek.
Please to meet you... Hope you guess my name.
2014.04.02. 20:33:58
LV1
Válasz 47. SOLDIER üzenetére:
szia! hova nézzek be?
47. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2014.04.02. 12:26:00
LV11
Válasz 46. SoberHUN üzenetére:
Pedig igazán szórakoztató játék, múltkor is olyan jókat mulattam benne mint már régen. Elengedhetetlen hozzá az online, anélkűl szerintem csak egy fél játék. Ha a kezdeti nehézségeket szeretnéd letudni, nézz be a játék topicjába, szívesen segítenek a srácok bárkinek.
Please to meet you... Hope you guess my name.
2014.04.02. 11:34:18
LV1
2 napja van meg de már őszülök.... lehet feladom, én szórakozni szeretek játék közben nem idegeskedni
45. Drivolis  Felséges Úrnő
2014.03.25. 09:12:46
LV23
már alig várom a kínszenvedést
(⌐■_■)--︻╦╤─ - - - (╥﹏╥) ladyv89
44. Onimushaman  Szerkesztő
2014.03.20. 23:46:30
LV24
Válasz 43. Itachi üzenetére:
Sajnos ezek közül az enemy respawn limit csak 40-50 óra körül tűnik fel elsőre, az online meg csak megjelenés napján indult el. :( Viszont most peccseltek egyet ami befolyásolja eléggé az online-t. Pl. előbb keres barátokra és utána vadidegenekre co-opnál.
señor
43. Itachi  PlayStation.Community tag
2014.03.19. 22:49:55
LV2
Elég gyászos a kép így és nem sok tesztben említik....
ヤレヤレ、ダゼ。
42. Jesus  PlayStation.Community tag
2014.03.19. 15:51:25
LV20
Válasz 41. Itachi üzenetére:
Valóban élményromboló dolgok. Ez hogy respawn limit van, nem csak az itemek farmolását lehetetleníti el, de megkönnyíti azoknak a játékot akik sokszor meghalnak egy helyen, de pár adott ellenfelet leölnek.

A másik része meg no comment, nem tudtunk egy jóízűt coop-olni haverral aki hasonló szinten van....
Spupul!
41. Itachi  PlayStation.Community tag
2014.03.18. 21:04:20
LV2
https://www.change.org/petitions/namco-bandai[...]

Mert a respawn limit egy hülye vicc, ahogy a soul memory is nem tudom mit szívnak namco bandai ék. Ezek nélkül nagyon jó játék lenne.
ヤレヤレ、ダゼ。
40. Villa  PlayStation.Community tag
2014.03.17. 12:07:26
LV11
Válasz 31. joeBLIND üzenetére:
xD de nágy jampi vagy!!!444!!4 xd
39. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2014.03.17. 10:11:04
LV11
Válasz 38. SOLDIER üzenetére:
Ettől függetlenűl még mindig csak én dícsértem meg ha más néven is szóval egy szava nem lehet. :D
Please to meet you... Hope you guess my name.
38. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2014.03.17. 10:08:35
LV11
Válasz 37. Azai üzenetére:
Benéztem. De akkor Jesusnak ment a kalapemelés, sorry hogy elnéztem.
Please to meet you... Hope you guess my name.
37. Azai  PlayStation.Community tag
2014.03.17. 02:28:12
LV1
Válasz 30. SOLDIER üzenetére:
Mi köze van neki a teszthez? :D
36. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2014.03.16. 16:47:13
LV11
Válasz 35. enervoz üzenetére:
Legjobb trófea. :)
Please to meet you... Hope you guess my name.
35. enervoz  PlayStation.Community tag
2014.03.16. 16:37:37
LV1
Válasz 34. SOLDIER üzenetére:
...
DARK SOULS II Trophies
This is Dark Souls
Die for the first time
megvan...
34. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2014.03.16. 16:32:19
LV11
Válasz 33. enervoz üzenetére:
Nem egyszer olvastam már, hogy valaki elsőre lenyomta a DS-t halál nélkül, én erről beszéltem. Itt meg ugye életvesztés nélkülit említett dusty, ami igen kifinomult humorérzékre vall.
Please to meet you... Hope you guess my name.
33. enervoz  PlayStation.Community tag
2014.03.16. 16:13:12
LV1
Válasz 29. SOLDIER üzenetére:
Nem azt mondom, hogy lehetetlen, Anor Londo-ig én is eljutottam már halál nélkül, de ez úgy negyedik végig játszásra, és már kívülről tudtam addig a játékban mindent, és ezért eltudtam kerülni azokat a mini bossokat, akikről tudtam hogy nincs esélyem ellenük, és minden pvp lehetőséget elkerültem. Egy Sorcererrel lelhet tolni "könnyedén" mind a 12 bosst, akiket a játék végig viteléhez szükséges lenyomni, de egy csomó dolgot ki kell hagyni a játékból, de mivel már a másik karimmal meghaltam vagy száz-szór, nem igazán mondhatnám hogy nem haltam meg a játékban. Szerencsére olyat még nem halottam, hogy valaki a platinumot halál nélkül megszerezte, mert az lehetetlen :D
32. Mark  PlayStation.Community tag
2014.03.16. 15:33:18
LV4
Előrendeltem a játékot már fél éve, fel is adták csütörtökön, de a futár nem hozta pénteken, pedig felhívtama boltot és kellett volna. Remélem hétfőn már megérkezik.
Demon Lord / Dark King
31. joeBLIND  PlayStation.Community tag
2014.03.16. 10:31:06
LV1
Én meg végigvittem elsőre az összes Mariót, Tomb Raidert,
Resident Evilt, Ico-t, Bayonettát, Dmc-t.
No meg persze a Limbót.
Ja, és mindet egy órán belül.
JÂTÉK AZ ÉLET_a vége-GAME OVER.
30. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2014.03.16. 09:52:48
LV11
Ha jól látom még senki sem írta, Jedi, szépen hoztad a tesztet! Főleg, hogy iszonyat hálátlan feladat egy olyan játékról írni amit a rajongók rég előrendeltek, mást meg úgy tűnik már nem is érdekel.:) Arról nem ia beszélve, hogy bármit is írtál volna az újitásokról spoilernek minősűlne, szóval very respect, hogy ránk hagytad a felfedezést/szopatást.:)
Please to meet you... Hope you guess my name.
29. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2014.03.16. 09:41:45
LV11
Válasz 28. enervoz üzenetére:
Bárhol merűljön fel a Dark Souls neve, mindig lesz olyan aki azt állítja ő halál nélkűl nyomta le az összes részt. Mondjuk ilyen vagányat eddig még én se olvastam, hogy sérülés nélkűl.
Please to meet you... Hope you guess my name.
28. enervoz  PlayStation.Community tag
2014.03.15. 23:20:27
LV1
Válasz 25. Mofarguru üzenetére:
A Dark Souls platinumot-ot megszereztem, kedvenc játékom, de kizárt dolog hogy valaki végig tolja elsőre halál nélkül, mert vannak olyan részek pl. Sen's Fortress ahol szerintem képtelenség elsőre úgy átmenni, hogy ne halj meg, és a pvp-ről ne is beszéljünk...
27. Feles  Feles
2014.03.15. 15:37:50
LV14
Válasz 25. Mofarguru üzenetére:
Lassan én is halál nélkül fogom tolni a Demons Soulst, mert ahányszor egy necces részen meghalok, mindig offolom a PS-t automata mentés előtt. XD
Feles
26. Azai  PlayStation.Community tag
2014.03.15. 14:46:53
LV1
Válasz 25. Mofarguru üzenetére:
Szerintem úgy érti, hogy halál nélkül is végigvitte egyszer!
25. Mofarguru  PlayStation.Community tag
2014.03.15. 11:53:31
LV4
Válasz 21. dusty üzenetére:
Ez most komoly, vagy vicc? Már ne haragudj a kérdésemért, de ezt egyszerűen képtelenségnek tartom! A boss harcokig még "csak-csak" de, hogy minden boss elsőre lemenjen, azt egyszerűen képtelenségnek tartok! De ha mégis így van, akkor megemelem a nemlétező kalapom előtted!
" örökké nem eshet... "
2014.03.15. 09:20:38
LV3
Amúgy lehet valahol kapni a sima verziót? A platinumshop-nál is limited van, meg a konzolok szervizénél is.
23. shadow87hun  intruder
2014.03.15. 09:15:46
LV2
Elmenne resident evil 4 nek is:D
"You're a legend in the eyes of those who live...
22. xerox  PlayStation.Community tag
2014.03.15. 08:53:24
LV18
Érdemes vele egy próbát tenni azoknak is, akik nem ismerik az előző részeket. Nem egy tucatjáték, az biztos. Kihívás felső fokon, vagy inkább afelett. :D
psn id: zomimi78
21. dusty  PlayStation.Community tag
2014.03.15. 08:25:54
LV4
Én az első részt életvesztés nélkül végigvittem,de nem volt egyszerű.Majd ezzel is teszek egy próbát...
20. joeBLIND  PlayStation.Community tag
2014.03.15. 00:50:02
LV1
Nekem tetszik eddíg.
3 óra játék után.
JÂTÉK AZ ÉLET_a vége-GAME OVER.
19. Villa  PlayStation.Community tag
2014.03.14. 23:40:34
LV11
nem egy nokedli játék :D
18. Mofarguru  PlayStation.Community tag
2014.03.14. 21:58:55
LV4
Ez pont nem az a játék, amit a graf miatt szeretünk vagy utálunk. Persze nem azt mondom, hogy nem fontos, hogy néz ki, de itt jelen esetben ez másodrangú (hanem harmadrangú) tényező.

És igen, ezt a játékot vagy imádni lehet vagy utálni, de közép út nincs! Viszont egy biztos, szerintem ez a gém igazán csak azoknak való, akik már tolták az előző "részeiket", mert egy újonnan érkezőnek brutális lehet az a fajta nehézség amivel ez a gém bír. És ez nagyon sokakat már rögtön az elején eltántorít.

Egy biztos, ennek a gémnek frankón nincs párja!!
" örökké nem eshet... "
17. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2014.03.14. 19:56:20
LV11
Válasz 14. Emberboy üzenetére:
Nem fejlődött vissza kb. ugyan olyan mint az első, néhol picit szebb.
Please to meet you... Hope you guess my name.
16. mc_sabotage  PlayStation.Community tag
2014.03.14. 18:23:06
LV2
Én bevallom őszintén, hogy feladtam a kalandot mert ezt a matekolást nem csípem mikor rég meghalna az életben az ellen akkorát csapok rá, és akkor elkezd matekolni repkednek a számok fuhuhuhuuuu rika gagyi! Én meg az RPG két külön fogalom! Nem is az ellenséget kell ölni hanem a csíkáját! :D Áááá, egyéként én is egy külön állat faj vagyok, mert én meg a repülős játékokta imádom! :D
15. mc_sabotage  PlayStation.Community tag
2014.03.14. 18:12:56
LV2
Nem a legigényesebb játékok közül való és szépnek se mondanám, de tartalmas és nehéz játék az biztos!
2014.03.14. 16:58:02
LV3
Tényleg elég ijesztő a visszafejlődött graf.
13. barnoca  PlayStation.Community tag
2014.03.14. 16:40:26
LV18
Válasz 9. martin üzenetére:
Mi a véleményed az előző két részről?
12. BoroSati  PlayStation.Community tag
2014.03.14. 16:14:07
LV2
Én tegnap próbálkoztam először a Demon's Souls-szal. Hát, nem jutottam messzire az egyszer biztos. :)
Nyugi Dagi, nyugi, nem csak foci van a világon!
11. Tevez11  PlayStation.Community tag
2014.03.14. 16:13:15
LV23
Nálam ki is marad,aki fogalmatlan eme sorozattal kapcsolatban az szerintem se erőltesse,a videók viszont le nyűgözőek.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
10. Feles  Feles
2014.03.14. 15:34:30
LV14
Előbb a Demons Soulst kéne befejeznem. XD Sajna nincs rá időm. :S
Feles
9. martin  Főszerkesztő
2014.03.14. 15:28:14
LV27
Válasz 7. mentoloshypo üzenetére:
De akár új rajongók is születhetnek, az én példám nem mérvadó.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
8. G-men  PlayStation.Community tag
2014.03.14. 13:39:38
LV11
De jó, bakker még izmosak is lehetünk. Isteni egy gamma lehet.
SicKLy SaVaGe
7. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2014.03.14. 13:22:31
LV28
Ugyan nekem még csak béta tapasztalatom van, de egyet kell, hogy értsek martinnal, az előző részek tapasztalat nélkül szerintem nem érdemes belefogni! Nagyon a valószínűsége a csalódásnak, mint annak, hogy új DS fan születik.
Ez pont egy olyan játék, aminél egy gameplay videó semmit sem ad át az érzésből és a nehézségből...

Én viszont alig várom, hogy meglegyen, imádom a sorozatot! :)
6. Nova  vas Normandy
2014.03.14. 12:55:53
LV14
Annyira nem akarom megint megcsináltatni az olvasófejet a PS3-ban, de nem fogom kibírni, hogy ne játsszak ezzel a résszel...
" I'm my own worst enemy "
5. leslie21  PlayStation.Community tag
2014.03.14. 12:37:36
LV11
Megjött, este belevetem magam a kalandba!
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
DARK SOULS II
Namco Bandai
Látványosság:
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
9/10
Pozitívum
Elképesztő hangulat, orbitális bossharcok, kiváló körítés és embertelen nehézség
Negatívum
...emiatt azonban sok embernek vízválasztó lesz; néhol előforduló igénytelen grafikai megoldások, mely a hanyagság számlájára írható

MARTIN BELESZÓL
Nem igazán tetszik a játék. A grafika szerintem az átlagos szintet is alig éri el (eltekintve jó pár látványilag kellemes momentumtól), a játékmenet pedig számomra katasztrofális. Nem értek egyet vele, hogy ezt mindenkinek ki kell próbálnia - nem kell. Ha nem vagy az előző részek rajongója, inkább hagyd a fenébe, óriásit fogsz csalódni. Egyéb esetben meg már úgyis előrendelted, így boldog kínszenvedést kívánok.