PlayStation.Community

2013.12.02. 10:04 Különvélemény
31 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Mert egyszer a rémálmok is véget érnek. Ugye?

Sosem szerettem bevezetőket írni. Az úgynevezett "írói krízis" nálam általában itt szokott beállni, és ilyenkor percekig csak bámulom a billentyűzetet (vagy szörfölök a neten). Amint látjátok, most meg ezzel az olcsó próbálkozással sinkófálnám el az értékes(?) karaktereket, amiket erre a bekezdésre szántam. Minden további kertelés nélkül álljon itt a cikksorozat befejező része a maradék négy játékkal. (Eredetileg az utolsó cím, a Fast and Furious: Showdown csak ráadásként került volna a listába, de sajnos a Naughty Bear olyan szinten rossz volt, hogy 15 percnél tovább nem bírtam vele tolni. Sosem kerül újra a gépembe.)

Cabela’s Survival: Shadows of Katmai (ebben a játékban minden támadni akar!)

A sorozat egészen 1998-ig nyúlik vissza, még PC-n kezdődött, majd tért át elsőként PSone-ra, majd Playstation 2-re is (az első PS3-ra kiadott résznél 2008-at írtunk). Évente 2 részt pottyantottak ki átlagosan (közel 40 játékról beszélünk, és biztosra veszem, hogy miközben eme sorokat pötyögöm, éppen leugrik a futószalagról egy új), és ez a tendencia a mai napig folytatódik.
A Cabela-játékok sosem voltak az átlagosnál jobb eresztések (de rosszabbak sem). Valami oknál fogva mindig is betegesen vonzódtam a témához. Jó volt két napra suttyó amerikaivá válni (ugyanez a helyzet a pankrációs játékokkal, úgy kétévente kívánja a szervezetem, pár napra lezsibbaszt) és átélni azt a redneck életérzést.
Miről is szólt régebben egy ilyen játék? Állati nyomokat, ürülékeket vizsgáltunk, majd különféle eszközökkel magunkhoz csaltuk (esetleg egy vadászlesből kivártuk) a trófeaállatot. Hatalmas poén volt kacsasíppal bohóckodni, vagy fácánokat üldözni. A 2009-es Outdoor Adventures-ben még horgászni is lehetett.

Ez úgy 2010-ig még okés volt, talán a Big Game Hunter 2010 volt az utolsó, igazán élvezhető epizód. Mára a Cabela-széria egy erdős környezetben játszódó világháborús akcióvá avanzsált, csak ugye a szerencsétlen vadak nem lőnek vissza ránk (ha ügyetlenek vagyunk, akkor a ragadozók azért belénk marhatnak). Egy gusztustalan, agyatlan mészárszékké változtatták az egészet (kicsit South Park-os, amolyan Jimbo és Ned „kalandtúra”). Azt azért le kell, hogy szögezzem, többféle Cabela-game létezik, csak vetésforgóban váltják egymást. Jön egy kalandos, a klasszikus verzió. Aztán érkezik egy nagyvadas változat, majd a veszélyes titulussal megáldott kaland. Akadnak mellékvágányok is, mint a kizárólag Move-kontrollerrel játszható Adventure Camp, vagy a most bemutatásra kerülő ürülék is.
Mert a Katmai árnyéka, kérem szépen, nem több egy gusztustalanul bűzlő trágyakupacnál.

Egy repülőszerencsétlenséget szenvedett pilóta bőrébe bújunk, aki Alaszka zord vidékén ért földet. 2011-es alom, tehát él a Move-támogatás, így egy + navigátor irányítóval felszerelve esek neki. Már 15 perc múlva a kukába hajítom a navit, ahogy azt tettem eddig az Aragorn’s Quest és Harry Potter kipróbálása alatt (a Heavy Rain és az AAA kategóriás FPS-játékokon kívül jó egyáltalán bármire?). Hagyományos DS3-mal sem jobb a helyzet, a cirka 10 évvel elmaradó grafika mellé botrányosan tré irányítás párosul. Szánalmas harcok (farkasok és varjak támadnak a havas szinteken) jellemzik az egészet, amelyek sok esetben béna, unalmas és elnyomhatatlan átvezetőkkel járnak kézen fogva. Több száz lemészárolt élőlény után a történet végére érünk.
Ha még nem vágtuk fel az ütőereinket, akkor erre a Survival módban lesz lehetőségünk. Elmaradhatatlan elem a Shooting Gallery is, ahol tonnaszámra ömlenek be az állatok. A madarakat shotgunnal, az emlősöket karabéllyal pusztíthatjuk el. Nagyon erőltetett, a Cabela legeslegrosszabb epizódja. Semmilyen pozitívuma nincs, a platinum trófea elérése embert próbáló feladat (7 perc a Survival módban, valaki?). Kerüljétek el minél messzebbre, számomra a széria meghalt a katmais borzalommal együtt (úgysem fogom kibírni és lassan pótlom majd a hiányzó részeket…).
Man vs. Wild with Bear Grylls (kicsit sz@r íze volt, de megkóstoltam)

A túlélés törvényei (USA-ban Man vs. Wild) című sorozatban a műsorvezető számtalan, a túléléshez szükséges technikát mutat be a legszélsőségesebb körülmények között felállított forgatási helyszíneken, a világ legkülönfélébb helyein. A sikeres műsorból készült videojáték 2011-ben látta meg a napvilágot. Létjogosultsága erősen megkérdőjelezhető. Mialatt szándékosan száműzött emlékeim felelevenednek; lássuk, ki is az az ember, akinek a nevét meglovagolva próbálják torkunkon lenyomni a Man vs. Wildot.

Bear Grylls híres ember, amolyan túlélő celeb (sokan ismerhetitek a tévéből, amint mindenféle tetemet vagy állati eredetű ürüléket megkóstol). Három évig szolgált a Különleges Légi Szolgálat (Special Air Service) tartalékos állományában, de egy ejtőernyő-balesetben eltörte a gerincét, ezért arra kényszerült, hogy elhagyja a sereget.
Balesete és súlyos sérülése ellenére Bear 1998-ban, 23 évesen, a legfiatalabb brit hegymászóként jutott fel a Mount Everest csúcsára.
Újabb rekordot teljesített azzal, hogy az Everestet megjárt csoport tagjaival együtt jetskivel megkerülte az Egyesült Királyságot.
Elsőként szelte át egyedül a fagyos észak-atlanti óceánt egy nyitott, felfújható csónakban.
2005 júniusában Bear újabb világrekordot ért el, amikor 8000 méter magasban költötte el vacsoráját egy hőlégballon aljára erősített asztalon. Bear a hőlégballon kosarából ereszkedett le az asztalhoz, tengerész-egyenruhában elfogyasztotta háromfogásos menüjét, majd tisztelgett a királynőnek és ejtőernyővel földet ért.
2007. május 15-én Bear újabb világrekordot állított fel, amikor motoros ernyővel elsőként repült át a Mount Everest fölött.

Kedvenc videóm a showból, ahol Bear birodalom visszavágósat játszik egy tauntaunnal tevével.
És már törnek is rám a programmal töltött fájó emlékek… Az első, amin nagyon durván megbotránkoztam, az a nagyon alacsony felbontású videók minősége (2009-ben már jelent meg BR-lemezen Bear Grylls, Amerikában meg már vagy 150 éve sugároznak HD-adást).
Ha megnézitek a borítót, akkor láthatjátok, hogy a Discovery a nevét adta a produkcióhoz. Ezek a videók magából A túlélés törvényei sorozatból származnak.
Az első pofon után újabb következik: a tutorial pálya. A kempingben egy akadálypályán kell keresztül vergődnünk, miközben szorgosan gyűjtögetjük a sárga, fingszerű tapasztalati pontokat. Van itt minden: kúszás, falmászás, kötélről csúszás, stb. Aztán következik az első harc egy halálos kígyó ellen. A csata eléggé primitív módon kerül tálalásra, egy béna gombnyomkodós QTE szerűség keretein belül történik (ez az összes, az állatokkal szembeni harcra igaz). Az izgalmas jelenetsor után magunkhoz vehetjük a hüllő tetemét, aminek a bőrébe jó szokás szerint bele is pössenthetünk.
Ez a pisi később még jó szolgálatot tehet, ugyanis Bear ki van téve a kiszáradás veszélyének is (de ki is hűlhet, meg is éghet, stb). A folyadékot folyamatosan pótolnunk kell, különben a kaland hamar véget ér (vízlelőhelyeknél tölthetjük fel a kulacsot).
A vizeletes kígyóbőr a hátitáskánkban foglal helyet, mint az összes többi felvehető tárgy. Mint a bot, amivel halat foghatunk. Ezek után tüzet kell gyújtani és tábort építeni a közelben lévő felvehető tárgyakból. Minden interakció valamilyen buta kis mini játék keretein belül valósul meg (tűzgyújtásnál megfelelő helyen kell betalálni, hogy meggyulladjon a tűzifa, a hússütésnél forgatni kell a cupákot az egyenletes sülés végett). Az ilyen feladatok (és a sárga fing-pontok) után szintet lépünk és különböző értékekre pakolhatunk, mint a jobb hidratáció, több életerő vagy energia.

Bear Grylls a hangját adta a produkcióhoz, így a sorozatból megszokott módon kommentálja az eseményeket (csak itt ügye a körítés miatt nem túlzottan élvezhető). Talán ez az egyetlen pozitívum. Aztán van még ilyen fatuskóról féreg fogós gagyiság, ez szintén mini játék. Az ételből az életenergiát pótolhatjuk (nagyon könnyű leesni a megmászandó sziklákról, ahol még béna platformelemeket is pakoltak és ehhez jön a nagyszerű kamera), bár a féreg gyakorlati haszna nagyjából az emberi vizelettel vetekszik: ergo keveset tölt. A pálya végén egy repülőgéppel felszállunk, ahonnét kiugorva trükköket kell végrehajtanunk. Fantasztikus. A grafika siralmas, az irányítás elmegy, a játékidő pedig rövid (én személy szerint 2 pálya után untam meg, de Jesus szerint láttam mindent, mert unalmas és ismétlődő), hangulata nincs (maximum öngyilkosságra sarkall).

Mondanám, hogy nem ajánlom, de felesleges, hiszen nagyon ritka játék, úgysem fogtok találkozni vele. És milyen jól teszitek.

Anarchy: Rush Hour (még egy autós sz@r)

Apu, apu, mennyivel megy egy autó? Hát fiacskám, ennyivel biztos hogy nem!

2010-et írtunk, amikor Rolex megosztotta velem a címben forgó alkotást (ebben az évben gusztustalanul sokat játszottam/kupáztam). Sosem jelent meg lemezes kiadásban, ezért kevesebb emberhez jutott el (elég húzós árat is szabtak neki anno), ergo kevesebb agysejtet tudott elpusztítani, illetve idegsejtet roncsolni. Mert ez a könnyed kis kocsikázás nem szólt másról, mint a folyamatos idegeskedésről és a játékbeli fizetőeszköz farmolásáról (a platinum serleghez minden autót meg kellett vásárolni). Sajnos nincs lehetőségem újra, úgymond revizitelni a játékot. Napokig gondolkodtam munkahelyemen már magán a stuff címén is, szinte törlődött az egész az agyamból.
Haladjunk tovább, komolyan nem érdemel több figyelmet. Mondjuk a következő cím se sokkal többet…

Fast & Furious Showdown (megígértem nem fogom a sz@rokat rangsorolni, de ez a legrosszabb PS3 játék)

Erről a kuriózumról inkább összerittyentettem egy 6 perces videó anyagot. Ha ezt megnézitek, mindent láttatok erről az ipari hulladékról. Íme:
Videotesztemet láthattátok.

A cikksorozat nem jöhetett volna létre Nélkületek! Köszönet a borzalmas játékokért (azért szereztek néhány kellemes percet is):

Blood Drive / JINBOBEK
Prison Break: The Conspiracy / SZITASZSOLT
Dragon Ball Z: Ultimate Tenkaichi / Shirohige
Deep Black / speet44
The Walking Dead: Survival Instinct / Dragonken
Aliens: Colonial Marines / alucccard
Cabelas Survival: Shadows of Katmai / KovZsi
Man vs. Wild / MAYOMKA
Anarchy: Rush Hour / ROLEX_HUN
Fast & Furious Showdown / martin


Köszöntem a figyelmet!

(Mazochisták megvásárolhatják az említett játékokat támogatónk, a Konzolok Szervize budapesti boltjában, illetve webshopjából meg is rendelhetőek, mondjuk karácsonyra, rosszakaróinknak.)
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
31. cervezas90  PlayStation.Community tag
2013.12.08. 21:56:48
LV13
Csinálhatnátok valami akciòt,ahol eme gyöngyszemeket lehetne megnyerni,pl most szólj hozzá:)
én
30. Onimushaman  Szerkesztő
2013.12.03. 21:41:53
LV24
Válasz 27. mc_sabotage üzenetére:
Amire tervezték (szórakoztatás), azt nem váltja be. Magam sem tulajdonítottam volna neki nagyobb szerepet, ha nem láttam volna itt a PSC-n.
señor
29. Onimushaman  Szerkesztő
2013.12.03. 21:38:04
LV24
Válasz 24. Britpopper üzenetére:
Amit lentebb Benyo linkelt mindent elmond. :)
señor
28. HunNicoBellic  Mérnök Úr
2013.12.03. 20:55:28
LV17
Nekem az Aliens: Colonial Marines tetszett.
trance 'n' progressive
27. mc_sabotage  PlayStation.Community tag
2013.12.03. 09:26:15
LV2
Ezt a fásztn'fúriuszt kb mikor láttam a neten hogy lesz, úgy át siklottam mintha nem is videójáték lenne, pedig nagy kocka vagyok commodore 64 óta küldözgetem, úgyhogy nem egy joysztikot nyomkodtam halálra! :D
26. xetron  PlayStation.Community tag
2013.12.03. 09:26:12
LV20
Tudtam én, hogy alucccard ilyen szar játékokat vesz :D Nem hiába nincs sosem online :DDDD
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
25. xetron  PlayStation.Community tag
2013.12.03. 09:23:11
LV20
Hol a ninja gaiden 3 ? Onimushaman mondjon le :D
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
24. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.12.03. 09:08:23
LV1
A Túlélés törvényei játékról annak idején elnézegettem pár videót de nem gondoltam volna hogy ENNYIRE tré lesz a végeredmény.
23. Onimushaman  Szerkesztő
2013.12.02. 23:16:01
LV24
Válasz 15. Spike91HUN üzenetére:
Ennyi.
señor
22. Onimushaman  Szerkesztő
2013.12.02. 23:15:12
LV24
Válasz 21. amstel80 üzenetére:
Nem mertem kipróbálni.
señor
21. amstel80  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 22:39:30
LV5
A Hanamontana ilyen jó játék, hogy nem került be??
"Megvagy tetvesgörény mostpróbálj meg ugrándozni"
20. ps2true  -A LEGNAGYOBB-
2013.12.02. 22:06:46
LV24
Fast & Furious Showdown Mikor ezt kipróbáltam PCn rosszul láttam Ez valóban egy förtelem. A többit nem ismerem.
Playstation
19. JINBOBEK  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 21:28:16
LV11
Válasz 18. Onimushaman üzenetére:
Pedig van némi relaxációs hatása! Az első pár órában utálod, de utána hozzászoksz. Másra egyébként tényleg nem jó, csak a medvék buta viselkedésén lehet jót nevetni :)
Mindig legyen egy "B" terv!
18. Onimushaman  Szerkesztő
2013.12.02. 16:40:24
LV24
Válasz 16. wooltur üzenetére:
Izgalmas hónapokat tudhatok magam mögött. :)
señor
17. atesz11  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 16:08:20
LV22
Hatalmas címek kérem szépen :)
PSN ID : atesz11
16. wooltur  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 15:39:03
LV16
Köszönjük, h feláldoztad pár ezer idegsejtedet, h ez a sorozat elkészülhessen. :)
R.I.P. Brúnó :-(
15. Spike91HUN  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 15:38:35
LV3
Az anarhcy egy akkora igènytelen gusztustalan foshalmaz 5 dodèrtg vettem mèg akkoriban megvolt a platina láz nállam, de ez a ès mèg sok hasonló szar elvette a kedvem bláh, bugok fizika... (tetőre baszva 300al csúszik a kocsi stb..) Igazi SEMMI PÈNZÈRT NE VEDD MEG!!! kategória.
DRUNK-GAME-METAL-KAKAÓSKALÁCS
14. Onimushaman  Szerkesztő
2013.12.02. 15:34:49
LV24
Válasz 9. JINBOBEK üzenetére:
A medvés játékod kiverte nálam a biztosítékot. Nem szeretnék többbet beszélni róla.
señor
13. Onimushaman  Szerkesztő
2013.12.02. 15:33:45
LV24
A videóra irányuló kritikákat köszönöm, de a cél az elrettentés volt. Ez a játék egy rettenet.
señor
12. Genya  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 15:13:23
LV1
Ez a Halálos iram ez nagyon üt. A végén ahogy pörgeti a mágneses golyóval az autókat az kész...
11. laguna028  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 14:24:19
LV7
Válasz 2. BenyoBoy üzenetére:
Talán a változó időjárás miatt irigykedsz? :) Egy csomó mai játékban sincs.
10. JINBOBEK  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 14:08:01
LV11
Vagy jöjjön most a top 10 legjobbja.
Mindig legyen egy "B" terv!
9. JINBOBEK  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 14:04:59
LV11
Anarchy rush hour...a fejemet tettem volna rá hogy nem marad ki :D Vallatni lehetne vele!!
A Naughty Bear viszont fura hogy kimaradt. Bár legalább vicces játék.
A fast&furious-xD hogy lehetett így elbaltázni? Anno ps2-n játszottam a F&F tokio drift-el, de még az is komolyabb volt ennél!

Pihenj egy kicsit, majd állíts még össze legalja játék listát! Vagy 10 még biztos összejön!
Mindig legyen egy "B" terv!
8. Jesus  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 13:26:57
LV20
Válasz 6. WeNoM üzenetére:
Van benne Burnout szerű(Úristen ezt most leírtam?)Crash mód, Self Destruct néven. Leírás szerint stílusosan pusztítsd el magad. Annyit megsúgok, hogy minél gyorsabban mész neki valaminek, annál több pontot ad a sérülés... :D Mod-ok nélkül nem is lehet sok helyen az aranyat elérni. Na de a lényeg, hogy a Coop módban ketten vagytok ÉS EGY KÖTÉLLEL össze vagytok kötve :D:D Ha véletlen előbb elpusztítod magad mint a haver, akkor a kocsid hulláját húzhatja maga után, amíg Austin Powersesen faltól falig ki nem nyírja magát 50 km/órával.
Spupul!
7. jime  non-alcoholic
2013.12.02. 12:58:41
LV29
Imádom ezeket a videóteszteket :D
"wake up, you're dead!"
6. WeNoM  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 12:19:16
LV2
"Gyere öcsi játszani , te vagy a golyó" ez jó :D
PSN ID : WeNoMTeaM
5. PSti  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 11:45:04
LV5
A két autóssal játszanék most, hogy így felmagasztaltad őket :)))

Amúgy nagyon jók ezek a videós bemutatók!
4. Onimushaman  Szerkesztő
2013.12.02. 11:02:35
LV24
Válasz 1. HUN_ter üzenetére:
Bele ne nézz a szemébe!
señor
3. Onimushaman  Szerkesztő
2013.12.02. 11:02:21
LV24
Válasz 2. BenyoBoy üzenetére:
Köszönöm, ez most kellett. :D
señor
2. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 10:51:13
LV17
Oninak ajánlom a Man vs. Wild játékhoz adalékként a következő videót:
http://youtu.be/iECZoBu2Irg?t=20m27s
20:27-től 21:13-as részt.
Legalja. :D
A retrót nem látni, érezni kell!
1. HUN_ter  Dark Soul
2013.12.02. 10:25:04
LV26
Király lett. Kár, hogy vége, de megértem, hogy ti se szeretnének az elmegyógyintézetben kikötni.

Éljen a srí-lankai mexikóma béka!
So many games, so little time...
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Door Kickers: Action Squad (PS4, PSN)
2019.12.06. 12:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Szolgálunk és rád rúgjuk az ajtót!
Paper Dolls Original (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:36 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Petunia
Rettegés a Csing-dinasztia korából.
Woodle Tree Adventures Deluxe (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:26 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Melyik a legkisebb favicc? A fűrészpor...
TERMINATOR: RESISTANCE (PLAYSTATION 4)
2019.12.02. 14:09 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Trashminátor.
Indivisible (PS4, PSN)
2019.12.01. 14:11 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Kezdünk egy kicsit túl sokan lenni.
Ling: A Road Alone (PS4, PSN)
2019.12.01. 11:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MrZ
Magányos délutáni séta.
Rebel Cops (PS4, PSN)
2019.11.30. 12:37 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A szükség törvényt bont.
Aggelos (PS4, PSN)
2019.11.28. 19:56 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixelhős a poligonkorban.
PLANTS VS. ZOMBIES: BATTLE FOR NEIGHBORVILLE (PS4)
2019.11.28. 10:37 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: DaveUnchained
Kissé túlérett, de még mindig finom termés.
The Game Awards 2019 - íme az idei jelölések
2019.11.27. 10:52 Komment
12 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Te mely játékokra szavazol?