PlayStation.Community

2009.04.04. 19:24 Játékteszt
65 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Ami jó, az jó. Sofőrködni nem igazán az.

A Nagy Filmes Értelmező Kéziszótárban a „100% karakterszínész” definíciója mellett Vin Diesel tükörfényesre borotvált fejének képe vigyorog – sőt, ha a szótár japán, elektronikus kiadását veszed, akkor egy apró gomb megnyomása után Vin még be is mondja rekedtes-komótos hangján, hogy „Neeem kéénee eezt csináálnod.” Vin Diesel a tartalommentes, bugyuta, kommersz amerikai akciófilmek állandó szereplője: ahol száguldani kell, pár lomha pofont kiosztani, és maximum öt „alany-állítmány-tárgy” tőmondatot elmondani, oda ő tökéletes alany… talán pont ezért került be a Ubisoft legújabb játékába, a Wheelmanbe, ahová nem csak hangját, de arcát és szűk – XS-es – pólóba szuszakolt pacaltestét is kölcsönözte. Gondolom lesz valami film is hamarosan…

Azoknak, akik nem szeretnek/tudnak sokat olvasni már most, a legelején lelövöm a poént: a Wheelman egy pontosan olyan akciójáték, amilyenek Vin Diesel filmjei – megnézed, egy-két jelenetnél jól szórakozol, a többit átbóbiskolod. Néha, ha valami égbekiáltó, a lehetetlen fogalomkörét bőven kimerítő baromságot virítanak felhorkansz, de abban a pillanatban, ahogy vége, és felállsz mellőle, már el is felejted, hogy valaha láttad/játszottad.
A Wheelman legfontosabb jellemzője, hogy olyan mérhetetlenül pofátlan módon lopja a különböző sikerjátékok ötleteit, amire nem is nagyon tudnék most hirtelen más példát mondani. Az alapkoncepció a klasszikus Driver szériára épül, oly módon megvalósítva, hogy az autós/motoros/vezetős rész egy kiherélt Burnout, a gyalogos akció egy leegyszerűsített GTA, a küldetések-mellékküldetések rendszere pedig nekem a Just Cause-t idézte, persze vérszegényebben. Nem tudom, emlékeztek-e még rá, de a Playstation 2-es True Crime: Streets of LA is valami hasonló volt, bár az valamivel jobban sikerült…Vin Diesel, alias Milo Burik kemény, belemenős pali, aki kimagasló sofőrképességeiről híres. Azért érkezik Miamiból Barcelonába, hogy… hát ja… hogy vezessen. Most vagy nem emlékszem már rá, vagy nem is mondták, vagy elnyomtam azt a bizonyára rendkívül érdekes jelenetet, amikor ezt taglalta a game. Lényeg a lényeg, seperc alatt egy kocsiban találod magad, bevágódik mögéd egy katalán bombázó, és rád parancsol, hogy adj gázt. Ami ez után következik, az a játék talán leghangulatosabb tíz perce…
Nagyméretű kocsi, ami úgy csillog, mint a Salamon töke. Nem véletlen, Unreal motor hajtja… Olyan recék mindenhol, hogy rönköt lehetne velük szeletelni. Mutatóujjacskádat rátapasztod az R2-re, ami a gáz, hüvelykujjacskádat pedig készenlétben tatod a Négyzet fölött, mert az meg a kézifék. Az L2-t, ami a normál fék nem használod, mert alig fog.
Száguldasz, mint a mérgezett egér, a bal analóggal kormányzol. Barcelona minden utcája ugyanaz négysávos sugárút-klón, vagy pedig szűk sikátor; teljesen mindegy egyébként, hisz kocsid úgy száguld át a tereptárgyakon, sőt majdnem minden akadályon, mint egy rakéta meghajtású tank a vajtéglán. Megállítani semmi sem tud – maximum az tartóztat fel, ha merőlegesen, teljes gázzal televersz egy betonfalat, egyéb esetben csak lepattansz, és repesztesz tovább. Egy-két derékszögű kicsapatós drift után üldözőid megpróbálnak leszorítani: ekkor szépen megpöccinted a jobb analógot jobbra vagy balra, ezzel az elegáns megoldással kvázi „kilökheted” az ellenfeleket. Tisztára Burnout, asszem’ ez a legjobb meghatározás. Mész vagy kétszázzal, ész nélkül szakítasz át minden akadályt, és csinálod a takedownokat…

Ahogy az elején mondtam: ez az első, bevezető pálya a game legérdekesebb része. Az irányítás majdnem tökéletes, nagysága pont az egyszerűségében rejlik. Fejen állva és a képernyőnek háttal is szinte hiba nélkül verethetsz végig a városon, az ügyesebbek pedig akár egy kézzel is cumiztathatják a rendőr kocsikat, miközben másik mancsukat nadrágjukba, vagy kis barátnőjük bugyijába teszik. Az úttorlaszok áttörésekor, vagy nagyobb ugratóknál „Crash Camera” módba vált a program, ami annyit jelent, hogy kívülről, lassítva, akciófilmszerűen láthatod, mit alkottál. (Hála a Magasságosnak, ez a menüben kikapcsolható… majd mondom is, miért.)
Miután leszállítottad az „árút” – azaz a kishölgyet –, beindul a tulajdonképpeni játék. Kapsz egy nagy térképet (ami egyébként megvan papíralakban is a game dobozában), melyen szépen megjelennek az esedékes főküldetések. Ezek viszik tovább a történetet, természetesen hihetetlenül izgalmas átvezető filmekkel illusztrálva. Ahogy egyre újabb városrészekbe jutsz el, és egyre több missziót teljesítesz, megérkeznek a különféle mellékküldik is.
Fő- vagy mellékküldetés, a Wheelmanben minden egy kaptafára készült. A sokadik „vidd el XY-t ide”, meg „hozd el ezt-azt oda” misszió után persze már nem volt olyan érdekes a száguldozás, mint a legelején, a közepe táján pedig őszintén és tiszta szívből a pokolba kívántam az egész játékot. Frankón, három óra agyzsongító száguldás után már elkefélt unalmas Barcelonában körözni, mert hiába van belváros, meg tengerpart, meg sikátor, itt minden utca mintha ugyanúgy nézne ki. Kb. a game felénél rámentem a mellékküldikre: de minek? Kajakra semmi értelme ezeket megcsinálni, mert eleve dettó ugyanaz történik, mint a fő szálban, ráadásul a megnyerhető extrák nélkül is vígan végig lehet szaladni a játékon. Lehet fegyverraktárakat szerezni: felesleges, úgyis kapsz minden misszió elején, vagy elveszed a hulláktól. Lehet extra életerőt/járműtuningot nyerni: felesleges, mert a legtöbb utcáról felcsípett kocsi is addig megy, amíg már csak ülsz a szénné égett alvázon, bódé nélkül, és percek óta a négy gumi nélküli felnin üldözöd a rosszfiúkat.

Az a burnoutos lökdösődés kifejezetten szórakoztató, ezt aláírom; a többi „akció opció” viszont vérlázítóan gagyi. Ha elég sokat drifteltél, meg csapattál, feltöltődik a „fókusz” csíkod, amivel menet közben „pontlövő” módba tudsz váltani, kilődözendő az ellenséges sofőröket/gengsztereket, a másik lehetőség pedig, hogy 180 fokban kifordítod a kocsit, és hátramenetben tüzelsz üldözőidre. A legkeményebb a menet közbeni járműcsere: rátapadsz valakire, nyomod a Kört, és amikor az ikon zöldre vált, elengeded – ekkor Milo kiugrik a lecserélni kívánt gépből, ráugrik a másik gép tetejére, kirúgja a sofőrt, és vígan robog tovább. Én ezeket egyébként nem is használtam (kivéve, ha kötelező feladat volt): simán csak nyomtam az L1-et, amivel kihajolva az ablakon kilődöztem a riválisok kerekeit, meg oldalba verdestem őket…
A küldetések kb. egynegyede gyalogosan abszolválható. Itt ez a nagydarab ember, olyan mozgás animációval, amit már PS2-n is kinevettem volna. Idétlen módon, hajlott háttal szedi a kis lábait, az automata célzással befogja az ellenfeleket, lő, lő, és csak lő. Elér a pálya végére, ott megmenti a gengszterhavert, és ugyanazon az úton visszamegy a kocsijához/motorjához. Minden helyszín fullra pakolva robbanó hordókkal, muníció annyi, hogy sose fogy el, komolyan, ezekben a küldetésekben még meghalni is művészet.
Ezek alapján azt is mondhatnád, hogy te szereted az egyszerű játékokat, és pont erre vágysz egy nehéz nap után. Én ezt respektálom, de tudnod kell pár dolgot.

A Wheelman fő sztorivonala első nekifutásra két fél, vagy egy hosszabb nap alatt végigtolható úgy, hogy egyáltalán nem erőltetted meg magad. Nem a két nappal van a baj, hanem azzal, hogy ha már GTA-lightot, vagy Just Cause juniort akartak belőle csinálni, akkor legalább minimális változatosságot – vagy legalább összetettebb feladatokat – csempészhettek volna a játékba, amivel kitolják a szavatosságot. Simán ledarálod az egészet, a filmeket meg elnyomkodod, mert bugyuta mind. A mellékküldetések, ha lehet még unalmasabbak, mint a fő missziók, valamint lényegében sok értelmük nincs is, ergo ezek csak azoknak jelenthetnek pár plusz órát, akik már csak dacból lenyomják őket, mondjuk a game vételárának kifizetése miatt. A program olyan ostoba, hogy egy üldözéses feladatnál az üldözött mindig ugyanazt az útvonalat járja be, így ha nem éred utol a második körben, akkor a harmadiknál már elég bevárnod, úgyis körbeér. Volt, hogy beragadtam egy sarokba, mert az utat elzárta egy roncs, és az is előfordult, hogy az utolsó checkpointot ott adta be a gép, ami után már nem lehetett teljesíteni a missziót, mindent újra kellett kezdeni. A legkeményebb azonban a Crash Camera: szinte mindig a legrosszabb pillanatban adja be a program, ráadásul gyakran úgy kapod vissza a képet, hogy televersz valamit, vagy pont elszalasztasz egy fordulót. Tíz perc után sírva tettem „off”-ba… Az idegesítő dolgok között meg kell még említenem a szereplők folyamatos pofázását, ami azért mókás, mert a spanyolos angolság gyakorlatilag érthetetlen, a feliratokat meg kifejezetten baráti úgy olvasgatni, hogy két teherautót, meg öt üldöző motorost próbálsz kerülgetni.

A látvány teljesen átlagos: vannak jobb és bénább megoldások is. A kocsik kissé aránytalanul deformáltak (vagy Vin Diesel karaktere túl amorf, ahogy bennük ül?), a házak meg általában klónok, talán csak egy-két szebb, jellemző barcelonai nevezetesség van, de azokon meg átszáguldasz úgy, hogy fel sem tűnnek. A zene nagyon tré: vannak valami választható rádióadók, végig is kapcsolgattam őket, mindegyiken trágya szólt. A hangahatásokkal nem volt bajom, a robbanások-törések a helyükön vannak.
A Wheelman nem indul rosszul, és úgy az egyharmadáig még élvezhető is a teljesen agyatlan, IQ-nulla, szupergyors száguldozás mindenen át és keresztül, ráadásul a járművek kezelése és irányítása is kifejezetten jó. Ez tetszett, nem vitás. Kb. tíz küldetés után azonban már egy átlag játékosnak is elmondhatatlanul unalmas és egysíkú lesz az egész, a gyalogos missziók pedig szégyenletesen buták. Ahogy mondtam: vigyél el valakit valahova, hozz el valamit valahonnan, törj össze dolgokat, lopj el járműveket – de mégis mindig ugyanaz történik: húzod a gázt, míg az ujjad begörcsöl, repesztesz, és meg sem tudod különböztetni, éppen melyik feladatot csinálod. A nehézségi szint kifejezetten alacsony, a szavatosság pedig gyenge: csak azoknak lesz benne 6-nál több óra, akik valamilyen megmagyarázhatatlan önsanyargató gondolat által vezérelve megcsinálják a mellékküldiket, az ugratásokat, meg a gyűjtögetéseket. Multi nincs. Talán az egész játékról elmondható, hogy nem túl okos, és egyszerű, mint a fakocka.

Az értékelésnél igyekeztem az objektív normák és a különböző szubjektív igények figyelembe vételével pontozni. Szívem szerint sokáig gondolkodtam egy ötösön, de aztán arra jutottam, hogy csupán az egyszerűsége és bugyutasága miatt nem szúrhatok torkon egy olyan játékot, amivel bizonyára sok olyan gémer el tud tölteni mondjuk két napot, aki nem vágyik pezsgő és csavaros történetre, valamint élethű és változatos akcióra. A Vin Diesel mozifilmeknek is megvan a maga közönsége, sokan elégedetten állnak fel a másfél órás akció(majom)parádé után, így végül a mindenféle maradandó élmény nélküli, de jó pillanatokkal tarkított hatos mellett döntöttem. A Wheelman semmiben sem különbözik egy Vin Diesel mozitól: vannak benne látványos jelenetek, de csak egyszer fogyasztható, ráadásul hamar megéhezel utána.

Az ínyencek kerüljék el.

(A játékot támogatónktól, a ProGame-től kaptuk tesztelésre. Köszönjük.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
2011.07.18. 09:41:20
LV1
nekem megtetszett mondjuk játszottam már jobbal de a vége a legkirájabb a játéknak!
Bacsi_Dominik
2009.06.02. 18:47:37
LV1
nekem be jön:D
(+[__]x)LilTommy(+[__]x)
63. josecsicso  PlayStation.Community tag
2009.05.17. 10:36:59
LV2
ez a játék nagyon szar
2009.05.16. 23:14:04
LV1
naon kemény... de sajna ez van...
2009.05.01. 21:02:49
LV2
szerintem a gta 4 röl kopirozták
XD
PSN ID: gyozo1
2009.05.01. 21:02:11
LV2
már megjelent a teljes játék
PSN ID: gyozo1
59. maki12
2009.04.28. 20:03:54
LV1
A demojával játszotam de nekem nem anyira tetszik!!!!!
poWa Leader xD
58. Vision
2009.04.26. 09:43:03
LV1
Szerintem alapvetően nem rossz játék, szívesen kipróbálnám csak sajnos elég drága, talán majd pár hónap múlva
2009.04.14. 21:34:30
LV1
Demo egész jó volt de szerintem is amennyit kérnek érte annyit azér nem ér meg olcsóbb lesz simán megéri.
PSN ID(UK): kocsis1116
56. maki12
2009.04.13. 20:37:13
LV1
valaki tudja leleht tölteni a store ról ?
poWa Leader xD
2009.04.12. 00:55:08
LV1
2000 ft-ot , ha ér...
You'll Never Walk Alone
54. ps2true  -A LEGNAGYOBB-
2009.04.08. 21:33:54
LV24
nekem tetszett a demó. de majd ha olcsóbb lesz akkor megveszem. annyira azért nem egy csoda. ennyiért még sokallom.
Playstation
53. UV-
2009.04.08. 18:29:41
LV7
Kipróbáltam és az életem legalacsonyabb szintű szórakozása következett be amíg instant sebességgel lenem töröltem a Hard drive-ról a demot. Valamint Vin Diesel színészi képességei valóban nem olyan ami után az ember a seggét a földhöz csapkodná. Remélem A Vin gyerek nemtúl sok pénzt kaszál ( vagy semmit ;) ezzel a játékkal, ami leginkább egy adag keringő, híg állagú, barna ebéd utáni pakolásra emlékeztet mélyen a WC alján :D
It only does everything! id: LU-BU666
52. hctdm
2009.04.08. 07:55:01
LV1
Alany-állítmány tőmondatával lehet többet keres mint itt sokan egész életükben.Nem értem ezt az oldalt.Állandóan csak a fikázás, meg az arcoskodás megy.KÖnnyű a másikat ócsárolni.
51. Motoko  PlayStation.Community tag
2009.04.07. 00:30:02
LV7
Mért fáj annyira a fejlesztőknek, legalább egy 2x AA belenyomni a játékokba!:(
Lucy az egyetlen igazi Tekken karakter!
50. Ra1D3n  PlayStation.Community tag
2009.04.06. 23:42:25
LV1
Haver kölcsönadta, majd adok neki egy esélyt kíváncsiságból, a demoval meg eljátszogattam, de nem egy nagy eresztés...
49. Zozo8  PlayStation.Community tag
2009.04.06. 22:16:03
LV24
Válasz 45. kismaci_88 üzenetére:
annyit nekem is megérne:)
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
48. Decay
2009.04.06. 22:08:32
LV2
Ez a Friday night show-s videó Vin Diesellel nagyon szórakoztató szerintem. :) Csak úgy leírom mert nemrég néztem meg. (poén hogy még héliummal is 'mély' a hangja)
Painless hours of endless motion
47. patyi
2009.04.06. 21:05:41
LV1
szerintem, unható....
46. t2nbp
2009.04.06. 20:29:46
LV3
disel bácsi harcos géme.P

LOL
"Isten teremtete a Sony PSP -t,,
2009.04.06. 19:52:50
LV3
Nekem bejönnek Vin Diesel filmjei. A demo alapján a játékot is megvenném ha nem tizenvalahányezer Ft-ba kerülne, hanem mondjuk 5-6ezret adnék érte.
PSN ID: kismaci88
44. ssy7
2009.04.06. 17:49:37
LV14
Jó teszt.
Disznóvágás Pro 2009
43. Petunia  Szerkesztő
2009.04.06. 13:26:47
LV12
Huhh, tesómék szombaton áradoztak (!) erről a játékról, hogy milyen állat, meg GTA-s, meg Barcelonában játszódik - mindkettőhöz gyengéd szálak fűznek, mondom, akkor hoci nekem PS3-ra!!

... de akkor erről ennyit. :)))

Nekik amúgy tényleg tetszik, bár PC-n játszanak. :)

(Azé' majd eccö' én is tesztelhetnék ilyen GTA-félét?? Tudom, telhetetlen vagyok... :)
Endure and Survive
42. GaBi
2009.04.06. 11:24:02
LV3
Hát a cikk az szuper lett, jó volt olvasni. Remélem a főhős elkapta a táskás tolvajt! =D
41. martin  Főszerkesztő
2009.04.06. 07:02:36
LV27
Válasz 40. vintezis üzenetére:
A képlopás mosott kicsit a minőségen, de a szélvédők felső élén még így is látszik a fűrész. Meg aztán ez mind mozgásban jön ki.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
40. vintezis  PlayStation.Community tag
2009.04.06. 05:53:23
LV3
Érdekes, hogy a képeken (szinte) nem látszanak a recék, pedig a demóban nekem is szemet szúr azonnal, hogy mennyire ocsmány az egész. Úgy látszik az UE3-at csak az Epic tudja jól használni. PC-n nem néz ki ennyire szarul, de ott sem egy nagy szám.
Martin: azt hiszem a 2. megoldás a helyes, azaz VD néz nagyon hülyén a volán mögött. Olyan, mintha egy dodzsemben ülne. Ezáltal minden autó toycar-nak néz ki.
PSN ID: vintezis-hun
39. wallace  Dark Passenger
2009.04.05. 23:10:11
LV18
Válasz 24. Chriss üzenetére:
Most sikerult nemreg beszereznem, 5 dodo-ert.:)
38. Zozo8  PlayStation.Community tag
2009.04.05. 22:49:43
LV24
Válasz 26. martin üzenetére:
mer a jobbaknak ez is megy:)
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
37. kowaru  PlayStation.Community tag
2009.04.05. 19:32:25
LV1
A demót csak azért is végigvittem.Nehezen de kibírtam.
APPLIED ANTI-GRAVITY RESEARCH
2009.04.05. 19:19:21
LV4
Válasz 35. otaku üzenetére:
dungeons&dragons
no pain, no gain
35. otaku  PlayStation.Community tag
2009.04.05. 18:39:57
LV3
Válasz 31. hunsquall üzenetére:
Mi az a D&d?
2009.04.05. 17:44:56
LV2
Csak a demo-ját próbáltam ki ennek a játéknak, de az is épp elég volt. Egyszerűen übergagyi, mintha egy strandi játékgépre tervezték volna. Grafikailag pedig hát... Unreal 3 engine totális legyalázása...
33. zs0lt1  Kitiltott felhasználó
2009.04.05. 17:43:15
LV4
Válasz 24. Chriss üzenetére:
Óriási film! :DDDD De jó volt. :D
2009.04.05. 16:09:56
LV4
Válasz 26. martin üzenetére:
Ja, ezen már a demó közben is behaltam.

Azonban ha az első szakasz, ami a demóban is van, a legélvezetesebb, akkor lehet, h tényleg gondok vannak.
no pain, no gain
2009.04.05. 16:03:36
LV4
Én karmolom Vin filmjeit, legalábbis a többségét. Kellemes arc, és emellett d&d fan is.

A demó alapján bejövős a játék, elképzelhető h beszerzem, amint sikerül majd olcsóbban hozzájutni. A Dark Arena viszont jobban érdekel.
no pain, no gain
2009.04.05. 15:54:12
LV7
Hát nem számítottam másra. A demóból sejthető volt hogy nem lesz egy nagy eresztés.
"Slaughter is the best medicine."
2009.04.05. 15:41:26
LV1
6 pont? nálam max 10 éves korig ajánlott... és max 4 pont, ps3 ra ilyet.... nemár....
28. otaku  PlayStation.Community tag
2009.04.05. 15:05:38
LV3
Válasz 26. martin üzenetére:
most ez mé baj?!?! XD
Neked semmi se jó XD
27. SteveY  the gunner
2009.04.05. 14:10:28
LV22
Vigyorogva olvastam végig a cikket.
Be is ugrott egy rég Konzol mikor Martin írt pár sort erről a kopaszról:)
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
26. martin  Főszerkesztő
2009.04.05. 13:36:41
LV27
Remélem látszik a képeken, hogy Diesel a szélvédőn keresztül lő ki, de az üveg nem törik. xD
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
25. HUNFRE  PlayStation.Community tag
2009.04.05. 13:15:29
LV4
De útálom dízelt... Jan klód vandam szintjén van a pali.egy nagy nulla.
PS4 ID: HUNFre576
24. Chriss
2009.04.05. 11:43:13
LV12
Hát nem egy Túl a Csúcson. Bár ott kamiont vezetett Sly:)
PSN ID: GjChriss
23. xerox  PlayStation.Community tag
2009.04.05. 08:31:20
LV18
Nagyon korrekt a 6 pont, nálam kb. 10 percig volt fent a demo.
psn id: zomimi78
22. DPG-Hennessy  PlayStation.Community tag
2009.04.05. 08:28:13
LV4
Válasz 9. Dragonken üzenetére:
Vannak benne trophyk.
21. DPG-Hennessy  PlayStation.Community tag
2009.04.05. 08:26:29
LV4
Azt reméltem, hogy a játék olyasmi lesz, mint a Spy Hunter: Nowhere to Run volt. Sajnos miután letőltöttem a demot tudatosúlt bennem, hogy benéztem a dolgot. Ezt a játékot max akkor szerzem majd be, mikor pangás van, és lemegy az ára úgy 5-6 ezer forintra. Többet nem hinném, hogy megér...
20. ssj3_vegetto  The Champion of the Gods
2009.04.05. 00:31:31
LV20
nekem már a demó se tetszett....nagyon gagyi :S
Don't Tempt My Dark Passenger
19. karfiol  PlayStation.Community tag
2009.04.04. 23:21:49
LV19
Válasz 16. zs0lt1 üzenetére:
Vin Diesel, a nemzet színésze a tengerentúl:-)
18. Zozo8  PlayStation.Community tag
2009.04.04. 22:38:03
LV24
Hát lol ezért olvastam a KONZOLt:)
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
17. wallace  Dark Passenger
2009.04.04. 22:34:33
LV18
Na ezt akkor messzire elkeruljuk.
16. zs0lt1  Kitiltott felhasználó
2009.04.04. 22:27:25
LV4
Hatalmas színész, hatalmas játék. Tuti vétel! :D
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
WHEELMAN
Ubisoft
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Gyenge
Zene / Hang:
Átlagos
Hangulat:
Átlagos
6/10
Pozitívum
Szélsebes száguldás, kellemes irányíthatóság
Negatívum
Változatosság nélküli küldetések, ostoba gyalogos missziók