PlayStation.Community

2013.11.15. 11:36 Különvélemény
55 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Avagy 10 játék, amit kilométerekre kerülj el!

Mit is nevezünk rossz játéknak...?

Sokszor, ha valami nem úgy sikerül, ahogy azt mi akarjuk, akkor rendszerint az adott szoftvert tesszük felelőssé: (nem tanulunk meg egy autós anyagban rendesen fékezni; nem tudunk végigvergődni egy FPS közepes fokozatán, de szívesen nyernénk többszemélyes módokban; kevesebb időt töltünk el percben kifejezve egy verekedős játék tréningjében, mint az adott cím nevében található sorszám, de azért jó lenne nyerni online, mondjuk úgy elsőre). Persze legtöbbször a hiba bennünk található, az alkalmi kifakadás csak egyszerű nyavalygás. De ha nem ezek a rosszak, hát akkor mik? Ígérem, hamarosan megkapjátok a választ. Hogy mennyire jártok jól vele, na, az már egy egészen más kérdés…

Ha az elmúlt évek tendenciáját veszem alapul, akkor az átlagolvasó imígyen vonja le egy játék értékét a pontszámok alapján:

1-8 = fos
9 = majd egyszer jó árasítva
10 = oké


(A rendszert a PSC tömegkommunikációs kutatóközpontjának örült tudósa, Dragonken derítette fel, köszönjük neki!)

Holott a mértani középpontot jelentő 5-ös egy szó szerint átlagos game-t sejtet. Egyszer elmegy, mondjuk szódával, szóval olyan semmilyen. Nem rossz, de nem is jó. Egy teszem azt, 7 pontos cím már tudhat valamit, de sok esetben az élből utálat tárgyát képezi. Maradjunk a fentebb vázolt DK sémánál, egyszóval fos (összegezve, a rossz játékok még véletlenül sem ez alapján keresendők).
A következőkben olyan gyöngyszemeket mutatnék be röviden, amik valóban rossz játékok. Sajnálom, de olyan alkotásokat, mint a Thor, Terminator Salvation, vagy a Family Guy nem fogtok megtalálni a listában (mivel ezek még a játszható hulladék kategóriába esnek, valamint túl nívós címek a bemutatandó példányokhoz képest).
Ha létezne igazságos minőség ellenőrzés, akkor az említett címek soha a büdös életben nem kerülhettek volna kereskedelmi forgalomba. Esetleg börtönökbe tudnám elképzelni őket, amolyan büntetés gyanánt, napi 1-2 órácskán keresztül. Sok esetben demóval sem rendelkeznek, úgy még pláne eladhatatlanabbá válnának…

Előre leszögezném, hogy a felsorolt játékok még a kipróbálásuk is erős lelki traumát okozhatnak egyes embereknél (a maradandó testi sérülésekről ne is beszéljünk inkább), továbbá a sorrend semmilyen értékrendet nem jelöl. Akkor hajrá!

Prison Break: Konspiráció (a videojátékosok ellen)

A „Szökés”, a maga idejében rendkívül népszerű sorozatnak számított (még a kishazánkban élők számára is). Csak elkövették azt a hibát, hogy következő évadokat gyártottak neki. Nem szeretnék komolyabban belemenni, mert fájó emlékeket idézne elő, sőt már teljesen gyógyultnak hitt sebeket marna fel bármiféle eszmefuttatás a sorozattal kapcsolatban. Maga a feldolgozás még az erősnek számító 1. évadból táplálkozik. Egy beépített „A Céges” ügynökkel kell a már unalomig ismert Fox River büntetőintézet falain belül ténykednünk. Solid Snake-t vagy Sam Fishert megszégyenítve lavírozhatunk a siket és vak fogva tartóink közt izgalmas TPS nézetben. Bentlakásunk alatt találkozhatunk több, a PB sorozatból ismerős elítélttel és fegyőrrel is. A dinamikátlan alkotásban célunk Májkűl Szkófild életben tartása, persze szigorúan a háttérből vezényelve. Jókat verekedhetünk egy Harcosok Klubja szerű underground pincében, ezáltal pénzhez, és egyéb felszerelési tárgyakhoz juthatunk (kombóvideó-gyanús játékmechanika jellemzi, az amúgy direkt ehhez a produkcióhoz kitalált helyszínt). Minden téren átlagon aluli munkáról beszélünk, ami még 2010-ben is cikinek számított, pláne még egy rajongó számára is. Hangulata abszolút nincs neki, térjünk rá egy másik páciensre.
Autós sz@r, aminek mindig elfelejtem a nevét (egy pillanat, most mondják a fülembe, hogy ez a: Blood Drive!)

A világ legfantasztikusabb és szórakoztatóbb alkotása. 15 percig. Ha egy 13-15 éves kamasz vagy. Fiú. És ha mindezt 1-2 generációval korábban kapod kézhez.
Nehéz megmondani hol siklott félre a BD. A képi világa még így a jelenben is elfogadható, nem ótvar. A kelleténél többet teszteltem, de a zenéjére nem emlékszem, egy hang nem maradt meg, csak a pocsék irányítás. Ja, és a lényeg: vannak benne zombik. Igen, el lehet őket ütni, sőt kötelező. Tulajdonképpen mást nem is lehet benne csinálni. Kiválaszthatod a még véletlenül sem balanszolt rosterből a számodra legjobban tetsző pilótát (saját 'ótóval rendelkeznek és spéci támadással, az milyen már!), majd beleveted magad jobb híján valami tournamentbe. Nem sok opciót kínál a stuff, van a bajnokság mód, és később megnyílik a HC bajnokság sorozat. Meg külön is lehet őket tetszés szerint nyomni egy szerencsétlennel, akit rá tudsz dumálni, hogy játsszon veled (az online rész halott, ugyan úgy, mint a megjelenéstől számított második nap után lehetett). Apropó ezek a bajnokságok 3-5 (később 30!) önálló futammal rendelkeznek. Mondjuk így: nyírd ki a legtöbb zombit x idő alatt, haladj át az ellenőrzőkapukon, vagy öld meg a legtöbb gép irányította versenyzőt. Nagyon változatos, egy későbbi 2 órás maraton közben előkerülhetnek a kis érfelvágó készletek (nem sok ember lenne, aki képes összesen 2 órát képes eltölteni eme szörnyszülöttel). Ezt a szórakoztatásra szánt és videojátéknak csúfolt cuccot még nézni is rossz, pláne nyomulni vele. Fúj.
Dragon Ball Z: Ultimate Tenkaichi (kő, papír, olló)

Jobbnál jobb cel-shaded technikával készült játékok és anime feldolgozások készültek az elmúlt évek alatt. Valahogy a peremgyerek mindig az a fránya Dragon Ball lett. Általában a sor végén kullogott a szerencsétlen és ezt mindig valami új hibának köszönhette. A PS3 érában megjelenő első DBZ, a Burst Limit babán festett, csak tartalmilag két órát sem tudott nyújtani. A Raging Blast bátran pályázhatna a „legrosszabb kamerával ellátott verekedős game” díjára. Nem hazudok, ennél gagyibbat még nem láttál életedben. A folytatás már a demó változatnál elvérzett.
Na, de térjünk rá a legutóbbi alkotásra, a múlt egyik mutánsára. A DBZUT egy igazán elcseszett dolog. Vajon hogy lehetne a legeslegjobban elb@szarintani egy bunyóra épülő témát? Jól tippeltél, ha a „harcrendszer” szóra asszociáltál. Ettől butább és rosszabbul megvalósított szisztémát ez idáig még nem programoztak. Tényleges verekedésről szó nincs, itt vagy támadsz, vagy téged ütnek, mint a répát! Nem hiszed? Had fessem le, hogy reális képet alkothass.

A sorozatból ismerős helyszínek egyikén vad csigalassúsággal mozgó szereplőkre lehetünk figyelmesek. Goku és Vegeta egymástól 5-6 méterre vergődik, de lám, hát az egyiknek sikerült a föld fölött 20cm-rel lebegve közelebb araszolnia! Megkezdődik a kíméletlen csata, ami akár 2 percig is eltarthat!
(A.) Goku támad elsőnek, bead 2-3 jól irányzott találatot, majd bevillan valami a képbe! A gyengébb és az erősebb ütés piktogramját láthatjuk, amiből nekünk hamar választanunk kell egy nekünk tetszőt. Siess Goku, mert a gonosz Vegeta tétlenség ellenében helyetted választ, ami ugyanúgy 50% eséllyel jár, mintha te tennéd! Ezazzz, Négyzet gombot nyomtál, ami azt jelenti, hogy 35 másodpercen keresztül püfölheted a nyomorultat, akinek a védekezésre elég kevés esélye van. Dolgozik a hüvelykujj (de elég csak 7-8x benyomni, félig automatizált gagyiság), majd a végén ellehet ütni/rúgni a búsba.
(B.) Apró ki-energialabdacsokkal masszírozhatjuk/csiklandozhatjuk a delikvenst, ha néhány ilyen betalál, akkor akár újfent a közelébe kerülhetünk! Nagyon észnél kell lennünk, hogy a felvillanó analógkar-jelzés után melyik irányba húzzuk el fizikálisan is azt. Te, lüke, hát nem rosszul választottál? Balrát a jobbra helyett... de hát így csak levédi és te sérülsz! Balfék. Ha sikerül a „lőtávból” közelebb vergődni „bunyótávig”, akkor ismét jön az (A.) pontban foglalt látványos „harc”. Abban az esetben, ha a választásnál mellé nyomunk (50% esély), akkor simán vesén rúgnak, majd próbálkozhatunk újra a gyenge- és erős ütések váltakozó nyomkodásával. 3 sikeres akció után már tele van a puttony, úgyhogy akár ellőhetünk egy Kaio-kent vagy Kamehameha támadást is (halkan jegyzem meg, hogy az életerő számokban van kifejezve pl.: 55000, ami borzalmasan gagyin hat).
Jaj, de mi az a három részre osztott mező a hősök igénytelenül oda hányt kijelzőjénél? De hiszen ez három speciális védekezési forma, ami az összecsapások üresjárataiban felhalmozott ki energia szinttől függően használható el! Az elsővel a támadás pillanata után élve sima védekező formát ölthet a delikvens, ami redukálja a sebzést valahány % értékben. A második megelőző csapást mérhet még a találat előtt az ellenfelére a következőkben felvillanó minijáték sikeres teljesítése után (nehézkes). Az utolsó a legbrutálisabb, mert ilyenkor egy kötélhúzásra vagy egy sebes gombnyomkodás veheti kezdetét. Erősebbik kutya baszik alapon hamar eldől a harc, a vesztes súlyos károkat szenved, akár a meccset is elveszítheti.

A fentebb taglaltakat egy kis gameplay videó keretein belül is megcsodálhatjátok (az intenzívebb élmény kedvéért angol nyelvűt választottam):
Hiába a mesteri szinkronszínészi munka (egyes szereplők már 150 éve adják becses hangjukat a különböző karakterek életre keltésére, az ő átélésük legalább valódi, hiszen játszaniuk nem kell eme förtelemmel) és a… de hát nincs semmi más, amit még meg tudnék említeni. Ha nem „verekszel” akkor egy ronda térképen repkedsz egy olyan radarral megáldva, ami konkrétan lópéniszt semmit sem jelöl. A történetet mindenki betéve ismeri, az online rész halott, épeszű ember meg nem ül le veled ilyet játszani. Marad a „gyere haver, had mutassak valamit” típusú gyermekded csín, ahogy látod vergődni a célszemélyt, majd elszégyelled magad, hogy megsirattál egy felnőtt embert, akiből kicsit kiöltél valami megfoghatatlant. Talán a gyermekkorának egy kis darabkáját.

A legrosszabbak közt méltó helyen tetőző Dragon Ball játékot talán még a premierkor megvásárló DBZ fan sem fogja védelmébe venni (konkrétan az egyik barátom rögtön visszacserélte a szóban forgó szemetet, a helyében bánatpénzt is követeltem volna). Szeretettel várjuk a hamarosan megjelenő Istenes DBZ alkotást is… De tényleg.
Folytatása következik…
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
55. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.22. 20:55:29
LV24
Válasz 54. Britpopper üzenetére:
Köszi!

Hamarosan jön a part2!
señor
54. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.11.21. 11:58:22
LV1
Ez jó volt, kíváncsi vagyok hogy a folytatásban milyen címek lesznek majd, bár van egy-két tippem. :)
53. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.21. 10:05:36
LV24
Válasz 52. megasuti üzenetére:
Észben tartom. ;)
señor
52. megasuti  PlayStation.Community tag
2013.11.20. 18:19:57
LV4
Válasz 49. Onimushaman üzenetére:
Nekem van 4 darab üres Playstationcard tokom, de a Move Starter Disc-et is hozzávehetem, mert az is csak a helyet foglalja :)
51. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.20. 16:51:27
LV24
Válasz 50. titus6 üzenetére:
Köszi, és riszpekt, hogy addig kibírtad. :)

A HD kollekciót próbáltad? Sajnos nekem kimaradt.
señor
50. titus6  PlayStation.Community tag
2013.11.19. 18:20:28
LV5
A DBZ-s résznél besírtam annyira jót röhögtem. Köszönöm ezt az irományt, megcsinálta a jó hangulatot mára :D

Csak egy dolgot nem értek a DBZ sorozattal kapcsolatban. Ott volt a sikeres és mindenki által ismert DBZ Budokai 3. Remek, sőt kiváló harcrendszer, látványos, tartalmilag tökéletes. Nextgen-en miért kellett erőltetni azt a tenkaichi-s vonalat amit nem tudom hogy egyáltalán szeret-e valaki? Miért nem lehet visszatérni ehhez és belevinni valami újítást?

Teljesen egyetértek Oni-val a DBZUT-val kapcsolatban. Egy kalap szar az egész. A harcrendszer botrányos. Nem is értem hogy képzelték hogy ez sikeres lesz. Nem lőhetek energiagömböket amikor akarok csak ha messze vagyok? És folyamatosan ismétlődik az a kibasz*tt gombnyomkodós rész?
DBZ fanok akik gondolkoznak azon hogy megvegyék ezt a szemetet azonnal felejtsék el.
Okuljatok mások és az én hibámból. Megvettem de a Son Goku vs Vegeta harcnál feladtam. Vissza is vittem szépen a boltba és becseréltem egy Metal Gear Rising Revengance-re. Abszolút megérte.

Várom a következő fejezetét ennek a cikknek.
49. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.18. 19:27:12
LV24
Válasz 47. megasuti üzenetére:
Szólj, ha látsz 1-4 pontosokat 200 forint körül (kell a br tok). :)
señor
48. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.18. 19:24:21
LV24
Válasz 46. kovy66 üzenetére:
Erős gyomor és idegrendszer kell hozzájuk.
señor
47. megasuti  PlayStation.Community tag
2013.11.18. 17:48:20
LV4
Szétnéztem a 8-as pontszámú játékok között, és nekem egyáltalán nem voltak "fos" játékok a Darksider2, Mini Ninjas, Mirror's Edge, Tomb Raider Underworld. Ezeket mind 3000Ft-ért vettem, és jócskán megérte.

Mondjuk a 7 pontos játékokért már csak egy 1000-est adtam :)
46. kovy66  PlayStation.Community tag
2013.11.18. 17:44:24
LV1
....és mennyit nem is mutattak be....
45. Dragonken  Szerkesztő
2013.11.17. 15:02:50
LV16
Tudtam, hogy hibátlan a teóriám.
de miért nincs DK-n nadrág?
44. alucccard  A retkes
2013.11.17. 11:20:27
LV22
Szerintem meg ezek a pont jó játékok! xD
43. martin  Főszerkesztő
2013.11.17. 09:50:23
LV27
Válasz 41. Onimushaman üzenetére:
Pedig nem olyan rossz.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
42. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.16. 18:33:36
LV24
Válasz 35. Mark üzenetére:
Fú, de rég volt már az!
señor
41. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.16. 18:32:52
LV24
Válasz 36. hzs74 üzenetére:
HAZE kimaradt, de nem sok jót hallottam róla.
señor
40. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.16. 18:32:18
LV24
Válasz 39. JINBOBEK üzenetére:
:)
señor
39. JINBOBEK  PlayStation.Community tag
2013.11.16. 13:46:31
LV11
Most néztem meg az uccsó videót, ok már látom hogy az Alien helyet kapott:)
Mindig legyen egy "B" terv!
38. JINBOBEK  PlayStation.Community tag
2013.11.16. 13:44:11
LV11
Blood Drive--csapás a játékos társadalom ellen! Sokan nem platinázhatták ki! :D jó szórakozást hozzá Oni:-D

Alien colonial marines benne lesz a top 10-be? Ja, és ne felejtsd el az Anarchy Rush hour-t, illetve a Baja race control-t sem! Ezek is katasztrófálisak!!

hzs74: A Haze azért annyira nem gáz, nem is nevezhető jónak, de sokkal gázabb játékok vannak nála.
Mindig legyen egy "B" terv!
37. BBeni  PlayStation.Community tag
2013.11.16. 13:20:44
LV1
Ezek tényleg kegyetlenek
36. hzs74  PlayStation.Community tag
2013.11.16. 12:09:11
LV4
életem legrosszabb játéka a HAZE amit sikerült a CoD4 (minden idők legnagyobb, legjobb, legjátszhatóbb, legszebb, legizgalmasabb, legkedvencebb játéka számomra!) és a R.FalOfMan (az első fps, ahol a ha az online játszol, és beszélsz, mozog a karakter szája!) után beraknom a gépbe... a következő ami majdnem lemez törés lett a legújabb MoH........
utálom a szinglit!
35. Mark  PlayStation.Community tag
2013.11.16. 03:52:42
LV4
Én nagy DBZ fan vagyok, de az Ultimate Tenkaichi-t nem bírtam végigjátszani, olyan rossz volt. Még jó, hogy nem én vettem meg. :D
Burs Limit még elment, de tényleg kevés tartalom volt benne, el is adtam.

PS2 korszakban a sima Budokai 3 és aTenkaichi 3 viszont epic volt.
Demon Lord / Dark King
34. Kazama_Jin  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 21:24:27
LV6
Válasz 26. Onimushaman üzenetére:
mert mondjuk maradéktalanul kiszolgálja a lamereket?
33. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.15. 21:03:39
LV24
Válasz 31. mikka510 üzenetére:
Következő héten úgy is jössz, majd nyomsz vele pár meccset!!négy
señor
32. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2013.11.15. 20:40:48
LV28
Válasz 22. zola0306 üzenetére:
Részvétem neki így utólag is.
31. mikka510  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 20:28:00
LV3
Ez a Dragonball azért nem olyan rossz, mobilon tökéletes lenne4
Asuka mindenkin segit orvos kisaszon.
30. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2013.11.15. 19:56:57
LV11
Ezen a téren továbbra is a pc-sek a nyerők.:(
http://www.youtube.com/watch?v=gF1o4OLeo8s&am[...]
Please to meet you... Hope you guess my name.
29. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.15. 19:34:23
LV24
Válasz 22. zola0306 üzenetére:
Jól tetted, hogy nem vetted meg, de a 2-3k is nagyon sok érte.
señor
28. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.15. 19:32:05
LV24
Válasz 24. HunNicoBellic üzenetére:
Én is így voltam vele, mert a Lost Via Domus rövid, de az átlagosnál picit jobbra sikerült. Ezt nagyon elszúrták, csak az extrém serleg vadászoknál jár körbe, mint a kannás bor a Blahán. Lépj túl rajta, vagy találd meg kinél van. Pénzt nem ér.
señor
27. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.15. 19:28:58
LV24
Válasz 23. Oli_23_hun üzenetére:
9 játékot felajánlásként kaptam a cikkhez, a Dragon Ballt cseréltem. Élete legjobb üzletét kötötte az emberünk.
señor
26. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.15. 19:27:08
LV24
Válasz 25. Kazama_Jin üzenetére:
A legutolsó 2 COD kivételével minddel nyomultam, BF-be belenéztem. Miért is lennének rosszak azok?
señor
25. Kazama_Jin  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 18:47:52
LV6
cod, bf rajta lesz a listán?
24. HunNicoBellic  Mérnök Úr
2013.11.15. 18:29:47
LV17
Prison Break: Konspiráció (a videojátékosok ellen)
Szívesen kipróbálnám, szerettem a sorozat első és negyedik évadját.

"Csak elkövették azt a hibát, hogy következő évadokat gyártottak
neki." - Ezzel teljes mértékben egyet értek.
trance 'n' progressive
23. Oli_23_hun  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 18:13:49
LV1
ps2-es Budokai 3 óta nem volt JÓ Dragon Ball játék SAJNOS! az új se ígérkezik valami jónak a videók alapján.Az Ultimate Tenkaichi kritikájával meg teljesen egyetértek...használtam vettem anno... DE MINEK? :D Remélem PS4re valamit alkotnak már!
22. zola0306  SonsOfSaRock
2013.11.15. 18:08:45
LV16
Válasz 17. mentoloshypo üzenetére:
A videóban is mintha a királynőt vélném felfedezni ahogy éppen rúg-kapál... :D

Egy hatalmas Alien fan haverom mondta hogy ezt majd csak 2-3k-ért vegyem meg.
Ő előrendelte...
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
21. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.15. 17:23:59
LV24
Válasz 20. barnoca üzenetére:
Biztos, hogy nem. Ami nekem nem tetszett G-Force is 100x jobb ezektől.
señor
20. barnoca  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 17:15:58
LV18
Remélem egyik kedvencem se kerül be.
Nem túl valószínű.
19. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.15. 16:49:37
LV24
Válasz 7. BenyoBoy üzenetére:
Thx, próbálom tartani a színvonalat.
señor
18. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.15. 16:48:12
LV24
Válasz 17. mentoloshypo üzenetére:
Ámen testvérem!
señor
17. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2013.11.15. 16:45:42
LV28
Nem félek a pokoltól, mert játszottam az Aliens Colonial Marines-al!
16. spatz  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 16:01:19
LV3
Válasz 13. Sweet1 üzenetére:
egyetértek, 1-5 elég
SpatZ blog,Demons Souls FAQ,Dark Souls magyar wiki
15. kobe  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 15:50:55
LV11
Válasz 14. CountofHell üzenetére:
Az troll fal lenne, amire te gondolsz.
14. CountofHell  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 14:32:11
LV15
Szerintem nem csak a vérgagyi játékokat kellene idesorolni hanem akármilyen AAA cím is idekerülhet aminek egész egyszerűen MEH a PS3 portja.
Legnagyobb szomorúságomra nagyon rosszakat olvasok a legújabb XCOM-ról az Enemy WIthin-ről, minden második bejegyzés a gamefaqs-on arról szól, hogy a játék brutálisan fagy megoldhatatlan hibák miatt.
Ez nekem elég indok arra - akármennyire is sajnálom- , hogy ne vegyek meg egy játékot.
PSN - CountofHell_HUN
13. Sweet1  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 13:43:54
LV10
Válasz 10. PSti üzenetére:
Tényleg így van amúgy. Gyakorlatilag csak 5-10-ig tartó értekelési lista van.
5-Nagyon rossz, csalódás, unalmas.
6-Ugyanaz, mint az előző, de vannak jobb pillanatok.
7-Átlagos cucc, egyszer végignyomható, de nem fogod többet a nyílásba helyezni. A Playstation nyílásába természetesen.
8-Szép, látványos, de az innováció teljes hiánya, semmi kiemelkedő.
9-Majdnem tökéletes, de még lehetne rajta csiszolni.
10-Epic, awesome, amazing.

A 9-10 az reális is, de alatta teljesen össze van zavarva a rendszer. Szerintem eleve felesleges a 10-es skála, mert túlzottan nagy így a szórás. Egy 5-ös skálán egyszerűbb lenne mindent értékelni. 1-2 pont ami felejhető, unalmas cucc. 3 az abszolút átlagos. 4-5 meg a legjobbak. Felesleges ide 10-es rendszer, mert 5 alatt túl ritkán értékelnek és akkor is csak a felháborodás megy.
Egyszer élünk, örökké.
12. zola0306  SonsOfSaRock
2013.11.15. 13:15:13
LV16
Válasz 9. Onimushaman üzenetére:
Az.
Sok reményt nem fűztem hozzá,de kritikán aluli.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
11. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 12:53:53
LV5
remek cikk, a pontozási rendszer tökéletes.
..loading, please wait..
10. PSti  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 12:51:59
LV5
1-8 = fos
9 = majd egyszer jó árasítva
10 = oké

Ez azért van, mert sokszor ha a leírásban folyamatosan arról van szó, hogy mekkora szar a játék, akkor is megkapja 5-6-7 pontszámot. Persze most nyilván elő tudnak szedni a szerkesztők rakás ellenpéldát, de ritkán látni nagyon alacsony számokat.

Amúgy evvel az erővel lehetne egyszerűsíteni Dragonken rendszere szerint a számozást erre a három lehetőségre, és ennyi :)
9. Onimushaman  Szerkesztő
2013.11.15. 12:50:23
LV24
Válasz 8. zola0306 üzenetére:
Jogosan trónol a listán, igazi ipari hulladék.
señor
8. zola0306  SonsOfSaRock
2013.11.15. 12:47:53
LV16
Szégyen és gyalázat,de a szökést platináztam :D
Teljesen egyetértek amúgy a fent leírtakkal.
Egy bővebb trófealista átnézéssel elsőre majdnem meglett minden aztán már csak a legnehezebb fokozat volt hátra,ami kimerült kb abban hogy még egyszer végig kellett szenvednem.
Nagy különbség nem volt a szintek között.
Feeling nulla.
A játékot egy skálán kb 1.5/10-re lehetne értékleni,a fent leírt lista alapján pedig szintén :D
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
7. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 12:37:42
LV17
Hiánypótló írás, epekedve várom a folytatásokat! :D
A retrót nem látni, érezni kell!
6. zola0306  SonsOfSaRock
2013.11.15. 12:36:28
LV16
Válasz 5. soliduss üzenetére:
Néha el is kell benne merülni nyakig... :D
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
ReadySet Heroes (PS4, PSN)
2019.11.13. 10:25 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Nem mind arany, ami Sony.
CALL OF DUTY: MODERN WARFARE (PS4)
2019.11.11. 11:11 Játékteszt
36 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Modern hadviselések koronázatlan királya.
Yooka-Laylee and the Impossible Lair
2019.11.09. 13:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Aztán nehogy beletörjön a fullánkod a nagy hancúrozás közepette.
JURASSIC WORLD EVOLUTION (PLAYSTATION 4)
2019.11.07. 12:51 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Őskövület.
Monster Jam: Steel Titans (PS4, PSN)
2019.11.07. 09:36 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: MrZ
Papírszörnyek.
Mozi - Terminátor: Sötét végzet
2019.11.05. 20:55 Cool-Túra
23 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Megrohadt (élő) szövet, elrozsdásodott fémváz.
WWE 2K20 (PS4)
2019.11.05. 07:49 Komment
7 hozzászólás
Szerző: HTB
GLOW - Gigantic Losers of Wrestling.
Erica (PS4, PSN)
2019.11.03. 15:22 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Avagy így játsszunk közösen filmet - magyar felirattal.
Képregény - A Sith Sötét Nagyura
2019.11.02. 19:24 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Sötét felemelkedés.
DEATH STRANDING (PLAYSTATION 4)
2019.11.01. 08:01 Játékteszt
151 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Az út a cél.