PlayStation.Community ›› Fontos tudnivalók

Az indie-értékelőben 1-től 5 csillagig kaphatnak "díjazást" a játékok. A szintek a következő kategóriákat takarják:

Egy csillag: "Inkább ne". Ide kerül minden olyan játék, melyeknél könnyedén előfordulhat, hogy a player értékes időt, pénzt és energiát takarít meg, ha inkább kihagyja. Itt alapvetően nem ízlésekről és pofonokról van szó, hanem olyan fájdalmas megvalósításokról (vagy technikai borzalmakról), melyeket a legnagyobb jóindulattal sem merünk ajánlani.

Két csillag: "Csak óvatosan". Ezekben a játékokban valahol nagyon mélyen, lent a sötétben - talán - ott van a potenciál, de ahhoz, hogy valaki odáig lemerüljön, veterán gyöngyhalásznak, vagy legalábbis képzett könnyűbúvárnak kell lenni. Szó ami szó, ez nehéz pálya.

Három csillag: "Átlagos". Ez a szó mindent magába foglal. Átlagos; nem leszólhatóan gyenge, de nem is való dobogóra. Ez egy tisztességes iparos munka. Működik; néha szórakoztató, de a középmezőnyből nem tud kimozdulni. Ha épp nincs más, ezzel biztos elüthetsz pár kósza órát.

Négy csillag: "Remek". Ez az a játék, amit nyugodt szívvel ajánlunk játékostársainknak. Érdemes kipróbálni, ugyanis valami kis extra, valami kis plusz – stílusában, játékmenetében, hangulatában, vagy megvalósításában – kiemeli a többi alkotás közül.

Öt csillag: "Színarany" Az indie kategória éllovasa, a videojátékos szórakoztatás kiváló példája. Ez az, amivel minél több embernek kell játszania, és amelyből mindenki pozitívan meríthet. Feltétel nélkül ajánljuk, mert hisszük, hogy kimagaslóan értékes alkotás.
Hozzászólások