PlayStation.Community Blog ›› Shadow

6 hozzászólás

2009.04.14. 00:42:47

Utolsó hozzászólás: HUN_hatrix

2009.04.14. 22:17:47

Megosztás
Értékeld a blogot!
A tavaly konzolokra megjelent Mirror's Edge, Januárban PC-re is depütált. Talán nem én vagyok az egyetlen, aki igen nagy elvárásokkal állt a játékkal szemben, ez érthető is.

A Battlefield-ről ismert DICE embereinek köszönhetően jött létre, és mivel ez igen nagy változás, így igen büszkék lehetnek magukra.

A játék egy utopisztikus világban játszódik, ahol mindent és mindenkit megfigyelnek. Főhősnőnk, Faith egy Runner (futár) aki információt továbbít ügyfeleinek. A rendőrök nem törődnek a futárokkal, más ügyek foglalkoztatják őket. Ám egy gyilkosságot Faith nővérére kennek, Kate-re. És itt bontakozik ki az egyébként jó, bár rettentő rövid történetünk.

Szóval, elkezdenek üldözni minket, mi pedig menekülünk,és próbáljuk kideríteni, ki is volt a gyilkos, és még is, miér pont Kate-et szemelte ki. Az irányítás igen jól lett portolva a gépre, habár néhány dogot igen nehéz megoldani, néhol pedig hiába "mértedbe" hogy hova kell ugrani, leesel. Ez persze gyakorlással javul, de igen idegtépő tud lenni. Nem kiemelkedő de igen könnyű kezelni, az más, hogy mennyire nehéz mesterré válni.

A város utopisztikus, erőteljes színekkel való megjelenítése egyszerűen tökéletes. Grafikai és dizájn szempontból a játék rendkívül jól teljesít, viszont itt sem hibátlan. A PC-s verzióban véltem olyan hibát felfedezni, hogy beakadunk a falba falon futás közben. Ezt általában a "ventilátoros" (most nem jut eszembe hogy is nevezem :) ) pályán vehető észre, mikor vissza kell rohanni a gomb megnyomása után az alagúthoz, mielőtt újraindul a rendszer. A Physx effekteket volt szerencsém kipróbálni, szépek lettek de semmi forradalmira nem kell várni. Leszögezném, hogy a TPS módban azért néz ki rondán - az amúgy tökéletes - animáció, mert Faith feje és felsőteste (karokat kivéve)nincs animálva. A test amúgy is csak az árnyék és a lövések miatt van. Azt viszont nem értem, hogy ha nem TPS-nek tervezték, miért pislog Faith. :)

A zene. Ez az a rész, ahol a játék egyszerűen hibátlan. A hangeffektek, a legegyszerűbb léptektől a lövésekig tökéletesek, a zenék pedig fenomenálisak. Kifejezetten tetszik hogy minden digitális, a főcímdal egyszerűen fenomenális, felemelő, és tökéletesen illik a játék hangulatához.

A játék hangulata egyszerűen magával ragadó, minden platformer szeretőnek bátran ajánlom, és a Sonic rajongók sem fognak csalódni a játék sebességében. Azok akik gyilkolni szeretnek azoknak ajánlom, hogy kerüljék el a játékot, ugyan is a játék nagyon nem erre összpontosít. Ezt lehet látni a gyenge Combat és lövöldözős rendszeren is.
Érdemes visszatérni a játékhoz mindenképpen, ugyan is további kihívások várnak ránk. Csomagok keresése, Speed Run, Time Trial, Hard Mode. Még erre tesz az Online mód minek segítségével megmérkőzhetünk barátunkal, hogy lefussuk egymást - mégha ez nem is realtime.

A Mirror's Edge nem tökéletes, ez igaz, de forradalmi és maradandó alkotás. Ne feledjük, hogy ez a DICE első ilyen játéka (tudtommal) így első résznek kifejezetten jól teljesített. Reméljük jobb lesz a folyatás.

Nem marad más hátra, mint játszatok vele. Jó szórakozást kívánok a játékhoz, remélem ti is úgy fogjátok majd élvezni mint én. ;)
Szívem szerint ez a játék egy nagyon erős 8-ast kap.

Ezt a cikket eredetileg a PC Dome-ra töltöttemfel, de úgy döntöttem átrakom ide is, kissebb módosításokkal. :)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. HUN_hatrix  The Saboteur
2009.04.14. 22:17:47
LV29
Válasz 4. Zoli21 üzenetére:
Én a Ferrari Cselendzset adtam érte.;)
Utólag azt kell mondanom NAGYON megérte a csere.
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
2009.04.14. 10:09:42
LV1
Szép. Két játék egyben, és alíg 2k-el több mint az eredeti Mirror's Edge. :D
4. Zoli21  PlayStation.Community tag
2009.04.14. 10:06:33
LV7
Nekem is megvan:D Szerintem is kurva jó játék! Már végigvittem amatőrön, normálon, hardon is, most jön majd a speed run. Én úgy vettem hogy Dead Space+ Mirrors Edge bontatlan fóliásan 13 000:D Hát persze hogy megérte!!:)
2009.04.14. 10:05:08
LV1
Ezzel csak annyi a gond, hogy igazán csak akkor éli bele magát az ember, ha teljesen elsajátította a kezelést. Amúgy hogyha ötvenszer egymás után lezuhansz, akkor elveszti a varázsát. :)
2009.04.14. 03:32:17
LV9
Válasz 1. HUN_hatrix üzenetére:
Nekem is ez a velemenyem!!
senki sem ültetheti babyt a sarokba!
1. HUN_hatrix  The Saboteur
2009.04.14. 01:40:30
LV29
Szerintem is hatalmas játék.
Igazi filmes menekülős izgalmak vannak benne.
Nekem nagyon bejött.
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV1
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
1671 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Furus Javier
Fórumhozzászólások száma:
21 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
35 db
Utolsó belépés:
2011.02.08. 22:53:20
Regisztráció ideje:
2009.04.13. 00:20:47
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea