PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

3 hozzászólás

2009.03.25. 23:55:13

Utolsó hozzászólás: Gulandro

2009.03.27. 09:20:30

Megosztás
Értékeld a blogot!
- nanókatonák egymás közt

Imhol az első jelentkező akit bemutatok és összehasonlítanék a PS2-es médiajátékkal, a Killzone első részével. Ha a THQ megtanulna végre játékot fejleszteni...
Szeretem a cyber-punkot, szeretem a diktatúrákról szóló alkotásokat. A Red Faction első része szerencsésnek mondhatta magát, mer akkoriban került kezeim közé amikor ki voltam éhezve FPSezésre és eszembe juttatta egy mások Oshi anime, a Dallos (magyar televízió is leadta kétszer!) történetét. Ott az űrben telepített bányászkolónia lázadását élhettük át testközelből és akkoris minden szemét a nyakunkba szakadt. Voltak ott is űrállomások meg metrók meg mindenféle járgány amiket meglovagolhattunk. A második rész feladta az első rész bájos hangulatát jelentő űrdiktatúra jellegét, de beerősített egy régimódi cy-fi világképpel.

A jövőben létező köztársaság katonáit nanotechnológiával vértezik fel és megalakítanak egy diktatórikus militarista államot majd a hősöket lecserélendő nanokatona sereget készülnek felállítani. Az ellenállás (a Red Faction) felbéreli a rendszer korábbi hőseiből álló kommandós alakulatot hogy merényelje meg az állam vezetőjét. Újabb eredeti történet...hát igen..kíváncsi vagyok a japánok mit hoztak volna ki ebből.

A cy-fi FPS műfajában sokan talán a Deus ex-et hoznák fel elsőnek, hiszen az ott bemutatott világ állt eddig talán legközelebb Cyberpunk és Shadowrun által bemutatott, William Gibson nevével fémjelzett világképhez. A Red Faction II megkísérli ugyanezt az életérzést tévéinkre hozni, egy nanokatona szemszögéből. Teszi ezt sikeresen, a játék 6-7 órája alatt nem is nagyon fogunk unatkozni és sokszor lehet "fázunk" is majd a körülöttünk magasodó, rothadt világ vizuális megvalósításán (értékelném ha egy játék ezt nem a csatornákkal érné el egyszer). Társaink a játék elején sokban segítenek és kifejezetten hangulatos egy ilyen pusztító brigád tagjaként megharcolni a magunkét. A történetben még fordulat is akad, bár hasraesni talán nem fogunk tőle) ami tovább növeli küzdelmünk motiváltságát. Többféle járműbe is be fogunk ugrani, elsősorban a lövő ütegek mögé, de a vezető megfelelően átmegy majd falakon, házakon, hogy elégedettek legyünk.

Rombolni jó, az első rész forradalmi újítása a leamortizálható környezet volt. Több helyütt a továbbjutáshoz vagy csak hangulati elemként le kell bontanunk a közénk és ellenségeink közé ékelődött falakt, kisebb épületeket. A romboláshoz számtalan gránát és fegyver áll rendelkezésünkre ami nagyon feldobja a játékot. Ezek a fegyverek mind rendelkeznek a kötelező másodlagos funkcióval amik között még szórakoztatók is akadnak (kedvenc shotgununk pl. jelzőrakétákkal gyújtja fel az ellent :) ). Az akció és hangulat terén is elégedettek lehetünk.

Sokat ront az összképen, hogy a játék ronda. Nem, nem egyszerűen csúnya hanem ronda. Anno a Deus exet is érte részemről ez a kritika és a Red Faction 2 esetében ez méginkább zavaró mert a játék többi része egy igényesen megalkotott, jobbféle iparosmunka. A motor (akármennyire is istenítik a dokumentumfilmben) a gagyibb PC-s játékok szintjén mozog: elnagyolt karakterek és pálcika ellenfelek súltyalanul léteznek a motor által életre hívott világban ami nagyon zavaró tud lenni egy játékban. Fájdalmunkat csökkent, hogy a játék legalább gyors és több ellenfél eseténe sem lassul le, ami a pörgősebb multikban (van végre CTF) nagyon megnöveli a játszhatóságot.

Összességében ha a THQ-nál rendelkeztek volna a PS2 hardverének megfelelő ismeretével, akkor a Red Faction II a konzol legjobb FPS-e lehetett volna. Ami igazán érdekes, még így, több sebből vérezve is simán odatesz a Killzone-nak hangulat és összkép terén. Már csak a multiplayer lehetőségek és fegyverek terén is. Ne felejtsük hát el, hogy rombolni jó...
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.03.27. 09:20:30
LV2
Válasz 2. Kiccsidzson üzenetére:
A Red Faction első részével még nem merem összehasonlítani majd ha azt is végigjátszom PS2-n, ugyanis évekkel ezelőtt toltam PC-n. Nem lenne fair. :)
2009.03.26. 17:30:17
LV5
Mi vagy te újságíró, h ilyen jó teszteket írsz?:)
És a Red Faction 1. részével összehasonlítva milyen a 2. rész?
2009.03.26. 10:22:08
LV2
igaz is meg nem is DeusEX vs RedF érdekes összehasonlítás. rpgactioVStotal-IQactio. ja a grafika nem ratyi mert nem azt fogod nézni mikor vakít a nem létező sugár hanem hogy dől össze a ház a fal stb...... ezt directen nem a grafika miatt csinálják. jó én sem fogom megvennii. de ahogy írtad ez kevéske.
For mother russia!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea