PlayStation.Community Blog ›› Masamune

1 hozzászólás

2008.10.19. 08:26:27

Utolsó hozzászólás: Kofter

2008.10.19. 23:21:22

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ez a bejegyzésem copy pasta, de áthoztam ide is hátha valakit érdekelhet még. Szóval olvassatok tanuljatok:)

Nos hát igen ez a nyár is úgy telt, hogy szinte végig melóztam az egészet. Nem nagyon élveztem ki a meleg adta örömöket. . Viszont rengeteget játszottam...tényleg sokat, mindhárom platformon és a PSP-n.

Végigjátszottam az MGS4-et, a Mass Effect-et, a Vikinget, COD 4-et, Stranglehold-ot, Uncharted-et, Devil May Cry 4-et, Bioshock-ot, Zeldáztam és Marioztam no meg Zack és Wikiztem. PSP-n kipörgettem a Jeanne D'Arc-ot és a Crisis Core-t elég sokszor...aztán fogtam magam és neki estem a Final Fantasy VII-nek.
Nagyon sokszor végig vittem már a VII-et. 10x-er legalább. De valami miatt, mint az MGS bármelyik részét, mindig szivesen újrajátszom. Minden végigvitel után tapasztaltabb okosabb leszek a játékkal kapcsolatban és persze elégedettlen vagyok magammal. Elégedettlen mert nem 100% a végeredmény. Nincs minden megcsinálva, valami kimaradt és hiányérzetem van. Nincs arany Chocobo és minden matéria megszerezve, nincsenek a főköcsög Weaponok lenyomva és nem az enyém Gaia minden titka, kincse....

Nem jó ez így ezért újra neki estem, minden titokkal a fejemben és a rengeteg tapasztalattal ami a végigjátszások során összegyűlt.
Az én RPG filozófiám szerint úgy kell játszani, hogy még az elején szenvedj (gyk. tápolj mint a vadállat) és aztán sétálj végig a legveszélyesebb szakaszokon is nevetve és koncentrálj a sztorira. Talán ennek köszönhetően vagyok azon kevesek egyike aki mindent ért a sztorival kapcsolatban.(Hja szal kérdezzetek nyugodtan)

A filozófia szerinti magatartás:

Cloudot mindig szénné tápolom már az első lemezen, Junonban. A 99-es szint ami álomhatárnak tűnik és talán a játék végére össze is jön, itt megvalósitható. Ha vannak double growth-os felszereléseink is akkor itt bizony a fontosabb matériákat igen hamar MASTER-re húzhatjuk.(HP Plus, MP Plus, Summonok, All-ok, és kinek mi...) Az első lemezen ez a legjobb hely a fejlesztésre. Szóval cloud nekem már az első lemezen mindig 99-es és persze a másik állandó karakterem Tifa is. A harmadik nálam vagy Cid vagy Vincent esetleg Barret.
Cloud limitje összeszedhető a Gold Saucerben...és ennyi is volt Cloud...ohh még egy dolgunk van. A strength-et 255-re húzni. Mi sem egyszerübb a Morph matéria használatával besétálunk Gongagába és morph-oljuk az ottani enemy-t ami egy lánctalpakon guruló triceratops izé. Csak ő jön szal nem nehéz a dolog csak időigényes. Cloudot befejeztük....nyomás az Ancientek városába.

Nahh ez a rész amit nagyon utálok és tudjátok miért? Mert rühellem Aerith-t de mindig meghatódok ettől a résztől...kis gombóc a torokban, sirás elötti hullám végig a testemen...a szememben fura érzés...persze nem sírok csak beinditja a folyamatot ez a rohadt rész..(Brühühühü)

Szal végre túl vagyunk ezen a szőrnyüségen és most ugye éreznem kéne azt, hogy Aerith nincs többé...persze ez nálam mindig úgy volt, hogy nagyon anyáztam és toporzékoltam mert rohadtúl éreztem a hiányát a hozzá berakott matériáknak felszereléseknek. Persze rafinált vagyok most már mert mindig lecsupaszitottam a rohadt kóróárus lotyóját még az utsó csatája elött, anyádat viszed a sírba nem a matijaimat ^^

Szal Aerith 6 láb mélyen én meg matikkal gazdagon megyek át a 2-es lemezre, legyőzhetetlenűl:PPP és innentől már nincs olyan ellenség ami megállíthatna.
Nem érzem túlzásnak azt a kijelentést, hogy talán az FFVII rendszere a legtutibb az összes rész közűl. A matéria rendszer tetszés szerinti konfigurációja és ezáltal bármilyen nekünk tetsző kombináció kialakitása vagy a harcrendszer maga ami szintén itt a legtutibb. Egy példa a matéria kombórendszerre ami nekem már bevált.

Van a Counter-Attack matéria aminek a segítségével, ha megsebeznek, körön kívűl visszacsaphatsz, annyiszor ahány C-A matériád van a felszerelésedben.
Ha tegyük fel olyan felszerelésed van, hogy 8 slotos (Ultima) fegyver és emellé egy szintén 8 slotos páncél, akkor semmi más dolgod nincs csak az, hogy teli rakd magad 15 Counter-Attack matériával és egy 4x Cut matériával. A végeredmény az lesz, hogy egy kőr alatt ha megsebeznek, 19x-er fogsz visszacsapni.

(19 x 9 999=189 991) Ruby-nak van 800 000 HP-ja. Lehet kalkulálni:) Az Omnislash csap 15-öt, míg a Knights of the Round, 13-at. Semmi dolgod sincsen mint inni az X-potionokat és kész. 10 perc alatt csaptam meg Ruby-t ezzel a taktikával. Emerald dettó ugyanez csak valakinél legyen berakva az Underwater matéria. Miután mindent megnyertem, mindenkit legyőztem, mindent kifejlesztettem megindultam Sephiroth kéglije felé és miután lemészároltam mindenkit, összecsaptam vele is. Szerencsétlen nem tartott sokáig( Bocs Sephy:P) és ennyi:) Jóleső érzés fogott el a Credits-nél...megcsináltál mindent öreg, ennyi volt.
Most a legújabb "csoda" ami pörög nálam az nem más mint a Xenogears. Ismertem még a Konzol tesztjeiből, de nem foglalkoztam vele. Majd egy véletlen csoda folytán a kezem alá kerűlt, azóta ezt zúzom...még csak ismerkedek vele de már most megkedveltem:) A sztori nagyon király és csavaros, fordulatokkal telibevert mix. A karakterek jópofák és a világ faján van összerakva.

A történet főszereplője egy Fei nevü hosszú fekete hajú srác. Lahanban él nevelőapjával és családjával. Fei-t árvaként és félholtan vitték Lahanba. Lahanban a gondját a falu előljárója viselte. Fei-nek amnéziája van, tehát Lahan elöttről semmire sem emlékszik, de ami érdekes figurává teszi őt az a természetes adottsága a harcművészetekhez és a festészethez.

Lahan éppen esküvőre készűl, ugyanis férjhez megy a falu legszebb lánya Alice, Timothy-hoz. Ők ketten Alice öccsével Dan-el együtt Fei legjobb barátai. Fei meglátogatja Alice-t aki űgy tűnik nincs igazából tisztában az érzéseivel és ezt Fei tudtára adja aki erre csak töketlenkedni tud...Alice a kellemetlen helyzetet azzal szakitja félbe, hogy megkéri Fei-t, látogassa meg a falu doktorát és kérje el tőle az eszközöket amik az esküvő megörökitéséhez kellenek. A doki persze a legjobb helyen lakik, Lahantól messze fennt a hegyekben...az odavezető út természetesen vérszomjas állatokon keresztűl történik.(most nem azért,de nekem pl. éppen torokgyulladásom van és ha így kéne oda felszenvednem hozzá valszeg, nem gyógyszert kapnék hanem koporsót is...szerencsére ezt a falu lakói is így érzik)

Citan doki éppen a kertben bütyköl valami fura eszközt mikor Fei rátalál...elkéri tőle a cuccokat a doki pedig megigéri, hogy másnapra leviszi őket a faluba. A jó doktor meginvitálja Fei-t vacsorázni aki ott marad és mire haza menne már beesteledett. A hazafele vezető úton Gear-eket lát elhúzni a feje fölött( A Gear-ek a játék világában használt Mecha-szerü járművek) amik pont a faluja felé tartanak. Fei mire odaér a falu már romokban hever a Gear-ek között kialakult csatától. A lakók is menekülőre fogják a dolgot, mert nem kivánnak megpatkulni. Fei meglát egy üresen maradt Gear-t amibe egy fajta késztetés miatt beleugrik. Citan figyelmezteti, hogy ne harcoljon a faluban de Fei nem hallgat rá. A kialakult harc miatt Timothy-t killyugatják, Fei pedig ezt látván elveszti az önkontrollját és olyan energiát szabadít fel ami nem csak az összes ellenséges Gear-t pusztítja el, de sajnos Lahan-t is. Mikor magához tér, egy maroknyi túlélő veszi körűl, mögötte pedig a gyilkos Gear ami mint majd késöbb kiderűl egy kisérleti fázisban levő prototípus. A túlélők a tragédiát Fei nyakába varják aki nem emlékszik semmire, Dan pedig meggyűlöli őt Alice és Timothy haláláért. Így Fei számüzetésbe kényszerűl.

Így indul ez a fantasztikus epikus mese...ami nagyon sokat épít a hitre és a különböző vallásokra. 98'-as játék létére a grafika nagy kiháály, a terep 3d-s a karakterek pedig minden oldalról megrajzolt 2d-s figurák. A zene nem egy Uematsu-s királyság, de dallamos és megadja a hangulatot. Az átvezetők pedig olyan rohadt szépen megrajzolt japcsi anime-ok keverve CG-vel, hogy valami beszarás. Garantáltan odavág néhány mai játékot is. Bár a kamerát néha elég sokat kell forgatni, hogy ne takarjon ki minket valami tereptárgy, mert sajnos nem lesz átlátszó a textúra ha kitakar, de ez a maximum hiba ami felróható. Tegyetek vele egy próbát ha csipázzátok a JRPG-ket. Nyahh majd folyt. köv.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2008.10.19. 23:21:22
LV5
A junont én is vágtam, de ez a counter attack dolog a végére király :D GZ
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV14
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
12179 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Masa
Fórumhozzászólások száma:
1282 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1785 db
Utolsó belépés:
2019.09.17. 15:32:36
Regisztráció ideje:
2008.10.07. 20:53:47
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea