PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

2 hozzászólás

2009.03.06. 01:09:39

Utolsó hozzászólás: Gulandro

2009.03.06. 09:47:52

Megosztás
Értékeld a blogot!
- batman, beat 'em up, nem jó, öreg vagyok

Alapvetően egy békés, higgadt természet vagyok. Ennek ellenére sem értem hogy miért szúrnak el minden Batman játékot. Azt hisszük ez kivétel? "Well, guess again..."
A játéktörténelem két legszerencsétlenebb adaptációs kísérletsorozata a Batman és a Gundam játékok licencelése. Képtelenek a játékkészítők megérteni mi nagyszerű és mi innovatív abban, hogy az árnyak sötét lovagjaként csapunk le a bűn zsoldosaira vagy abban hogy házakat romboló erővel sújtunk egymásra százemelet magas lépegetőink nyergéből. Talán ha lenne egy-két rajongó a tesztelők vagy fejlesztők között néha vagy csak egyszerűen valaki aki ismeri a franchise-t...

A Batman újkori adaptációi PS2n nincsenek sokan. A Batman: Begins film adaptációján (ne mvolt hozzá még szerencsém) és a Batman: Vengeance (emberiség ellen elkövetett bűncselekmény) Ubisoftos próbálkozásán kívül csak a Batman: Rise of Sin Tzu, beat 'em up feldolgozása jelent meg. A történetre talán kár is lenne sok szót vesztegetnem, de azért a rend kedvéért megejtem a tisztelet köröket. Az eredeti elnevezésű Sin Tzu (valami Sun Tzu féléhez lehet köze) úgy döntött kibabrál Batmannal és kis barátaival. Ehhez Madárijesztő, Venom és Agyagember segítségét vette igénybe, akik az aktuális játék főgonoszai is egyben. Nagyjából ennyi...

A játék maga a rajfzilmadaptációk mintájára követi a Tenn Titansos elképzelést. Animált karaktereink futnak egyenes útszakaszokon és meglepő gyakorisággal időre küzdenek le sok embert majd túszokat szabadítanak és bombákat hatástalanítanak. Ez feltételezi azt, hogy ak iegyedül vág bele a kalandba annak nehezebb dolga lesz és ez valóban így van.

Játszható karakterek terén azonban már szórakoztató a felhozatal: Batman mellett a kötelező Robinon kívül a Batgirl és Nightwing is feltűnik. Az utóbbi vicces, ha ismeri valaki a sztorikat. Az első 3 Robin halála után a negyedik tisztet betöltő ifjú, valószínűleg természetes életösztön gyanánt, átnevezte magát Éjszárnyra és saját bűnüldöző kampányba kezdett és a golyófogó bohóc-artista ruha helyett egy sötétebb tónusút választott. :D Minő körültekintés.

A játék nagyon unalmas. Bár lehet a pályák között a kapott pontokból újabb kombókat harácsolni de nagyjából felesleges mert ugyanolyan unalmas marad minden mint volt. Bár nagyon hangoztatják, hogy ez az animated series játékverziója de ezt én már a Vengeancenál sem hittem el, mert a bugyuta grafikai megoldások és a lineáris, egyben ostoba játékmenet semmilyen párosításba sem állítható a rajzfilm sorozat mély túnusú történetmesélésével és elgondolkodtató epizódjaival. Kár érte, a Batmanből beat 'em up terén lehetett volna sokkal jobb játékot, akár még jót is kreálni (ld. Batman Returns - SNES) de ez most nem sikerült.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.03.06. 09:47:52
LV2
Válasz 1. Gordin üzenetére:
Én ebben a sorrendben tudtam, de okéj ...
1. Gordin  PlayStation.Community tag
2009.03.06. 08:16:24
LV2
A Robinokkal kicsit kavarodásban vagy. Az első Robin lett Éjszárny miután felnőtt és kezdett nagyjából saját karrierbe. Itt jött helyette Todd nevű srác, mint Robin aki aztán meg is halt (ez a sztori magyarul is megjelent). És azóta lett egy 3. Robin is aki később a Teen Titan vezetője lett. Aki Robin is maradt. Szóval csak 3 Robin volt és kicsit más sorrendben mint Te írtad.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea