PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

3 hozzászólás

2009.03.06. 00:04:38

Utolsó hozzászólás: Gulandro

2009.03.06. 09:46:33

Megosztás
Értékeld a blogot!
Elérkeztünk ahhoz a játékhoz, ami a legtöbb PS2 előtt töltött időmet emésztette fel észrevétlenül. Atmoszférája és hangulata, vegyítve a kedves konzolommal elgendő volt ahhoz, hogy a multiplatform játékok ellenségét, engem is lenyűgözzön.

Szabadság vesz körül, .égeti a torkomat és az elviselhetetlen hőségben különös gondolatokat csal az ember elméjébe. Azt hinné bármit megtehet bárkivel és büntetlenül. A prérin nem érvényesül törvény és jog, nem ismernek Istent és embert azok akiknek otthona ez a föld. Egy ilyen világban a férfi csak egyet tehet az őrület ellen: hűnek kell lennie önmagához mindenáron...
A vadnyugat világa mindig is vonzott, minden korombelit vonzott. A férfiasság elérése egyet jelentett a cowboyokhoz való hasonlósággal akkoriban. Ez egy olyan közös téma volt kisebb, nagyobb és idősebb fiú között amiben egymásra találhattak.
Bár a filmipar az utóbbi években hűtlenül bánt ezzel a műfajjal és még ki is gúnyolta én hiszem hogy bennünk nem csitult a végtelen préri iránti vágyódás. Az utóbbi időkben a játékipar is ki-kilengett ezirányba ami pozitív. A Call of Juarez és a Dead Red Revolver mellett egy olyan játék is megjelent ami képes volt a számomra visszaadni azt az élményt ami számomra a western.
A Volt egyszer egy vadnyugat és a Lyukas dollár világában ébredünk Colton White-ként aki a napjait erdei vadászattal tölti. Egy balszerencsés folyami utazás azonban megváltoztatja és feje tetejére állítja életét amelyben a sorsa úgy látszik immár a prédából vadásszá váláson keresztül vezet el a konklúzióig.
A vadnyugat sosem volt még ilyen szép ezeddig. A C64 óta mellőzött virtuális préri a GTA-ból ismert játékmenettel nyakonöntve telitalálat és minden eddiginél nagyobb szórakoztatást rejt magában. Feladatian sokszínűek így minden klisét megtalálunk közöttük: lovat lopunk, gulyát terelünk, indiánt lövünk, gonosz délit ölünk, banditákat kergetünk, lovaskocsit védünk és vonatot siklatunk.
Az illúzió tökéletes és a játék is...ameddig tart. A játékkal törtött 6-8 óra alatt ki- és bejárhatunk mindent amit a játék nyújtani tud és választás elé kerülünk: vagy újra és újra játszuk az izgalmas kalandot, amelyre gyermekkorunk óta vártunk vagy elővesszük féltve őrzött mélységekből a klasszikus western filmek egyikét, de egy biztos, a játék okozta nosztalgia hullám még sokáig tart majd minket a kopár és poros utakon a napnyugtában poroszkálva miközben a távolban fel-feldereng egy vonat kéményéből kiáradó füstcsík legyen az a kontroller innenső vagy a Sergio Leone filmek túlsó végén...

előzetes:
hangulatkeltő:
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.03.06. 09:46:33
LV2
Válasz 2. ps2true üzenetére:
PSP-re elég sok helyen meg lehet kapni, a PS2-es verzióért a licitelős oldalakat érdemes nézni
2. ps2true  -A LEGNAGYOBB-
2009.03.06. 09:00:26
LV24
hol lehet meg kapni? en a Red Dead Revolverert rajongtam.
Playstation
1. dzsesz  PlayStation.Community tag
2009.03.06. 08:32:09
LV2
Nagyon jó kis játék ez is csak a baj az hogy kevés az ilyen műfaj a piacon pedig szerintem lenne rá kereslet.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea