PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

3 hozzászólás

2009.03.05. 12:17:40

Utolsó hozzászólás: Kalamoj

2009.03.05. 16:10:31

Megosztás
Értékeld a blogot!
- a LEGO legyen veled

Kevés olyan nagy franchise létezik az én korosztályom számára mint a LEGO és a Star Wars. Ezeknek a házasításáról anno valószínűleg nem is igen álmodhattunk, de az évek múlásával mind a Lego mind a videójátékok odáig fejlődtek, hogy valósággá vált a lehetetlen és megszületett a (dobpergés) Lego Star Wars.
Bár azok az idők elmúltak már részemről, hogy műanyag bábúkkal játszam vagy szobrokként gyűjtsem őket a LEGO mint fogalom ma is ismerősen cseng mert olyan jó játékokat is jelent ez nekem mint a Lego Racer, ami kiemelkedett az autós játékok közül. Ezért is voltam különösen kíváncsi a Star Warsal kötött frigyére.

Azon kevesek közé tartozom akiknek tetszett az Episode I és azon kevesek közé akik nem szerették az Episode II-őt és a harmadik résztől ma is gyakran csuklom. Ennek ellenére is kíváncsi voltam, hogy a pretrilógiát milyen formában tudták átültetni konzoljátékra és az eredmény...meglepően kellemes lett.

A játék megőrzi azt a bájat amit egy LEGO játéktól vár az ember, aranyos poénokkal és eredeti grafikus megoldásokkal, de hűen a star Warshoz van benne minden amt csak a filmeekben láthattunk lávató feletti bakugrálástól a podrace versenyig (ez a kettő fontos momentum). Lélegzetállítónak nem, de szórakoztató fénykard csaták is lesznek, meg űrhajózás, szóval minden fertig és mindennel megavgyunk elégedve etéren is.

A játék maga nevezhető akár platfromjátéknak...pedig nem az. Ez egy beat'em up. Ezt nem csak azért mondom mert tetszik hanem azért mert időnk egy részében a ránk rontó ellent kell jól megvernünk különböző eszközökkel legyen az kard vagy fénypuska. Ehhez a pretrilógia minden szereplője rendelkezésünkre áll majd ami nagyon pozitív, főleg ha az összesedett pénzekből megvesszük őket, tegyük, sok más extrával együtt (pl. felmosófa mint fegyver vagy vicces bajusz).

A játék alapvetően a fiatalabb korosztálynak szól, végtelen életünk és újrakezdési lehetőségünk van így a harcok nem olyan vérsen komolyak mint egy hasonló játékban lennének azok, marad az élvezetes játék...két kivételtől eltekintve: az első a már említett Pod-race verseny. Ez nehéz, főleg ha ketten játszunk, nem is igazán nehíz, inkább teljesíthetetlen. Ismét úgy érzem hogy tizenévesként üvötlve nyáladzva csapdostam volna a kontrollert, vagy ami rosszabb, hagytam volna a játékot a halálban. Ez egy kötelezően teljesítendő pálya mi nagyon nehéz mert csal a gép és kevés az időnk indokolatlanul. A másik ilyen ominózus rész a játék végén Obi-wan és anakin küzdelme a lávamezőn. Itt együtt kellene ugrálni a mélybe süllyedő kőkockákon de platformer a talpán aki idegösszeomlás nélkül megcsinálja. ezek olyan részek amik ok nélkül sokkal nehezebbek a játék többi részéhez viszonyítva.

Ezek ellenére is a játék egy kész főnyeremény, a ko-operatív játék nagyon sokat dob, főleg mivel egyes feladatok teljesítéséhez két erőhasználó is szükséges. A játék szavatossága így kitolódik (szerencse, mivel egy esős délután alatt végigvihető maga a sztori) és minden ujrajátszás után egyre több választható karaktert nyithatunk meg ami arra ad lehetőséget hogy az ismert pályákat Sidius vagy egy droidika védőpajzsai mögül s végigvigyük.

Kérdés: csak az én verziómból hiányzott az Episode I űrcsatás pályája?
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.03.05. 16:10:31
LV2
Nekem ez a LEGO játék jött be eddig a legjobban. Az írás meg olyan jófajta Gulandrós lett.
2. Zozo8  PlayStation.Community tag
2009.03.05. 15:53:58
LV24
hatalmas játék:)
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
2009.03.05. 15:11:06
LV6
Imádom.... bár csak pc-n toltam :)
Metal Gear Solid.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea