PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

3 hozzászólás

2009.03.03. 21:36:04

Utolsó hozzászólás: Ivy

2009.03.03. 21:38:43

Megosztás
Értékeld a blogot!
"A szerelem lehetséges, az együttműködés elengedhetetlen." - ahogy a lentebb taglalt játék hátoldalának fülszövege is hírdeti. Ritkán találkozik az ember a mai franchise-tól megrészegedett világban eredeti ötletekkel, azonban a játék mint olyan a legelrejtettebb sarkokban terem meg igazán.
Mikoris agresszív keresésben voltam, hogy valamilyen ko-operatív módon játszható játékot szerezzek a neten futottam bele ezen játék néhány tesztjébe és döbbenetes volt hogy ilyen jó eredményekkel végzett játék miért nem ismertebb széles körben. Két oka is van, az egyik az, hogy a piac egyik meghatározó területén a játékot 'Adventures of Cookie & Cream' néven ismerik, a másik ok pedig hogy a játék beteg.

Sosem láttam még játékot ami merte volna vállalni, hogy teljes egészében a kétjátékos módra épít és egyjátékos módban gyakorlatilag játszhatatlan. A koncepció pedig igen egyszerű. Két kis színes nyuszika két párhuzamos pályán haladva kell egymást segítve eljutnia a célig. A segítség pedig olyan változatos amit hétköznapi, vagy hype-olt játékokban még soha nem is tapasztalhattunk. Hol egy óriés robotot kell közösen vezetni, hol a másik pályáján robogó vonat útját kell megváltoztatni, vagy éppen farönköket megfelő sorrendben lökdösni a vízbe hogy a másik át tudjon ugrálni a lehetőség száma borzalmasan sok és mégis nagyon igényesen tálaltak. Két játékos számára igazán idegpróbáló tud lenni néhány rész, de az élmény mikor az ember végre teljesít egy pályát kárpótol a szenvedésért.

De hogy miről is van szó: történetünk kezdetén a Nyúl Klán éppen az éves holdfesztiváljukhoz készülődik és két tagjuk is a fesztiválra igyekszik amikor megjelenik előttük egy felhevült csirke és elmondja, hogy a hold megkattant és nem hajlandó megjelenni, így a fesztivál elmarad...hacsak a két nyúl nem megy el egy titokzatos szigetre és téríti jobb belátásra a holdat... mi pedig ezt fogjuk tenni.

Ezután elkezdődik Chestnut és Cream kalandja, ami hihetetlenül szórakoztató. A vidám rajzfilmszerű grafika, a jókedélyű főellenségek és a változatos pályák mind-mind hozzájárulnak, hogy a játék (leszámítva az őrült nehézségét) tömény szórakoztatást jelentsenek, órákig vagy napokig is. Amennyiben egy egy világben összegyűjtünk három puzzle darabaot újabb karaktereket kapunk játszhatónak a versus módhoz, ahol négy játékos is gyűjtögethet egyszerre csilalgokat és taposhatja el ellenfeleit óriás nyúllá változva. Fantasztikus.

A Kuri Kuri Mix azon ritka játékos egyike amikre kevesen fognak emlékezni évek múlva, azoknak azonban egy életre szóló emlék. Mindenkinek a saját döntése, hogy vállalkozik e ilyesmire. Én csak ajánlani tudom. Ezúton köszönöm Gabriellának, hogy kitartott mellettem amíg végig nem vittük a játékot, az ő elhivatottsága nélkül nem tudtam volna befejezni.

Melléklet:
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. Ivy
2009.03.03. 21:38:43
LV3
Tényleg egy élmény :)
2. Jesus  PlayStation.Community tag
2009.03.03. 21:38:43
LV20
Ez itten a polcomon fenn pihen :D nagyon jó kis játék.
Spupul!
1. Alex  PlayStation.Community tag
2009.03.03. 21:37:16
LV13
Te ma nagyon szerethetsz engem.Első játékaim egyike volt a kettesre!:)
SouthernPlayalisticCadillacMusic
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea