PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

0 hozzászólás

2009.03.03. 21:34:00

Nincs hozzászólás ehhez a napjóbejegyzéshez!

Megosztás
Értékeld a blogot!
- ölni, megyünk ölni

Amikor az ember az otthonában tudhatja egy fiatalkorát meghatározó árkád játék kiváló, feljavított és otthoni verzióját jogosan merül fel a kérdés miért nem szopja még le a konzol, hogy teljes legyen az érzés.
Szemeztem már egy ideje azzal a lehetőséggel, hogy fénypisztolyt és a Time Crisis valamelyik részét hazahozzam, de mindeddig mindig akadt valami jobb ötletem. Most azonban a soknak nem nevezhető fizetés megérkezésével vállat vontam és elindultam, hogy megszerezzem amire szükségem van a barátnőktől kapható örömök mellett.

Egy konzolboltban akadtam rá a TC2 PS2-es verziójára. Van kiskönyv, szép a lemez, de rutinus gazember vagyok és kértem, hogy tegye be egy gépbe, lássuk működk e. Azonban minden rendben volt, sőt a játék még pisztoly nélkül is használható kontrollerrel. Mikor feltűntek az ismert jelenetek a játékből elindult a nyálelválasztásom úgyhogy felkaptam, fizettem és köszöntem. Majd loholtam haza, előtte mégis beugrottam kedvenc konzolosunkhoz egy pisztolyért (ami tök úgy néz ki mint a játékban is a pisztolyok, cserébe szép fekete színű).

Hazaérve bevágtattam a Playstation-be (majd csinálok egyszer róla egy képet nektek) és elkezdtem üzembe helyezni. Érdekes ez a pisztolyos technika. A legutóbbi Angry Video Game Nerd részekből tudtam meg végre, hogy gyerekkorom nintendo-s pisztolya hogyan is működött (ajánlom figyelmetekbe a NEs kiegészítőkről szóló videóját). Azonban, hogy az árkádok pisztolyai mit hogyan csináltak arról minda napig nincs sok fogalmam. A PS2-es fegyver azonkívül, hogy egy kontroller portot foglal be és egy usb portot is még egy plussz csatlakozást is igényel amit a video bemeneti kábelre kell felhelyezni. A pisztolyhoz ugyan adtak egy átalakítot, hogy ne a tévé hátulján kelljen ráhelyeznem ezt, azonban tapasztalataim szerint az átalakító tönkreteszi a képet így maradtam a képtől kb másfél méterre. Alapvetően ennyire van a sima kontroller távja is, szóval nem nagy gond.

A játék elején egy célzóképernyő fogad ami nagyon hasznos, belőhetjük vele hogy hol merre tudunk lőni illetve a lézercélzót is a távolsághoz tudjuk állítani (ha olyan a pisztoly). No de aztán elindul a játék. a Videókból már látjuk, hogy a grafika sokkal szebb mint az árkádban volt, kerekebbek a formák egy kicsit, a hangok az eredetiek, annyit rónék fel hibaként, hogy nincs feliratozás, de ez legyen a legnagyobb gondunk.

Ha van esetleg valaki aki nem ismerné a Time Crisis 2 történetét vagy nem emlékezne rá akkor dióhéjban: egy multi vállalat űrrakéta fellövésére készül, hogy az abban tárolt nukleáris műholddal zsarolhassa majd a föld államait és zsarnokoskodhasson, azonban a V.S.S.E. egyik ügynöknője tudomást szerez erről és nyomban értesíti két társát mikor a vállalat emberei megtalálják őt. Hőseink a helyszínre érve komoly ellenállásba ütköznek és mi ennél a pontnál vesszük át az irányítást. A történet AWESOME, de ezt bárki megállapíthatja a fentiekből. :D

A játék nagyon királyul fut a képernyőnkön. A pisztoly néhol félrehord, néha a játéktermekből ismert módon nem képes a kép szélére lőni, ilyenkor odahajolunk és megadjuk nekik ami jár. A railroad shooterek műfaján belül a Time Crisis sorozat mindig úttörő volt azzal a technikával amivel elbújhatunk a tűz elől és újratölthetünk is egyben. A tűzharcok így nagyon dinamikusak és adrenalinpumpálóak tudnak lenni. Folyamatosan élvezzük, hogy élünk és ez jó.

A játék tömérdek különleges funkcióval bír. Sok minijáték van benne archív árkádos programok közól (koronglövés, rendőrségi gyakorló pályák) illetve még egy megnyitható extra is ha végigvisszük a játékot Crisis Mission címen. Ez az ügynökök sztori utáni gyakorlatait mutatja be és vannak új elemek is benne, túszok, a Virtua Cop stílusában. Nagyon NICE úgy ahogy van.

Külön kiemelném a főjátékhoz kapcsolódó lehetőségeket. Játszhatunk ugye egyedül kontrollerrel vagy pisztollyal. Játszhatunk osztott képernyőn pisztollyal és kontrollerrel is ketten, ahogy kényelmesebb. De van egy olyan mód hogy egyedül játszunk és közben két pisztolyt is forgathatunk. Hát ha már egyedül játszva is szinte leizzad az ember egy végigjátszástól akkor két pisztollyal a játék olyan mintha Tetra Grammaton papokként pisztoly katáznánk az Equilibrium című filmben. Elmondhatatlanul jó...és ezt én mondom.

melléklet:

intró:
Blog hozzászólások
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea