PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

1 hozzászólás

2009.03.03. 21:31:49

Utolsó hozzászólás: Alex

2009.03.03. 21:33:59

Megosztás
Értékeld a blogot!
- amikor szorít az idő, a cipőnk és a kibernindzsa marka

Ha már egyszer gépre kötöttük a pisztolyt használjuk ki a lehetőséget, hogy a kultikus Time Crisis sorozat minden részét beszerezve jól megöljünk mindenkit. Csak bírjuk ujj bügykökkel...
Szerintem tényszerűen kezelhetjük azt hogy a TC széria az a railroad shooterek között mint pl a racing játékoknál a Burnout. Amellett, hogy új löketet adott az alapvetően árkádosra vett hangulatával hosszú időre meghatározta a maga uralta stílus fejlődését.

Sajnos fejlődésről nemigen lehet beszélni esetünkben, hiszen a railroad shooterek alapvetően egy kihalófélben lévő faj, amiket már lassan csak az "idősebb" nemzedék tud értékelni. ez valahol jogos is, hiszen nemigen tudunk jó indokot mondani, hogy ugyan mennyivel vagy miért jobb alapból egy Virtua cop szerű játék a modern fpsektől és miért rajongunk értük jobban.

A Time Crisis első részével valamennyire könnyebb dolgunk van. A játékot játszva rögtön bárki értheti miért pazaroltuk ifjonti fővel a fém pénzérméket játéktermekben erre a játékra. Az a tömény adrenalin pumpálás amit a játék okoz, az a filmes látásmód ami addig sem volt idegen teljesen a hasonló játékoktól itt igazán kimutatja a foga fehérjét. Fedezéktől fedezékig harcolva könnyen felismerhetjük benne korunk forradalminak tartott játékmechanizmusát.

A történet ismét (illetve már ekkoris) hihetetlen magasságokba szárnyallt. Az elnök lányát egy ellenszenves alak elrabolta és magánhadseregével nem átallja foglyul is tartani. Főhösünk, a '90-es évek japán tinédzser ideálja (ld. még Shenmue) egy bördzsekis, farmeres srác, a VSSE ügynökeként ilyen és ehhez hasonló bonyolult feladatok végrehajtására van kiképezve így őt küldik ezen nehéz feleadat megoldására. Leírni is gyönyör. A sorozat örök főgonosza, Wild Dog, ebben a részben tűnik fel elsőként és itt kenjük el a száját is elsőnek.

A PSX-es verzióról érdemes elmondani, hogy bár láthatóan gyengébb a vizuális megjelenítése mint az árkád verzióé volt (technika moguloknak mondom, hogy a játék a system 22 rendszerre készült, pedig a PSX csak a system 11-est tudja hozni). ez azonban nem zavaró a folyamatos akcióban és mivel a játék nem is lassul le soha, így elnézhetjük ezt az apróságot neki. Különösen mivel az árkád verzióval szemben egy kellően hosszú hoteles küldetést is tartalmaz, amiben új főellenséget is tettek és az ellenfeleket is újrarajzolták. Ez pedig szerintem igen kedves figyelmesség.

Jó hír, hogy a PS2-es pisztollyal (az enyémmel legalábbis) van visszírúgás, így nem kell félni attól, hogy a fegyver csendben elmarad a második rész vérpezsdítésétől. Sőt, mivel alapvetően egyszemélyes a játék (nincs is többjátékos mód) kifejezetten úgy érezzük, hogy körülöttünk forog a világ és sokszor megdöbbenünk mennyi mindent is csinálunk tulajdonképpen. Ezek alapján elmondható, hogy a time Crisis PS1-es verziója is jelesre vizsgázott és tényleg csak kukacoskodásból adhatnék ötös alát azért mert megint nincsenek egyenes vonalak. De most komolyan, ki figyel ilyemsire amikor KIFOGYOTT, A KURVA ANYJÁT, BÚJJ MÁR VISSZA? BÚJJÁL MÁR!!! MEGVAGY TE ROHADT! Te MEG HOnnan??? ÁRGH!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. Alex  PlayStation.Community tag
2009.03.03. 21:33:59
LV13
Imádtam az arcade és a Ps1-es részt is.Plusz élményt jelent számomra,hogy kedvenc helyi kocsmámba hozatott a Karcsi egy Time Crisis gépet.Televágtam gyorsan rekordokkal :))
SouthernPlayalisticCadillacMusic
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea