PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

6 hozzászólás

2009.02.05. 15:17:31

Utolsó hozzászólás: HUN_Zsubi

2009.02.05. 19:35:15

Megosztás
Értékeld a blogot!
legacy - avagy az elsüllyedt húsvét szigetek fosztogatói

Alapvetően szeretem a platformjátékokat... de ezt már leírtam annak idején mikor a Ratchet and Clank-et vettem górcső alá. Jelen darabbal annyi azonban a hasonlóság, hogy nemigen kerüli el az összehasonlítást.
Az alaptörténet ebben a játékban meglehetősen sovány, még akkoris ha a kezdet többet sejtet. Komolyan nem is érzem spoilernek leírni , hogy Jak és Daxter, két vidám hosszúfülű humanoid a tiltott szigetre merészkedve megtudják, hogy a gonosz varázsló (vagy mi) gonosz dolgokra készül az elpuhult hippi sámánok társadalma ellen. Sajnálatos módon Daxter jól érezhetően belezuhan egy kádnyi Fekete ECO anyagba és hukanoid formáját egy furcsa Timon szerű lényre cseréli. Falujuk bölcs hippi varázslója azt mondja, hogy egy északi sámán társa képes lehet megtörni az átkot a Fehér ECO erejével. (érzitek milyen kurva eredeti ez?) Így hőseink el is indulnak.

Rögtön leszögezném mi volt a bajom a játékkal. A történet egyszerűsége talán annak köszönhető, hogy nem volt ideje kebontakozni. Majdnem két nap játékkal a program végére értem ami egy mai platformjáték esetében...nos...szerintem kevés. Ebből a játék végigjátszása nagyjából másfél nap volt (nem kicsi megdöbbenésemre) miután a játék felajánlotta, hogy találjam meg neki a hiányzó energia gömböket. Nosza, húzzuk ki a játékot 100%-as ha már ilyen szépen kér.

Azon kívül, hogy a játék alap sztorija rövid volt más okom is volt a kaland teljes végigjátszására. Az ugrálós részek nagyon szórakoztatóak voltak és az események prezentálása is. Daxter szószátyár figura, így nem telik el pálya az érdes beszólásai nélkül. Bár nekem kicsit hiányzott hogy a nagymenő Jak is beszéljen, de ne legyünk telhetetlenek. Így is majdnem összehozott egy csókjelenetet a Néma Levente szóval tudja ő hogy egy kis ugrással már el lehet érni valamit a csajoknál.

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy szóljak azokhoz akik szerint a Jak and Daxter az igazi platform játék és a Ratchet and Clank nem az. Minden tiszteletemmel együtt hülyék vagytok. Vagy csak nem szívtatok eleget gyerekkorotokban különböző platformjátékokkal Commodore-on vagy NES-en. Különösen szoktam szeretni ha ilyen témákban előkerülnek az igazzy szájkaratés gyerekek. A Jak and Daxter is egy ugyanolyan akció és ügyesséig elemekkel operáló játék mint a Ratchet, csak a prezentálásban akadnak különbségek, melyekből (elsősorban a hossza miatt) a Ratchet kerül ki győztesen a számomra.

Független attól, hogy szerintem a világ legrosszabb befejezését tartalmazza a játék (arra gondolok amikor az ember összegyűjti a 100 energia gömböt) kíváncsi leszek a második részére mert ha ezt a stílust tudják tartani a készítők akkor a hosszúságot majd a trilógia különböző részeivel oldom meg. Hogy nem vagyok túl kritikus vele? De most komolyan, egy ennyire jó játékkal minek szívózzak? aki nem játszik vele az már megkapta a büntetését pont azzal és ezzel szerintem sokmindent elmondtunk.

melléklet:
trailer:
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. HUN_Zsubi  PlayStation.Community tag
2009.02.05. 19:35:15
LV12
A második része megvan, az elsővel még nagyon régen játszottam. Akkor szerettem meg ezt a sorozatot. Most akarom beszerezni ezt és a harmadik részt, h végre kiderüljön minden, lehulljon a lepel mindenről. Csak sehol nem kapni nem platinumosat újonnan.
Gyűjtői kiadások: http://mycollection.blog.hu
5. Reita  PlayStation.Community tag
2009.02.05. 16:13:59
LV17
Válasz 4. Alex üzenetére:
Igen. Nekem is az első. De annak is volt néha ilyen melankólikus hangulata ami nem annyira jött be ( pl. Boggy Swamp pálya ).

A 3-at azért egyszer végigtolni ha mást ne ma sztori miatt érdemes. De nem nagy szám szerintem ( sajnos )
4. Alex  PlayStation.Community tag
2009.02.05. 16:09:50
LV13
Válasz 3. Reita üzenetére:
Így visszagondolva az első volt a legesleges leg szórakoztatóbb mind közül.A másodikat szintén sokat nyomtam de az a GTA-s játékmenet nem nagyon illet bele egy platformjátékba.A harmadikat meg ki se próbáltam:)
SouthernPlayalisticCadillacMusic
3. Reita  PlayStation.Community tag
2009.02.05. 16:07:26
LV17
Válasz 2. Alex üzenetére:
Ugyan ez a szituáció.

Én részemről a II-t is imádtam annak ellenére hogy annak egészen más hangulata van. Komolyabb, Darkosabb. A 3 már nem jött be. Túl könnyű volt, a Fő-BOSS szánalom, és úgy általában egy félkész játékról beszélhetünk a 3. esetében ( viszont a sztorit nagyon szépen folytatták és lezárták ). :S
2. Alex  PlayStation.Community tag
2009.02.05. 16:04:12
LV13
Ezzel de szerettem játszani...Mai napig bánom,hogy eladtam.
SouthernPlayalisticCadillacMusic
1. mark910624  PlayStation.Community tag
2009.02.05. 15:34:02
LV4
A Jak & Daxter az igazi platform játék. a Ratchet & Clank meg nem tudom.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea