PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

4 hozzászólás

2009.02.05. 15:15:47

Utolsó hozzászólás: csepi81

2009.02.05. 23:00:54

Megosztás
Értékeld a blogot!
- az elméd lesz a legnagyobb fegyvered

Kevés olyan zseniális és mesterien kivitelezett játék van mint ez, cserébe abba a kategóriába esett, melyben a játékosok nem ismerik és csak azoknak tetszett akik játszottak vele. De mi van azokkal akik végig is vitték? Nos, az egészen más történet.
A Midway valaha a játékkészítés bástyája és sarokköve volt. Bármi ami megjelent tőlük az komoly sikert könyvelhetett el a Mortal Kombat sikerének köszönhetően. Általában a legtöbb cég ilyenkor pontosan azt is teszi, akármilyen játékokat ad ki és pár év alatt a középmezőnyben, késöbb a "futottak még" kategóriában találhatja magát.

Ebből a startpozícióból a piacon kevesen tudnak előnyös helyet kivívni, akármilyen bravúrosan is próbálkoznak. Hiszen a sietségnek, mint mindennek ára van a versenypályán és a videójáték piacon. A Psi Ops egy nagyon, nagyon összerakott játék, ki merem állítani, hogy a maga generációjában kiemelkedő és stílusteremtő is. Na, de miről is van szó, hogy ez a geek ennyire pörög?

Játékunk alaptörténete (és intrója) már önmagában heves nyálelválasztásra késztethet minket. Egy olajfinomító terepet megtámadó pszionikus katonákból álló katonai szervezet, a Mozgalom, harciasságában kiemelkedő hősünket kijelőli mint leendő tagját és egy elkülönített bázisra viszi több más delikvenssel egyetemben. Hősünket szorult helyzetéből azonban egy szőke ügynöknő menti ki aki finoman értésünkre adja, hogy nem azok vagyunk akinek hisszük magunkat, bár valójában mégis (király, az MGS2-nek erre 6 órára volt szüksége). Elmondja, hogy a Mindgate különleges ügynökeként tudatosan építettek be minket a Mozgalomhoz és, hogy ez sikerüljön pszionikus képességeinket is elaltatták, amik majd maguktól visszatérnek. Feladatunk a generális és az áruló Mindgate ügynökök tervének kiderítése és likvidálásá. Hősünk bizalmatlanul ugyan, de megkezdi útját.

A játék azon ritka játékok egyike amelyikben különleges képességeinket felhasználva juthatunk előre és cserébe még gondolkodnunk is kell néha. Képességeinket sorban kapjuk meg, mindig azt amire az adott résznél szükségünk lehet. Telekinézist, testen kívüli mászkálást, harmadik szemet, manipulációt és pirotechnikát is fogunk majd használni a játék során, de nem mindennapi módon.

A HAVOK engine-nek köszönhetően (ld. MAx PAyne 2) a környezet és a karakterek hihetetlen kölcsönhatásokba képesek kerülni. Ellenfeleinket jediként csapkodhatjuk faltól falig vagy ejthetünk rájuk ládákat. A meggyújtott fadobozok sorra begyulladnak ahogy terjed a láng. Számtalan olyan technikai finomság ami más játékokban fel sem tűnik, de hogy most mi irányíthatjuk a fizika szabályait jobban odafigyelünk rájuk, kalandjainkat teljesen új megvilágításba helyezi. A feladatokat számtalan módon megoldhatjuk. Egy vsapat katonát akár távolról lemesterlövészkedhetünk, vagy egy mozgó ládával elterelhetjük a figyelmünket mire közéjük érünk vagy akár egyikük felett átvéve az uralmat meglepetésüket kihasználva gyilkolhatjuk le őket majd a delikvenst egy halálos magasugrás vagy más öngyilkos módszerrel hatástalaníthatjuk. Rajtunk áll milyen módon használjuk ki az erőinket, a környezetet és ellenségeinket. Ellenfeleink mögé lopakodva kiszívhatjuk agyukból a szükséges mentális energiát aminek hatására fejük szétrobban, a vadul kapálózó és körbe körbe lődőző ellenfelet a nyitott kazánba hajítjuk erőnkkel miközben a meglepett társát egy söréttel hasaltatjuk el... ilyen egy jó akciójáték én azt mondom.

Hihetetlen prezentálású a játék maga is. A Cold zenekar egy külön számot készített és a klipp megtalálható a korongon is több más extrával együtt a játék készításánek körülményeiről. A PS2 exkluzív tartalma a kooperatív kétszereplős játék ami a karakter irányítását elosztja a két joyon és így ketten küzdhetjük végig magunkat a játékon, meglehetősen skizofrán módon, de az ilyen ritkaságok teszik érdekessé a dolgot.

Magam részéről egyszer normál nehézségi fokon vittem végig egyénileg, de olyan rohadt nehéz volt, a kettes játékmódot már könnyű fokozaton kezdtük inkább el és ugyanezt ajánlom másoknak is. A normál mód kifejezetten szivatós tud lenni bizonyos részeken és nem kell az agyvérzés egy játéktól szerintem. Különösen akkor nem ha olyan a befejezése mint amilyen. A főellenség legyőzése után ugyanis egy videó közben minden további nélkül kapunk egy "Folytatása következik..." feliratot és készítők listáját aztán jóccakát. Szerintem ez nem járja, mert a történet igen sok kérdést hagyott tisztázatlanul és nemigen látszik, hogy a Midway törné magát a folytatás terén az azóta eltelt sok évben.

Mindent egybevéve azonban a játék tömör gyönyör. A grafika nagyon szép PS2-őn, a hangok is nagyon a helyükön vannak (a katonák ha elhagyjuk a testüket hangosan sopánkodnak, hogy takarodjunk a fejükből) és az egész programon érződik az a profizmus ami a Midway-t valaha eljuttatta oda ahonnan később a lustasága révén sokkal lejjeb került. Lehet ha nem történt volna meg akkor a Psi-ops is megkapta volna a folytatását és nem tűnik el a süllyesztőben, de az is lehet hogy akkor nem fektetnek ennyi energiát egy játékba és nem lett volna ennyire jó. Nem tudom.

Melléklet:
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.02.05. 23:00:54
LV5
Őszinte leszek!Amikor megláttam az első inFAMOUS képeket,rögtön az az érzés tört rám ,hogy : Basszus!!!itt a várva várt psi ops folytatás!!!!!

A főhős sztem 1az1-ben úgy néz ki mint Nick Scryer a Psi Opsból,a képességei is elég hasonlóak...

Sajnos be kellett látnom,hogy nem folytatják a játékot pedig a végén ott díszelgett a TO BE CONTINUED ....

Azóta semmi,tényleg semmi!Se egy kósza hír ,se 1 pletyka SEMMI!!!

Kérdem én,hogy miért???Nincs rá igény???
Kötve hiszem,szóval csatlakozom gabesz-hez
Csúnyán törik !!!4!
3. tgabesz  PlayStation.Community tag
2009.02.05. 17:44:18
LV14
Követelem a folytatását!!
2009.02.05. 17:21:15
LV2
én is nagyon szeretem, meg ezt a számot is:)
aláírás
2009.02.05. 16:38:58
LV3
Jó kis game volt ez, komáltam nagyon....
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy Turok !!!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea