PlayStation.Community Blog ›› NEXUS0001

3 hozzászólás

2009.02.02. 14:38:15

Utolsó hozzászólás: mangela

2009.02.03. 01:39:20

Megosztás
Értékeld a blogot!
Asszem ezzel már sorozattá bővül a blog-folyamom, mivel immár második lájtosan szexuálisan túlfűtött tartalmú blogomat igyexem elkövetni a számtek témában (lásd még az előző, PS3 szervizelésről írott blogot). És rögtön itt kérek elnézést, hogy ezekben a vérzivataros időkben, amikor a levegő csak úgy serceg az ózontól, izé killzóntól, pont olyan témában írok, ami főleg M$-ről, vagy pedig a céghez valami módon kapcsolódó egyéb termékekről szól, ezzel is tovább hiszterizálva az amúgy is pattanásig feszült közhangulatot.

Szóval belecsapva az inmédiász reszbe, és kicsit felvezetve a témát, az egész ott kezdődött, hogy már 2005-ben, amikor megjelentek a 64 bites prockók elhatároztuk a haverral, hogy nekünk ilyen kell!!! Igaz hogy nem volt OS, ami támogatta, de mint teknikaibuzikat ez a cuccos teljesen felvillanyozott, hiszen annyira jól hangzott a dolog! Ezért aztán egyszerűen nem is hittük el, hogy esetleg nincs semmi haszna az egésznek!

Kb. 1 év telt el, mire viszonylag lecsökkent a 64 bites AMD procik ára annyira, hogy meg merjem egy olyan dolog megvételét kockáztatni, aminek esetleg nincs is értelme.
És valóban! Ugyan hiába ragasztottam fel a nagy 64 bites, hologramos matricát a gépre, az továbbra is csak 32 bites OS-sel (főleg windóz valamelyik változatával), és programokkal futkorászott. A memória sem volt több benne 1-2 gigánál, ergo pont a 64 bites memória címzés nyújtotta lehetőségeket sem használtam ki.
Szóval, mint kukoricadarálót Porsche motorral hajtani, amibe meg valami alcsony oktánszámú kutyulékot rak az ember, kb annyi értelme van az egésznek.

De közben már itt volt az új őrület: a többmagos proci, szintén hasonló előjelekkel a használhatóságot illetően!:)
Mivel éppen úgy gondoltam, hogy van felesleges 15 rongyom, amit kidobhatnék az ablakon (pedig nincs), elkezdtem az apróhirdetéseket böngészni, hátha látok egy olyan procit, amit 2 éve még vagy 40 körül vesztegettek. És persze, hogy volt!
Az üzletet viszonylag zökkenőmentesen sikerült lebonyolítani és péntek este már a kezemben tarthattam az én kicsi, első, többmagos procimat. Na jó igaz, hogy a PS-ben ott csücsül, egy brutális, 9 magos, 3,2 GHz-es cell nevű állat, de ez egy kicsit más dolog.
Szóval itt kezdődik a sztori igazából, mert miután beraktam a gépbe a procit szembesültem azzal a kis kellemetlenséggel, hogy a programok, nem hogy gyorsabban lesznek a 2 magtól, hanem egyenesen lefékeződnek, ha nincsenek többprocira optimalizálva, illetve nincs felrakva az a néhány elengedhetetlen pecsecske az XP-re. A fórumokon is megtaláltam néhány sorstársamat, akiknek oldalakon keresztül adták az ilyenkor szokásos jókívánságokat: windóz újratelpítés; vagy AGP meghajtó frissítés, aztán, GFX kari drájver frissítés, aztán, ha nem segít windóz újra telpítés; vagy pecsek újratelepítése, esetleg AGP meghajtó újratelpítése, esetleg legfrissebb GFX kari meghajtó program, majd windóz újratelepítése; vagy windóz újratelepítése csak úgy. Igaz nem segít, de legalább megy vele az idő, amíg az embernek eszébe nem jut valami stb.
Sajna végül is volt szerencsém belefutni egy olyan szituba (pedig hányszor megfogadtam, hogy elkerülöm az olcsó csipszetes alaplapokat, se Via, se Uli, se Ali, se Asrock, sesemmi!- különben is hol vannak már ezek a cégek???), hogy hiába a pecsek, meg az ima, meg minden, sőt a windóz újratelepítése (a biztonság kedvéért 5X) gyakorlatilag a köv. jelenségeket tudtam a gépből előcsalogatni:
A) a régebbi programok (gyak mindegyik) eszméletlen sebességgel száguldoztak, hála a magasabb órajelnek, feltéve persze ha bootolás elött biosból kikapcsolom a másik magot – fasza, pont ezért vettem ugye kétmagos procit;
B) a régebbi programok viszont lassabban mennek, mint a kb 500 MHz-zel lassabb 1 magos procin, vagy:
C) a régebbi játékok egyáltalán nem mennek, ha nincs kikapcsolva a másik mag.

Ez azért egy kicsit döbbenetes volt így 2009-ben. Szal pár évre kiesek a PC világból és mikor visszatérek rájövök, hogy semmi nem változott! Ha pl. az ember rosszul választott mondjuk alaplapot az elején, akkor merő xopás az élete úgy az elkövetkező 1-2 évre, vagy amíg meg nem unja.

Zsákutca minden oldalról, így lesz az olcsó proci vásárlásból, drága alaplap vásárlás, gondoltam.

Aztán jött egy ihlet - mivel amíg megint összejön felesleges 10-15 ezer forintom ilyen mókára, addig van 1-2 hónapom- gondoltam, miért ne tehetnék egy próbát a Vistával.
A Viistával!!??? Jézus, hát hova süllyedt a Világ, hiszen az egy bukás, az egy szenny, még a M$ is próbál valahogy menekülni tőle, olyan gyorsan összedobták ezt a Win7-et!!! Gondoltam persze mit veszthetek, mondjuk ha XP alatt nem tudtam összehozni a rendszert, akkor a Vista, amire még annyi drájver sincs, mit fog nekem itt össze mókányolni? Tehát torrentéktől le is töltöttem egy próbaverziót az Operával. (Na ez egy másik dolog ami manapság meglepetés volt számomra, eddig FF hívő voltam, de mostanában Opera hívő lettem, de ez más sztori).

Vista telpítés elindít. Persze a mai napig nem értem, hogy hogyan van az, hogy amíg a Linux 1 újraindítással felrak 1 OS-t meg egy raklapnyi programot, offiszostól, rajzolós, képkezelős anyámtyúkja programig, addig a win megbirkózik 1 db OS-sel. Na jó, de a médialejátszó és a böngésző beintegrálva! OK régi poén, a júzer tegye már túl rajta magát,szokja meg, mint Borisz Vlagyimirevics Viszarenkó a gulágot 20 év alatt.

Szal Vista, akarom mondani, hogy Vista kisasszony elindul, merthogy rájöttem, hogy ez egy női program. Pont ebből fakad sajnos a sikertelensége is, mert mindenki egy szűkszavú, sztecós, bika, macsót várt (a’la Longhorn), erre beállít egy szószátyár, bár a kezelőfelülete miatt kicsit borongósan emo-ba hajló, szertelen, de dögös kinézetű kiscsaj. A férfiaknak ezért nem jön be, a nőknek meg szintén, mert hogy ők meg minden nőre féltékenyek és ők is érzik a progi nőiességét, szal ők max ártatlan malacrózsaszínben (gyak a fehér zászló jele a nőknél egymás közt) lennének hajlandók elfogadni, feltéve ha tudnák, hogy hol kell ilyen formára testre szabni. De mint tudjuk, ha a nőnek nem találja ki valami/valaki a gondolatait (valamelyiket a 2 közül) akkor az már dögkút.
Ha így, nőkent felfogva áll az ember hozzá, akkor kifejezetten szórakoztató tud lenni a Vista! Pl az hogy rögtön az elején egyetlen ablakon eltévedek, és amikor szégyen szemre F1-et nyomok a súgóért, akkor kapok egy olyan hablatyot, amivel ha valaki számtek vizsgán próbálkozik, azt vagy kirúgják, vagy kegyelem 2-sel átmegy, mert lányból van, és ő ezt nem tudhassa. Szal ez egy élmény!
Aztán jönnek a beállítások, hol a francban van az a kiba hálózati-, virtuális memória- stb beállítás. Tisztára olyan, mint amikor kérdi az ember a kedvesétől, hogy pl. hol a nyakkendője, vagy valamilyen csekk, amit tegnap kellett volna befizetni. A válasz az F1 alatt egyszerűen tündérien szól általában! Aztán amikor magától megtalálja az ember, akkor látja, hogy mi van kiírva nagy betűkkel, pont az amit a súgó mondott. „Hát nem megmondtam, hogy az ágy mellett van!” "Igen, és tényleg, de mi a francért van pont ott?" - kérdezi ilyenkor a férfiember, vagy nyeli le a kérdést.
Aztán, mondjuk ugyan tök fölösleges, mert a Vista köztudomásúlag kicsit el van hanyagolva drájver ügyileg, de gondoltam elkezdek valami AGP meghajtót keresni az alaplaphoz. Ezt a PS-en tettem meg, mert a netet azt nem sikerült vele összehoznom. De láss csodát, mint női táskából a 10-es villáskulcs, egyszer csak előpottyant! Döbbenet!!! Ugyan a játékok még mindig nem futottak full sebességgel, de még szerintem 1-2 beállítás meg meghajtó hiányzik. Minden esetre eddig nem rossz!!!

De mint az előbb utaltam rá, a net beállítás az egy külön házi perpatvar volt. Hol van a beállítás? A szemed elött! Ott nincs! De ott van! Hol ott? F1-súgó megnyom, erre ő onlájn helppel próbálkozik, amikor ugye nincs is net!!! "Ó, kicsim bameg, hát honnan tudhatnád, nőből vagy!"
Aztán miután mindennel próbálkoztam, ami logikusnak tűnik csak nem akart összejönni. Új kapcsolat (eleve gyanúsan hangzik), felhasználó, jelszó, semmi. Beállítások piszmogás, semmi. Tűzfal (anyós), hátha az blokkolja alapból, semmi, szal feladtam. Gondoltam, ma majd a melóhelyen rákeresek a neten, talán valaki jobban ismeri a lelkivlágát.
Aztán hajnali 3-kor még szólt a zene, amit beállítottam, mielött elaludtam, félálomban vagyok, amikor valami mozgásra leszek figyelmes! Valami ablak jelent meg a monitoron, Vista kisasszony, halkan csak annyit kérdez: "Te figyelj, ébren vagy?"
"Már megint mi van? "
"Akarsz csatlakozni?"
"Micsodaaa?" Leokézom, net azonnal feláll. De jön is a következő kérdése: Akkor ez most otthoni kapcsolat, munkahelyi, vagy a faxom se emléxik mi volt a harmadik? Mi vaan? Kiválasztok egyet, fogalmam sincs melyiket és miért.
És különben is, hogyhogy egyszerre csak van kapcsolat, amikor eddig nem volt, pedig volt, mert a PS3-on, meg simán volt net. "Szóval?"
"De hiszen eddig is volt!" – hüppögi.
"Hol volt, hol a ….-ves ku-…. ban volt?"
"A helyén!"
"Ott nem volt!!!"
És felsejlik szemem előtt Brúszvillisz betört orrú, trikós alakja, aki csak ennyit mond lemondón: "Nem, nem tehetsz róla!"

Most már tudom, hogy a Vista valódi kódneve nem a tökös Longhorn volt, hanem csak Fabien.
De én azért csípom a kiscsajt!!!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2009.02.03. 01:39:20
LV4
Hát én nő vagyok...........ez egy rendesen elb........ott egy op. rendszer:@
Há' micsoda dolog az, hogy minden egyes tevékenységre 86x rákérdez????
Szépnek szép, csak tele van sok felesleges dologgal...........amit a fontos dolgok kihagyásával übereltek:@!
Elszomorító és egyben dühbe jövők tőle!
Ne vígy engem kísértésbe, odatalálok magam is!
2. Alien  PlayStation.Community tag
2009.02.02. 17:20:48
LV10
jó kis szösszenet,de a MS-ot mindíg is ezért szerettük...Btw én nemrég dobtam össze egy pc-t vista64-el,gondoltam htpc-nek sem lesz rossz....azóta szopok vele(kb 2 hónapja),még nem sikerült mindent összelőni rendesen,a ps3 1000x kényelmesebb,kultúráltabb erre a feladatra....
2009.02.02. 16:02:51
LV4
Ehh...........nekem is Vistám k.b. 3 napja és mi is itt szoptuk az eget a nettel:S.
Az öcsém feladta -1 óra próbálkozás után- aztán dühromak közepedte elrohant.
Aztán következtem én. Feltelepítettem az Usb adaptert és semmiO_O!
Eztán beleléptem a "csatlakozás" menüpontba s valahogyan [még mai napig sem tudom hogyan O_o] sikerült csatlakozni a hálózatra.
S ekkor beállított az öcsém az XP Prof. Edition-nal. --> ezt az Op. rendszert nagyon szeretem, mert ez is alapból felrak minden programot, ami kellhet, csak egy Qrva nagy hibája van, hogy valahogyan kifelejtették belőle a nyelvi eszköztár menüt O_o , de végül is maradt a Vista:XD
Ne vígy engem kísértésbe, odatalálok magam is!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV7
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
4051 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
NEXUS6
Fórumhozzászólások száma:
201 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1856 db
Utolsó belépés:
2019.11.17. 04:27:07
Regisztráció ideje:
2008.09.08. 00:15:43
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea