PlayStation.Community Blog ›› rolmanus

2 hozzászólás

2009.01.18. 17:10:59

Utolsó hozzászólás: rolmanus

2009.01.18. 17:23:48

Megosztás
Értékeld a blogot!
A Resident Evil 5 premierje egyre csak közeledik, és miután a múltkor igyekeztem összefoglalni a történetet, most rámegyek a karakterekre, hogy az újoncok őket is megismerjék (legalábbis azokat akik az 5-ben szerepelni, vagy nagy valószínűséggel szerepelni fognak).

Az első alkalomra két ősi riválist dobok be, akik nélkül nem is lenne RE a RE... :) (annak ellenére, hogy már volt nélkülük nagyon jó RE)
Chris Redfield

Született: 1973
Vércsoport: 0
Neme: Férfi
Magassága: 1,80 m
Súly: 97 Kg

Chris korábban hugával, Claire Redfielddel élt együtt, és az amerikai légierőnek szolgált. Később Chris otthagyta a légierőt, és csatlakozott a Raccoon City rendőrkapitányság elit csapatához a S.T.A.R.S. - hoz egészen pontosan az Alpha csapathoz. Először a Resident Evil első részében tűnt fel, egész pontosan mint főszereplő... Chris a S.T.A.R.S. csapattal bevonult egy elhagyatott kastélyba, miután az erdőben lévő felderítés során mutálódott kutyák támadták meg őket. A kastélyban Chris találkozott a Bravo csapat egyik emberével, Rebecca Chambersszel, akit egyelőre nem tudni, hogy sikerült-e kimenteni a kastélyból. (LÉGY ÁTKOZOTT, NYOLCFÉLE BEFEJEZÉS!! :D) A kastélyban Chris "összeakasztotta a bajszát" a csapat vezetőjével, Albert Weskerrel, miután kiderült róla, hogy hosszú ideje az Umbrellának dolgozik (róla itt lejjebb). Chris végül túlélte az incindenst, Jillel, Barryvel (?) és Rebeccával (?) együtt.

Ezután Chris elkezdte kutatni eltűnt hugát, Clairet (aki amúgy közben meg őt kereste) és meg is találta őt, egy az Umbrella Corpuration által uralt szigeten, mely úgyszintén tele volt mindenféle Istenverte teremtménnyel, többek közt Alexia Ashforddal, akiben a T-Veronica vírus volt megtalálható. Chris itt ismét összefutott Weskerrel, aki ezúttal csúnyán elbánt vele, majd otthagyta Christ, aki végül Alexiát legyőzve, hugával együtt elmenekült a szigetről.

Az Umbrella bukása után Chris csatlakozott a B.S.A.A.-hoz (Bioterrorism Security Assessment Alliance), és jelenleg afrikában tartózkodik, ahol egy Sheva Alomar nevű B.S.A.A. ügynökkel karöltve próbálják kinyomozni a helyi fertőzések okát.
Albert Wesker

Született: 1960
Vércsoport: 0
Neme: Férfi
Magasság: 1,83m
Súly: 84.5kg

Albert Wesker múltját homály fedi, nincs sok pontos információnk korábbi életéről. Egy biztos, Wesker egy rendkívül különleges, és tehetséges ember volt, már egészen fiatalon, hisz mindössze 17 (!!!) éves volt, amikor csatlakozott az Umbrella Corpurationhoz, és elkezdett segédkezni kutatásaikban. Ezidő alatt Wesker jó barátja lett egy William Birkin nevezetű embernek, aki szintén az Umbrellának dolgozott. William és Wesker (W&W) valamilyen szinten részt vettek a T-vírus kifejlesztésében, ám jóval nagyobb részük volt a G-vírus kifejlesztésében.

1996-ban Wesker csatlakozott Raccoon city rendőrségéhez (RPD) és megalapította annak speciális elitalakulatát, a S.T.A.R.S.-t, amelynek parancsnoka, és az Alpha csapat vezetője is lett, így könnyű volt távoltartani a hatóságokat az Umbrella piszkos ügyeitől. Legalábbis egy ideig...

Az 1998-as kastélyban történő incidensnél kissé kicsúsztak Wesker kezei közül a dolgok. A küldetés előtt Williamtől kapott egy vírust, mely valószínűleg a G-vírus egyik korábbi változata volt, arra az eshetőségre, ha elfajulnának a dolgok. Ez így is történt, Wesker nem tudta sokáig rejtegetni a kastély mélyén lapuló dolgokat, ám erre nem is volt szükség, mivel "hősünknek" már réges régen más tervei voltak, esze ágában nem volt az Umbrellának tovább dolgozni. Befecskendezte magának a vírust, majd szándékosan "megölette" magát Chrisék szeme előtt a Tyranttal (ld.: történeti összefoglaló), így mindent kényelmesen, az Umbrella számára láthatatlanul, a háttérből irányíthatott. Wesker úgy tíz perccel átmeneti "halála" után felébredt, majd másodpercekkel a kastély robbanása előtt elmenekült a helyszínről. A vírustól - mint később kiderült - emberfeletti erőre tett szert.

Ezután Weskert jóideig halottnak hitte mindenki, miközben ő egy titokzatos "ügynökségnek" dolgozott. Az ezután következő hónapokban másokkal végeztette el terveinek megvalósítását, többek közt a G-vírus megszerzését Ada Wonggal (ami végül HUNK-nak köszönhetően nem sikerült), valamint Sherry Birkin (William lánya) elfogását. A Birkin lányról elfogása óta semmi hír.

Következő feltűnése a Resident Evil: Code Veronicában történt, ahol az Umbrella egyik titkos szigetén ismét összetalálkozott Chris Redfielddel, miközben az Alexia Ashford testében lévő T-Veronica vírusra vadászott. Wesker ugyan nem tudta elkapni Alexiát, viszont az embereivel megtalálták a vírussal befecskendezett Steve Burnside testét, akit a Wesker által használt vírussal talán még vissza is tudnak hozni az életbe...

Wesker ezután otthagyta az ügynökséget és egy titokzatos "S" corpurationnal dolgozott együtt, ezidő alatt Ada Wong ismét segítségére volt, hiszen megszereztette vele a Las-Plagas vírust.

Wesker mostanában a TriCell nevű céggel dolgozik együtt, erről a cégről eddig szinte semmi nem derült ki.

A következő két karakter leírása valamikor a jövőhét folyamán várható, ha van rá igény! ;)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. rolmanus  Önjelölt mindentudó
2009.01.18. 17:23:48
LV22
Válasz 1. Dragonken üzenetére:
Igyekeztem olyan dolgokat írni, amik a történeti összefoglalóban nem szerepeltek, és újdonság, ezért ilyen rövid :)
She was a real hero... She was a true Patriot!
1. Dragonken  Szerkesztő
2009.01.18. 17:13:48
LV16
Legközelebb hosszabb leírást Wesker,szeretem a RE dolgokat! ;D
de miért nincs DK-n nadrág?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
Önjelölt mindentudó
PSC Kredit
15714 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
rolmi
Fórumhozzászólások száma:
8140 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1799 db
Utolsó belépés:
2017.01.28. 11:57:41
Regisztráció ideje:
2008.10.08. 21:50:57
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea