PlayStation.Community Blog ›› soliduss

11 hozzászólás

2009.01.16. 10:22:36

Utolsó hozzászólás: soliduss

2009.01.16. 15:24:38

Megosztás
Értékeld a blogot!
FEAR 2 ( én le nem irom pontokkal elválasztva mégegyszer) mi jut eszünkbe ha meghaljuk ezt a szót. Az angolosok rögtön a félelemre és a siralmas első részre gondolnak. A pc haverjaim az egyik legjobb játéra mely Hl2 enginet használt az akkor Unreal uralta világban. Miről is szól a FEAR? Magáról a félelemről egy jó nagy adag akcióval megspékelve.(ja és el ne felejtsük a 1999-óta kötelezővé vált "bulllet time" vagy időlassítást).

Előrebocsátom én még nem vagyok olyan "magas " szinten mint egy néhány fórumozó, aki csipőből 1-2 képkocka után meg tudja mondani ,hogy ez a játék siker lesz, vagy bukás. Tudom sokat kell még fejlődnöm ,de én szeretek minden játéknak adni egy esélyt, és miután kipróbáltam meg próbálok utánna véleményt alkotni.
Kemény 12 éves játék pályafutásom alatt, tapasztalataim szerint két típusu gamer van.
Van akinek a grafika számít, mindene a csillogó villogó poligonok pixelek. Aki csak a grafika alapján itéli meg a játékot, és mindig csak a legújabb, legszebb játékokat tolja. Aminek nincs a legjobb grafikája az már szar, szerinte a játékokban a grafika a lényeg.(Lehet most nevettek de én ismerek ilyen embereket)
A másiktáborra hangulatra esküszik. Mindegy milyen a grafikája ha a hangulat ott van a szeren akkor az már rossz játék nem lehet. Ki ne tolná végig a jó öreg Resident evil 1-2-3-mat, hiába eljárt felette az idő de a hangulatán még nem esett csorba, én jó magamat az utóbbi csoportba sorolom.
Most bisztos nézel ki a fejedből ,hogy mi a fene köze van ennek a címben szereplő játékhoz, várj mindjárt kiderül

A FEAR 2-tőt ha egy szóval kellene jellemeznem akkor azt mondanám hangulatos. A grafikája nem üti meg a K2 szinvonalát, jó lehet ,hogy még a Resistance 2-ét se, de olyan hangulatfokozó elemekkel van ellátva mely érdekessé teszi a füldöntúli világ szerelmeseinek.
Szeretted a nagy sikerü Kör fimet? Szereted a szellemes sorozatokat mint példáúl a Supernatural ( Odaát)? Vagy a régi horrorfilmeket, ahol frászt kaptál a zenéktől effektektől?

A Látvány

Nyugi nem kaptam szem tengely ferülést vagy szürke hályogot, nem fogok olyat írni, hogy ez a legszebb játék amit valaha láttam meg ilyesmi. A grafika jobb mint az előző részé (havernál leellenőriztem), de így sem haladja meg az átlagos jelzőt. Ha a Killzone 2-höz akarjuk hasonlítani akkor nagyon gyenge, de szerintem a K2 grafikájához a többi cégnek még fel kell nőni. Ne várja senki ,hogy mostmár minden játék olyan csúcs szuper grafikával fog kijönni. Híu ábránd, majd úgy 1-2 év múlva. A falak megfelelően textúrázottak, a helységek nem konganak az ürességtől, bár azt sem mondanám ,hogy tele vannak. A karakter animációja nem rossz a társakét szemmel láthatóan jobban kidolgozták mint a tucat ellenfeleket. A mindenki által kritikus szemmel nézett mech-ek, tényleg nem nagy számok. Egyszerüen nem tudom elképzelni ,hogy jönn ez a világba. Nem űrkorszakos sci-fit játszunk, hanem egy horror-Fpst. Az effektekkel kapcsolatban megfigyeltem valamit. Mintha 2 külön csapat készítette volna a pályákat. Míg fps nézetben kommandózunk király kis vízeffektel találkozunk, a szellemek animációja nagyon jó mikor rájuklövünk és szétlebbennek az valami gyönyörű, de mihent elérünk a mech-es részhez mintha az amúgy is közepes grafika visszaesett volna, és minden azért ,hogy kezelni tudjon 4-5 katonát meg 1-2 ellenséges mechet, és limitáltan rombolható lesz a környezet. Hát ez nem plusz pont az tuti.
Hangulat

A játék legerősebb pontja, számtalan helyen "látomásunk " támad és megjelenik Alma a kislány, és valami rétet meg egy hintát látunk. Egyszerüen hátborzongató, a hangokra nagyon jók, nem egyszer a frászt hozzák ránk, a szellemek hörgése, meg a tárgyak csapódása Brrrr még most is kiráz tőle a hideg ha rá gondolok. A sötét helyek, a villódzó fények és a látomások elég ütős kis egyveleget alkotnak.

Játszhatóság

Hát igen, ez nem a game legerősebb elem, de simán ell lehet lenni vele. Nem írányíthatatlna, csak kicsit fúrcsa a R2 után. A demóban nem lehet állítani az írányítás érzékenységét, nekem egy kicsit lassan mozgott, de 1-2x haltam csak meg. Külön pozítívum a négyzet gombot lenyomva egyes helyeken fedezékül szolgáló elemeket vehetünk igénybe, nem úgy mint mondjuk a Rainbow sixnél, a nézet ugyanúgy marad Fps csak mondjuk egy autó mellé érve kinyíthatjuk az ajtaját ezzel is fedezéket teremtve magunknak. Az AI előszeretettel alkalmazza ezt a technikát. A pályák lineárisan, csak kisebb elágazások vannak, de megrpóbálták egyébb elemekkel feldobni. Az egyik utcán mikor megyünk elhúz felettünk egy lezuhanó utasszállító gép, és rögtön nem is a pálya linearitására figyelünk hanem rögtön szöget üt a felyünkbe vajon a rocsokat is meglátogatjuk később?
Mindent összevetve szerintem nem lesz olyan rossz játék a FEAR 2, csakhát február 10-én kijönni vele, 17 nappal a Killzone 2 előtt. Hát ez valami orbitálisan nagy marketing melléfogás. X-en lehet szép eladásokat fog produkálni, de ps3-mon? A magyar gamerek szokásait figyelembe véve, mindenki kuporgat a K2-re és nem sokat fogják beszerezni ezt a játékot.
Kár érte ,pedig inséges időkben bisztos nagyobb figyelmet kapott volna. Én a demó alapján egy 6,5 pontot adnék neki, aki végigtolta az előző részt annak max 7-tet fog érni.
Köszi ,hogy végigolvastad a tesztemet. (Mindennnemü kritikát szivesen fogadok)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
11. soliduss  A Krónikás
2009.01.16. 15:24:38
LV25
Válasz 10. sodji üzenetére:
Nem kell éves előfizetőnek lenni. Én csak ezt a számot vettem meg és letöltöttem.
10. sodji
2009.01.16. 15:07:29
LV3
Válasz 8. RolEnD üzenetére:
Igen, a Qore éves előfizetőinek
PSN ID: sodji www.mta-racing.com www.sbkm.hu
9. Kratos86  PlayStation.Community tag
2009.01.16. 14:58:07
LV2
Köszi a tesztet!!
Nekem tetszett az első rész is anno ugyhogy majd valamikor ezt is beszerzem de a KZ2 már egy jo ideje prioritást élvez nálam!!! :)
FEEL THE POWER OF THE SUN!!!
2009.01.16. 14:55:31
LV2
Lemaradtam valamiről? Van belőle demó?

(a teszt jó!)
PSN ID: RolEnD
2009.01.16. 12:54:53
LV3
Szerintem nagyon korrekt a jatek. A grafikaval sincs semmi baj, (sot) izmos a fizika engine, az AI is beszaras komoly. Tehat en 100%-ra megveszem. Kellemesen csalodtam a jatekban...
PSN ID: sodji www.mta-racing.com www.sbkm.hu
6. soliduss  A Krónikás
2009.01.16. 12:30:44
LV25
Válasz 5. bertifox üzenetére:
X-es multiplatform örökség. Mivel ha jól tudom x-en mindig az alsó ravasz gombokkal kell lőni, és nem veszik a fáradtságot ,hogy átalakítsák.
5. bertifox  PlayStation.Community tag
2009.01.16. 12:24:02
LV7
options-> game es itt lehet allitani az erzekenysegen.

Iranyitashoz anyit h nemtom ki talalta ki h R2vel kell loni de ez igy nagyon nem jo, mivel nekem nincs batar nagy kezem igy a celzas es loves egyszerre nehezen ment:S
Four wheels move the body.Two wheels move the soul
2009.01.16. 12:20:26
LV1
Nekem tuti be fog jönni.
3. Alien  PlayStation.Community tag
2009.01.16. 11:30:43
LV10
nézegettem én is,az időzítés tényleg nem szerencsés...talán majd szeptember-október környékén amikor a KZ2 mánia kicsit alábbhagy...Ami meg a grafot illeti,sajnos a KZ2 egy nagyon ritka produktum lesz...Kevés olyan fejlesztő van aki ennyire penge technikailag,ráaádásul ehhez kell még némi affinitás is ,hogy a részleteket is messzemenően kidolgozzák.....Egyébként a Guerrilla-n ez már érződött a KZ1-ben is,csak kevés volt a vas.
2009.01.16. 10:52:23
LV3
Hát igen...tényleg eléggé rosszul van időzítve a játék. Pedig engem kifejezetten érdekel, már az első rész is bejött, jópárszor felugrottam a székből.:P Igaz végig nem nyomtam...
Amikor megláttam az első gameplay anyagokat az új részből, akkor az mondtam ,h ez tuti vétel, nagyon bejött. És ez persze a mai napig nem is változott, csak hát a Killzone2 mellett számomra eltörpül a dolog, főleg, h utána már tényleg szeretnék nekiállni az MGS sorozatnak, ami nálam nagyon kimaradt...
Szóval majd szerintem nyáron lesz esedékes a dolog, akkor ugyis rengeteg az időm, meg addigra már feleannyiba fog kerülni.:)

Ja és kösz a tesztet.;)
1. Yokozuna  PlayStation.Community tag
2009.01.16. 10:45:58
LV6
köszi a szösszenetet, este kipróbálom, bár ez a "kislányosijesztgetős" nem az én műfajom!:)

hiába no, én ezeken nőttem fel:
John Carpenter, David Cronenberg, George A.Romero...
"Csináltunk fényt. A végén már Unikumból."
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV25
A Krónikás
PSC Kredit
17897 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Nagy Gábor
Fórumhozzászólások száma:
17848 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
5022 db
Utolsó belépés:
2019.11.13. 13:26:42
Regisztráció ideje:
2008.09.18. 16:00:12
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea