PlayStation.Community Blog ›› soliduss

2 hozzászólás

2008.10.13. 12:25:09

Utolsó hozzászólás: soliduss

2008.10.13. 12:28:31

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ebben a bejegyzésben nem történelem órát fogok tartani, nem kell parázni. Olyan videójátékokat szeretnék nektek bemutani melyekről kevesett halanni pedig a maga sítlusukban kiemelkedő alkotások. A mai alanyom a Front Mission széria 4 része lesz.

Az alapok

A híres Front Mission széria japánban indult hódító útjára még valamikor az öreg, legendás.... playstation idejében. A stilusa taktikai Rpg, melyben Wanzerek (robotok) harcolnak egymással. A harc körökre osztottan zajlik egy négyzetekre oszott térképen. Na ez most első olvasatra egy kicsit rosszul hangzik. Képzelj ell egy helyszint, mely lehet akár egy csatamező vagy egy Metropolis.
Ha mozogni szeretnél a wanzerreddel akkor megjelenik egy négyzethálós rács mely a pályára simul. Itt tudod írányítani az egységeidet mint a sakk-ban. A lépések Ap-be kerülnek, melyek száma az egyik legfontosabb a játékban.
Az Ap (action point) melyből minden egyes körben egy meghatározott szám áll rendelkezésre, ebből kell gazdálkodnunk. A lépés vagy a támadás mint Ap-be kerül, mely minden egyes saját kör kezdetén újratöltődik.

A harc
A harcok során különféle fegyvereket használhatunk melyek eltérő távolságra hatnak és eltérő Ap használnak. Pl: a gépfegyver minden irányba 5 egységet lőhet, a shoutgun 3, a Sniper pedig akár 7-10-et. De attól még ,hogy az ellenfél bekerült a hatótávunkba nem 100%-kos a siker. A fegyver szórása itt lép előtérbe, hiába van egy jól sebző fegyverünk ha borzalmas 50%-kos találati arányt produkál. Ilyenkor jobb a kisebb de pontosabb fegyvereket használni.
A fegyvereken kívül fontos a pilóta is. Minden pilóta különféle képességekkel (Skillekkel) rendelkezik melyek befolyásolják milyen fegyvereket preferálnak harc közben. A későbbiek folyamán olyan skilleket fejleszthetünk/vásárolunk pilótáinknak amilyet akarunk, de azért ne költsünk feleslegesen a szűkös pénzt mivel jobb dolgokra kellesz az még, hogy mire?
3 kg wanzer lábat kérek....4 kg lett maradhat ?

A játék legélvezetesebb része a wanzerek építése. Olyan robotot készíthetünk karaktereinknek amilyet szeretnénk, több mint 100 féle alkatrész áll rendelkezésünkre.
Minden robot 4 csíkkal rendelkezik ezek:
Body: az alap test melyre kapcsolódnak a végtagok.A legfontosabb alkatrész mely meghatározza mennyi energiával rendelkezik a gép. Minden végtagnak egy bizonyos energiaigénye van melyet ki kell elégíteni. Ha nem tudjuk, vagy túllépjük a maximumot akkor választani kell egy kisebb energiaigényü hasonló alkatrészt.Ha ez a testrészt elpuszul pilótánk meghal.
Right, Left Arm: Karok melyek szétroncsolódás esetén használhatatlanná válnak de javíthatók.
Leg: Lábak ezek határozzák meg a hányat léphetünk adott irányban. Vannak humanoid lábak, légpárnák, lánctalpak.Szétroncsolódásuk után is javíthatóak, de addig csak 1-gyet léphetnek minden irányban.
A legfőbb probléma általában a rendelkezésere álló energia szinten belül maradva ütőképes Wanzwert fabrikálni, a megfelelő pilótának.

A történet.

Mivel a játékot a Square készítette a történet megfelelően fordulatos, és több szálon át fut. Annyit elárulhatok, hogy egy Független zsoldos harci alakulatról "Durandal" és egy Usn harci egységről szól a történet akik két különböző helyen bonyolódnak kalandokba az egymás tudta nélkül. Árulás intrika minden megtalálható ebben a jó kis Trpg játékban. Anno még az 576 konzolban olvastam róla, és engem megfogott a játék hangulata. Remélem nektek is felkeltettem az érdeklődéseteket. A következő bejegyzésemben az 5-részlől fog szólni mely csak Japánban jelent meg.
Kumenasaj- és köszi, hogy elolvastad a cikkemet :-)

Egy kis előzetes az 5-részből
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. soliduss  A Krónikás
2008.10.13. 12:28:31
LV25
Válasz 1. Chriss üzenetére:
Szívemből szóltál. Várd meg a következő ismertetőt is sikerült szereznem egy eredeti japán 5 részt. Brutálisan jó, minimum 2x-rese a 4 részenek és ez nem vicc.
2008.10.13. 12:25:55
LV12
jajajajajajjjj de jó volt!!! csak nem tudtam vele sokat játszani :(:( PS3-as FRONT MISSIONT A NÉPNEK!!!!
PSN ID: GjChriss
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV25
A Krónikás
PSC Kredit
17913 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Nagy Gábor
Fórumhozzászólások száma:
17856 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
5022 db
Utolsó belépés:
2019.11.14. 15:10:10
Regisztráció ideje:
2008.09.18. 16:00:12
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea