PlayStation.Community Blog ›› Sippie

5 hozzászólás

2008.12.20. 13:48:15

Utolsó hozzászólás: abonyboy

2008.12.20. 18:49:02

Megosztás
Értékeld a blogot!
1 héttel ezelőtt megvásároltam a Tom Clancy's Endwar játékot. Bár sokan lehúzták a játékot (elsősorban a nézet miatt, ami egyébként baromság, mivel ha van commander jármű, akkor elérhető egy szatellit nézet) nekem a demó egész kellemes volt, és ami miatt a megvétele mellett döntöttem az a teljesen egyedi online rész a Theater of War (TOW). Régóta vártam már egy olyan RTS-re ahol az online nem csak annyiból áll hogy bemegyünk egy pályára és zúzzuk egymást, hanem van rendes hadjárat más játékosok ellen. A TOW pontosan ezt nyújtja, van 3 frakció, és felosztva a földgömb egy bizonyos része területekre, amiket aztán hódítani kell a frakciód nevében. 1 kör 24 óra alatt megy le, és ahol több csatát nyert egy oldal, az a következő körben az ő kezébe kerül. Tulajdonképpen egy MMO, a csaták után creditet kapsz amivel fejlesztheted az egységeid, speciális képességeket kaphatnak, vagy nagyobbat sebeznek, messzebre lőnek, erősebbek stb. (ez a single kampányban is benne van természetesen) Lásd a videót:
Amint megjött a játék kapásból egy 1.02-es patch fogadott. Felraktam majd lenyomtam pár single mérkőzést hogy azért szokjam az irányítást, aztán mentem a TOW-ra. Európai oldalt választottam ahogy a legtöbb európai, az usában játszók nagy része az amerikait választotta, az oroszok nagy része az orosz oldalt, és csak egy kevés része aki lakhelyétől függetlenül választott oldalt. Eleinte aggódtam hogy az időeltolódás miatt nem találok majd sok ellenfelet, de az első nap volt 4 csatám is, így nem aggódtam. Aztán a következő két napban összesen 1x tudtam harcolni, akkor már úgy gondoltam hogy valami nem stimmel, úgyhogy felmentem az Endwar fórumra. A játék alapból nem régiózáras, de ismétlem csak alapból. Ugyanis (előre is elnézést kérek a kifejezésért, de) a balfasz Ubisoft megtette azt a "zseniális lépést" hogy míg az európai változatra kötelezővé tette az 1.02-es patchet, addig az USA változatra el sem érhető az 1.02!!! Ezzel faszán régiózárassá tették a játékot, és megy is a fórumon az anyázás. Gyakorlatilag tönkre tették a játék legjobb részét (Rengetegen írják, hogy csak a TOW miatt vették meg, én is) Ez még önmagában nem lenne akkor baklövés, hiszen egyszerűen kiküszöbölhető: odaadják a patchet az amcsi változatra is, vagy visszavonják az EU-sokról. De ami valóban dühítő az Ubisoft fejlesztők reakciója: 2009-re orvosoljuk a problémát. Tessék????!!!! Mindez annak a fényében, hogy 1 hónappal a játék hivatalos megjelenése után, már fent van egy 10 dolcsis add-on ami tartalmaz 3 upgradet (frakciónként csak 1), és 4 új pályát!! Nem véletlenül megy a kurva anyázás, add-onok fejlesztése az kell (ugyan mit találhattak ki a játék után 1 hónappal, ami az eredetibe nem fért volna bele?) de a játékossokkal törődni? Luxus.
A hiba is már elég érdekes, mintha teljesen kezdő programozók követték volna el a hibát, pedig azért az Ubisoft nem egy mai cég. De ez a hozzáállás hogy "majd 2009-re" teljesen ledöbbentett...

Ubisoft dev.: Hatalmas elégtelen

(ráadásul ha jól tudom az xboxosoknál is bejátszották ugyanezt)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2008.12.20. 18:49:02
LV6
a Cod 5 ben is volt ilyen,jött egy1.02 es patch az amaerikai verziósoknak,amit az eu verziósak,csak 2 héttel később kaptak meg.
2008.12.20. 16:11:18
LV8
Válasz 3. NEXUS0001 üzenetére:
nekem nincs headsetem, így a beszédfelismerőről nem tudok nyilatkozni. Irányítást szokni kell, szerintem egyáltalán nem olyan vészes. Multiban a hadjárat tetszik, hogy van értelme csatázni, nem úgy mint a többiben, hogy csak lezúztok egy pályát azt kész, itt ténylegesen területfoglalásért megy. Most amúgy szidom a fejem, mert shopto-n endwar is 17.99 font :S (postaköltséggel együtt, kb 6200 Ft) én meg 1 hete 10-essel drágábban vettem ugyanott. Kapnák be :D

nem is gondoltam hogy FC2-ben ilyen lehetőség is van, gondoltam csak megy mindenki mint az ökör (azért az a jellemzőbb nem?)
Si vis pacem para bellum
3. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2008.12.20. 14:23:23
LV7
Válasz 2. Sippie üzenetére:
Hát lehet, hogy akkor az EndWarnak adok majd később még egy lehetőséget. Az én kedvemet a "beszéd-nem-felismerés" funkció vitte el, meg az irányítás, nézetváltás valahogy nem esett kézre, bár ez is megszokás kérdése. A multiig nem is nagyon jutottam el.

Viszont az FC2-nél pl meglepően hangulatos volt számomra a sima deathmatch is. Kushadni a fűben egy roncstelep közepén, néha kellemes nyári zápor lengedez, de legalább eloltja a növényzetet, amit a sporttársak gyújtottak az emberre ugye. Aztán szépen becserkészni a többieket. Jó poén, ésszel kell csinálni, nem úgy mint pl egy UnrealTournamentnél, hogycsak jössz meg lősz!;)))
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
2008.12.20. 14:10:14
LV8
Válasz 1. NEXUS0001 üzenetére:
Pedig a játék amúgy iszonyat bejön online (azért vagyok multi fan, mert azért egy NPC nem nagy kihívás, ha nem csal) volt már egy olyan izgalmas meccsem is ahol 12 másodpercel a defeatem előtt foglaltam el uplinkjét, és így már nekem volt több és álltam nyerésre, szóval nagyon komoly taktikai cucc. És azért ez egy igazán gyermeteg hiba, komolyan mintha engem állítottak volna be hogy na kezdj valamit a játékkal, javíts rajta...


hmm, FC2 pedig most 18 font shopto-n, akkor lehet bekéne szerezni mégis :)

Si vis pacem para bellum
1. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2008.12.20. 14:00:47
LV7
A COD4-nél ez a pecsölés sztenderd volt. Többek között ezért is kapok idegbajt mára attól a játéktól.
Belegondolok, hogy mára eljutottam oda, hogy tökre leszoktam az online játékról, az ilyenek miatt.
Resi2-nél is nagyon gagyi lett ez a része a proginak, egy szinten visszafejlődés (pl végig kell nyomnod a beállított összes meccset ha hozzá akarsz jutni a pontjaidhoz. Faxa, mert ha kidob a PSN, akkor bux akár 1-2 órányi meccset is, meg a pontokat hozzá!).

A FC2 volt eddig igazán, ami multiplayer szempontjából pozitív csalódás volt, de csak mert nem vártam sokat.
Stratégiák közül a Civ:Revo demoját próbáltam, de annyit szenvedtem azzal is, hogy inkább megvettem a CivIV:Complete kiadást PC-re.

Szal az az ideológia, hogy vegyél egy konzolt rakd be a játékot és élvezd a játékot, az nagyjából a múlté, sajnos!
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV8
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
5530 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Nc
Fórumhozzászólások száma:
2010 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
940 db
Utolsó belépés:
2017.05.28. 21:56:27
Regisztráció ideje:
2008.09.12. 22:56:18
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID