PlayStation.Community Blog ›› antaru

26 hozzászólás

2008.12.10. 10:54:06

Utolsó hozzászólás: wallace

2008.12.15. 21:18:01

Megosztás
Értékeld a blogot!
MI, a hardcore gamerek...

...lenézzük a WII-t. Semmire nem jó gagyi bohóckodásnak tartjuk, gyenge grafikával és dedós közönséggel. MI, a hardcore gamerek Trófeákat és Acsívmenteket gyűjtünk naphosszat, ezzel is mutatva a világ számára, hogy nálunk ugye nem babra megy a játék. MI, a hardcore gamerek keményen játszunk, reflexeinket, tudásunkat, kéz- és szem koordinációnkat már-már a végletekig kihasználjuk. Csak a headshotra megyünk a COD-ban, csak a no scope dupla headshot mandinerből ér valamit a HALO-ban, 15 éve gyakoroljuk újra és újra ugyanazokat a mozgásokat a Street Fighter-ben, hogy a megfelelő pillanatban a másodperc ezredrésze alatt előcsalhassuk a kontrollerből. Lenyomjuk az aktuális pályát a Forzában, GT-ben egy nap akár 50szer is, hogy este beírhassuk az új, mindent elsöprő időrekordunkat a fórumba. MI, a hardcore gamerek lenézünk mindenkit aki WII-t vett és videojátékosnak nevezi magát, hiszen ez a MI privilégiumunk! MI vagyunk az elit, MI játszunk évek óta kőkeményen és pusztuljon a mocskos casual mind egy szálig.

Van egy ismerősöm az itteni Game boltban, néha bemegyek hozzá dumálni játékokról meg erről, arról. Egyik nap szintén bent voltam nála és éppen valamelyik aktuális megjelenésről beszélgettünk. Elég kicsi a bolt, de mivel a központban van rengeteg a vásárló, és ezért nagy a zsúfoltság. Figyelmes lettem egy fiúra. Nehezen evickélt a sorok között, látszott rajta, hogy nem olyan könnyű számára a járás. Odament a Wii polchoz és szeretett volna megnézni egy játékot a tetejéről de nem nagyon érte el. Odamentem hozzá és levettem neki, amikor a kezébe akartam adni láttam, hogy a ballal nyúl érte, mert a jobb egy furcsa pozícióban volt összezárva és láthatólag nem tudta használni. Megköszönte, majd magára hagytam, hadd nézegesse. Visszamentem Joe-hoz és kérdeztem tőle, hogy rendszeres vásárló-e a srác? Mondta, hogy igen és mondott még valamit.

Azt, amire MI, a hardcore gamerek nem is gondoltunk, hiszen túlontúl el voltunk foglalva azzal, hogy kőkemények legyünk. El voltunk foglalva azzal, hogy köpködjünk, acsarkodjunk és szidjuk a mocskos casual-ra építő világot azért, mert beengedte a MI, videojátéknak nevezett szentélyünkbe a tömeget. Hiszen minden ami a casual-al jött csak rossz lehet. MI, az ÖNZŐ hardcore gamerek felsőbbrendűnek tartjuk magunkat az átlag embernél és emiatt nem is gondoltunk bele, hogy van egy olyan csoport akiknek a WII megnyitott egy világot.

Akik nem hardcore gamerek, mert nehezükre esik a kezük használata. Nem hardcore gamerek, mert a motorikus funkcióik a testükben korlátozottak, így képtelenek a gyors reflexekre. Akiknek a futás is egy álom, nem, hogy a teniszezés, bokszolás, bowlingozás, akár csak virtuálisan is.

Azt mondta Joe, hogy amióta megjelent a WII egyre több a mozgásában sérült vagy korlátozott gyerek, felnőtt játékos a boltban, akik vagy egyedül, vagy segítséggel jönnek játékot vásárolni, mert most már ők is tudnak játszani. A legtöbbjük számára megnyílt egy varázslatos világ, ahol nincsenek a talajhoz kötve, ahol szerválhatnak egy ászt és tarolhatnak egyet bowlingban. Kikapcsolódás számukra, ami kizökkenti őket a miénknél sokkal sötétebb hétköznapokból és szó szerint egy kis fényt visz az életükbe.

Elköszöntem Joe-tól és kiléptem a boltból. Sütött a nap, gondoltam sétálok egyet a fő utcán. Így én, a hardcore gamer, mosollyal az arcomon indultam el, mert büszke voltam arra, hogy elmondhatom: én is videojátékos vagyok, pontosan annyira mint a boltban éppen vásárló srác, aki örömmel az arcán biceg majd haza, hiszen futni csak MI, a hardcore gamerek tudunk…

Eredeti szöveg: Ghz (link)

(Érdemes elgondolkodni rajta - antaru)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
26. wallace  Dark Passenger
2008.12.15. 21:18:01
LV18
Válasz 16. NEXUS0001 üzenetére:
Nem hiszem hogy neked atjott a lenyeg.
25. Masamune  PlayStation.Community tag
2008.12.11. 14:17:47
LV14
Válasz 3. Bajnok üzenetére:
Más meg csak ugatni tud és a szarját a másikra hajigálni;)
"Na de Gyurma Gyuszi!"
24. Ghz
2008.12.10. 20:08:35
LV1
Válasz 21. hjetyekus üzenetére:
Plymouthban vagyok, de remélem már nem sokáig. Amint máshol kapok melót röppenek is tova:)
23. Ghz
2008.12.10. 20:07:46
LV1
Válasz 16. NEXUS0001 üzenetére:
Félre érted a dolgokat. Senki sem bírált senkit. Én nem szerettem volna mást mint felnyitni pár agyalágyúlt Wii fikázó szemét egy kicsit (a tiédet nem nagyon sikerült), hogy van egy réteg akiknek a WII és ezáltal a Nintendo tette lehetővé, hogy átéljék a videojátékozás (de csúnya szó) élményét. Ergo mielőtt köpködünk és baromságokat írunk a casual játékosokról és a Wii-ről érdemes elgondolkodni, hogy nekik is pontosan annyi joguk van játszani mint bárki másnak, és ehhez semmi köze a konzolok erejének... Az általad írt agymenést betudom a (tippelt)fiatal korodnak.
22. antaru  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 18:16:00
LV4
Nem London, de Anglia. Most nem ugrik be a varos neve.
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
2008.12.10. 16:44:48
LV5
Londonban. Ott?
Kis kacsa für Dich...
2008.12.10. 16:41:57
LV5
Sejtettem, hogy nem Magyarországon történt meg az eset...
Kis kacsa für Dich...
19. Bula
2008.12.10. 15:49:52
LV10
Válasz 16. NEXUS0001 üzenetére:
Viszont én nem értek veled egyet. Nem ezt írtam.
Olvasd el újra.
TROLL VOLTAM, MEGSZOPTAM.
2008.12.10. 15:48:59
LV1
Nekem van egy wii-m is hihetetlen jó.Főleg többen nagyon jókat játszunk:):) Valahol láttam egy riportot arról hogy sok olyan intézményben használják a wii-t ahol sérült emberek gyerekek vannak,illetve a fizikális állapotukon is sokat javít.Mert ugye játék közbe mozognak.Több orvos is javasolja a gépet.

/HardCore gamer kifejezéséről életemben nem hallotam.Azthittem valami vicc.Attól hogy valaki ott ücsörög és vár hogy melyik másodpercben nyomja meg azt a gombot hogy 9999-jére is megölje az ellent az nem hardcore,hanem a fentebb említett fizikálisan vagy pszhiésen sérült ember:D A Wii az xbox a ps3 vagy a ps1 is ugyan az ...egy játék/gép/ Ha te jól tolod grat ^^ De nem kéne úgy kezelni mintha ez valami komoly tehetség lenne.ha tetszik a Top Spin menny e teniszezni...!Legyél Hardcore Sportoló:D
17. antaru  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 14:52:24
LV4

Gratulálok.
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
16. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 14:43:57
LV7
Válasz 13. Bula üzenetére:
Abszolút egyetértek!
És kicsit vásári közhelyes megközelítésnek érzem ezt az egész irományt, kb mint amikor az egész évben utált zsernyákot az aktuális karácsonyi filmben megpuszilja a bombázó főhősnő, a kutya megnyalja a kezét, a gyerek meg a nyakába ugrik.

Emberek, a Wii akkor is egy gyik gép, ami túl van árazva. és nem sokkal jobb mint egy PS2, szal akinek ez számít, annak ez számít, és kész! Gondolom itt kb mindenki ezért vett PS3-at.
A másképp mozgók én tőlem rákattanhatnak, de a PS3 kontrollerébe is van mozgás érzékelő, és valszeg van 1-2 emberke aki jól el is játszik vele, bár mivel kevesebbet adnak el belőle, így a Wii-nél értelemszerűen nagyobb erre az esély, hogy találunk ilyeneket. Azonkívül kétlem, hogy a boltokban a gumikacsás demóval demostrálják a PS3 erejét, monnyuk ez Wii-n egy átlagos kis játék lehetne, sokkal inkább mondjuk a Resi2-vel, ott meg ugye nem a mozgásérzékelő a lényeg.

Szal ez a kisarkítás, hogy ha fújolod a Wii-t, akkor egy tuskó állat vagy, aki lenézi a fogyikat, ez olyan csúsztatás, ami a curlingban valszeg győzelmet hozna.
;)))

De a részemről mindenki azt vesz természetesen, ami neki bejön, csak akkor engem se tarcsanak tömegmészárosnak, mert a Wii nekem nem elég.

(Amúgy akkor is kapja be a Nintendo (és természetesen nem a vásárlók, vagy a használók), mert gyak agyonvágja a játékipart, gyak 10 évet lépünk visszafelé hw tekintetében, a fejlesztők meg biztos tapsolnak örömükben, hogy erre írják meg az "Unchartedet".)
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
2008.12.10. 14:13:06
LV6
Ez megható...^^
Metal Gear Solid.
14. Kazama_Jin  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 13:57:20
LV6
ez a hárdkórság csak 1 üres rizsa, nem létezik és nem is volt talán sosem.
13. Bula
2008.12.10. 13:16:23
LV10
Túlzottan sarkított a megközelítés.
Kollektív bűnösséget sugall, miközben erről szó nincs. Nálam nem talál be, mivel nem nézek le senkit. Minden kisebbségből tele vagyok haverokkal.
Előítéletek persze léteznek, de az a primkók sajátja. Hozzájuk meg hiába szólsz.

Részemről: hajrá hárdkór, kaszuál, pées, víí, box, hendled, pécé, egészséges és fogyatékkal élő, hajrá mindenki.
TROLL VOLTAM, MEGSZOPTAM.
12. antaru  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 12:53:56
LV4
Válasz 5. kobe üzenetére:
Ő írta, igen.
Elég furcsa lehet, hogy akkor mit keres itt az én blogomban, de miután elolvastam úgy éreztem, hogy nagyobb publicitást érdemelne, mint a gamer főoldal legalján lévő kis kocka.
Szerintem kitehették volna ajánlóval, de nem tették.

Itt nem tehetem ki főoldalra, nyilván. De annyit megtehetek, hogy a blogomba kirakom (ide meg a freeblogra).

Nem ő kérte, nekem tetszett meg a szöveg/sztori ennyire, szóval magánakció.
..:.:...:..:...:..:.:.......:.:...:..:..:.:..
2008.12.10. 12:28:29
LV2
Lehet ciki-de ez megható volt számomra. Az írás nagyon jó!!
a.k.a. Bandee23
10. wasp00  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 12:26:14
LV4
a vége lemaradt:
bejön.
9. wasp00  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 12:25:13
LV4
Én nem vagyok HC gamer!! Csak koca.
Kb 1,5 évig volt Wii-m, is. Addig bírta. Azóta is kb 10 értelmes játék van rá.

Jó dolog ez a mozgás, tényleg. Nem egyhelyben ülsz, használod kezed lábad, de őszintén szólva ez is csak egy ideig jó.
Sajnos miután kb fél évet porosodott és már be se kapcsoltam jobbnak láttam eladni.
Mind a mai napig nem értem miért áll a lista élén. Sokan persze azzal a dumával jönnek, hogy neki nem grafika hanem élmény kell.
Hát a játékok 80% még az N64-s szintet se éri el. Az még bele is férne, hogy ilyen a grafika, de tényleg szó szerint a játékok többsége butyuta. Olyan japánoknak való!!

Sajna nekem nem jött be.
Ez csak az én véleményem, amit másfél év tapasztalatából írok.

Én azt javaslom próbálja ki mindenki, hátha neki ez az előadásmód.
8. Beczy  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 12:14:26
LV3
Szép történet. Szomorú és vidám is egyben. Elgondolkodtató. De ettől én még HC Gamer-nek érzem magam. Soha senkit nem néztem le és nem is fogok,amiatt hogy milyen gépen nyomul. Tőlem akár még Atari 2600-al is nyomhatja. Csak okozzon örömet neki! Mert az a lényeg! Az ÖRÖM. Mindent ezért teszünk. Ez alól a videojáték sem kivétel.
7. kobe  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 11:50:42
LV11
Válasz 3. Bajnok üzenetére:
ezzel meg teljesen egyetértek
6. Johnny  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 11:48:59
LV5
Nagyon jó kis írás és valóban elgondolkodtató.
Hömpörö apor ündürüxi!
5. kobe  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 11:48:07
LV11
pedig már akartam írni, hogy de jót írtál (csodálkoztam is, hogy ennyire vágod a Halót), de akkor ghz írt jót.
hozzáteszem, a Wii-t és vásárlóit lenézni valóban röhejes dolog, de a játékait nem annyira
mert lehet hogy megnyitott egy világot, de ezentúl semmi olyat nem fog adni, amit annak idején egy playstation vagy egy snes adott
4. krissz88  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 11:16:58
LV12
Jó írás, nagyon elgondolkodtató, aki meg lenézi a Wii-t az nézze meg az eladásokat és simogassa nyalogassa büfiztesse tovább az Xboxát, PS-ét.
2008.12.10. 11:14:35
LV4
Mondok én nektek valamit, hardcore gamerek.
Azok akikkel ti együtt elkezdtétek a 80-as évek végén, és a játékon kívül elkezdtek modokat, zenéket, programokat írni és gyártani a gélpen azok ma 10 ezer eurókat keresnek a viág legmenőbb fejlesztőstúdióinál mint az IO interactive vagy a Rockstar games.
Ti meg akiknek megállt a tudomány abban hogy végigjátszottátok a játékot megmaradtatok ugyan azon a szinten, de hogy ti is büszkék lehessetek magatokra kitaláltátok hogy hc gamerek vagytok és az nem akármi, erre már büszkének lehet lenni.
Egy coder, programozó vagy zeneszerző titeket néz le úgy ahogy ti nézitek le a Wii játékosokat, mert semmi mást nem tudtok csinálni a gépetekkel csak végigjátszátok amit más megírt.
Ezen gondolkozzon el minden hc gamer mielőtt felül a magas lóra.
Ma végre a perforáció mentén tépnek el
2. lopnijottem  PlayStation.Community tag
2008.12.10. 11:12:06
LV5
ehhez kapcsolódó cikk májusból: http://index.hu/tech/hardver/szrkf080411/
most nincs aláírásom
2008.12.10. 11:11:41
LV1
Elgondolkodtató. tetszik az írás és milyen igazakat ír Ghz.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV4
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
7830 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
antaru
Fórumhozzászólások száma:
166 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
790 db
Utolsó belépés:
2015.08.08. 09:52:46
Regisztráció ideje:
2008.10.02. 15:26:23
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea