PlayStation.Community Blog ›› tekiste

17 hozzászólás

2019.11.23. 17:56:58

Utolsó hozzászólás: Kazama_Jin

2019.12.09. 01:25:11

Megosztás
Értékeld a blogot!
Már egy jelentősen hosszú ideje megfigyelhető, hogy az internetet elérni tudó emberek számának a növekedése fordítottan arányos az átlagos intelligencia csökkenésével. Szemmel látható mindenhol pláne azoknál, akiknél a Facebook jelenti az internetet. Ott szó nélkül tényként van kezelve minden amit az ötpercpihenő meg a mindenegyben blogok megírnak, aki másképp gondolja az pedig hülye. Meg fideszbérenc. Ezen felül ott vannak még az ismertebb, valamennyire a Facebookon kívűl is életképes blogok, mint pl. Index, hvg, 24, 444, stb. A célközönség tulajdonképpen ugyanolyan ott is, aki nem ért velük egyet az hülye. Meg fideszbérenc. Végül ott napjaink "mindentudás" tára, a YouTube. Emlékszem, régebben az emberekben még volt egy egészséges kétkedés, ha valami furcsát láttak, olvastak, hallottak, mára ez teljesen eltűnt. Szopjuk amit látunk, hallunk, olvasunk, így volt ez eheti alanyként kiválasztott témában is, íme.
Személy szerint nem nagyon foglalkoztatott a Stadia az elején. Általában minden konzolból van egy itthon, PS4, Switch, Vita, Xbox One. Vagyis az utolsó már nincs, eladtam, mert gyakorlatilag semmivel nem játszottam rajta. Szóval tudtam, hogy jön, lesz ilyen, de nem érintett meg a felhő-technológia miatt. Aztán a nyáron kaptam egy infót, hogy ha még aznap megrendelem akkor lesz hozzá ez-az extraként. Egy dolog fogott meg csak, mégpedig az, hogy én dönthetem el a felhasználónevem. Itt elkezdett érdekelni, mert ha egyszer mégis vennék akkor nem akarok kovacspisti1234 lenni, meg valami hasonló idétlen számozott nevű player. Mondom mit veszíthetek, ha nem jön be akkor megy az ebayre, úgyhogy megrendeltem.

Teltek a hónapok és elérkeztünk végre a megjelenéshez. Már izgatottan vártam milyen lesz, közben olvastam pár dolgot róla a neten, mind negatív volt szinte kivétel nélkül. Nagy a lag, szar a kép, de a legjobb, hogy nem lehet ingyen vele játszani. :D
Ez a kedvencem, a fél világ telefosta a netet a hülyeségével, hogy milyen felháborító, hogy kell fizetni a Pro-ért, de a játékokat meg is kell venni! :D
Hogy miért hitték emberek azt, hogy 10 dollárért majd "ingyen" játszanak azzal amivel akarnak, az rejtély. Mai napig "átverésnek" és/vagy "elrontott" üzleti formának hívják, miközben teljesen ugyanaz a Pro a Stadia-nak, mint a PS Plus a PS4-nek, vagy az Xbox Live az Xbox-nak... :D Nem tudom hol történt valami, de nagyon félrecsúszott valami sokaknál. Na mindegy, nem is ez a lényeg hanem az, hogy hétfőn megüzente a Goggle, hogy szerdán érkezik a Stadia. Úgy is lett.
Este rákötöttem a Chromecast Ultrát a tévére, összekapcsoltam a Stadia kontrollerrel és kíváncsian vártam milyen lesz a "konzol" menüje. Rendesen meglepődtem mikor megláttam, hogy gyakorlatilag olyan nincs neki. Mondjuk nem is baj. Sokkal egyszerűbb intézni a dolgokat a telefonon, a Stadián meg csak el kell indítani a kiválasztott játékot aztán kész. Ez tetszett.
Persze izgatottan indítottam el a Destiny 2-t, várva a mindenki által tényként kezelt óriási lagot. Betöltött a játék és hát... Ja. Nem volt a kép minősége meggyőző a PS4-hez szokott szememnek. Persze nincs is gigás netem, ami van az a legjobb elérhető ahol élek.
Elkezdtem játszani aztán magam se tudom, hogy mikor változott meg minden, de egyszer csak azt vettem észre, hogy már 2 órája játszom. Megálltam egy pillanatra körülnézni és minden gyönyörűen éles volt, semmi elmosódás, semmi akadozás. Mintha a PS4-en játszottam volna.
Valamivel később nevezgetek, olvasom a fórumokat, hozzászólásokat Facebookon a Stadiás posztokhoz és nem hittem el mennyi ostoba ember létezik. Van az a mondás, hogy Magyarország a tízmillió futbaledző országa, mert mindenki ért a focihoz csak azok nem, akik csinálják. Ebből kiindulva ez a bolygó mostanában a sokmillió Stadia szakértők világa.

Szerdán a cikkekhez hozzászólók közül senkinek nem volt Stadiája, mégis mellüket döngetve szarozták azt, megbukottnak hívták és mindenki hülye volt aki máshogy gondolta. Meg fideszbérenc. Mikor hozzászóltam itt-ott, megemlítettem, hogy én már próbáltam és ha voltak néhányan akiknek rossz tapasztalatuk volt az elején, nálam ilyesmi nem jelentkezett. Mivel eme blog első sora tény, ezért azon sem lepődtem meg, amikor a társalgás több véresszájú résztvevője gyakorlatilag lehülyézett még ezek után is. :D Az elején próbáltam normálisan csevegni, még egy videót is készítettem a gyakorlatilag zéró input lapról, de nem, még azt sem hitték el. :D Volt aki külön megmondta, hogy mikor és miről csináljak videót, ott majd "diavetítés" lesz, ahogy ő fejezte ki magát. :D
Na, de miért is kellene nekem bizonygatnom bármit is az ilyeneknek?
Kit érdekel végülis, hogy ezek mit hisznek el...
Állítólag több minden kimaradt a Stadiából induláskor, de nekem ezek közül semmi nem hiányzik. A trófeákat PS4-en is letiltottam, Steam-mel nem foglalkozok. Egyelőre nem vettem és nem is tervezek még venni Stadia játékot mert ami van a kínálatban az vagy megvan, vagy nem érdekel. Sokan azzal jönnek, hogy ugyanannyiba kerülnek a játékok, mint máshol. So, what? Akkor "máshol" ez miért nem probléma?

A Stadia jövője szerintem úgysem azokban van, mint én, aki több konzollal is rendelkezik és minden játékot megvett már másik platformra, vagy azokban akik jobban szeretnek játszani a PS4/XO konzoljaikon. A Stadia nem nekünk készült véleményem szerint, hanem azoknak a fiataloknak akik telefonnal a kezükben nőnek fel. Akik még a döntés előtt állnak, melyik platform is lenne jó, ha csak egyet választanak. Telefonon bárhol tudnak majd játszani. Én örülök a Stadianak, megkedveltem valamiért újra Destiny 2-t játszani rajta, de soha nem váltanék rá, mint első számú konzolra. Nem azért mert "szar", "megbukott", meg amit még a többi szakértő mond róla akik még nem is láttak ilyet, hanem mert már megszoktam a PS-t, szeretem. A Switch pedig utazáskor jön jól, de azon kívűl szinte sose veszem elő.

Tehát majd meglátjuk mi lesz a Stadia sorsa de egy biztos, ez a vak gyűlölethullám ellene amit csak az Apple elleni divatgyűlölethez lehet hasonlítani, nem tesz jót az indulásnak.
Persze gondolom ez majd alábbhagy, ha máskor nem is akkor majd amikor kijön a Pro tagság nélküli változat jövőre. A Goggle ígérete szerint hamarosan updatelni fogják a Chromecastokat, hogy bármelyiken lehessen játszani, akkor pedig már csak egy kontroller kell venni ami ha jól tudom 60 dollár. Nem biztos még, hogy a felhőben van a videojátékok jövője, de valahol el kellett indulnia. Én sem vagyok személy szerint a híve, még csak a digitális változatoknak se, régimódi lemezes vagyok.
Mindenesetre a Stadiát nem szabad egyelőre semmiképp leírni.

ui.: nem akarom védeni a Stadiát, csak ráakartam világítani, hogy jobb lenne addig kussolni, amíg személyesen nem tapasztalunk meg valamit... Ja, és nem, sajnos a Google se fizet nekem.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
17. Kazama_Jin  PlayStation.Community tag
2019.12.09. 01:25:11
LV6
+1
tény, hogy sok a fotelszakértő, aki témától függetlenül mindent tud, de nem értek veled egyet.
"Szerdán a cikkekhez hozzászólók közül senkinek nem volt Stadiája"
és? példának mondjuk hogy ítélhetik el a bűnözőt olyanok, akik sosem bűnöztek? vagy honnan tudod, hogy rossz a heroin, ha sosem próbáltad? érted hol hibázik az érvelésed?
a neten divat volt mindig is leszólni valamit, vannak táborok és ellentáborok, túl kell lépni ezen, mert jogos kritikákat is megfogalmaznak. az apple-t sem divatból fikázzák, ugyanúgy, ahogy az ms-t és az ea-t sem. számtalan videó terjed a stadia lag-járól, számos videojáték-teszter megemlítette a problémát, sokuk szavahihető újságíró. míg nálad a kognitív disszonancia is dolgozhat keményen, vagyis még magadnak sem ismered be, hogy rossz lóra tettél. a videojáték-streaming nagy áttörése mindmáig elmaradt, az onlive csődbe ment, a gaikai-t felvásárolta ugyan a sony, de megmaradt rétegigény kielégítésére közel sem globális szinten. felejtős az egész, a gugli is csak azért erőlteti, mert internetesen cégként a felhasználók mind inkább világhálóhoz kötésében érdekelt
2019.11.27. 16:44:43
LV1
Válasz 15. desolator üzenetére:
A Stadián sem kell havidíjat fizetni, hogy játszhass a megvásárolt játékokkal, ennyit már igazán tudhatnál...
2019.11.27. 14:20:44
LV1
"okan azzal jönnek, hogy ugyanannyiba kerülnek a játékok, mint máshol. So, what? Akkor "máshol" ez miért nem probléma?
"

Az gond ezzel, hogy máshol nem fizetsz még mellette egy elég vaskos havidíjat, hogy utána még külön a játékot is rendes áron meg kelljen venned.
psn: HunDesolator
14. martin  Főszerkesztő
2019.11.26. 20:21:32
LV27
Válasz 11. ALF22 üzenetére:
Öt év ne viccelj már, a mai világban hogy lehetne egy IT termék befutási ideje annyi?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
13. neoptolemos  Apu ökölbe szorult keze
2019.11.26. 19:15:49
LV8
Te most konkrétan ezért léptem be hogy írhassak ebbe a blogba Neked.

Nincs időm fogalmazgatni, csak gyorsban :
minden szavad mintha én fogalmaztam volna, annyira egyetértek.
Az írás eleje .. meg jóisten de igaz.

Ekkora lehetőség. Internet.
Erre mindenki mire használja.. vakcina ellenesség, laposföld, fidesznyik, gyurcsányista, sorosbérenc, zero kólába cukrot rejtenek..

Magam ps fan vagyok, de ha nem lesz lehetőségem a tévé elött bambulni akkor egyszer majd lépnem kell valahogy, így érdeklődve figyelem a streaming jövöjét, és addig játszom a Destiny 2-öt a robogó vonaton dunakeszi felé, szemmel nem érzékelhető microlaggal maximium, és pvp-zek.
12. Zsolt  PlayStation.Community tag
2019.11.26. 09:42:46
LV11
Én nagyon kíváncsi vagyok rá, majd ha hivatalosan elérhető lesz nálunk, akkor tuti teszek egy próbát.
11. ALF22  Son of Liberty
2019.11.25. 08:17:50
LV26
Stadia alapnak jó, azt majd ha 5év múlva is stabilan piaci résztvevő akkor esetleg ránézek.
A játékok árán én se értem mit csodalkoztak. Ezt már bemutató után pár hónappal is leírták,hogy nincs ingyen játék. Fizetsz, azt jatszhatod bármin (tablet, gép, teló).
10. SteveY  the gunner
2019.11.24. 12:47:28
LV22
+1
Nekem sz-r a netem úgyhogy diavetítő nem kell. :)
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
2019.11.24. 11:33:40
LV1
Válasz 8. tekiste üzenetére:
Kinek mi a rendes ember...
2019.11.24. 11:30:00
LV1
Válasz 7. Soliver101 üzenetére:
Dehogy is vagyok. Akkor azt mondtam volna például, annak ellenére, hogy semmit nem tudok rólad, hogy belőled se lesz rendes ember. Érted? Nem ismerlek, nem tudom, ki vagy, sosem láttalak de azt "tudom", hogy rendes ember nem leszel mindezt abból kiindulva, hogy mások is ilyenek. Na, ez az előítélet.
2019.11.24. 11:08:09
LV1
Válasz 6. tekiste üzenetére:
Na látod, te is előítéletes vagy...
2019.11.24. 10:56:39
LV1
+2
Válasz 2. Soliver101 üzenetére:
Na látod, pont az ilyenekről írtam, mint te. Azért javasolnám, hogy majd egyszer ha lehetőséged adódik rá, próbálj ki egyet. A személyes tapasztalat mindig segít saját véleményt formálni bármiről, aminek hasznát veszed mikor másokkal társalogsz. Fogsz majd tudni érvelni, érdemileg hozzászólni a témához. Nem rossz az, hidd el.
5. nolifeHUN  PlayStation.Community tag
2019.11.24. 07:37:08
LV1
Persze a PS Now, meg a remote play kurva jó... Ja, mert az Sony :)
4. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2019.11.23. 23:30:39
LV15
Válasz 3. arhatati üzenetére:
Ugyanaz a párhuzam húzható mint ami pl az autógyártásban zajlik. A Tesla beelőzött mindenkit, és lám ők is viszik a zászlót. Pedig ők aztán kapták az ívet rendesen. A sok nyomorék barom meg még mindig azt szajkózza, hogy minek elektromos autó, jó a dízel is.

3. arhatati  PlayStation.Community tag
2019.11.23. 22:45:36
LV2
+1
Hasonló témát boncolgattunk a chatfalon pár napja, hogy sokan vannak, akik az alapján ítélnek meg pl egy játékot, hogy ki sem próbálták, csak egy videó, valaki, vagy "mindenki" :D véleménye alapján ítélkeznek.
Személy szerint én is jobban szeretem a lemezes verziókat a játékokból, de elég valószínű, hogy ez a jövő és aki hamarabb kezdi és egy stabil rendszert épít fel az nagy előnyhöz juthat... szerintem... A Google pedig nem gondolom, hogy sz.rral gurigázna.

Köszi a leírást!
Question van? Van.
2019.11.23. 22:22:14
LV1
Bukás lesz, nem kell hozzá okosnak lenni, kár ezt szépíteni...kb annyira lesz "sikeres" mint anno a Nokia NGage volt...
1. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2019.11.23. 19:43:33
LV15
Mikor kijött róla az első hír, én már akkor írtam itt, hogy a Google nem lesz piskóta, ők a jövő játékosokat akarja majd megfogni, mert kurva sokan fognak vele találkozni az androidos telefonokon (mint reklám), de csak az oltást kaptam. A mostani friss cikkeknél már nem is kommenteltem.

A Google szépen beelőzi majd a Sony t meg mindenkit. Jól csinálják
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV1
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
584 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
.
Fórumhozzászólások száma:
30 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
3 db
Utolsó belépés:
2020.01.23. 20:36:06
Regisztráció ideje:
2017.10.27. 07:42:11
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea