PlayStation.Community Blog ›› SteveY

3 hozzászólás

2019.09.28. 14:39:53

Utolsó hozzászólás: B_Renato97

2019.10.08. 09:41:39

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok, Bellatrix Sparrow vagyok, hét éve foglalkozok a coslay-jel komolyabban, főleg filmekből szeretek beöltözni. A nevem a két kedvenc karakterem keresztezéséből jött létre, avagy Bellatrix Lestrange(Harry Potter) és Jack Sparrow kapitány (Karib-tenger kalózai) neveiből.

Mióta cosplayezel komolyabban?

2012 áprilisa óta, a Tavaszi Mondoconra készítettem el az első ruhám. Akkor még rengeteg segítséggel, mert nem igazán értettem a varráshoz.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel. Hogyan történt?

Deviantarton bukkantam rá a „műfajra”, valaki feltöltött a Draco Malfoy cosplayéről néhány képet és csak néztem, hogy „De jó, ilyet is lehet?” Azután minden jött magától.
Bolond Kalapos - /Alíz Csodaországban/ - Fotó: Stefán Attila

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Tartom magam ahhoz, ami szerintem a cosplay lényege: vagyis főként olyan karaktereket választok, akikkel tényleg tudok azonosulni. Az én esetemben ezek a karakterek általában kívülállók/meg nem értettek. Persze akad 1-2 kivétel, de nagyon ritkán.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Kezdetben volt segítségem, (az első ruhámnál) de utána magamtól tanultam meg és készítettem el mindent, a varrástól kezdve a paróka megformázásáig.

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Azt hiszem Mal, igaz személyiségre hasonlóak vagyunk, de vele volt egy színpadi fellépésem is, ami tánclépések betanulását igényelte. Sosem voltam nagy táncos, szóval egy kis időbe telt, amíg belejöttem.

Mi volt az első jelmezed?

Bellatrix Lestrange a Harry Potterből, mikor legelőször rábukkantam a műfajra már akkor tudtam, hogy ő szeretnék lenni. :D Először elég nagy kihívást jelentett a ruhája, mert rengeteg a befűzős része, plusz a derekán található bőrfűző se egy napos munka, jó néhány próbálkozásba telt, mire elfogadható lett a végeredmény.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Bellatrix Lestrange (Harry Potter), neki például több változata is elkészült az évek során. Jack Sparrow kapitány (Karib-tenger kalózai), Bolond Kalapos (Alice In Wonderland, Carina Smyth (Karib-tenger kalózai), Mal (Disney Descendants), Joker (Suicide Squad), Harley Quinn (Suicide Squad), Sweeney Todd (Sweeney Todd The Demon Barber Of Fleet Street), Morticia Addams (Addams Family), R2D2 (Star Wars), így hirtelen ők jutottak eszembe.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Nagyon nehéz választani, de azt hiszem, hogy A Bolond Kalapos és Mal. Mindkettővel vért izzadtam és mindkettő díjnyertes lett, nem beszélve arról, hogy rengeteg emlék kötődik hozzájuk.
Mal - /Disney Utódok/ - Fotó: Stefán Attila

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat? Voltak nehézségek ezzel?

Kezdetben igen, a szűk családi kör nagyjából elfogadta, de a rokonoknak nem nagyon beszélek erről, mert elég konzervatívak, plusz nem is nagyon értenék meg mi ez az "őrültség". :D

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben? Segítenek a jelmez elkészítésében, esetleg elmennek a conokra?

Támogatnak, ahol tudnak. :D Meg én is őket. :D Az egyikőjüknek köszönhetem például, hogy találkozhattam Hayden Christensennel (Anakin Skywalker – Star Wars) a nyáron. Ezenkívül nem egyszer együtt is cosplayezünk. Tavaly például a Sweeney Todd két főszereplőjének öltöztünk be.

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra? Ha igen, miért?

Bármiféle anime karaktert, mert súlyos anime fóbiában szenvedek. :D Ezért szoktak is néha furán nézni, hogy mit keresek egyáltalán conon. :D Persze vannak, akik szintén filmekből öltöznek be, de nem egyszer előfordult, hogy valaki odajött hozzám beszélgetni, felhozta volna az animéket én meg nem tudtam a dologhoz hozzászólni, aztán megkaptam, hogy „mit is keresek itt egyáltalán”.

Rendelkezel konzollal? Gamer vagy egyáltalán?

Nem vagyok gamer, és konzollal se rendelkezem, sorry. Leragadtam ott, hogy Star Wars Battlefront és Lego Star Wars. :D

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Nincs, valahogy igazából sosem fordult ez elő, hogy valakire így nézzek. Nálam igazából az számít, hogyha például conon szembejön egy olyan karakter akit nagyon szeretek akkor mindenképp odamegyek hozzá egy képre vagy megdicsérem a ruháját. Mindegy, hogy híres, nem híres, vagy hogy hány díja van. Meglátszik, ha valaki szívből viseli az adott karaktert.
De ha már nagyon-nagyon példaképet kell említenem, akkor Johnny Depp munkásságát tekintem annak. Ez ad motivációt a saját tevékenységemnek. :)

Mit szeretsz a cosplayezésben?

Valaki mássá változni, a bőrébe bújni és ezúton fejlődni. A változás alatt azt értem, hogy nem csak felvenni az illető ruháit, de eltanulni a mimikáját, gesztusait. Ez az igazi kihívás. :D
Sweeney Todd - /Sweeney Todd a fleet street démoni borbélya/ - Fotó: Stefán Attila

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Sajnos január óta szüneteltetnem kellett a komolyabb cosplaygyártást anyagi gondok miatt, de a jövőben nagyon szeretnék majd néhány ruhát a Star Warsból elkészíteni, illetve a harmadik Descendants filmből is van néhány jelöltem. :D

Valami díjat nyertél már? Ha igen, miket?

Igen, jónéhányat. 2014-ben nyertem az első jelmezes díjam a PC Guru versenyén ahol második lettem, majd később 2016-ban az első első helyezettes díjat a Bolond Kalapos cosplayemmel a Mondoconon. Ezután 2017-ben nyertünk (szintén Mondoconon) a performance versenyen, kalóztársammal megkaptuk a "Legjobb Jelmez" díjat. Ugyanebben az évben a Nyári Conon pedig a Zsűri Különdíját vitte el a cosplayes videoklipem. 2018-ban pedig az "Év Cosplayere" címet kaptam meg a Bolond Kalapossal, később pedig a "Legjobb Csoport" díjat vehettük át a Disney Descendants csapatunkkal.

Más hobbid van?

A videó készítés és a képszerkesztés. Ahogy a cosplaynél, itt is mindent magamtól tanultam meg. Videók terén főleg zenés klipeket/rövid kisfilmeket szeretek gyártani. Megtekinthető az oldal itt. Tavaly például, forgattunk egy némafilmet Karib-tenger kalózai témában, a barátaimmal alakítottuk a karaktereket,a húgommal írtuk a sztorit, viszont minden mást én intéztem. A kedvencem volt a zenei rész összevágása. Két nap alatt forgattuk, és plusz 1 hónap volt az utómunka. A jövőben nagyon szeretnék még hasonlókat szerkeszteni mert rengeteg ötletem van, csak nehéz megbízható embereket találni akik szívesen közreműködnének egy-egy projektben. De rajta vagyok az ügyön. :D
Képszerkesztés terén pedig, a képmanipuláció és az effektelés a kedvencem, nem egy cosplayer képét turbóztam már fel vagy hoztam rendbe.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Sajnos eléggé, igaz igyekszem úgy megoldani, hogy minél "pénztárcakímélőbb" legyen, de nem mindig sikerül. Előfordult már, hogy egy-egy tervemet el kellett halasztanom.

Kedvenc animéd?

Nincsen, nem nézek animéket. Nem igazán vagyok oda értük, ahogy feljebb említettem animefóbiás vagyok. :D

Milyen a zenei ízlésed?

Elég vegyes de többnyire metal/rock vonalban maradok, meg persze imádom a filmzenéket, azokra a legjobb alkotni!
Bellatrix Lestrange - /Harry Potter/ - Fotó: Stefán Attila

Űzöl-e valamilyen sportot?

Futni szoktam ha tehetem, jót tesz az agytekervényeknek. :D

Van háziállatod?

Sajnos sajátom nincs, csak a nagymamámnál 4 cica, őket szoktam látogatni. :D De egyszer nagyon szeretnék majd egy sajátot is.

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Októberben és novemberben a Zelenák Sütiházban tartandó Harry Potter napokon leszek majd kint, mint Bellatrix. :)

Ha felkeltette a figyelmed akkor kattints ide.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. B_Renato97  Szerkesztő
2019.10.08. 09:41:39
LV4
Oh egy HP fan. :D Szívemnek oly kedves.
Remek, minőségi munkák egyébként.
2. SteveY  the gunner
2019.09.29. 14:44:07
LV22
Válasz 1. Greg üzenetére:
Hallod, nekem is nagyon tetszik. Találtam egy interjús videót ahol pont ebben a cosplayben van. :)
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
1. Greg  PlayStation.Community tag
2019.09.29. 10:58:27
LV25
Mal nagyon jó.
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11654 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1271 db
Utolsó belépés:
2019.12.11. 19:40:56
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea