PlayStation.Community Blog ›› SteveY

1 hozzászólás

2019.06.28. 17:43:54

Utolsó hozzászólás: B_Renato97

2019.07.05. 23:46:47

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Helló, Lilla vagyok nem használok különösebb "animés" becenevet, a Swords&blueberries creatives az oldalam fantázianeve és teljesen szimplán onnan ered, hogy a kedvenc gyümölcsöm az áfonya és legszivesebben kardokat csinálok a cosplayen belül. Sőt, számomra esztétikailag valamiért úgy összeillik a kettő és megtetszett. A hobbim mellett egyébként nemsokára folytatom az egyetemi tanulmányaimat (háború- és fegyverkezéselmélettel foglalkozom), és egy barkácsáruházban dolgozom, ha már cosplay :) Amúgy 25 éves fotós és cosplayer vagyok, Potsdamban, Brandenburg fővárosában élek, ami kb Berlin elővárosa. Kedvenc kajám a tejbegríz, kedvenc italom az energiaital. Imádom a macskákat, a barackszínű dolgokat, és a történelmet, és rendszeresen játszom videójátékokkal, leginkább egoshootereket, de más is befigyel, általában fantasy irányban.

Mióta cosplayezel komolyabban?

2008 óta *muffled old woman crying in the background*. Volt jó pár év kihagyásom közben. 2017 óta fotózom cosplayeseket, mert időhiányban úgy találtam, hogy azzal újra bekapcsolódhatnék a cosplayes-communitybe. Ebből mára az lett hogy még kevesebb időm van, mert be kell osztanom a két hobbimra, így úgy döntöttem, részmunkaidőben fogok dolgozni, szóval jelenleg ez a kettő játszik nagy szerepet együtt.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel. Hogyan történt?

Hát, említettem hogy öreg vagyok... Petőfi csarnok...Ha ez mond bármit még bárkinek :D Megtetszettek, klassznak találtam, hogy beöltözhetsz egy szereplőnek, akiért amúgy is rajongasz. Az első ruhám még otthon megtalálható dolgokból lett összerakva.
Nova - /Heroes of the Storm/ - Fotó: Ákos Nikházy Photography

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?
Páncélokat csinálok, mert borzasztóan varrok. Bár most tervezek varrósat, de nagyon félek, de itt az idő, hogy megtanuljam :D Ezenkívül LED mániás vagyok, az is világit nálam, aminek nem is lenne muszáj.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Én csinálom teljesen, olyan van, hogy segítséget kérek support dolgokban, csiszolásban, forrasztásban vagy fényprogramozásban, mert nincs annyi kezem/vacak vagyok matekból/vagy simán időhiány van con előtt. Nagyim felelős a varrás technikai részeiért. De volt már, hogy bizonyos kisebb részeket rendeltem is akár.

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Mindegyik önmagában. Általában nem a megszemélyesítés a gond, mert olyat választok akinek bejön a szemelyisége és "összeillünk". Inkább a kosztüm megvalósítása, abból egyértelműen Cersei ruhája, mert mint mondtam, nem tudok jól varrni, ott nagymamám segített, aki... -wait for it- varrónő. Kétszer varrtuk újra a gallért, pluszba ugye gyöngyökkel kivarrni... de imádom a mai napig.

Mi volt az első jelmezed?

Temari a Narutoból. Annyira nem volt rossz, mint hangzik, a baj, hogy nem vettem parókát, amit nem tudom, hogy gondoltam, akkoriban még középbarna hajam volt.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Tinikoromban crossplayeztem is, mert volt hozzá fiúsabb arcom, így Sorától (Kingdom Hearts) a Hetaliás Poroszorszagig benne volt minden. Az utóbbi időben az említett Game of Thronesos Cersei, Wonder Woman, Aloy (Horizon Zero Dawn) vagy Nova (Heros of the Storm) voltak az elkészített ruháim.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Egyértelműen Nova. Imádom és nagyon büszke vagyok a programozott világításos páncélra, meg úgy az egészre. Régóta akartam valami bodysuit-pancel kombinációt, és jön még majd biztosan több is. De Aloyt is szeretem, mert vele (is) jól azonosulok, és imádom a haját.
Cersei - /Game of thrones/ - Fotó: Ákos Nikházy Photography

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat?

Otthon teljesen jól, kezdetektől fogva megvan a támogatás, másképp nem is ment volna. Még a mai napig is, a napokban például nem akartam 40 darab tollat rendelni mert csak 10 kellett, és mivel Budapesten van még nekem, megkértem anyukámat, hogy postázzon számomra pár darabot :D A civil életemben sokáig titkoltam inkább, egyetemen aztán elmondtam, nem igazán érdekelt senkit. Amióta itt élek mindenki tudja, szeretném is ha tudnák, mert ez vagyok én, nem akarom titkolni, de itt ez nem igazán hátráltat semmiben, a többség tudja is, hogy mi az, általában ismerősük is mindig van, aki cosplayes, vagy az volt. A közeli barátaim meg amúgy is mindig cosplayesek voltak.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben? Segítenek a jelmez elkészítésében, esetleg elmennek a conokra?

Hát ezt így részben megválaszoltam, teljesen. Nem tudnék olyan emberekkel barátkozni, akik ezt nem szeretik bennem, muszáj elfogadni, már csak azért is, hogy értsék, ha con előtt nem tudnak nálam aludni, vagy ignorálom őket:D Mivel én a legjobb barátnőmmel élek, ezert ő például segít nekem, amiért tök hálás vagyok és conokra természetesen barátokkal járok. A barátom szinten szakmabeli (nem cosplayer de mar nemsokára az is elérkezik), bár egyébként ez nem volt szempont a kiválasztásnál. :D

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra? Ha igen, miért?

Nagyon sokat mutató "sexy" cosplayek (jó, szóval a határ pont Wonder Womannél van), vagy olyan karakter, akit nem szeretek, nem lelkesedek érte.

Rendelkezel konzollal? Gamer vagy egyáltalán?

Konzollal nem, PC-n játszom. Bármivel játszom, ami egoshooter. De tényleg. És mivel relatív, hamar megunok bármit, ezert gyorsan is váltok. Most a Division 2 van soron, ha letudom a cont a hétvégén akkor viszont belevágok az Elder Scrollsba, ami pont nem egoshooter.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Van egy csomó, de az így tényleg 20-30 ember, nem linkelnék ide mindenkit, általában németek és oroszok. Ha tényleg muszáj megneveznem valakit, akkor az Lightning-cosplay lenne, de pl. ha kifejezetten parókás vagy világításban profit kellene mondanom, megint másokat mondanék. Nagy szerencsém van, mert sokukat ismerem személyesen, így rögtön tudok segítségért fordulni hozzájuk, ami a google keresésnél mérföldekkel jobb megoldás.

Mit szeretsz a cosplayezésben?

Az alkotás végét:D Amikor leteszem az utolsó ecsetet/festéksprayt/worbladarabot :D Tényleg, amikor kész és ott a végeredmény, és I´m like wow!, ezt én csináltam, és fel is vehetem, ott leszek én a karakter, nagyon jó érzés. A készítés is jó szórakozás, ha nem kell rohanni vele. Leginkább festeni szeretek egyébként, legkevésbé pedig ragasztani és forrasztani. Grrrr!
Wonder Woman - Fotó: Hazardous Pictures

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

A következő ruhám egy original fantasy ruha, ami ilyen északi mitológiai ihletésű, hogy legyen végre ruhám az ilyen tematikus, fantasy fesztiválokra. Utána jön a Warcraftos Jaina, a Battle for Azeroth ruhájával, ez augusztus elejére készül, szintén conra. Meg egy genderswapped amerika kapitányt, és a Zach Fischer-féle Valkyriet is csinálnék idén, meglátjuk, mennyi fér bele. A listán van még a Divine Swordos Irelia, de az már annyira távoli, hogy nem tudom, mennyire valós, sajnos ha elkezdődik az egyetem ősszel, nagyon kevés időm marad.

Valami díjat nyertél már? Ha igen, mit / miket?

Közönség kedvencet Mondon néhány éve, és jelöltek voltunk legjobb csoportra a Game of Thronesos csopinkkal tavaly előtt, egyébként olyan sokszor nem versenyeztem. Most majd szeretnék jövőre újra, az itteni conon mindenképp, de lehet nagyobbat ugrok és megpróbálom a nagy conok versenyeit kíváncsiságból. Inkább a fotóimnak szokása nyerni, ez lehet jelzésértékű. :D

Más hobbid van?

Fotózom :) Ami nem gyökeresen eltérő, mégiscsak cosplayeseket fotózok. Emellett játszom, többre sajnos nincs időm.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Igencsak, az egyik legnagyobb kiadáskategóriám minden hónapban. Egy idő után minden hobbi költséges, de ha kreatív vagy, tudsz is spórolni. Ha más nem, a kaján. :D

Kedvenc animéd?

Nem nézek animéket már.

Milyen a zenei ízlésed?

(Folk-)metalt, rockot, esetenként minimalt, és hiphopot hallgatok, mondhatom, hogy 99%-ban, a maradék 1% a soundtrackek.
Aloy - /Horizon Zero Dawn/

Űzöl-e valamilyen sportot?

Futok a busz után.

Van háziállatod?

Pesten van egy macskám, Tipli (10), itt sajnos időhiányban nincs, de szeretnek majd újra egyet. De a szívem egyelőre az öve, szóval ez nehéz.

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Magdeburgban a Fantasia-n az egyik meghívott cosplayer mellett pultfelelősként, ezenkívül a mannheimi Animagicen augusztus elején. Viccet félretéve, sajnos nem járok magyar conokra már, nagyon nehéz kiszámolnom, hogy akkor legyek ott, mikor vannak.

Ha többre vagy kíváncsi, akkor kattints ide.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. B_Renato97  Szerkesztő
2019.07.05. 23:46:47
LV4
Mit is szoktak erre mondani? Ez már egy másik szint. Világszínvonalú cosplayek... brutál.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11666 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1283 db
Utolsó belépés:
2020.01.19. 09:09:27
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea