PlayStation.Community Blog ›› SteveY

1 hozzászólás

2019.05.25. 13:06:05

Utolsó hozzászólás: B_Renato97

2019.05.28. 13:32:28

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok, Eszter vagy Sorcha Kuroki vagyok. A Sorcha egy elírásból származik, a Kuroki pedig egy japános becenévként kezdte pályafutását.

Mióta cosplayezel komolyabban?

2014 tavaszán kezdtem, az első cosplayem Kurenai Yuuhi volt a Narutoból. A karakter pont úgy kilógott a sorból öltözködésileg, mint én akkoriban, szóval nagyon örültem, mikor meg tudtam valósítani!

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel. Hogyan történt?

2013 telén találkoztam először a cosplay világával, akkor mentem ugyanis először MondoCON-ra. (Akkor azt hiszem, még Animekarácsony néven futott.) Azonnal megfogott és beleszerettem, annyira szép, színes és változatos volt!
Supergirl - Fotó: Vivico's art

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Leginkább gamer témában alkotok, ennek fő oka, hogy gamer vagyok. Az animék is érdekesek, de nem sikerült annyira megfogniuk, mint a nyugati játékoknak. Azokból pedig könnyedén összeszedek annyi tervet, hogy száz évig másra se gondoljak! :D

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

A varrós részeket egyedül szokásom, 3D nyomtatásban viszont segít egy barátom. Elég makacs vagyok, ha segítségkérésről van szó! Viszont nemrég megvásároltam a második nem saját készítésű cosplayem, már alig várom, hogy elkészítsem a kiegészítőket és felvehessem! (Az első nem saját D.va volt, az említett pedig Yennefer a Witcher 3-ból. Előbbi forrása az ebay, utóbbié pedig mimi clothing.)

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Minden karakter másért nehéz. A legnehezebb talán Ashe volt a League of Legendsből. Ashe erős, határozott és cuki egyszerre. Nekem ebből maximum egy megy! :D De mindent megtettem.

Mi volt az első jelmezed?

Kurenai Yuuhi a Narutoból. Készítettem hozzá papírból egy nagy esernyőt! Alig fért az autóba. „Szerencsére” jól elázott a nap folyamán, így kidobtam Mondo után. Egyszer újra kellene csinálnom az egész ruhát, hogy lássam, mennyit fejlődtem. *kilométeres cosplaytervlistát elővesz, ír a végére, átpörgeti, a sarokba kucorodik, sírni kezd.*

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Korábban mennyiségre koncentráltam a minőség helyett, így elég sok cosplayen vagyok túl. Így álljon itt ez a lista, rajta minden korábbi jobb és rosszabb alkotásommal.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Nehéz kérdés! Talán Wicked Lulu, vagy a miqo’te gladiatorom.
Miqo'te - Fotó: Takács Dániel

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat? Voltak nehézségek ezzel?

Ők „rángattak”* bele! Szóval szerencsére jól. A társaságom nagy része kedves és befogadó, szerintem nem is tudnék olyan hobbit kitalálni, amiben ne támogatnának :D
*nem sokat kellett rángatni.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben? Segítenek a jelmez elkészítésében, esetleg elmennek a conokra?

Bár a korábbi társaságom mára már abbahagyta a cosplayezést, ebben a hobbiban nagyon nehéz egyedül maradni. Gyakran ismerek meg egy-egy con alkalmával új embereket, akikkel később közeli barátok leszünk. Ezt imádom annyira ebben a közösségben! Így ismertem meg a legjobb barátnőmet is, Diát (cosplayes nevén Pilly Tita). Nem szóltam neki, hogy beleírom az interjúba. Remélem elolvassa. :D

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra? Ha igen, miért?

Soha nem mondom, hogy soha. De Hugrabugos diák valószínűleg sose leszek, és crossplayezni sem fogok. Előbbitől szellemileg, utóbbitól fizikailag állok túl távol.

Rendelkezel konzollal? Gamer vagy egyáltalán?

Igazi #pcmasterrace vagyok! (Rácsaptam az irónia gombra, igazából kényelmesebb a billentyűzet a kezemnek, mint a kontroller.) Legutóbb egy aramot mentem LoLban, de két nagy kedvencem a Skyrim és a Witcher 3. Előbbiből igazi lexikon van a fejemben.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Talán Ginny Di-t és Daisy cosplayt tudnám itt megemlíteni, de ez állandóan változik. Kommunikációs stílus és korábbi munkák alapján szoktam választani.

Mit szeretsz a cosplayezésben?

Kreatív hobbi, kikapcsol egy hosszú nap végén. Plusz megtanultam szoknyát varrni! Imádom a szoknyákat.
Slytherines diák - Fotó: Glonczi Jenő

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Megvan az a rész, ahol írtam, hogy csak sírok a kilométeres lista fölött? Sajnos mindig túl sok van. Viszont a következő terveim Yennefer a Witcher 3-ból, illetve Sabrina piros ruhája a Chilling Adventures of Sabrinából.

Valami díjat nyertél már? Ha igen, miket?

Azt hiszem, még nem nyertem díjat. Nem nagyon szoktam versenyezni, nem tartom magam elég jónak.

Más hobbid van?

Hát persze! Utazás, nyelvtanulás, új ételek megkóstolása, olvasás (Dan Wellst, Tolkient és Sapkowskit kedvelem nagyon pillanatnyilag), főzés, új dolgok kipróbálása... a világ hatalmas az élet pedig rövid. Szeretnék belőle minél többet látni.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Nagyon. :’(

Kedvenc animéd?

Nem vagyok nagy animés, de a Magit igazán szerettem.

Milyen a zenei ízlésed?

Nem egysíkú, a Sabaton mellett hallgatok Fozzyt és Iron Maident is.
Wicked Lulu - Fotó: Tihanyi Kriszti

Űzöl-e valamilyen sportot?

Ha heti 1-2 futást betudhatok sportnak, igen. Korábban évekig görkorcsolyáztam, de Budapesten nem találtam kb 10 km-es pályát.

Van háziállatod?

Van egy kutyusom, Mazsola. Sajnos már öreg szegény, de tudom, hogy nagyon boldog! Álmaim háziállata egy husky. Ők olyan kis cukin butusok!

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Ha minden jól megy, Pécsett lesz rajtam az Ashe cosplayem legközelebb. Ha nem, PlayIT-en vagy nyári Mondo-n biztosan kint leszek!

Ha többre vagy kíváncsi akkor kattints ide.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. B_Renato97  Szerkesztő
2019.05.28. 13:32:28
LV4
A Harry Potteres témákat kifejezetten kedvelem és még némi LOL is akad. Engem megnyert. :D
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11666 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1283 db
Utolsó belépés:
2020.01.19. 09:09:27
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea