PlayStation.Community Blog ›› SteveY

2 hozzászólás

2019.03.12. 16:50:17

Utolsó hozzászólás: SteveY

2019.03.18. 18:07:34

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok! Nexarina vagyok, „hobbi-cosplayes” 2013 óta.
Jó pár cosplayes álnéven futottam már, a Nexarina maradt meg, ami egyben sok játékban a felhasználónevem is. Nagyon kreatív… a LoL inspirálta: Nexus + Katarina = Nexarina …fő az egyediség és a kreativitás.
Egyébként egyetemi hallgató vagyok, jelenleg még egészségturizmus szakon, aztán kitudja merre visz a szél, de határozottan nem a művészi irányba.

Mióta cosplayezel komolyabban?

2017-ben volt a fordulópont. Addig csak „miért ne” alapon csináltam pár cosplayt, de 2017 tavaszától belehúztam, egészen a 2018-as őszi mélypontig. Ha nagyon komolyan csinálnám, akkor nem lennének ekkora kihagyások, de sajnos gyorsan kiégek, és a pénztárcám is lol.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel. Hogyan történt?

2011 őszi MondoCon. Az akkori középsulis padtársam/legjobbbarinőm elvitt a conra, természetesen megbeszéltük, hogy kedvenc karaktereinknek öltözve. Amane Misa voltam a Death Note-ból, closet cosplay (saját ruhatáramból szedtem össze a cosplayt, ami valljuk be őszintén, elég gagyi volt, de ez van). Igazából csak akkor esett le, mi az a cosplay, mikor azon a bizonyos első conon ott voltam és mindenfele Naruto-k rohangáltak és egyik azóta is kedvenc cosplayesem (köhm Hiro!!!!) Kagamine Len-t öltött magára és totál beleszerelmesedtem (és eldöntöttem, hogy nem fogom magam égetni ilyen … cuccban többet conon, hagyom a cosplayt az ügyesekre XD). Azután pár évvel később megcsináltam első tényleges cosplaynek nevezhető cosplayét.
Gnar - /League of Legends/ - Fotó: W's photo

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

„Ami megtetszik” stílusban. Nem tudom bekategorizálni a preferenciámat, mert annyi cosplayt nem csináltam még. Játékkarakterekhez húz a szívem a kinézet és a bennük rejlő lehetőségek miatt, de van pár anime karakter is, ami még ott lapul a listán.
Más megközelítésből a válasz: szeretem az erősebb női karaktereket. Kinézetnél páncélosabb felé hajlok, mert a varrással nem állunk párkapcsolatban. Nem félek a kivágottabb ruháktól, minél alulöltözöttebb, annál nehezebb úgy megcsinálni, hogy utána ne aggassanak rám mindenféle „beceneveket” az öltözék miatt.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Én készítem, tanácsot viszont elfogadok és szoktam kérni, ha már az idegbaj közelít.
Volt egy vicces eset mondjuk még középsuliban, mikor pár osztálytársam segített festeni a páncéldarabokat, mert bevittem a félkész cosplayt, hogy lukas órában is csináljam, és meg lettem rohamozva a kíváncsi/segítőkész népekkel. :D

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Nidalee a LoL-ból. Egyetlen oka van: az volt az első igazi badass nő nemű karakter, és pánikban voltam, hogy leszek-e krumpliból amazon valaha…

Mi volt az első jelmezed?

Első igazi cosplayem Asuna volt a Sword Art Online animéből. Ő életem egyik nagy animekarakter-szerelme, és az a ruha, amit megcsináltam, az egyik nagy kedvencem a karakter repertoárjából, szeretem is felvenni.
(Az a cosplay volt az egyetlen, ahol még szerettem varrni.)

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Asuna (Sword Art Online), Nidalee, Gnar és Janna (League of Legends), Matsuoka Gou (Free!)… kevés, de nem a mennyiség a lényeg.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Képtelen vagyok dönteni Asuna és Nidalee között. Előbbiről fentebb írtam, hogy igazán csücsköm szíve, Nidalee pedig a vad énem tökéletes önmegvalósulása, már csak emiatt is szeretem magamra ölteni, hiszen egy teljesen új személyiséget ad arra a kis időre.
Matsuoka Gou - /Free!/ - Fotó: Superior Wazabi

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat? Voltak nehézségek ezzel?

2013-ban, mikor Asunát csináltam, a szüleim komplett idiótának gondoltak, amiért fölöslegesen költöm a pénzüket haszontalan dologra. Az akkori középsulis osztálytársaim már alapból „elítéltek”, mert furcsa személyiségem és ízlésem volt, amire a cosplay, mint fogalom, sokkhatás volt… aztán megbékéltek nagyjából velem. A baráti körömben pedig vannak cosplayesek, szóval no para.
Őszintén, ma már nem hangoztatom a cosplayes lényemet, és a személyes Facebook fiókom is mentes az ilyenektől. Önvédelmi célból persze. Kerülöm a zaklatókat és a potenciális agysejtpusztító megmondóembereket.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben? Segítenek a jelmez elkészítésében, esetleg elmennek a conokra?

A barátaim többsége nem cosplayes, de fogalmuk általában van róla. Szeretem mutogatni a képeimet, ha szóba kerül a cosplay. Jelmeznél csak tanácsokat kérek, de olyankor nem a barátokat keresem meg, hanem a biztosan témában szakos cosplayeseket (legyen az magyar vagy külföldi).

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra? Ha igen, miért?

Kedvenc kérdésem.
DRAVEN! Bármennyire is szeretném cosplayelni, ilyen jó testű hím egyed SOSEM LESZEK…SAJNOS. Majd talán a következő életemben.

Rendelkezel konzollal? Gamer vagy egyáltalán?

Túlzás lenne gamernek mondani magam. 6 éves koromtól játszok játékokkal… PS2, XBOX 360 és XBOX ONE, pc, PSP (a gépem és a konzolok mind öcsém jóvoltából). Kedvenceim listája: Assassin’s Creed, SSX 3 (akinek megvan és nem kell, kölcsön venném), LEGO (az összes…), Minecraft (csak építés céljából). Amivel sokat játszok: TERA Online.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Külföldiek között Jannet Incosplay, Dids Rainfall és Jessica Nigri az inspirálóak. Jannetnél nagyon szeretem, hogy visszaadja azt az érzést, amit az eredeti karakterek keltenek. Dids pedig a Sakura cosplayével vett meg kilóra. Nigri? Boobs és páncélok. Magyarok közül pedig van egy név, akit mindig mindenhol reklámozok: Hiro (sending you luv~).

Mit szeretsz a cosplayezésben?

A cosplayt, a „végterméket”. Miután heteken át vér, verejték és könnyek között a szobám egyik sarkában gubbasztok ragasztós kézzel, elvágott/megszúrt/megégetett ujjakkal, és az utolsó centit festem, tudatosul bennem, hogy készen vagyok, és nem felejtettem le semmit a jelmezről, na az az igazi boldogság pillanata.
Nidalee - /League of Legends/ - Fotó: W's photo

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Kettőt lelövök: Riven és Sivir a League of Legends-ből. Nem fogok még egy percet eltölteni a játékkal, de a karakterlista mindig is vonzó marad.

Valami díjat nyertél már? Ha igen, miket?

2017 Cosplay Party és Fantasy Expo: Legjobb kosztüm díj – Nidalee-val.

Más hobbid van?

ÁHÁHÁHÁÁHÁÁÁÁÁÁÁ… tánc, kpop, animék és sorozatok és kdrámák, webtoonok/mangák olvasása, sportolás, evés (viccen kívül tényleg. szeretek étterembe menni és más országok kajáit kóstolni), könyvek (tudományos, történelmi, filozófiai, fantasy, romantikus, egyéb felnőtt tartalom XD és stb.), múzeumba járás, Minecraftban építeni hatalmas agyondekorált épületeket, bulizás, utazás, ruhák és ékszerek mértéktelen vásárlása, és a Sznobbucks karamellás macchiato a legfontosabb éppen eszembe jutó hobbijaim.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Annyira, hogy amikor cosplayt csinálok, az egyetlen dolog, amit venni tudok, az a levegő.

Kedvenc animéd?

Death Note, Sword Art Online, Itazura na Kiss (ezt kevesen ismerik, pedig nagyon jó).

Milyen a zenei ízlésed?

Aki ezt olvassa, ne ítélkezzen lol!
KPOP, hiphop, trap, electro house, dubstep, drum’n’bass, pop, rock, klasszikus, jrock … ha találok egy nekem tetsző zenét, nem a műfajt nézem.
Viszont mostanában kpop főleg, mert nagyon szeretek táncolni, és az összes kedvenc kpop zenémhez tartozik egy jól felépített koreográfia.
Kedvenc előadók: BTS, Ariana Grande, Dimash Kudaibergen, Wanna One, Stray Kids, Monsta X.
Yuuki Asuna - /Sword Art Online/ - Fotó: Art is Love Photo & Design

Űzöl-e valamilyen sportot?

Tánc, és járok kondiba izmot növeszteni a megfelelő helyekre. De szívesen próbálok ki sportokat: snowboardoztam, tengeri kajakoztam, ejtőernyőztem, búvárkodtam, néha teniszezek, kosarazok, úszok és billiárdozok is… kis koromban judoztam is. Most új világmegváltó ötletem, hogy elmegyek női box órákra (ja, túl sok webtoont olvastam mostanában, látszik… xDD).

Van háziállatod?

Két gyönyörű és hangos hullámos papagáj (Atlas és Layla) anyja vagyok, de a háznál van egy kanári és szamojéd kutyus is (ők nem az enyémek :D a család más tagjaié). Illetve, ha nem haltak ki, akkor a kinti medencéből tavasszal kimerítem a vízi bogaraimat is (két darab 4-5 centi nagyon aranyosan úszkáló „sárgaszegélyű csíkbogár”, akik az egész nyarat a szobámban töltötték tavaly akváriumban).

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Nyári MondoConon már 100%-ban cosplayben leszek, méghozzá az egyik új jelmezzel.

Érdemes megtekinteni a hölgy Facebookos oldalát is itt.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. SteveY  the gunner
2019.03.18. 18:07:34
LV22
+1
Válasz 1. B_Renato97 üzenetére:
Nekem a Katarina nagyon tetszik. :)
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
1. B_Renato97  Szerkesztő
2019.03.18. 09:12:54
LV4
Újabb pofás LOL cosplayek :D
A fehérneműs Katarina és a havas Nidalee nagyon vagány lett.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11666 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1283 db
Utolsó belépés:
2020.01.22. 13:01:08
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea