PlayStation.Community Blog ›› SteveY

2 hozzászólás

2019.01.13. 13:38:31

Utolsó hozzászólás: soliduss

2019.01.15. 15:27:39

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Zelkovena, professzionális memeologist szolgálatra készen. De szólíts nyugodtan Enának (Ena + Zelkova -> Zelkovena. Mennyire találó.). :D
A messzi keletről érkeztem, a homok városából, hűséges társam Igor, a hungarocellfej, aki néha viccesebb személyiség, mint én magam.
Viccet félretéve, nyírségi leány vagyok, tavasztól pedig hivatalosan is belsőépítész; egyelőre tanuló. Emellett munkásember (miből vennék Igornak Gucci napszemüveget).

Mióta cosplayezel komolyabban?

2015 végén készült el az első saját jelmezem, és a sok pozitív visszajelzés hatására készítettem el a soron következőket. :)

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel. Hogyan történt?

Kisgyerekként is sokat barkácsoltam és gyakran bújtam más bőrébe, de akkor még nem tudtam, hogy így hívják, illetve, hogy később magasabb szinten művelhetem. :D A könyvek, filmek, animék stb. fantáziavilágai már akkor is lenyűgöztek, és általában találtam is olyan karaktert, akivel azonosulni tudtam. Ahogy cseperedtem, 2009-2010 környékén már én is hozzáfértem az internet csodáihoz, a gyermekagy pedig szivacsként szívta be a rengeteg információt a keleti - azon belül is a japán kultúráról, zenéről, na és persze a cosplayről. Rendszeres olvasójává váltam a Mondo Magazinnak, ahol megismertem Yuriko gyönyörű munkáit. A hazai cosplayes eseményekre akkoriban még nem volt lehetőségem eljutni, de ekkor éreztem először, hogy én is meg szeretném próbálni, és szeretném még jobban megismerni a cosplayes világot.
Nightingale - /The Elder Scrolls V: Skyrim/ - Fotó: Molnár Zsuzsanna / Montasy

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Kezdetben nem volt a közelemben varrógép, amit használhattam volna, így leginkább a páncélos karakterek voltak rám jellemzők, és kizárólag kézzel varrtam - minél kevesebbet, annál jobb, hiszen az örökkévalóságig tart számomra bármit elkészíteni ezzel a módszerrel. :D
Azóta természetesen változott a helyzet, bár még mindig inkább páncél párti vagyok, a legkomfortosabban pedig nyaktól bokáig beöltözve érzem magam. A kiegészítőimet szeretem mind pontosan elkészíteni; a kedvenc részem pedig a festés - ezen a téren igen sokat fejlődtem.
Olyan karaktereket választok vagy alkotok meg, akikhez passzol a személyiségem, fizikai adottságom - utóbbi nem minden esetben -, vagy éppen csak el akarom gondolkodtatni vele az embereket (original karakterek). Így kóstoltam bele páldául a crossplayezésbe is; egy eredetileg férfi karaktert alakítottam át nőivé.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Igyekszem én magam elkészíteni vagy átalakítani egy-egy már meglévő darabot, de mindig segítséget kérek, ha valami addig ismeretlenbe vágok és új technikákra, tanácsra van szükségem, ill. ha én nem tudok valamit megcsinálni. Legutóbb páldául egy cosplayes barátom készített el nekem egy fegyvert, amit én alapanyag, megfelelő felszerelés és idő híján nem tudtam volna időben befejezni.

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Azt gondolom, hogy talán a Fullmetal Alchemistből Lust karaktere volt számomra a legnagyobb kihívás. Lust egy homonculus, aki vonzó emberi, női külsőt kapott; emellett társai közül is kiemelkedik, manipulatív, egyfajta felsőbbrendűséget sugároz, és gyakran kiemeli az emberi természet egyszerűségét. Mégis, a szerethetőségét számomra az adta, hogy ő is emberré, halandóvá szeretett volna válni (a FMA Brotherhood sorozatban már máshogy láthatjuk a karaktert).
Annak ellenére, hogy a fizikai adottságaim nem tükrözik az animéből ismert dúskeblű alakot (és furán érzem magam a nőiesebb ruhadarabokban), rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a cosplayemre, mert sikerült valahogy átadnom a karakter kisugárzását és személyiségét.

Mi volt az első jelmezed?

Sherwood Forest Ashe a League of Legendsből. Akkoriban sokat játszottam a játékkal, és sokat gondolkodtam, hogy ki szolgálhatna első cosplay alanyként. Ashe-re esett a választásom, mert vele kezdtem el a játékot, tetszett a története, és ehhez a kinézetéhez éppen volt egy zöld ruhám, amit átalakíthattam.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Vannak, akiket játékból, filmből, animéből választottam, és van pár original karakterem is.
Legismertebb cosplayeim: Nightingale (The Elder Scrolls V: Skyrim), Lust (Fullmetal Alchemist), Yasuo (crossplay, League of Legends), Daenerys Targaryen (Game of Thrones 7. évad), Frida Kahlo, Ela Bosak (Rainbow Six Siege).

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Az örök kedvencem a Nightingale marad, ám a legutóbbi cosplayem, Ela szorosan a nyomában van. :)
Lust - /Fullmetal Alchemist/ - Fotó: Tóth András

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat? Voltak nehézségek ezzel?

Nem, mert nem volt körülöttem senki. :D Viccet félretéve, kezdetben tényleg egyedül alkottam, így senkit nem zavartam a rumlival és hajnalig tartó "LEÉG AZ UJJAM!" felkiáltásokkal.
Később a szülői ház is megtelt a "kacatjaimmal", de a szüleim inkább érdeklődve figyelték, mit is barkácsolok; az apukám pedig azóta is lelkesen felajánlja a segítségét.
Összességében szerencsére én nem tapasztaltam semmilyen nehézséget; az ismerőseim, barátaim is pozitívan fogadták az alkotásaimat, sőt, most már többen megkérdeznek engem, mielőtt kidobnának egy-egy ruhadarabot vagy más limet-lomot, hátha én majd felhasználom és új életet adok nekik.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben? Segítenek a jelmez elkészítésében, esetleg elmennek a conokra?

Több olyan barátom van, akiket conon ismertem meg. Velük azóta is tartom a kapcsolatot, és jól működünk együtt, rendezvényekre is együtt járunk. Mivel főként online appokon kommunikálunk, így interneten keresztül gyakran kapok tőlük segítséget vagy tanácsot.

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra? Ha igen, miért?

Ez attól is függ, hogy rendezvényre vagy csak egy fotózás erejéig ölteném-e magamra.
Rendezvényen nekem a fő problémám a magassarkú lábbelikkel van; sajnos nem bírom ki sokáig bennük, így ez a szempont is jelentős szerepet játszik pl. egy karakter kiválasztásánál vagy átalakításánál.

Rendelkezel konzollal? Gamer vagy egyáltalán?

A kenyérpirítóm a legjobb barátom; minden játék elfut rajta ultrán. Legutóbb a TERA-t próbáltam ki, de javarészt a Guild Wars 2 világában vagyok fellelhető.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Hazai és külföldi cosplayereket is követek, de kimondottan nincs példaképem.

Mit szeretsz a cosplayezésben?

A kreativitást és bátorságot. Számomra ez egy olyan hobbi, ami nagyon sokat segített a nehéz időszakokban, amikor nagyon magam alatt voltam. Vannak más hobbijaim, de ez volt az, ami igazán képes volt lekötni a figyelmem, és fejleszteni engem is, mint embert.
Számos területen (varrás, barkácsolás, kommunikáció, önértékelés, magabiztosság, stb.) ügyesebbé, jobbá váltam, a conok pedig helyszínt biztosítottak ahhoz, hogy találkozzak hasonló érdeklődési körrel bíró emberekkel. Amikor cosplayben vagyok, jól érzem magam, főleg, ha azt tapasztalom, hogy másoknak is örömet szerzek azzal, hogy a saját stílusomban és képességeimhez mérten életre keltek egy-egy karaktert.
Ela - /Rainbow Six Siege/ - Fotó: Vékony Csaba / A Kisördög és a Bagoly Entertainment

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Éppen szünetet tartok, de később mindenképp szeretném befejezni Momiji-t a For Honorból, illetve most Nomad vagy Caveira merült még fel a Rainbow Six-ből. Na meg Padmé Amidala a Villa retreat ruhájában.

Valami díjat nyertél már? Ha igen, miket?

Nem gyakran versenyzem. Itthon három alkalommal versenyeztem Mondo Conon, de kizárólag a magam és mások szórakoztatásának céljával, így díjat nem zsebeltem be. :D Kisebb online versenyeken indultam már, ahol értem el helyezést, illetve a HCC Facebook csoportjában hoztam el párszor a hónap képe címet.
Tavaly viszont az a megtiszteltetés ért, hogy a cosplay.hu által szervezett 2017 Év Cosplayese Fotópályázat III. helyét foglalhattam el az itt is látható Nightingale képpel (akkor még Liena néven).

Más hobbid van?

Énekelek, gitározom, és van egy melodicám is, de még nem barátkoztunk össze. :D Szeretek még rajzolni, illusztrálni is, természetet járni, számítógépes játékokkal játszani. Ezeket néha meg is osztom a közösségi oldalaimon.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Ez egyéntől függ. Számomra nem jelent túlzottan megterhelő kiadást, mivel igyekszem úgy alapanyagot gyűjteni, hogy ne vagy csak keveset kelljen rá költeni. A Nightingale jelmezem például kidobott nagyméretű bőrkabátokból készült, a fegyvereim pedig balsafa, pizzásdoboz és némi dekorgumi szüleménye.
Másrészről a cosplay számomra megmarad hobbi szinten, így a saját tempómban csinálhatok mindent.

Kedvenc animéd?

Ghost in the Shell, Fullmetal Alchemist és a Ghibli filmek a szívem csücskei.

Milyen a zenei ízlésed?

Változatos. A népzenéktől az RNB-n, soul-on át a keményebb műfajokig mindent meghallgatok. Mostanában ismét visszatértem régi szerelmemhez, a szimfonikus metálhoz.
Dream Eater - /original/ - Fotó: Molnár Zsuzsanna / Montasy

Űzöl-e valamilyen sportot?

Sajnos ma már nehezen tudok időt szánni rá, de ha tehetem, biciklizem. Korábban kosárlabdáztam.

Van háziállatod?

Van egy kiskutyám, akit Pufinak hívnak.

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Egyelőre csak a szociálmédián, de ha úgy alakul, akkor a tavaszi rendezvények valamelyikén. :)

Ha többre vagy kíváncsi akkor nézz be ide.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. soliduss  A Krónikás
2019.01.15. 15:27:39
LV25
Hát úgy látszik tényleg van egy minőség a cosplay-ben amire bátran lehet azt mondani, hogy egy filmben megállná a helyét.

kegyetlenül fest a Nightingale...
1. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.14. 13:35:29
LV25
Nagyon komoly ez a Nightingale szerelés. Egy filmben is simán helytállna.
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11666 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1283 db
Utolsó belépés:
2020.01.20. 11:16:14
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea