PlayStation.Community Blog ›› Noob

15 hozzászólás

2018.10.16. 15:13:23

Utolsó hozzászólás: Marshal

2018.12.06. 21:54:19

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ateista?

Kezdem azzal, hogy ateista vagyok. Valójában mindenki ateista, hiszen Jehova tanúi, az adventisták, a nagy keresztyény egyházak híveitől csak annyiban különbözök, hogy eggyel több Istent tagadok. Általában elfogadom, hogy ateista vagyok, de én inkább agnosztikusnak tartom magamat, bár az ateista elnevezés sokkal kifejezőbb. Leszögezem, nem vagyok istentagadó. Saját értelmezésem szerint bármiféle isten tagadása hiábavaló, ugyanis, amíg a bizonyítás hiányzik, nincs szükség tagadásra. A nem létezést nem lehet letagadni, az ugyanis nincs, a nem lét bizonyíték a nem létezésére. Szoktam beszélgetni a vallás megrögzött híveivel, legtöbbször Jehova tanúival, akik kapás gyanánt olyan csomópontoknál állítják fel a "sátrukat" amerre sok-sok ember járkál. Több városban futottam össze velük, mindenhol ugyanazon szisztéma szerint működnek. Két egyed áll az újságos táblájuk mögött, ha megszólítanak, mindig csak az egyik beszél, a másik hallgat, csak ritkán szólal meg. Az adventisták rögtönzött bábszínházzal csalogatják magukhoz a gyerekeket, ők nem olyan agresszívek, mint a tanúk, de fondorlatosabbak, hiszen eleve a gyerekeket célozzák meg. A reformátusok vásárlással bódítanak, kizárólag vallásos könyvekkel. Azt tudni illik, hogy ezek az egyházak nem szeretik az ateistákat, tagadják az evolúciót, és saját képükre formálják a tudományt, amit összemosnak a Bibliával. Azonban van valami, amit jobban utálnak a felsoroltaknál: EGYMÁST. Jehova tanúi ki nem állhatják a Pápát, a híveit elítélik. Az egyik nénike, aki 40 éve Jehova tanúja (és aki egy alap természettudományos kérdésre sem tud válaszolni) azt mondta nekem, hogy előbb vennék fel magát a sorainkba, mint egy katolikust. A katolikusok, reformátusok, adventisták vállvetve utálják Jehova tanúit és az állítólagos tévtanításaikat, miközben egymással sem jönnek ki. Van egy történet, amiben mégis nagy az egyetértés közöttük. Isten létezése és a teremtett világ. Egyszer az egyik katolikus ismerősöm megkérdezte tőlem: ha nem hiszel Istenben, akkor kiben hiszel? Zeuszban. Nevetett, majd azt mondta: dehát az nem létezik!
Isten létezése a hívei szerint egyébként is egy axióma. Szerintem azonban egy paradoxon. Tudják, kinyilatkoztatják, hogy Isten teremtette az embert. Erre azt szoktam mondani, hogy én meg tudom, ki teremtette az Istent. Az ember. Ennél is érdekesebb, hogy hogyan keletkeztek a vallások? Nem hagyhatom ki kedvenc idézetemet Voltair-től. "A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával"

Vallás és tudomány

Ferenc Pápa elismerte az evolúciót, a hívei mégis tagadják. A Vatikánnak saját csillagvizsgálója van, ami egyértelmű fejlődésre utal. A hívei mégis egy helyben toporognak és csak a sok évszázados mantrát köpködik. A legnagyobb történelmi egyház, mely évszázadokon át üldözte a tudomány képviselőit, máglyára vagy örökös szobafogságra ítélte a tudósokat. Szentté avatta az inkvizitorokat, mint Bellarmin Szent Róbertet (akit azóta sem ítélt el az egyház) ma kiáll a tudomány mellett. Persze azzal a kitétellel, hogy Isten teremtett mindent, beleértve az evolúciót is. II. János Pál Pápa még azt mondta Stephen Hawking elméleti fizikusnak, hogy nyugodtan kutasd a világűrt, de azt ne, hogy hogyan alakult ki, mert Isten teremtett mindent. Hawking nem fogadott szót a Pápának és nem sokkal később tudományosan bizonyította, hogy a világ létrejöttéhez nem volt szükség egy teremtőre. (A Nagy terv című könyvében)
A nagy történelmi egyházak mellett sok kisebb-nagyobb gyülekezet, felekezet létezik, köztük olyan eleve csalásra épülő szektákkal, mint a Mormonok vagy a Szcientológia. A Mormonok könyvét egy közönséges csaló, hétköznapi sarlatán írta. A Hit gyülekezetéhez hasonló szekták a pénzre hajtanak, ma nagyon jól meglehet élni belőle. Viszont van egy mindennél veszélyesebb törekvés, mely a tudományt, azon belül is az evolúciót támadja. Az Intelligent design, vagyis az értelmes tervezettség mozgalom. Tulajdonképpen Istenről beszélnek, de magát az Istent elbújtatták az értelmes tervező álcája mögé. Tették azért, hogy beférkőzhessenek az iskolákba, mint az evolúció alternativája. Nagy szerencsénkre nem sok sikerrel. Az Amerikai Egyesült Államokban sem jártak sikerrel, pedig ott igen magas a vallásosak aránya, van olyan kisváros, ahol 50 000-en laknak és 300 templom van a városban.
Az ID a kreácionizmus egy agresszív formája, amit még Jehova tanúi is elutasítanak. Annak ellenére, hogy ők maguk is evolúció-tagadók, de az ID-val ellentétben nem hisznek a szó szerinti hatnapos teremtésben és a fiatal Föld (6000 évvel ezelőtti teremtésben) elméletben. A tanúk egyébként az őrtorony újságukban cáfolják az evolúciót, no nem az igazi evolúciót, hanem a saját elképzelt evolúciójukat, hiszen az evolúció cáfolására annyi az esély, mint cáfolni a gravitációt. Az evolúció elmélete atombiztos tényeken alapul. A vallás képviselői gyakran hangoztatják, hogy csak egy elmélet, mert fogalmuk sincs, hogy mit jelent a tudományosan elfogadott elmélet. A tudományos elméletek egyenértékűek a tudományos törvényekkel. Az evolúciót megfigyelések, kísérletek és fosszilis leletek igazolják. Bizonyították laboratóriumi kísérletekkel, hogy az örökítőanyag megváltozik a populációkban a nemzedékek során. Fosszilis maradványok bizonyítják, hogy a szelekció működik, a megtalált átmeneti maradványok, mint az Archaeropteryx, a félig dinó és félig madár az egymásból való fejlődést igazolja. Mégis sok támadás éri az evolúciót a vallás képviselőitől egyrészt azért, mert kevés természettudományos tudással rendelkeznek (az egyik adventista azzal próbálta igazolni saját evolúció cáfolatát, hogy diplomás műszerész ) másrészt azért, mert pénzt látnak az egészben, mint az ID katonái. Az ID vagy Jehova tanúi úgy hivatkoznak saját evolúció cáfolatukra, hogy azt elismert tudósok végezték. Azonban valahogy mindig kiderül, hogy azok az állítólagos tudósok nem rendelkeznek természettudományos tudással, vagy teológusok, esetleg idős korukra meghülyült tudósokról van szó. Nem publikálnak egyetlen egy tudományos lapban sem, csak vallásos kiadványokban, mint az őrtorony. Azt szoktam mondani a tanúknak is, hogy miért nem fogják Az Élet eredete cimű evolúció cáfolatukat és viszik el mondjuk Szathmáry Eörs Széchenyi-díjas evolúcióbiológushoz, hogy az azonnal mondjon le és hirdesse ki, az evolúció nem igaz. Persze nincs bátorságuk hozzá, mert a cáfolataik hazugságokra, csúsztatásokra épülnek és az egész nem más, mint egy áltudományos katyvasz, amit egy felkészült általános iskolai tanuló is darabokra szedne.

Végszó: A vallás hitre épül. Az evolúció bizonyítékokra.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
15. Marshal  PlayStation.Community tag
2018.12.06. 21:54:19
LV1
A matematikát se hagyjuk ki. Hisz minden a matekon múlik.
"Csak okosan kóstolgasd a másikat!"
14. Greg  PlayStation.Community tag
2018.10.19. 09:26:33
LV25
Válasz 10. Quentaro üzenetére:
Kell hogy legyen még élet a világegyetemben. Kizárt hogy egy ilyen hatalmas területen csak mi legyünk.
LV426
13. Greg  PlayStation.Community tag
2018.10.19. 09:23:28
LV25
+1
Válasz 12. HUN_GERGO üzenetére:
De van még filozófia is. ;)
LV426
12. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2018.10.18. 13:10:25
LV15
Fizika-kémia-biológia... a többi baromság!
11. Noob  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 19:00:55
LV5
+1
Válasz 10. Quentaro üzenetére:
Azért nem találni a közelünkben lévő égitesteken életet, mert a körülmények nem alkalmasak az életre, ez pont az evolúciót támasztja alá, és nem a teremtést. A teremttéssel egy mindenható Isten bárhová tudna életet teremteni, akár a Plútóra is. Azonban az élet akkor indul el egy Bolygón, ha minden az életnek kedvez. Naphoz megfelelő közelségben lévő kőzetbolygó, lehetőleg nagy gázbolygó védelme mellett. A Földön nem hipp-hopp alakult ki az élet, hanem évmilliárdok alatt, és az evolúció is sok millió év alatt formálta a világunkat és formálja ma is.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
10. Quentaro  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 16:44:41
LV5
+1
Válasz 8. Sakamoto_14 üzenetére:
Távol álljon tőlem bármiféle "vitába" belemenni - úgy sz**om le az egészet ahogy van...
Pusztán így a véletlenek kapcsán: nagyszámú lehetséges kombináció van, ami bukta. És hány olyan lehet, ami nem (ami ahhoz vezet, hogy elképesztő magasságokban, mélységekben, elszigetelt barlangokban is jelen legyen az élet)? Ha VAN más nem-bukta kombináció - amiben a tudósok BAROMIRA _HISZNEK_ (máskülönben miért költenének pénzt olyasmire, ami kizárólag az idegenek létezésének kutatására alkalmas?), akkor miért nem rádiózunk az UFO-kal már régen? (Hiszen az idő végtelen, ha random lehet bármi, akkor végtelen számú civilizációnak is lennie kellene, melyek közül egy-kettő lehetne olyan fejlettségi szinten - és távolságban -, hogy velünk dumáljanak).
Mégis baromi sötét, és néma az űr (úgy civilizációs szempontból) - melyben a rádió és fényhullámok akadálytalanul terjedhetnek, szóval... Miért kussol MINDENKI? :)
Vagy az evolúció ilyen földhözragadt volna?
Annyira cukik, ahogy a Marson is életet keresnek, már mióta... Sőt: az élet nem is itt termett, hanem rögtön az űrből jött egy üstökösön (hú, tiszta FFVII feelingem támadt). Csak sajna ebből a tudományos elméletből is csak a bizonyítás hibádzik.
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
9. hunlogi  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 15:40:42
LV1
Válasz 8. Sakamoto_14 üzenetére:
Na azt a bonyolult kapcsolatot szerinted még is mi a búbánatos f*sz alakította ki.

Ha belegondolsz, az ember úgy gondolkodik ahogy te leírtad, még egy levél - több fotoszintézis.

A növény nem gondolkodik, nincs mivel és nincs miért. Csak él és a feltétel nélküli "hit" - valamilyen teremtő erő- tudatosság, járja át - nem kételkedik, nem számolgat csak azt próbálja beteljesíteni, amire teremtődött.

Hit: hiszek valamiben hogy úgy jó/rossz, mert úgy mondták vagy úgy gondolom
Feltétel nélküli hit : annak úgy kell lennie, bármi történjék is, bár nem tudom pontosan miért.
Tudatos hit : már nem csak hiszem, hanem tudom is hogy úgy van az ami. A tudatosság nem más mit a "hit" beigazolása.

Ja és ez csak az én szubjektív véleményem.
8. Sakamoto_14  A bölcs
2018.10.17. 15:17:24
LV20
+1
Válasz 1. hunlogi üzenetére:
Egy rendező elv? Persze, hogy nincs. A számtalan különböző, egymás hatásai által befolyásolt fizikai, biológiai stb. törvényszerűségek bonyolult kapcsolata hozta létre, ami van. És az evolúcióban van "véletlen" bőven, de inkább nevezzük kísérletnek őket.

Illetve szerinted hisznek az állatok? Csak élnek, ameddig tudnak, de azt a növények is csinálják. Ők hiszik, hogy ha szép lassan növesztenek még egy levelet, azzal majd sokkal jobb lesz a fotoszintézis?
7. Noob  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 11:46:23
LV5
+1
Válasz 6. hunlogi üzenetére:
Az állatokat megfigyelték és megfigyelik a mai napig is, különböző kísérleteket folytatnak velük. Az imádkozó sáskán kívül nem tudok olyan állatról, amelyik imádkozna. A templomi egeren kívül nem tudok olyat, amelyik templomba járna, bár ő sem gyónni jár oda. Olyat sem láttam még, hogy egy állat feláldozta volna a másikat egy oltáron. A fejlődés valóban nem olyan, ami állandó fejlődést jelent, lehet az visszalépés is, ha a környezethez való alkalmazkodás úgy kívánja. A DNS-ben ott vannak a kapcsolók, kábé olyan, mint a többmagos processzorok, melyeket le lehet kapcsolgatni.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
6. hunlogi  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 02:03:47
LV1
Válasz 4. Noob üzenetére:
Honnan tudod hogy az állatokban nincs hit? Az hogy az ember kétségbe vonhatja az egyetemes törvények létezés, azt szabad akaratából teheti. Az állatok "programkodja" nem rendelkezik szabad akarattal.
Az evolúciót egy létező folyamat, pont úgy mint a degenereció a kettő nem ugyan az. Attól hogy valami változik, az nem biztos hogy fejlődik is - lásd : ember.
5. Noob  PlayStation.Community tag
2018.10.16. 23:17:59
LV5
Válasz 3. Quentaro üzenetére:
Nem rossz gondolatok. Az életednek te magad adsz értelmet, akkor lesz értelme. Egy felsőbb szervező létét kizárni nem lehet, ahogy mondod, de ez nem jelenti azt, hogy létezik. Hawking bizonyította, hogy a világ létrejöttéhez nem volt szükség teremtőre. Mivel az ősrobbanás előtt nem volt tér és idő, így nem volt hol tevékenykednie. Tudom, a szokásos válasz erre az, hogy ez a teremtő téren és időn kívül létezik, de ez csak újabb kínos kérdéseket szülne. A vallások korai szakaszában Isten még földlakó volt, a hegyekben lakott. Miután meghódítottuk a hegyeket, Isten a felhők közé költözött. Onnan a világűrbe, majd szellemlénnyé változott.

Az ember Jézus létezhetett, mint próféta, ördögűző, de semmiképpen sem Isten fia, mert ugye még Isten léte sem nyert bizonyítást, akkor, hogyan beszélhetnénk a fiáról. A története egyébként is több sebből vérzik.

Az ősrobbanásra azért legalább van némi bizonyíték a világegyetem tágulása miatt.

A szuper ragadoző érdekes felvetés, de az evolúció nem így működik. Az emberiség és az állatok is egy közös ősre vezethetők vissza. Téves az, hogy mi a majmokból lettünk, nekünk közös ősünk volt a majmokkal. Az evolúció gépezete az öröklődés, a mutáció és a szelekció. A szelekció a mutációs variációkból a sikeresebbet szelektálja, ezért a populáció variációja változik. Amennyiben elegendő változás jött létre, új fajnak nevezhetjük a populációt.

Darwin hívő volt még akkor is, amikor megkezdte a tudományos hajóútját, de mikor visszatért és bizonyítékok sora állt a rendelkezésére könyve megalkotásához, megváltozott a véleménye a világról és élőlényeiről. A bizonyítékok nem egy teremtő istenre utaltak.

Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
4. Noob  PlayStation.Community tag
2018.10.16. 22:15:50
LV5
+2
Válasz 1. hunlogi üzenetére:
Mivel az evolúciót megdönthetetlen tények támasztják alá, helytelen hitről beszélni. Hit a vallásokhoz kell, legtöbbhöz vakhit. Ne gondolkodj, majd mi megmondjuk, hogy mi, hogyan történt. A minden csak véletlen műve vallásos kreálmány, ilyet a tudomány nem állít.
Mondok egy érdekeset. A vallásos hit evolúciós folyamat, mert reményt adott az embernek, hogy életben tartsa magát, amíg legalább szaporodik és utódokat hoz létre. Az állatok köszönik szépen, nagyon jól megvannak vallás nélkül, persze őket is az evolúció "kezeli".
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
3. Quentaro  PlayStation.Community tag
2018.10.16. 22:13:35
LV5
Az élet egyetemes - mindenkire értelmezhető - értelme a halál. A begyűjtött élettapasztalat, emlékek elrohadnak a földben.
Ez így számomra értelmetlen. Így nem zárom ki egy felsőbb (szervező) erő létezését, és valamiféle túlvilági létformát.
Darwin hívő volt. Amúgy. Hívőként is halt meg.

Amiben igazad van: a fanatizmus, a versengés, a tudomány MEGALAPOZOTT állításainak tagadása tényleg baromság. Ahogyan a keresztény-muszlim-zsidó vallás(osság) egyeduralkodása sem oké - lehet épp a buddhistáknak van "igazuk".
Emellett úgy gondolom Krisztus élt, tanított/térített. (Azért írtam, hogy "úgy gondolom", meg "szerintem", mert ha a Római Birodalom forrásaira hivatkozok, azokba is tuti bele lehetne kötni. Mindenbe bele lehet. Ahogy a big-bang teóriába is. Teszik is ezt sokan. Tudósok is.)
Fura dolog ez: a "tudomány" inkább egy gyenge lábakon álló, szinte bizonyíthatatlan ELMÉLETBEN hisz(!), csak hogy választ kapjon (és az a válasz ne valami számunkra felfoghatatlan legyen... :D )

Ha már evolúció: számtalan esetben konkurens fajok versengenek egymással azonos területen, míg más - szintén konkurens fajok közül ugyanennyi idő alatt x számú faj kihalt... A sokszínűség, változatosság némileg ellentmond az evolúciónak: kellene lennie egy adott területre alkalmazkodott szuper ragadozónak, szuper nektárszívó madárnak, über cápának stb-stb Mégis rengeteg faj, alfaj van és volt.

Végezetül: a vallást, de főleg egyházakat az emberek alakítják. Olyan korrupt, világi, gengszter pápák voltak... vagy [valaminek] a nevében irtottak ki embereket (boszorkányok, szentháromság 1, vagy több személy - eretnekek, keresztes háborúk, reformáció-ellenreformáció) Ez nem hit, ez nem "krisztusi szeretet" ezek emberi dolgok.
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
2. Albert  salabakter
2018.10.16. 20:52:50
LV5
Hüle kérdés. Ha nem lenne élet akkor létezne é bármi is? Ha nincs olyan lény ami tapasztalja a környezetét akkor elméletileg nem létezne semmi. Nem? Akkor ennek az egész nagy hóbelebancnak semmi értelme nem lenne.
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
1. hunlogi  PlayStation.Community tag
2018.10.16. 18:56:59
LV1
Érdekes témát feszegetsz. Nekem az a meglátásom hogy a világ mozgató ereje a hit!
Ha nem hinnénk hogy holnap valami jobb vár, már rég kihaltunk volna. Az evolúció is csak hit kérdése, nem más mint hiszel e istenben? Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy nincs egy rendező elv az univerzumban? Minden csak véletlen műve? Az evolúció folyamatát is megtervezte és megolkotta valaki.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
4400 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Noob Saibot
Fórumhozzászólások száma:
1407 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
959 db
Utolsó belépés:
2019.07.21. 22:20:11
Regisztráció ideje:
2011.06.02. 22:58:52
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID