PlayStation.Community Blog ›› DrZaius

14 hozzászólás

2018.09.30. 01:31:51

Utolsó hozzászólás: DrZaius

2018.10.18. 15:30:11

Megosztás
Értékeld a blogot!
A "Sportolsz valamit?" elmélkedőben megpendítettem, hogy bár mostanában csak alkalmanként futok (van, hogy hetente háromszor, de van, hogy két hétig semmi...), pár éve viszont keményebben űztem az ipart, annyira, hogy 40 kg-tól megszabadultam. Bár a sport csak kisebbik százalékban járult ehhez hozzá, azért leírnám, hogyan is értem el ezt, mik kellenek ekkora súly leadásához, hátha tudok segíteni ezzel valakinek a fogyásában.

Sosem tartoztam a vékony, de még az átlagos testalkatú emberek közé sem. Mindig pufók, testes voltam. Persze mikor idősebb fejjel visszanéztem régebbi képeim mindig rácsodálkoztam magamra, hogy "mennyivel soványabb voltam", de bármennyi kiló is voltam, az énképem minduntalan kövér volt. Ehhez természetesen kisebbségi komplexumok hada járult, sosem éreztem jól magam. Próbálgattam takargatni hatalmas pocakom (felsők sosem betűrve, pólóra ing), tokámat (szakáll ofc). Strandolások igazi rémálmok voltak mondanom sem kell. Nem tudok önfeledten, félmeztelen flangálni a Balaton parton, mint mások, mert engem érdekel mit gondolnak mások rólam. Nyilván nem kéne, hogy foglalkoztasson, de csak ott motoszkál a fejemben. Ez van, nem tudok ellentmondani természetemnek. Miért nem tettem akkor a túlsúlyom ellen, kérded. Mert nagyon szeretek enni. Imádom a jó kajákat, főleg, ha sok és gyakran is lehet szedni belőle. A jó piákat és a sok cukros üdítőket sem vetettem meg és akkor ott vannak még a nasik is. Egy jó film alatt megittam 2-2.5 liter kólát, hozzá chips természetesen. Két főétkezés között is folyamatosan éhes voltam és tettem is ellenne. Fornetti hegyek, sok-sok krumpli, minden zsíros/olajos cucc jöhetett akár hidegen is. Víz szóba sem jöhetett szomjoltásnak. A sok sós ételt maximálisan cukros löttyökkel oltottam. Próbáltam többször is fogyókúrázni, de egy hétig bírtam maximum azt jöhetett újra a zabálás, mint aki még sosem evett.
Aztán mégis miért adtam fel hedonista életvitelem? Két dolog vezetett hozzá. Az egyik, hogy Csilla (a feleségem), megjegyezte, hogy mi lenne, ha eljárnék "gyúrni" és nem csak állandóan tervezgetném? A másik pedig, hogy maximumra ért az undor, amit saját magam irányában éreztem. Rosszul voltam magamtól. Elértem a 120 kg-ot (182 cm magas vagyok), szuszogtam már a buszra szállás után is (pedig az nem nagy kunszt), a melleim le akartak szakadni mikor zötykölődtem a járműveken és már nem tudtam hogy' rejtegetni redőimet.

Úgyhogy megszületett az elhatározás: gyúrni fogok!

Ez az én fejemben kb. úgy nézett ki, hogy bemegyek a terembe, gyúrok azt fél év és Rock vagyok, természetesen megtartva eddigi életvitelem. Persze ahogy' utána olvasgattam rájöttem, hogy ez kevés lesz a sikerhez, mert sok mindenen változtatnom kell. A Schwarzenegger kinézetről letettem (legalábbis elnapoltam ;)) és elhatároztam, hogy először fogyni szeretnék. Mint kiderült, ehhez a legjobb testmozgást választottam (súlyos edzés), mert ez égeti leghatékonyabban a zsírt. És akkor most leírnám, hogy min változtattam EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA.

Eldobtam a kenyeret, krumplit (nagy burgonyás vagyok pedig), rizst, mindennemű cukrot, ami nem természetes úton kerül a szervezetbe, ugrott a Cola is (csak víz pedig utálom, meg édesítőszeres ízezett vizek, és Zero Cola), valamint minden csokit, nasit, sós-édes süteményt száműztem. Leszámoltam a rántott és zsíros ételekkel is, illetve drasztikusan csökkentettem a napi ételbeviteli mennyiséget is. Vacsora nuku (max kevés főtt tojás meg tonhal), akárcsak minden más étkezés az ebéden kívül. Kicsit megrökönyödtem és úgy gondoltam egy pillanatra, hogy ezt nem leszek képes csinálni, de aztán bevillant, hogy ez csak átmeneti lesz, így el is hessegettem minden negatív gondolatot, meg a végcél is éltetett ugyebár. Mivel mint számomra kiderült a helyes táplálkozás nélkül semmit nem lehet elérni, ezért ezt a részét nagyon komolyan vettem. Találtam egy olyan "ételrendelős" szolgáltatót, ahol vannak saláták, fitness, diétás és paleo ételek is, így innen rendeltem hétköznapra ételt, hétvégén meg Csilla kedveskedett nekem a számomra megfelelő ételekkel (roston sült hús, köles, hal). Szuper egészségesen étkeztem, hozzáadott cukor és mesterséges édesítőszer nélkül. Alacsony zsír- és energiatartalmú valamint szénhidrátszegény ételeket juttattam a szervezetembe. Nagyon kemény volt gyerekek... Komolyan éheztem, pedig a napi szükségletű mennyiség megvolt (hogy, ne halljak éhen ;)), csak nem zabáltam úton útfélen, és eltűntek az ugyan finom, de káros alapanyagok is. Hiányoztak a brutális mennyiségek és zsírtól tocsogós magyaros pizzák, mint ahogy az azóta már utálatossá vált "Mekis" hulladékok is. A legdurvább az volt, mikor egyszer az éjszaka közepén arra ébredtem, hogy ennem kell. Na nem a hasam fájt az ürességtől, hanem a szájpadlásom, ínyem, állkapcsom, de nem is tudom pontosan mi volt, csak éreztem, hogy rágnom kell, valamit be kell tenni a számba és rágni és rágni és rágni... Egyszerűen már pszichésen is hiányzott az evés, a rutin, hogy jár az állkapcsom. Persze kinyitottam a hűtőt és ettem amit értem... És igen, volt, hogy inkább lefeküdtem aludni, csak ne járjon a fejemben az ehetnék.
Na, de ez még nem volt elég. Ahhoz, hogy szó szerint lerobbantsam a zsírt edzenem is kellett. Ahogy' átalakítottam étkezési szokásaim, úgy be is rohantam az edzőterembe. Mivel valamilyen misztikus módon mindkét beképzelt, pöffeszkedő edzőnek derogált segítenie, magam vettem kezelésbe testem menedzselését. EZEN az oldalon mindent megtaláltam, táplálkozásról és edzéstervekről is. Aranybánya, mit ne mondjak, rengeteget segített. Három hónapig jártam terembe. Minden hétfő-szerda-péntek ott voltam nyitásra (reggel 6), úgy hogy előtte két buszmegállónyit futottam, hogy kellőképpen bemelegedjen a testem (azt még hozzátenném, hogy tél volt). Egy óra gyúrás, majd iszkiri dolgozni. Este (és hétvégén) pedig otthon a vásárolt súlyzókkal dolgoztam meg azokat az izmokat, amiket teremben nem, vagy nem eléggé. Kedden és csütörtökön pihenésképpen csak futottam, napi három kilométert.

Eredmény? Öt hónap alatt lejött 33 kg és utána kb. négy hónap alatt még 7 kg. Jelenleg is 80 kg vagyok, amit már nagyjából egy éve tartok. Most már azt eszem amit akarok, igaz nem mindig. Minden reggel ráállok a mérlegre és kontrollálom magam. Ha közeledek a 82 kg-hoz, akkor visszaveszek (nulla nasi illetve vacsi és visszatérek a diétás étrendhez), majd 78 kg elértével (kb. 10-14 nap) újra azt eszem amit szeretek (persze ésszel, ha mégsem akkor hamarabb kell visszaállnom). Mikor ezt írom is tudnék enni nem mondom, mert csak sült csirke van bennem kölessel egész nap. Már közel nem éhezem annyira és nagy örömömre megundorodtam egy csomó mindentől (gyorséttermi kaja, pl. Meki, cukros üdítők). Brutális mennyiségű Colát ittam anno, de most képtelen lennék menni egy pohárral is. Teljesen kiéleződtem a cukorra. Már a kevéske is soknak érződik számomra és nem is esik jól. Belegondolni is szörnyű, hogy milyen sok cukrot viszünk be a szervezetünkbe halál feleslegesen.
A mellett, hogy fittebb, gyorsabb, egészségesebb, boldogabb és magabiztosabb vagyok, sajnos vannak árnyoldalai is a történetnek. Sokszor csak magvakat, salátákat, zöldségeket eszem, mikor mások mellettem degeszre tömik magukat mindenféle töltött, panírozott izékkel, jó sok körettel. Aztán azt hadd ne mondjam, hogy még mindig azt lesem, hogy honnan lehetne faragni a testemből, még mindig nem vagyok annyira vézna mint szeretném (persze mindenki más szerint már eléggé). De a legrosszabb, számomra legnehezebben elviselhető az volt, mikor a nejem azt mondta, hogy ő nem ehhez a girnyóhoz ment hozzá. Ő a mackós jellegű fazonokat jobban szereti. Ezt nehezen tudom kezelni, mert persze megértem őt, de ezt már nem fogom eldobni magamtól. Mert persze sok munkám van benne és rengeteget szenvedtem érte, de ez még hagyján. Érzem, hogy más lettem ettől a teljes életmódváltástól testileg, lelkileg és egészségügyileg egyaránt. Most ezt a problémát nem tudom megoldani, de hamarosan újra elindulok terembe, csak kell még egy kis lelkierőt vennem.

Sokan hüledeztek és okoskodtak (gyors ez a fogyás, tönkre teszed magad, beteg leszel, dolgozz rá az izomlázra, miért nem ezt vagy azt eszel, biztos beteg vagy, egy vacsi még belefér, beteges, hogy naponta kétszer méred magad, reggelizni még lehet, hatig ehetsz, stb), de bárki bármit is mondott én megcsináltam. Én már tudom hogy' kell. A tapasztaltakra kell hallgatni és nem a minden hiedelmek tudorjaira.

Ezt a blogot nem kérkedés szülte, mert akkor már egy éve megírtam volna, hanem mert szeretnék másoknak segíteni, megmutatni, hogy igenis lehetséges. Oké azt aláírom, hogy baromi nagy akarat kell hozzá, de van eredmény és ezért megéri. Van egy trükköm ami segített átvészelni minden nehézséget és ez az idő múlása. Mikor belekezdtem, tudtam, hogy már elkezdődött egy folyamat, így közelebb vagyok a végéhez, mint eddig bármikor. És valóban. Olyan gyorsan múlik az idő, olyan hamar vége egy hétnek, de még egy hónapnak is, hogy pikk-pakk vége lett az egész hercehurcának. Most éhes vagyok "mint állat", de tudom, hogy még két kiló mínusz és ehetek újra rendesen, vacsorázhatok is egy-két hétig. Szó szerint észre sem vettem az egészet. Egyik napról a másikra lettem 120 kg-ról 80 kg. Ez a nem egész egy év annyira kicsi szelete az ember életének, megéri "beáldozni" az egészségért és boldogságért én azt mondom. Csak azt bánom, hogy 34 évesen fogtam hozzá és nem előbb.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
14. DrZaius  Szerkesztő
2018.10.18. 15:30:11
LV3
+2
Válasz 13. Zsolt üzenetére:
Jaj, igen, ne is mondd... :D
A nejemet őrületbe kergettem vele! :)
Mindenből kellett újat venni. És végre olyanokat vehetek, amik tetszenek is.
13. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.10.18. 14:55:04
LV11
+1
Ami még komoly lehetett, hogy a teljes ruhatárat le kellett cserélni. :)
12. eandre  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 00:14:32
LV11
+1
Grat!
11. taron  PlayStation.Community tag
2018.10.09. 12:29:07
LV5
+2
Grat!!Nagyon szép teljesítmény!!
Az emberek többségének a hasonló teljesítményhez az akarat hiányzik semmi más......az viszont nagyon és a legtöbb esetben nem is lesz meg. Kaja+mozgással bármit el lehet érni, na meg persze vasakarattal. A túlsúly hosszú távon legalább olyan rossz mint a magas vérnyomás és társaik.
Ar0nka
10. DrZaius  Szerkesztő
2018.10.03. 21:50:20
LV3
Válasz 9. CortezCorleone üzenetére:
Köszi! :)
Ha valaki odafigyel, hogy mit eszik, edz, vagy akár csak sétál inkább 2-3 buszmegállót, már az is nagy szó! Grat neked is!
Ismerek olyat aki simán kiröhögi, leszólja pl a futókat ("Hiába fut, kövér!" "Milyen bénán fut!" stb), de ő maga semmit nem tesz az egészségéért csak szívja a bagót... Baszki, de aki már veszi fáradtságot és nekiiramodik, az már nem semmi én azt mondom. Micsoda elszántság kell már ahhoz, hogy valaki tespedés helyett mozogjon!
9. CortezCorleone  PlayStation.Community tag
2018.10.03. 20:48:31
LV6
+1
Gratulálok, nem semmi akaraterő kellett ehhez, szép teljesítmény! Hasonló cipőben jártam tavaly nyáron, amikor 91,5 kilónál minimál futás után erősen zihálva elkezdtek kongani a vészharangok, hogy ez így nem lesz jó. A liszt- és cukormentes életmód, illetve a szénhidrát bevitelének csökkentése, valamint a fehérjedús kajálás, no meg persze az edzés megtette a hatását, bár én csak mínusz tíz kilóval büszkélkedhetem, amit próbálok tartani :)

Kitartást a továbbiakhoz, bár az írás alapján ez már tényleg az életmódod lett. Úgy pedig nehéz visszaesni :)
物の哀れ
8. DrZaius  Szerkesztő
2018.10.03. 17:45:29
LV3
Válasz 7. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
Köszönöm!
Igyekszem tartani. :)
7. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2018.10.03. 10:08:18
LV7
+1
Gratulálok, hihetelen átalakulás előnyödre!
Most már maradj mindig ilyen:)
"Örökké nem eshet"
6. DrZaius  Szerkesztő
2018.09.30. 17:02:03
LV3
+1
Válasz 4. zodiac55 üzenetére:
Köszi szépen, meg a többieknek is köszönöm!

A 32 kiló is brutális siker, szinte mindegy is, hogy 32 vagy 40, nem semmi eredmény, gratula hozzá.

És igen, én is mindig szuszogtam, meg-meg álltam mikor felgyalogoltam a barátomékhoz a harmadikra (a jó öreg bérházak...), de mostanra már kettesével veszem a lépcsőket és egy szuszra fent vagyok.
5. legolas  PlayStation.Community tag
2018.09.30. 16:30:40
LV1
+1
Hatalmas pacsi a kitartásodért:)
4. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.09.30. 13:45:54
LV12
+1
Le a kalappal, Doktor Úr, gratulálok! Én "csak" 32 kilótól szabadultam meg, még három évvel ezelőtt. Tavaly egy picit elhagytam magam, de április óta lement az a visszaszaladt +10, így most megint 74 vagyok. Sokkal jobb az ember közérzete, hogy a negyedikre simán felmegyek - mit megyek, szaladok - hogy nem kell azon aggódonom: a fiatalabb játékosok lefutnak edzésen. (Zárójelesen: imádom azt az érzést, amikor egy nagyobb futás előtt azon izgulok, hogy "meg tudom csinálni?" - és igen, meg!)
"Si vis pacem, para bellum."
3. Greg  PlayStation.Community tag
2018.09.30. 11:40:04
LV25
+1
A címet elolvasva azt hittem valami szibériai kirándulásról lesz szó, hát nem. Gratula, nem semmi ez az eredmény.
LV426
2. martin  Főszerkesztő
2018.09.30. 10:10:15
LV27
+2
Ez a változás egyszerűen hihetetlen. Szívesen csinálnék belőle egy laminált brosúrát, amit egyszerűen csak a kezébe nyomnék... egyeseknek. És nem azért, mert azt állítom, hogy mindenkinek le kell fogynia, mert attól boldogabb lesz, lófaszt, de a súlyuk és külsejük miatt rinyálóknak azért belengetném.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. ati7hun  PlayStation.Community tag
2018.09.30. 08:45:48
LV1
+1
Biztos, hogy ezeken a képeken ugyanaz a személy van ?
A bal oldali egy borzalmas malac, a jobb oldali viszont egy természetes normális ember.

Nekem szerencsére csak 5-6 kilókat kell néha leadnom.
De akkor azt csinálom, hogy pár hétig csak a fele mennyiséget eszem a korábbi adagoknak, minden étkezésnél.

Szinte hihetetlen, hogy ekkora súlyokat le lehet adni, komolyabb orvosi beavatkozások nélkül. Ehhez igazán hatalmas elszántság és akaraterő kellett, grat hozzá.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV3
Szerkesztő
PSC Kredit
1735 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Cornelius
Fórumhozzászólások száma:
437 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
480 db
Utolsó belépés:
2019.12.04. 15:49:14
Regisztráció ideje:
2013.06.18. 09:01:51
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea