PlayStation.Community Blog ›› SteveY

5 hozzászólás

2018.08.05. 09:13:13

Utolsó hozzászólás: rottenbull

2018.08.10. 20:26:13

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok! Safira Lanox vagyok egy hobbi cosplayer. Sokatok találkozhatott már velem különböző rendezvényen, így néhányatoknak már ismerősen csenghet a nevem.A művésznevemet, az Eragon c. film ihlette amiben volt egy sárkány, Saphira illetve a Szaffi című mese keverékéből született. A „Lanox” pedig a Harry Potterben lévő varázsige „Nox” -ot updateltem tovább. ;)

Mióta cosplayezel komolyabban?

2016 nyarán kezdtem el és az óta nem tudom abbahagyni. Mindig rejt valami újat, amit meg akarok ismerni, vagy egy technikát, amit el akarok sajátítani, de a legfontosabb és mondhatni legnyomósabb indok, az pedig, hogy ha megtetszik egy karakter, vagy szereplő, annak a ruháját/páncélját el akarom készíteni és úgymond kicsit a bőrébe bújni.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel. Hogyan történt?

2016 tavaszán egy nagyon jó barátnőm elvitt a Mondocon nevezetű rendezvényre. Nagyon nagy élmény volt számomra, hogy találkozhattam kedvenc karaktereimmel. Ezután el is kezdtem készíteni első cosplayemet, ki akartam próbálni milyen lehet egy karakter bőrébe bújni, aztán azon kaptam magam, hogy nem bírom abbahagyni. :)
Female titan - /Attack on titan/ - Fotó: Burucs Eszter

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Szeretek mindenféle stílust kipróbálni, ezért is kedvelem ezt a hobbit. Ugyanis itt varrástól kezdve a páncélkészítésen át a parókakészítésig mindent ki lehet próbálni. Az elmúlt időben rájöttem arra, hogy sokkal jobban szeretek páncélt készíteni, mint varrni. Viszont nagyon sok karakter van, akiket szeretnék magamra ölteni szóval a varrás sajnos elengedhetetlen marad.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Nem szeretek segítséget kérni. Sokszor van az, hogy elakadok, de olyankor addig ülök felette míg rá nem jövök hogyan kéne az adott dolgot szépen elkészítenem. Viszont tanácsokat erőszeretettel kérek tapasztaltabb cosplayesektől.

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Az összes karakter kihívás volt számomra hisz mindegyik más és más elkészítési módot igényelt.

Mi volt az első jelmezed?

Lightning a Final Fantasy XIII-ból. Azért is választottam őt az első jelmezemnek, mert nagyon szeretem a Final Fantasy szériát és gyerekkorom egyik kedvenc karaktere Lightning volt.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Lightning – Final Fantasy XIII.
Katarina - Leauge of Legends.
Female Titan – Attackt on titan.
Widowmaker – Overwatch.
Ariel – Little Mermaid.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Nincs olyan, hogy kedvenc, mivel nagyon vegyesek az érzéseim mindegyik felé. Egyrészről tetszenek, meg szeretem őket, mert jó magamra ölteni őket és kicsit a karakter helyében lenni, viszont az elkészítésük elég sok bosszúságot és könnycseppet vonz maga után. Mondhatni, mint egy kétélű kard, hogy van benne jó is, meg ugyan akkor rossz, de igyekszem a jó pillanatokra emlékezni.
Katarina - /League of Legends/ - Fotó: REKAPH

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat? Voltak nehézségek ezzel?

Igen, hisz a baráti társaságom nem igazán mozog ebben a körben. Egy barátnőm van aki hasonló "fan" mint én de ő másik országban él így keveset tudunk találkozni. Szüleimnek is furcsa volt először de barátaimmal megegyezően támogatnak mindenben. Viszont szerencsésnek mondhatom magam hisz a rendezvényeken sok új emberrel ismerkedtem meg és most már elmondhatom magamról, hogy ebben a körben is vannak barátaim.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

Hálás vagyok nekik, ugyanis mindenben támogatnak. az előző válaszomban említettem, hogy nem igazán mozognak ebben a körben viszont volt olyan hogy eljöttek velem conra sőt velem együtt be is öltöztek. :D

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra?

Van, de sosem lehet tudni mit hoz a jövő. Widowmaker is ilyen volt számomra, elsősorban azért mert sokat mutatott magából és nem szeretem a nagyon kihívó cosplayeket. De aztán nyert a karakter szeretete és elkészítettem.

Rendelkezel konzollal? Gamer vagy egyáltalán?

Nem rendelkezem konzollal, pc játékos vagyok. Gamernek nem mondanám magam hisz kevés szabadidőm van játszani. A legutóbbi játék, amivel játszottam az Overwatch volt.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Példaképem nincsen, viszont sokan vannak akikre felnézek. Egyik hatalmas inspirációm Alyson Tabbitha volt, ugyanis mikor elkészítettem első copsplayemet akkor még nem igazán gondolkodtam abban, hogy legyen saját oldalam illetve művésznevem, csak szórakozásnak indult. Ezután feltöltöttem egy képet az instatgramra és ő volt az első aki hozzá kommentált. Hatalmas megtiszteltetés volt, és utána már el is kezdtem nézegetni, mi lesz a 2. cosplayem.

Mit szeretsz a cosplayezésben?

Szeretem, hogy a cosplay különféle technikákból áll össze mint pl.: festés, varrás, parókavágás, ékkőkészítés, páncél készítés és még sorolhatnám. Na és akkor még ott vannak a rendezvények, fotózások. Úgy ahogy van mindent szeretek benne ezért is csinálom. :D
Lightning - /Final Fantasy XIII/ - Fotó: REKAPH

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Most jelenleg a Heroes of the Stormból Slyvanason dolgozom. De tervben van pl.: Padme a Star Warsból, Mercy az Overwatchból és még sokan mások.

Valami díjat nyertél már? Ha igen, miket?

Több díjat is a magaménak tudhatok, többek között a PlayIT cosplay versenyét illetve a Cosplay.hu cosplay versenyét nyertem meg. A MondoCon-on pedig jelölést kaptam.

Más hobbid van?

Igen, elmondhatom magamról, hogy nem szeretem ha van egy kis szabad időm, lol. Táncolok és lovagolok hetente többször.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Őszintén, ha összeszámolnám, hogy eddig mennyit költöttem erre a hobbira lehet már nem csinálnám. :D

Kedvenc animéd?

Nagyon kritikusnak tartom magam animék terén, kevés anime van ami meg tud fogni és végig is nézem. :D Kedvenceim: Nana, Attack on titan, Akame ga kill.

Milyen a zenei ízlésed?

Mindenevő vagyok, minden zenét szeretek amire lehet táncolni.
Widowmaker - /Overwatch/

Űzöl-e valamilyen sportot?

Igen, 10 éve lovagolok és 4 éve táncolok.

Van háziállatod?

Igen! Nem birok létezni állat nélkül. 4 aranyhal, 2 papagáj (Samba és Sólyom) , 1 paci (Ontario) és ami még nincsen de nagyon szeretnék az egy moon moon (husky).

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Remélhetőleg az Őszi MondoConon.

További látnivalókért érdemes ellátogatni ide
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.08.10. 20:26:13
LV9
Ez most tenyleg jo lett.
4. Matichku  PlayStation.Community tag
2018.08.09. 06:15:14
LV14
Válasz 3. SteveY üzenetére:
Igazából nincs gyenge pontja. Mindegyik szép.
Nil Satis Nisi Optimum
3. SteveY  the gunner
2018.08.08. 15:37:50
LV22
Válasz 2. Matichku üzenetére:
Nekem a Katarina nagyon tetszik.
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
2. Matichku  PlayStation.Community tag
2018.08.08. 06:22:09
LV14
Gyönyörű ez a Lightning! Widowmakert meg mintha rá szabták volna. Szereti Nanát, tervei között van Mercy -akit nagyon megnéznék-, főnyeremény ez a lány! :)
Nil Satis Nisi Optimum
1. Greg  PlayStation.Community tag
2018.08.05. 10:32:13
LV25
Nagyon komoly mindegyik szerelés.
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11654 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1271 db
Utolsó belépés:
2019.12.11. 19:40:56
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea