PlayStation.Community Blog ›› SteveY

1 hozzászólás

2018.02.03. 10:42:19

Utolsó hozzászólás: Masamune

2018.03.01. 10:45:16

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok! Bujdos Klaudia vagyok, cosplayes és baráti körben Pilly-ként ismernek a legtöbben. A Pilly nevet egy nagyon kedves barátnőm kreálta nekem még a gimiben és a pillangók iránti rajongásomat tükrözi. :)

Mióta cosplayezel komolyabban?

2014-ben ismerkedtem meg a conok és a cosplay világával, azonban költözés miegymás miatt a 2015-ös év ilyen téren nekem kimaradt, úgyhogy 2016-tól foglalkozom komolyabban a cosplayek és kiegészítők készítésével.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel. Hogyan történt?

Az egyik barátnőm be szeretett volna öltözni Jinxnek a League of Legendsből és mivel mindig is szerettem jelmezbe bújni, hozzá csatlakoztam, akkor még csak vásárolt jelmezzel. Ez volt 2014-ben a nyári MondoCon, életem első conja, de annyira megtetszett ez a cosplayes világ, hogy az őszire már saját készítésű jelmezben érkeztem. Mafia Jinxnek öltöztem be és bár elég kezdetleges volt a jelmez meg a fegyverek kivitelezése, de nagyon sokan felismerték a karaktert és sok pozitív visszajelzést kaptam, ami eléggé felspannolt és már alig vártam, hogy ezt a jelmezt tökéletesítsem, plusz, hogy újabb cosplayeket készítsek.
Jinx - /League of Legends/ - Fotó: A kisördög és a bagoly Entertainment

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Szeretném minél több technikában kipróbálni magam, de mivel igyekszem minél alacsonyabb büdzséből megoldani a cosplayeimet, ezért még elég kevés dolog van mögöttem. Nagyon szeretek aprólékos dolgokkal bíbelőni, órákig tudok például csiszolni, vagy apró köveket ragasztgatni. Konkrét stílusom szerintem nincs, vannak csak varrós jelmezeim is, de vannak, amikhez kiegészítők is társulnak, attól függően, épp milyen karaktert valósítok meg éppen.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Alapvetően én készítem őket, de sokszor kapok hozzájuk segítséget. Például csak nemrég kaptam saját varrógépet, úgyhogy sok kézzel varrott részlet van a legtöbb jelmezemben, de amikor alkalmam volt, akkor ismerőshöz tudtam menni és varrógéppel is varrni, ami hatalmas segítség volt, hiszen kézzel varrva nagyon lassan halad az ember. Saját géppel már sokkal könnyebb lesz, bár a szabásmintákkal mindig meggyűlik a bajom. :)

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Egy általam kitalált karakteré, aki nem más, mint Pilly, a pillangók királynője. Volt egy elképzelésem, lerajzoltam és elkezdtem megvalósítani. Azért volt nagy kihívás, mert sok olyan része volt, amit akkor csináltam életemben először. Például én hatalmas szárnyakat álmodtam hozzá, amit megformázni, rögzíteni is nehéz volt, de viselni és közlekedni vele még inkább. Ez a jelmez rengeteg csillámport is tartalmaz, azt sem volt egyszerű felvinni néhány helyre (kitakarítani a lakásból meg még kevésbé:)), a ruha is egy bonyolultabb, esküvői fazon volt, valamint sok kiegészítő is készült hozzá: világító jogar, apró kövekkel borított karmok, díszes maszk és sok kis pillangó. A kiegészítőkből csak a 12 darab karom elkészítése 12 órát vett igénybe, ugyanis nagyon apró kis kövek vannak rájuk ragasztva egyesével, amilyenek a számat is díszítették.

Mi volt az első jelmezed?

Az első, amit con alkalmával viseltem, az rendelt darab volt, a Death Note című animéből Misa Amanének öltöztem be. Az első általam készített jelmez pedig a korábban említett Mafia Jinx volt, amit azóta már felújítottam.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Még nincs olyan sok jelmezem, legtöbben Jinxként ismernek, de szoktam animékből, illetve original karaktereket is cosplayelni.
Misa Amane - Death Note.
Jinx alap és Mafia skinje (+pár original Jinx-kinézet) - League of Legends.
Stocking - Panty & Stocking with Garterbelt.
Pilly, a pillangók királynője - original.
Unikornis- original.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Igazából mindet másért szeretem, de talán a legjobban Jinx bőrébe szeretek belebújni. Imádok őrült fejeket vágni és minden képen trollkodni, úgyhogy talán őt mondanám kedvencnek. :)
Misa Amane - /Death Note/ - Fotó: Scanner Darkly Photo Blog

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat?

Voltak, akik rácsodálkoztak, de a legtöbben ismernek annyira, hogy már semmin sem lepődnek meg. :D Viccet félretéve tényleg elég pozitívan viszonyulnak a körülöttem lévők a cosplayezéshez, ráadásul mint említettem, tudok segítséget is kérni, ha úgy adódik, akár szállításban, akár varrás tekintetében. A párom néha nehezen viseli, hogy a fél lakást elfoglalom egy-egy új projekt készítésekor, és hogy alig alszunk con előtt, mert az utolsó pillanatig igyekszem tökéletesíteni a jelmezeimet, de összességében ő is mindig segít, ahol tud, amiért nagyon hálás vagyok neki.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben? Segítenek a jelmez elkészítésében, esetleg elmennek a conokra?

Nem lakunk közel egymáshoz a legtöbb barátommal, úgyhogy inkább az utóbbi jellemző, hogy eljönnek velem conra, vagy alapjáraton is onnan ismerjük egymást, és akkor ezeken a cosplayes rendezvényeken szoktunk találkozni, bandázni kicsit. Persze ha segítséget kérek, olyankor is számíthatok rájuk.

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra?

Konkrétan nincs ilyen, inkább olyanok vannak, amiket nem tudnék jelenleg elkészíteni az alapanyagok, és/vagy az eszközök hiánya miatt. Férfi karaktert mondjuk nem tudok magamon elképzelni, úgyhogy azt nem tartom valószínűnek, hogy csinálok valaha crossplayt.

Rendelkezel konzollal? Gamer vagy egyáltalán?

Nincs konzolom, én és a párom alapjáraton PC-pártiak vagyunk, de más társaságban már játszottunk konzolon is. Konzolos játékok közül amit próbáltam és nagyon tetszett, az a Rocket League volt, de a lövöldözős játékokkal is ellennék, mert PC-n sokat játszunk ilyesmikkel. Mostani nagy kedvencem a Warframe, azzal órákig tudok játszani, de a régebbiek közül az örök kedvenc nekem a Borderlands 2. Ezek mellett néha HOTS-ozunk, vagy LOL-ozunk is alkalmanként.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Huh, erre a kérdésre nehéz lenne válaszolni, nagyon sok külföldi és magyar cosplayesre felnézek és követem a munkáikat, úgyhogy külön nem is szeretnék kiemelni közülük egyet-egyet, mindegyikőjüket másért szeretem.

Mit szeretsz a cosplayezésben?

A cosplayezésben legfőképp azt szeretem, hogy kiélhetem benne a kreativitásomat. Szeretek egy-egy általam kedvelt karakter bőrébe bújni, megvalósítani a ruhákat, kiegészítőket, vagy ha általam kitalált karakterről van szó, életre kelteni az elgondolásaimat. Másrészt a cosplayes közösség is megfogott, felemelő érzés, hogy egy-egy con után tartjuk a kapcsolatot, cosplayes csoportokban segítünk egymásnak, ha valaki tanácsot kér, ráadásul az egyik legjobb barátnőmet, nevezetesen Faragó Esztert (cosplayes nevén Sorcha Kuroki) is a cosplaynek köszönhetően ismertem meg, akivel a conokon kívül is tartjuk a kapcsolatot.
Pilly, a pillangók királynője - /original/ - Fotó: Phan Xuan Thao

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Tavasszal az Overwatchból D.Va szeretnék lenni, illetve ha összejön, egy pizsamás Jinxet is elkészítek áprilisra. Nyárra a Borderlands 2-ből Mad Moxxi karakterét tervezem megalkotni és versenyre is vinni, a többi pedig még képlékeny, egyelőre ezeket mindenképp szeretném megvalósítani.

Valami díjat nyertél már?

Sajnos még jelölést és díjat sem kaptam, de remélem majd idővel összejön valamelyik. :)

Más hobbid van-e?

Munka mellett a cosplayre sincs mindig elég időm és pénzem, úgyhogy más hobbim nincs. Ha időm engedi, szeretek kirándulni, bulizni, kockulni, ilyesmi. :)

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Ez sok mindentől függ, de eléggé húzós ára tud lenni egy jelmeznek. Én igyekszem mindig a lehető leggazdaságosabban megoldani a cosplayes dolgaimat, de így is sokszor több hónap, mire mindent be tudok szerezni mindent egy adott projekthez, úgyhogy általában lassan készülök el egy-egy új jelmezzel.

Kedvenc animéd?

Sok animét szeretek, konkrét kedvencem nincs, de például imádom a Death Note-ot, a Panty & Stocking with Garterbelt-et és a Himouto! Umaru-chant.

Milyen a zenei ízlésed?

Mindenevő vagyok, Christina Aguilerától Marilyn Mansonig nagyon sok mindent szeretek. :D
Stocking - /Panty & Stocking with Garterbelt/ - Fotó: A kisördög és a bagoly Entertainment

Űzöl-e valamilyen sportot?

Rendszeresen nem sportolok, de nagyon szeretek sétálni, túrázni, görkorizni, illetve biciklizni.

Van háziállatod?

Sajnos jelenleg nincs, de egyszer mindenképp szeretnék két cicát.

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

A legközelebbi con, amire el fogok jutni, az valószínűleg majd csak a tavaszi MondoCon lesz, ami még elég messze van, de legalább addig még sok időm van megalkotni az akkorra tervezett cosplayeket. Ha valami csoda folytán máshova is el tudok menni (például PlayIT-re), azt mindenképpen jelezni fogom a Facebook oldalamon. ;)

Érdemes felkeresni a hölgy Facebookos oldalát is: itt
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. Masamune  PlayStation.Community tag
2018.03.01. 10:45:16
LV14
De kis bumbi orra van. Aranyos.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11653 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1270 db
Utolsó belépés:
2019.12.07. 08:13:11
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea