PlayStation.Community Blog ›› SteveY

3 hozzászólás

2017.12.09. 16:55:06

Utolsó hozzászólás: Masamune

2018.01.19. 18:44:27

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok! Szonja vagyok, Sophie néven "futok" ebben az irányban. A név egy tanár elszólásából ragadt rajtam (nem tudta megjegyezni a nevem) és többen kezdtek így hívni.

Mióta cosplayezel komolyabban?

Összességében 2008-ban kezdtem, az első cosplayem varrónő varrta, de rögtön a következőt már én készítettem.
Borzasztó dolognak álltam neki, mivel a cosplayemhez pirosaslila-fekete csíkos pulcsira volt szükségem, de sehol nem találtam ilyet, fogtam 2 külön pulcsit és kézzel összevarrtam őket.
Az egészet. Gimiben, a pad alatt
az unalmasabb óráimon, többek között. Igen, azt hiszem azonnal beszippantott ez a hobbi. :D Bár a "valódi",
komolyabb verzió 2012ben kezdődött, akkoz kezdtem inkább a costume részét előtérbe helyezni a fun helyett.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel. Hogyan történt?

Gimnázium kezdésekor egy új lánnyal barátkoztunk össze az animék (Naruto akkoriban főleg) miatt, és pár
hónap múlva idejött azzal, hogy "hé, van ez a con izé Pesten, menjünk. Meg ott emberek beöltöznek mert az jó,benne vagy?" Szóval csak úgy beleugrottam, anno 12 évesen.
Rogue (Vadóc) - X-MEN - Fotós: Whisperdoll

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Abszolút vegyes, sorozatokból, animékből, rajzfilmekből képregényekből és tervezek játékokból is cosplayezni.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Évek óta mindent én csinálok, persze kiegészítőket időnként készen veszek, például egy cipő, de ezeket
a legtöbb esetben átdolgozom. Időnként a barátaimmal tartunk cosplaygyártó "partykat" is (tehát sorozatokat bingewatcholunk pizsamában és közben mindenki csinálja a cosplayét vagy esetleg egymáséba besegítünk egy kicsit).

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

A karaktereket a személyiségük alapján is választom, eddig nem kellett egyik karakter megformálásához semkifejezett erőfeszítés, de cosplayben mindig extrovertáltabb vagyok mint alapvetően, szóval valószínűleg egy kifejezetten csendes, introvertált karaktert nehezen tudnék hozni.

Mi volt az első jelmezed?

Az első jelmezem (amit én csináltam) egy Prince Belphegor volt a Katekyo Hitman Reborn animéből. Az ominózus pulcsis karakter.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Sok karaktert cosplayeztem eddig (de szégyenletesen sok dolgot tartok jövőbeli tervekhez), többek között
Daenerys Targaryent, Wendyt a Gravity Fallsbol, Princess Bubblegumot az Adventure Time!-ból, Rogue-ot (Vadóc) az X-MEN szériából.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Daenerys a "spirit animalem", illetve a Rogue (Vadóc / X-MEN) cosplayemben érzem a legjobban magam. Borzasztó kényelmes (ami NAGYON NAGYON ritka) és kellemes élményeim fűződnek hozzá.
Princess Bubblegum (Steampunk version) - Adventure Time! - Fotós: Stormbyte.hu

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat?

A szüleim eleinte nehezen fogadták és csak egy pénzzabáló hóbortnak tekintették, de mikor látták, hogy lelkesen küzdök a több méter anyaggal és próbálom laikusan kisilabizálni mit és hogyan kellene, elkezdtek támogatni. Anyukámtól kaptam az első varrógépem karácsonyra, és be is íratott egy varrótanfolyamra, hogy legyen halvány fogalmam róla, hogy egyáltalán mit is csinálok rosszul.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

Azok a barátaim akik szintén cosplayeznek, vagy aktívak valamelyik fandomban, eleve kint szoktak lenni a conokon, a többiek pedig a morálisan támogatnak egy-egy stresszesebb jelmezkészítés közben (vagy rugdosnak, hogy csináljam a következőt).

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra?

Őszintén szólva nem tudnék olyan típusú jelmezt, amit nem vennék fel. Lengébbeket tervezek, bár azokat inkább csak a karakter szeretetéből, saját célra.

Rendelkezel konzollal? Gamer vagy egyáltalán?

IGEN! Duplán shameelni fogtok, mivel egy xbox 360am van (nem ps és nem is a legújabb), rá van jónéhány játékom, utoljára a Bayonettával játszottam rajta, gépen pedig Smiteoztam, Dream Daddyztem illetve a retro jegyében a '99-es Tarzannal játszottam az utóbbi időben. Következő az Alice - Madness Returns lesz, amit régóta szeretnék kijátszani és egy barátnőmnél bele is kezdtem már de idő hiányában otthon még nem.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Mindenki más miatt, Jessica Nigrit például a hozzáállása miatt tartom példaértékűnek. Azt csinálja amit szeret, látszik a viselkedésén, hogy cseppet sem erőlteti, ez mind spontán és szívből jön. Misaki Sai gyönyörű ruhákat csinál, az R&R art group ugyanúgy, illetve Alex Reiss. Félelmetes, hogy az oroszok milyen részletgazdagon dolgoznak.

Mit szeretsz a cosplayezésben?

A cosplay nekem a kezdetben a jelmezben levés szabadságát adta, most már ez inkább átment kreatív csatornába, mivel adott esetben hónapokig dolgozom egy cosplayen és legjobb esetben is csak néhány napot viselem. Kikapcsol ahogy az apróságokkal mókolok, amire sajnos nagyon ritkán adódik alkalmam ettől függetlenül. Abszolút megnyugtat, még azzal együtt is mikor egy részlet ötödjére sem akar sikerülni és már idegbajt kapok és háromszor megfogadom, hogy soha többet de soha soha soha nem fogok cosplayezni, vagy ilyen nehéz cosplayt választani.
Red Queen - Once Upon a Time In Wonderland - Fotós: Cleanpig's Hideout

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Magik as X-MENből hatalmas terv, több verzióban is, a karaktert abszolút a magaménak érzem egyaránt viselkedésben, háttértörténetben és személyiségben is. Még több Daenerys (jelenleg az 5. van a műhelyben, és tervben van több is), Skadi a SMITEból, Inara egy comicból, az Unknown Landsbol, illetve még több Princess Bubblegum és Sailor Neptune. Túl sok Sailor Neptune és Mars.

Valami díjat nyertél már?

Eddig PlayIT-eken nyertem "Profi Cosplay 3.helyezést" illetve a Legjobb varrási skillekért járó díjat hoztam el, szintén PlayITen.

Más hobbid van-e?

Olvasok. Szégyenletesen sokat olvasok, szinte állandóan. Szeretek főzni, illetve sportolni is újból el akarok kezdeni (wakeboardozom nyaranta és konditerembe járok egész évben), az utóbbi időszakom elég sűrű volt és feladtam benne dolgokat amikhez vissza szeretnék térni. Valaha zongoráztam, már nem az igazi, ezt is szeretném újracsiszolni a jövőben.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Rettenetesen. Persze, mint mindent, ezt is lehet lowcost módban csinálni, de ez sokszor nem lesz olyan minőségű, mint egy drágább anyaggal dolgozni és aránytalanul sok időbe telik... de tulajdonképpen időben mindenképpen sok lesz ha magad csinálod. :)

Kedvenc animéd?

Örök kedvencem a Psycho-Pass. Mindig van mondanivalója. (kizárólag az első évad, a másodikat felejtsük is el, ha lehet. :)

Milyen a zenei ízlésed?

Abszolút változó, jelenleg upbeat popot hallgatok, de általában metált és klasszikusabb rockot hallgatok, de
szeretem azt hinni, hogy válogatok a minőségien összerakott zenék között minden műfajban. Ha nem ez a helyzet, akkor mindenevő vagyok és preferálom a mondanivalóval bíró dalokat.
Daenerys Targaryen - Game of Thrones - Fotós: SASU chili-star

Űzöl-e valamilyen sportot?

Ohohó, hogy ezt megválaszoltam! Szóval, wakeboardozom évek óta (idén volt 10), konditerembe járok, és szeretnék valamilyen küzdősportot is elkezdeni a jövőben.

Van háziállatod?

Hatalmas fájdalmam, hogy albérletben lakom, de nagyon szeretnék egy kutyust. Jelenleg egy pici pudlit, hogy könnyű legyen lakásban tartani, később pedig szeretnék majd mellette egy skót juhászt.

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Valószínűleg a tavaszi Mondoconon és PlayITen. :)

Érdemes a hölgy Facebookos oldalát is meglátogatni:Itt
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. Masamune  PlayStation.Community tag
2018.01.19. 18:44:27
LV14
Válasz 2. martin üzenetére:
Hálás.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
2. martin  Főszerkesztő
2017.12.17. 16:43:46
LV27
Nagyon kedves.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. Greg  PlayStation.Community tag
2017.12.11. 08:07:24
LV25
Nagyon jó ez a Red Queen szerelés, teljes az összhatás.
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11638 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1261 db
Utolsó belépés:
2019.09.17. 07:46:38
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea