PlayStation.Community Blog ›› martin

46 hozzászólás

2017.10.20. 12:56:30

Utolsó hozzászólás: ALF22

2017.11.05. 09:26:24

Megosztás
Értékeld a blogot!
Gyerekkoromban nagyon sok könyvet olvastam el. Mivel ma is gyakran olvasok, így utólag látom is, mi volt ennek az oka: akkoriban valahogy szebben, tisztábban, értelmesebben volt a legtöbb könyv - legalábbis azok, amiket én választottam, bár a nagy számok miatt nem lehet ezt a szerencsémre fogni - megírva.

Emlékszem például, amikor a kilencvenes években nagy nehezen sikerült megszerezni az akkor még problémás státuszban leledző, Adolf Hitler jegyezte Mein Kampfot. Nagyon kíváncsi voltam már rá, rengeteget hallottam és olvastam róla, gondoltam valami kurva nagy durranás lesz. Nos, a Mein Kampf egy moslék szar fos könyv, egy olvashatatlan, értelmetlen gyökérség, amit egy szellemi fogyatékos írt, akinek semmi stílusérzéke nem volt. Hitler kiváló, zseniális szónok volt, ez elvitathatatlan, de hogy az írást nem kellett volna erőltetnie, az zicher. Az ég világon semmi izgalmas, különleges, fantasztikus vagy kimagasló dolog nincs a könyvben; nagyjából olyan csalódás, amikor egy celeb "könyvet ír" magáról, majd miután megveszed és beleolvasol rájössz, hogy az illető egy akkora ostoba barom, hogy még úgy sem sikerült érdekes formába önteni lófaszjóska történeteit, hogy azt bizonyára egy erre szakosodott valakivel íratta meg.

(Ugyanilyen nagy csalódás volt egyébként a Vágvölgyi B. András-féle Tokyo Underground is. (2000-ben jelent meg asszem'.) Hú bazmeg, akkoriban agyon volt mindenhol sztárolva, hogy úristen, korszakalkotó, és jaj Japán, meg jééé manga, és ilyen még nem volt. Hát én megvettem, elkezdtem olvasni, és a felénél nem letettem, hanem majdnem kibasztam az ablakon, mert ez a könyv egy fárasztó, mindenhonnan összelopkodott, kapitális sajátfasz-szopkodás némi fogalmatlan maszatolással és misztifikálással, ami maximum annak volt érdekes, aki már attól merevedést kapott, hogy életében először leírva látott olyan újdonságként ható szavakat, mint az "anime". Hát én nem voltam ilyen, és aki olvasott 576 Konzolt, az tudhatja, miért...)

Na, de visszatérve a könyvekre, igen sok sci-fit fogyasztottam például. A Delfin-könyvek végeláthatatlan sora, vagy a Kozmosz Fantasztikus Könyvek szériája például tele volt tudományos-fantasztikus regényekkel és novella gyűjteményekkel, hát azokat egyenesen zabáltam, de később aztán kimerészkedtem nehezebb terepekre is. Stanislaw Lem Kiberiádáját hatszor elolvastam egymás után, de háromszor úgy, hogy ahogy behajtottam a végét, azzal a lendülettel nyitottam ki az elejét. Jött Herbert Dűnéje, Fancis Carsac A Sehollakókja, Wells Bűvös boltja, és még sok más sci-fi kalandregény.
Emellett nagyon szerettem az olyan kiadványokat és folyóiratokat is, melyekben eredeti sci-fi képek / rajzok / könyvborítók voltak. A Galaktika-sorozat nagyon erős volt ebben, például azért, mert szerkesztői már akkor különleges érzékkel nyúltak a legjobb forrásokhoz - elég csak az olyan sci-fi képregények szerepeltetését említeni, mint a Valerian, vagy Jean "Möebius" Giraud munkái.

Ezekben az években sokat gondoltam arra, milyen lesz a jövő. Emlékszem - így visszagondolva milyen vicces -, hogy '86-körül azon agyaltam, hogy 2000-ben én 29 éves leszek, és úristen, mi lesz majd akkor. Kétezer, ezredforduló, volt erről egy tucat könyvben említés, jesszusmária, vajon mi fog történni? Milyen űrhajók lesznek? Milyen bolygókra fogunk eljutni? Mit fogunk találni?
Borzalmasan szánalmas érzés, hogy azóta hova "jutottunk". 2017 van, és az emberiség pontosan ugyanott tart az űrkutatásban, mint a '60-as években. Van egy összetákolt, elbaszott űrállomásunk, ahová néha felmennek emberek, hogy valami faszságot csináljanak, aminek semmi értelme. Néha kimennek egy "világszenzáció" űrsétára, és 16 óra megfeszített munkával kicserélnek az űrállomás oldalán egy fakocka egyszerűségű komponenst, amit 6 csavar tart. Ennek a 6 csavarnak a ki- és becsavarásáról dokumentumműsor készül, amit valamelyik világhírű tudományos csatorna műsorára tűz, s melyben a dramaturg halálra vált hangon beszél róla 45 percig, drámai zene által kísérve, hogy a hős űrhajós levegője majdnem elfogyott, és majdnem megsemmisült minden, mert a négyes csavar beragadt.

De igazából nem is ez a lényeg. Amikor ezeket a könyveket olvastam, melyek gyakran festettek eléggé konkrét képet a jövőről, abban hittem, hogy évtizedek múlva minden sokkal szebb lesz. Azt gondoltam, hogy szép emberek lesznek, akik szépen öltözködnek, és szép környezetben próbálják majd megoldani csúnya problémáikat. Arról álmodtam, hogy minden fehér lesz, vagy legalábbis kellemes pasztellszínű, hogy tisztaság lesz, letisztultság, igényesség.

Egyszerűen bele sem mertem gondolni, gyakorlatilag kizártam, hogy 40+ éves koromra egy ilyen rohadt, mocskos, romlott, szenny világban kell majd élnem - mondjuk egy olyanban, amit az első Mad Max film nagyjából felvezetett. Úgy voltam vele, hogy ez csak egy kitaláció, ez nem történhet meg. Ennyire hülyék nem lehetünk, mi emberek, hogy ezt hagyjuk.
Eszembe nem jutott volna, hogy eljön egy olyan kor, amikor tróger, tirpák, iskolázatlan, koszos gecik tombolnak és erőszakoskodnak az utcán, és nem történik semmi, senki nem tesz, nem tehet semmit. Pénzt tettem volna rá, hogy soha nem jutunk el oda, hogy büdös, szaros, hugyos, félig elrothadt korcsok hevernek majd a városok utcáin, a parkokban, a tereken, mindenhol. Ki a fasz gondolta volna nyolcvanötben, hogy 2017-ben majd azt látom a tömegközlekedésben, hogy egy ápolatlan kövér disznó féregnyúlvány egy telibeszart, szakadt kocsival leszorítja az útról a buszt, amin 60 ember szorong, majd azt üvölti a vezetőnek a következő pirosnál, fröcsögő pofával, hogy megöllek - miközben mellettem a két kisgyerekét magához szorító anyuka már majdnem elsírja magát tehetetlenségében?

Ki gondolta volna, hogy 2017-ben nem kecses, hófehér űrhajókon száguldunk majd a galaxisban, és nem hangtalan szupervasutakon repülünk célunk felé, hanem egy centis fakocka miatt beragadunk egy metróalagútba egy olyan szerelvényen, ami kívülről már szét van rohadva
Ki mert volna arra gondolni, hogy Krisztus születése után kétezer és tizenhét évvel arról szólnak a hírek, hogy Magyarországon egy apa 10 éves kora óta baszogatja a saját lányát, akinek már 2 kölyköt csinált, amiből az egyiket meg is ölte, és ezt a - nem is tudom hirtelen, minek nevezzem - pusztulatot nem darálják be disznótápnak, hanem még az emberi jogaira való tekintettel etetik évekig egy börtönben, ahonnan majd vígan szabadul hamarabb, mint ahogy egy svájci frankos hitele lejár.
Ki látta előre, hogy majd jön majd egyezer egy internet nevű eszköz, ami a világ minden egyes degenerált barmának lehetőséget ad arra, hogy bármiféle kontroll nélkül őrjöngjön és tegye tönkre mások életét, munkáját.
Ki hitte volna, hogy eljutunk egy olyan korba, amikor az emberek nem tudnak írni, nem tudnak olvasni, nem tudnak gondolkodni, nem tudnak értelmesen beszélni, nem tudnak viselkedni, ehelyett tengődnek a saját gőgösségük táplálta posványban, és csak zabálnak, vedelnek, basznak, mint az állatok, bármiféle határ nélkül, mindezt azért, mert mindenkinek mindent lehet, szabad, sőt egyenesen kell - mert ezen a világon mindenki egy csodálatos individuum, egy speciális hópihe, és mindenkinek mindenhez joga van.

Lehetne ezt még folytatni a végtelenségig, de minek? Szép új világ, hát persze, a jó kurva anyádat.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
46. ALF22  Son of Liberty
2017.11.05. 09:26:24
LV26
+1
Válasz 45. palo75 üzenetére:
Funky Koval kepregeny nagy kedvenc. Szerencsere megvannak a Galaktikak is, igy nem kell letolteni digitalisban. Vannak konyvek is a telomon ,de azokat se birom igy olvasni.
45. palo75  PlayStation.Community tag
2017.11.01. 15:43:46
LV4
Martin! Nem vagy Te véletlenül az elhallgatott testvérem ??? :)
'86-ban (11 évesen) vettem meg az első Galaktikámat, nekem Funky Koval volt a kedvencem, imádom a sci-fit, a Mein kampf-ról ugyanaz a véleményünk...
Sajnos 2 gyerekes apaként esélyem se lenne papíralapú könyvet olvasni (3-4000 Ft-om esetleg hó végén akad), viszont korunk "nagyszerű" vívmánya, az okostelefon segítségével kb 600 könyv boldog tulajdonosa lehetek ! (FB Reader, ha valaki nem ismerné)
Elkezdtem a Mein kampfot, de kb a 300. oldalnál már iszonyúan idegesített a sok ismétlődő, semmitmondó, okosnak-tűnő, féloldalas összetettmondatból álló SEMMI !
Most Asimov egyik tudományos regényét olvasom. Nagyon jó. (A robbanó napok)
Sajnos igazad van, hogy ez a világ nem az, amire számítottunk...
Én is álmodoztam a jövőről 10-14 évesen, de szembe kell néznünk a csúf valósággal ! :(
PS4: Golyo1975
44. martin  Főszerkesztő
2017.11.01. 14:01:56
LV27
Válasz 43. Alyssa üzenetére:
Pont ez a megfelelő.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
43. Alyssa  Kitiltott felhasználó
2017.10.29. 23:50:06
LV3
Ebből a nő témából iszonyat nagy vitát lehetne indítani, de olvasva pár kommentet meddő lenne. Nem ez (videójátékos portál) a megfelelő hely rá.
42. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.10.29. 16:04:00
LV15
Válasz 41. Penge70 üzenetére:
Inkább nem fejteném ki részletesen, szerintem amilyen "pusztulat" világ van, abban nagy szerepe van a nőknek is. (de mondom, tisztelet a kivételnek)
41. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.10.29. 09:03:07
LV22
Válasz 38. HUN_GERGO üzenetére:
"a nők is megérnek egy misét, nagyon "kiengették" őket a nagyvilágba! Ők korcsosultak el a legjobban! (tisztelet a kevés kivételnek) "

Szerintem enyhén szólva is túlzás :)
Rengeteg csaj ismerősöm van, és a legtöbb normális, sőt jófej mind.
Az hogy most egy molett csaj 20 év után tönkre vágott egy 74 éves öregembert, még nem jelenti azt, hogy minden nő ilyen.
Viszont egy bosszúszomjas nőtől az isten mentse meg az embert, mert az tény, hogy a nők tudnak a legaljasabban és a leggusztustalanabbul viselkedni.
40. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.10.29. 07:14:52
LV15
Válasz 39. martin üzenetére:
Az egy másik téma lenne xD
39. martin  Főszerkesztő
2017.10.28. 23:13:48
LV27
Válasz 38. HUN_GERGO üzenetére:
Utóbbihoz nem értek...
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
38. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.10.28. 22:28:36
LV15
Cimborámmal már vagy egy éve folyamatosan témázunk azon, hogy milyen okádék lett a világ. Úgy látom mások is kattognak a dolgon. :)

Más... a nők is megérnek egy misét, nagyon "kiengették" őket a nagyvilágba! Ők korcsosultak el a legjobban! (tisztelet a kevés kivételnek)
37. martin  Főszerkesztő
2017.10.28. 20:53:27
LV27
Válasz 36. the_rock üzenetére:
500-as IQ? Az szép... ;)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2017.10.26. 21:57:02
LV1
Válasz 35. Noob üzenetére:
Sztem az max 400-500 volt, de a logika stimmel.
35. Noob  PlayStation.Community tag
2017.10.26. 21:31:47
LV6
Válasz 34. VictorVance üzenetére:
Lehet, hogy elgondolkodott a lehetőségein 18 évesen, és a gyárban minimálért helyett választotta a könnyed 1000 eurós megoldást.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
34. VictorVance  Szerkesztő
2017.10.26. 19:59:43
LV19
Válasz 33. Noob üzenetére:
Hiába, mégsem lett belőle agysebész, max akkor, ha az egy szerep volt, amit "el kellett játszania". Megeheti a fene azt a 154-es IQ-t, ha könnyebb volt neki belevágni a poreszbe, mint inkább az intelligenciáját hasznosítani.
Örülünk?
33. Noob  PlayStation.Community tag
2017.10.26. 19:46:48
LV6
Válasz 20. martin üzenetére:
Vad Katalinnak 154-es az IQ-ja. :))
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
32. Richard  PlayStation.Community tag
2017.10.26. 09:36:28
LV5
Válasz 28. zodiac55 üzenetére:
A köszönés az, ami nagyon sok ember számára ismeretlen.
A megköszönés szintén!
31. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.10.26. 09:23:33
LV10
+1
Válasz 28. zodiac55 üzenetére:
Az akadémia rendszerrel nincs az égvilágon semmi baj, külföldi működő minta van másolva. A gond a benne dolgozó szakemberek tudásával van, azaz nem tudásával, meg az eszméletlen korrupcióval. Nem kell ecsetelnem, hogy ki kerül be ilyen helyre, meg ki játszik a kezdőben. Hát nem a legjobbak...
A másik fele, meg a szülők. Emelem kalapom a sérós csákó apja előtt, hogy nem azzal, jött, hogy neki ne mondja meg egy senkiházi edző, hogy mit és hogyan. Sajnos egyre több a kurvaokos fater.
A köszönős történet meg alap. Az oviba ahová viszem a gyerekeket kb. meg tudom számolni azokat a szülőket, akik köszönnek. Elején idegesített, de már nem húzom fel magam rajta. Kb. 2 hete azért megrökönyödtem azon, hogy benyitok az oviba és ott áll egy nő, suttyú paraszt módjára hangosan köszönök, majd felém fordul, rám bámul, végigmér és elfordul. Egyszerűen lefagytam. Mi a k anyja mehetett végig rajta? A tekintetéből kiindulva valami ilyesmi: - Ki ez a tróger ganyé, hát nem is ismerem, mi a francért köszönget ez nekem, biztos valami csóró szar, na mindegy, akkor állok tovább az ajtóban, hogy ne tudjon senki más bejönni tőlem.
Ezek után most várjam el, hogy ezeknek az utódaik tiszteletet tanulnak, normálisan viselkednek? Sajnos ez már el lett baszva, javulni itt semmi sem fog. Lesz majd valami háború, ahol persze szokás szerint beszopjuk és akkor talán nulláról lehet majd értelmes társadalmat építeni. Addig meg a liberalizmus oltárán lovagolva lehet szépen beleszarni mindenbe.
30. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.10.25. 17:22:12
LV10
Válasz 28. zodiac55 üzenetére:
Franko temat boncolgatsz, holnap ha gépnél leszek reagálok.
29. VictorVance  Szerkesztő
2017.10.25. 16:58:25
LV19
+1
Válasz 28. zodiac55 üzenetére:
"De felteszem azt a kérdést: miért nekem kell a gyereket a köszönésre nevelni például?"

Mert a szülők logikája alapján ez a te dolgod, mint ahogy minden más is, ami amúgy alapvető lenne, csak a gyerek szülei szarnak rá magasról, és ráhárítják a felelősséget a tanárokra.
Örülünk?
28. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.10.25. 16:52:27
LV12
Válasz 25. Ruzsi üzenetére:
Nézd, én egyetlen dolgot kérdezek, amire sajnos egyetlen vezető sem tudna értelmes és racionális magyarázatot adni: hogy lehet az, hogy a magyar válogatottban nincs egyetlen olyan stabil kezdő, aki akadémián nevelkedett? Akkor viszont mire is megy el a pénz? Ahogy Martin írta, a haj be van lőve, tudás nulla, és van intézve minden - arc persze van... Nálam az első-második osztályos csapatnál az alap az - és ezzel el szokott menni legalább két edzés - hogy egyrészt köszönnek mindenkinek, és rendet hagynak maguk körül. A hajviselettel kapcsolatban volt egy csörtém: a gyerek - ismétlem 6-7 éves korosztály! - haja gyönyörűen be volt lőve, és nem vittem el meccsre. Jött az apuka, hogy miért nem? Mondtam neki, hogy nem divatbemutatóra megyünk, hanem focizni, és ha a haja már nem áll jól, azzal kezd el foglalkozni a gyerek, nem a játékkal. Következő alkalommal már normális hajviselettel jött a kölyök, és azóta is focizik. De felteszem azt a kérdést: miért nekem kell a gyereket a köszönésre nevelni például?
"Si vis pacem, para bellum."
27. Richard  PlayStation.Community tag
2017.10.25. 15:58:32
LV5
A 80-as években jövő alkotott képedtől jó messzire kerültünk.

Elképedek minden nap, hogy mennyire tapintatlan bunkók az emberek a tömegközlekedésen, az utcákon.
A sok punkról az aluljárókban ne is beszéljünk. Kellene erre egy külön kommandó, hogy aki munkaképes és az utcán héderel, azt bebasszák kényszermunkára.

Oktogontól beljebb pár utcára volt dolgom 1 hete és azon gondolkodtam, hogy ennyi emberi húgy ami ott a járdán van, egy fesztiválnak becsületére válna.

A börtönről írt gondolatodat hasonlóan érzem, hogy ezeket nem etetni-itatni kellene, hanem kivégezni, mert normális emberek ezek úgy se lesznek már (nem is voltak).

A legkeményebb a Anders Behring Breivik, aki a svéd börtönben kifogásolta, hogy miért PS2 van a szobájában, ami elavult és van már PS3.


26. martin  Főszerkesztő
2017.10.25. 11:05:24
LV27
Válasz 25. Ruzsi üzenetére:
A lényeg, hogy a frizura és a borosta rendben legyen, meg persze a keresztre feszített jézuska a tetováláson.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
25. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.10.25. 09:00:13
LV10
Válasz 24. zodiac55 üzenetére:
Ha valakinek nincs meg a megfelelő játékintelligenciája, abból úgysem lesz senki, habár vannak kivételek, mert egy serdülős csapattársam válogatott lett és olyan satu hülye volt, mint a seggem. Ott kb. apuci ismeri ezt és azt, meg segít ebben és abban cserébe a kisfia egyre jobb csapatoknál van. Aztán valahogy kikerül külföldre, majd egy új külföldi szövetségi kapitánynak őt ajánlják, mint egyik legjobb csatár. Vicc az egész. Szóval nem full gyépéseket nevelnek, de az élethez nincs semmi közük. NÉzd meg, hogy mennyi alkoholista hajléktalan lett volt válogatott focistákból, szörnyű. Détári nem kicsit pattant le szegény, de már nála is kijött, hogy rábeszélték, hogy nehogy a Barcaba menjen, a Pana sokkal jobb lesz neki...
24. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.10.24. 16:34:02
LV12
Válasz 22. Ruzsi üzenetére:
Teljesen igaz, sajnos - pedig a labdarúgás is egy olyan játék (lenne), ahol azok érvényesülnek, akik gondolkodni tudnak.
"Si vis pacem, para bellum."
23. martin  Főszerkesztő
2017.10.24. 13:26:32
LV27
Válasz 22. Ruzsi üzenetére:
Pazar!
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
22. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.10.24. 13:14:59
LV10
+1
Válasz 19. martin üzenetére:
Volt egy ötletem nemrég. Észrevettem, hogy van valami, amit itthon nem csinál senki, Amerikában, meg Nyugaton meg virágzik. Beszéltem olyanokkal, akiknek van egy kis közük hozzá és mondták, hogy felejtsem el a dolgot, mert nem azért nincs itthon, mert senkinek sem jutott eszébe, hanem azért, mert a magyarországi focisták egy mesterségesen felügyelt alacsony értelmi szinten vannak tartva már gyerekszinten is, hogy később a managerek és az ügynökök meg tudjanak élni belőlük. Tisztelet a kivételnek.
21. Alyssa  Kitiltott felhasználó
2017.10.24. 13:05:58
LV3
Régen én is elég sokat olvastam. Kinget, Leslie L Lawrence-et, pár sci-fit, Vavyan Fable-t. 3 könyv volt, ami nagyon tetszett, Merle-től a Mesterségem a halál, Orwell 1984-e, és Passuth Lászlótól az Esőiaten siratja Mexikót. Mostanában sajnos nem hódolok efféle hóbortnak, pedig van pár könyv, ami a bakancslistámon van. Majd egyszer talán...
20. martin  Főszerkesztő
2017.10.24. 11:57:56
LV27
Válasz 19. martin üzenetére:
...körülbelül mint a pornószínésznők.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
19. martin  Főszerkesztő
2017.10.24. 11:57:14
LV27
Válasz 18. Ruzsi üzenetére:
Szegény sportolók amúgy sem az eszükről híresek. Nagyjából tízévente van egy, akit meg mernek szólaltatni a tévében kétszer egymás után.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
18. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.10.24. 11:41:11
LV10
Válasz 17. martin üzenetére:
Legutolsó olvasós korszakomban életrajzi könyveket olvastam, aminek a Kásás Tamásról szóló borzalom volt a befejező momentuma.
Az valami szörnyű. Elhiszem, hogy Tamás nem a beszélőkéjéből élt, de könyörgöm ott van egy "neves" újságíró, akinek az lett volna a dolga, hogy a szavait olvasható formába öntse. Erre született egy olyan könyv, amit egy 10 éves jobban megírt volna. Témája érdekelt, nem is volt rossz, de egyszerűen letettem, mert fájt a stílusa. Egy mondat max. 5 szó, ami egy idő után kinyírt. Egy rohadt vesszőt nem voltak képesek beletenni, hogy kicsit gördülékenyebb legyen. Szerintem bukás is lehetett, mert talán ajándékba kaptuk valami x összegű DM-es vásárlás mellé. :)
17. martin  Főszerkesztő
2017.10.24. 10:49:29
LV27
Válasz 16. Ruzsi üzenetére:
Sajnos ma már rengeteg katasztrofális stílusban megírt, vagy mérhetetlenül ostobán fordított könyv van. A régi vágású lektorok és szerkesztők korában ez még nem volt. Érted az, hogy egy könyvben manapság min den oldalon van egy kapitális vesszőhiba, vagy egy magyar nyelvet erőszakoló szenvedő szerkezet, az botrány.

Emlékszem, legalább 15-20 évvel ezelőtt az első könyv, ami ilyen ostoba stílusban volt megírva, valami magyar gengszter életéről és "munkásságáról" szólt. Még agyaltam is rajta, milyen degenerált barom lehet az illető, hogy az alapvetően jó sztorikat sem tudták normálisan szavakba önteni.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
16. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.10.24. 10:23:55
LV10
Válasz 15. SteveY üzenetére:
Én gyerekkoromban nem nagyon olvastam. A kötelező olvasmányokat letoltam, de mivel azok nem nagyon tetszettek, így nem is kerestem más regényeket. Az olvasós korszakom egy barátom hatására indult el, akihez bármikor mentem, mindig volt egy könyv az ágyán. Adott egy könnyed fantasy regényt és magába szippantott. Olyan választékos és mégis könnyed volt a magyar fordítása, hogy nálam lenyomott minden addig olvasott művet, pedig csak egy gagyi fantasy könyv volt. Ez olyan lendületet adott, hogy elkezdtem otthon kutakodni fater könyvei közt és letoltam rengeteg regényt. Mára már sajnos nincs időm rá, pedig az utóbbi évek filmjeit nézve jobb lett volna azt az időt olvasásra költeni, mint filmnézésre. Ami a filmezés mellett van, hogy arra el tudok aludni. :)
15. SteveY  the gunner
2017.10.23. 15:44:53
LV22
Ebben most minden benne volt- minden igazság.
Könyv: gyermekkoromban a sok Karl May kalandregényeket olvastam. Később Leslie l Lawrence (ha jól írtam) regényeket. Így visszagondolva egy kaptafára készült az összes könyv sztorija, de akkoriban megfogott mégis. Meg akkor volt még Nemere István könyvek ufók ilyesmik, bírtam. De a legeslegjobb regény A Pál utcai fiúk- rengetegszer elolvastam. (Szegíny Nemecsek.)
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
14. martin  Főszerkesztő
2017.10.21. 13:44:39
LV27
Válasz 13. Noob üzenetére:
Hogyne, megvolt a gyilkos kés.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
13. Noob  PlayStation.Community tag
2017.10.21. 10:42:49
LV6
Válasz 12. martin üzenetére:
A Pifet én is gyűjtöttem. Visszagondolva az volt a fantasztikus, hogy a 80-as években eljutott hozzánk egy olyan lap, amihez játékokat csomagoltak. A fejre rakható kés, ami olyan volt, mintha átszurná a fejünket biztos megvolt neked is akkor:)
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
12. martin  Főszerkesztő
2017.10.21. 00:25:30
LV27
Válasz 7. Noob üzenetére:
Pifet gyűjtöttem, de ismertem persze.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
11. 123456  PlayStation.Community tag
2017.10.20. 23:11:20
LV2
Válasz 10. 123456 üzenetére:
hoppá link http://indavideo.hu/video/9_21
hibakód:123456
10. 123456  PlayStation.Community tag
2017.10.20. 23:11:04
LV2
ajánlom neked ez a mesét , nagyon tanulságos . Igaz rövidebb mint egy könyv :)
hibakód:123456
9. 123456  PlayStation.Community tag
2017.10.20. 23:08:55
LV2
Pont most csapatom mad max játékot (imádom amúgy). és mindig az van fejembe na ha ez egyszer megtörténik az durva lesz . De lényegében már elkezdődött .
hibakód:123456
8. rottenbull  PlayStation.Community tag
2017.10.20. 22:00:23
LV9
Válasz 6. martin üzenetére:
Annak fasza. Még a Varos es a Csillagokat hozzatehetned, meg Asimovtol a Csillagok akar a por, Kavics az egben es az Ur aramlatai trilogiat. Biztos olvastad ezeket is, asszem voltak reszletek a Galaktika vagy Robur magazinokban is.
7. Noob  PlayStation.Community tag
2017.10.20. 21:43:45
LV6
Érdekes írás a szokásos martin-féle bloggoló stílusban:D
martin az alfa újság sorozatot olvastad a 80-as években? Azokat olvastam a suliban, de gyűjtöttem is.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
6. martin  Főszerkesztő
2017.10.20. 21:36:33
LV27
Válasz 5. rottenbull üzenetére:
Igazából ez egy könyvajánló blog.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
5. rottenbull  PlayStation.Community tag
2017.10.20. 21:34:35
LV9
Ne moralizaljatok, az csak osszezavar. En ezen mar tulleptem, azota sokkal jobban elek.
4. quchy  PlayStation.Community tag
2017.10.20. 21:13:07
LV2
Elkúrt szar világ tényleg az. De mi a faszt tud az ember csinálni akkor saját kis életével? Semmit. Beáll a sorba, nem néz oda. Orwelli világ? HAHA... Az. Nagyon érződik a keserűség az írásodon, de igaz.
PSN is currently undergoing maintenance.
3. VictorVance  Szerkesztő
2017.10.20. 20:13:21
LV19
+3
Ha nem fognám fel viccesen ezt az egész helyzetet (mert valljuk be, csak így lehet, vagy úgy, hogy az ember idegösszeomlást kap ettől a sok marhaságtól), legszívesebben elsírnám magam ennek a blognak a sorait olvasva. Lentebb Zodiac már kifejtette a véleményét, amivel én mélységesen egyet tudok érteni. Amúgy minden tiszteletemet a tanároké, mert én semmi pénzért nem csinálnám azt, amit ők, ebben a mai rendszerben.
Alapból ott van bennünk ez a hagyományos kelet-európai depresszió, aztán erre még jön a szokásos magyar mentalitás, hogy folyamatosan sírunk olyan dolgok miatt, amik 60, 100, vagy épp időszámításunk előtt valamikor tízezer évvel ezelőtt történtek, de ahogy Ruzsi írta, máshol sem sokkal jobb.
Mivel már jóideje egy általános iskolában dolgozok, sok olyat látok, amit ha mástól hallanék, talán el se hinném. Kérdem én, hogy a fenébe fordulhat elő, hogy 2017-ben, egy megyei jogú városban azért panaszkodik a gyerek a suliban, mert otthon, télen milyen rossz kimenni a hátsó kertbe a budiba, ha vécéznie kell, hogy történhet meg az, hogy a gyerek azért fáradt egész nap, mert éjjel épp ő volt soron, amikor csapkodni kellett papuccsal a patkányokat, akik bemásztak a szobába, miközben a testvérei, meg a szülei aludtak? És úgy mégis, hogy a jó büdös picsába lehet az, hogy a harmadik osztályos, nettó 80 kilós echte cigány gyerek, ha nem tetszik neki, ahogy az anyja beszél vele, csak szól az apjának, és megvereti vele a mutert?
Miért van az, hogy anno minden osztályra jutott 2 olyan gyerek a 20-ból, aki problémás gyerek volt, viszont rajta kívül 18-an voltak, akik valamennyire felhúzó erőt jelentettek a számukra, most viszont mindez megfordult, nagyítóval kell keresni azokat, akik legalább minimális szintek intelligensek, és még esetleg megvan az esély arra, hogy lehet belőlük valami, nem valami börtöntöltelékként, drogdílerként, vagy prostiként végzik.
Közben ott vannak a legnagyobb férgek, a szülők, akiknek tök rendben van az, hogy ahelyett, hogy időben befizetnék a gyereknek a kaját inkább műkörmökre, a legújabb ruhákra, vagy ifosra költik a lóvét. Nekik teljesen magától értetődő, hogy reggel 8-tól délután 4-ig le van nekünk baszva a gyerek, és elvárja, hogy a tanár mindent tökéletesen csináljon, beleértve azokat a dolgokat is tanítsa meg neki, amit ő otthon nem tud. Otthon, a négy fal között csődöt mond egyetlen egy gyerek nevelésével, a suliban egy tanárnak viszont elvileg egyszerre egy egész osztálynyi gyerekkel kellene megtennie azt, amiben a szülő balfasz. Nem értem ,hogy történhet az meg, hogy ha valami nem tetszik a szülőnek, bejön reggel az iskolába, elkezd üvöltözni, követelve, hogy jöjjön oda az igazgató, miközben megfog egy széket, és úgy csapja folyamatosan a padlónak, mintha valami pankrátor show-ban lenne. És ne értsen senki félre, itt egyáltalán nem csak a cigányokról van szó: pont ezen a héten egy magyar anyuka ment fel az emeletre (amit elvileg nem lenne szabad, de sebaj), és vörös fejjel mutogatott az osztályfőnökre, hogy őt meglopta 4 ezer forinttal, mert elkérte azt a pénzt színházjegyre, viszont csak egyszer mentek el, és az nem lehet olyan drága. Csak féltucatszor lett mindenki tájékoztatva, hogy az valójában egy bérlet, amire előre be kell hozni a pénzt, és egész évre szól. Ott voltam mellette, tisztán hallottam, mikor azt mondta, hogy ha befizeti ezt a pénzt, akkor hogy marad neki cigarettára. Esküszöm, majdnem elröhögtem magam kínomba. Hosszan lehetne sorolni ezeket a példákat, nap mint nap szembesülök hasonló esetekkel...
A másik oldalon meg ott vannak a suli adminisztrátorai, mi, akik napi szinten szembesülünk azzal ,mennyire el van kurva ez az egész rendszer, mennyire nem érti már senki sem a Tankerületben, hogy mit hogyan kellene csinálni. Egy igénybejelentő a szokásos 2 oldal helyett, már minimum 12, mindenféle szarral ,amit csak el tud képzelni az ember, átláthatósági nyilatkozattól kezdve a megrendelőlapig, ahol lassan már csak azt nem kell feltüntetni, hogy milyen fajta tollal ír alá az, akitől meg kell rendelnünk valami szükséges eszközt. Minden nap megváltozik a módszer, a sorrend, ami alapján dolgoznunk kell, közben közmunkások szerződéseivel tökölünk, amit mindig meg kell hosszabbítani, ahelyett, hogy felvennénk őket teljes állásba, de isten ments, mert akkor több pénzt kéne adni nekik, hiszen spórolnia kell annak a szegény államnak, mi lesz így vele. Közben százmilliárdokat basznak el, te meg hüledezel a legújabb marha ötleteiken, hogy épp most miért kell a közmunkásoknak munkanaplót írni minden nap, ahol még azt is fel kell tüntetni bazdmeg, hogy teszem azt október 24-én épp milyen időjárás volt, mit kellett csinálnia, milyet szart a 20 perc munkaközi szünete alatt.
De mindezzel semmi baj, hiszen a rádióban, a tévében és az interneten nem győzik hangoztatni politikusaink, hogy mennyire rendben van ez az ország, mennyire jól működik minden, és valójában, ha nem értesz ezzel egyet, akkor még te vagy a hülye, akinek semmi se jó, és akinek el kell innen húznia, ha nem bírsz alkalmazkodni a szabályokhoz. Rohad minden, a tévéből ömlik a népbutító trágya, kezdve az Éjjel-nappal faszomtól a gusztustalan média-kampányokig, melynek nincs más célja, minthogy elültesse az amúgy se a helyzet magaslatán álló magyarban a gyűlöletet, az utálatot, az agressziót, hogy ne foglalkozzon mással, csak annyival, amennyit a kormány mond, meg azzal, hogy gyártsa sorban az utódokat, nehogy emberhiány legyen majd a futószalag mellett. Nem gáz, hogy közben az egészségügy, az oktatás már a béka segge alatt sincs, nem baj, hogy a hetedikes földrajz tankönyvben Amerikát nyugatról az Atlanti-Óceán határolja, keletről meg a Csendes-Óceán, hiszen itt minden tényleg minden kurvára rendben van, dübörög a gazdaság, önerőnkből tartjuk fenn magunkat, példát mutatva az egész Uniónak, nem hagyjuk, hogy gyarmat legyen az országból, csakazértis megmutatjuk mi, hogy milyen fasza gyerekek vagyunk.
Őszintén szólva nem tudom mi lesz itt teszem azt 10 év múlva, de komolyan irigylem azokat, aki pozitív szemlélettel tekintenek a jövő felé, mert én már képtelen vagyok hinni bármilyen pártnak, embernek, vagy ígéretnek. Magyarországnak kb. ennyi volt...
Örülünk?
2. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.10.20. 18:36:24
LV10
Válasz 1. zodiac55 üzenetére:
A nepbutitas globális, nem csak itt szar a helyzet.
1. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.10.20. 14:39:33
LV12
+1
Mennyire egyet tudok érteni veled. Tudod, hogy mi a legrosszabb? Minden nap ezt a szellemi leépülést látni, és már azt sikerként megélni, hogy egy 20 fős osztályból 1(!) gyerek megérti, hogy miről ugatok, és elkezd olvasni. Persze, ennek örülni kéne, de ez csak egy. És mellette a többi? Mi lesz velük? Belenőnek ebbe a trágyahalomba, az utcára nem mernek majd sötétedés után kimenni, mert ha A, fiúként a agyonverik a portyázó c. bandák, vagy ha B, lányként megerőszakolják a portyázó c. bandák.

Sokat nosztalgiázom - ami nyilván nem jó, mert tudjuk, hogy régen minden jobb volt - de a 80-as évek végén, 90-es évek elején én sem így képzeltem el ezt az egészet. Lassan tényleg Orwell 1984 című könyvénél vagyunk, minden tekintetben.

Vajon csak mi magyarok érezzük ezt ennyire szarnak? Ennyire bennünk lenne ez a "nemzeti pesszimizmus"?

(Jah, a Mein Kampf valóban egy olvashatatlan fércmunka, ami egy normális világban inkább közröhej tárgya lenne...)
"Si vis pacem, para bellum."
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV27
Főszerkesztő
PSC Kredit
46965 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
martin
Fórumhozzászólások száma:
8364 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
17258 db
Utolsó belépés:
2020.02.19. 10:55:39
Regisztráció ideje:
2008.10.03. 14:10:30
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea