PlayStation.Community Blog ›› xerox

4 hozzászólás

2017.07.16. 08:26:49

Utolsó hozzászólás: xerox

2017.07.16. 20:20:45

Megosztás
Értékeld a blogot!
„Egynek meg kell halnia, egynek élnie kell. Nincs győztes, nincs vesztes. A túlélő folytatja a harcot, ez a mi sorsunk. Aki életben marad, megörökli a Boss rangot, és aki megörökli a Boss rangot, végtelen harcok sokaságával fog szembenézni”

Talán akiket egy picivel jobban beszippantott a Metal Gear Solid világa, pontosan tudják hol, mikor hangzik el a fenti idézet, és abban is biztos vagyok, hogy már szépen el is indult a fejekben a Debriefing, vagy a Life’s End dallama.
Bármikor, ha kettejük utolsó beszélgetésére gondolok vissza, tisztán cseng bennem Lori Alan, The Boss hangja, amit az ördögien mesteri Hideo Kojima apró fortélyaival, kitörölhetetlenül beleégtetett több millió játékos agyába. A karakter játékban betöltött szerepéhez, borzasztó erős személyiségéhez úgy gondolom nem is találhattak volna megfelelőbb orgánumot. A színésznő néhány nagyobb animációs film karaktereinek is kölcsön adta hangját, mint például a WALL-E, Toy Story, Minions, vagy a Despicable Me (nálunk ügyesen fordítva: Gru :D). De mellékszereplőként megfordult több tévésorozatban is, mint a CSI, Bones (Dr. Csont), Castle, vagy a 90-es években sugárzott, leginkább fiataloknak szóló Friends és Beverly Hills 90210.

A Destiny-vel már kiveséztünk egy érdekes szinkronszínész váltás esetet, de talán még nagyobb megdöbbenést okozott, amikor a The Phantom Painben valamilyen oknál fogva megváltak Snake szinkronhajától. David Hayter gyakorlatilag összeforrt az évek alatt Solid Snake karakterével. Így nem is csoda, hogy a rajongók körében egyértelműen nagy felháborodást váltott ki ez a váratlan lépés. Úgy emlékszem még itt a fórumon is felcsaptak az indulatok. Ahogy azt már megszokhattuk, a Konaminál sem magyarázták túl a dolgot. Ha minden igaz egyszerűen csak új irányba szerették volna terelni a játékot és ehhez kerestek egy új hangszínt. David Hayter viszont nyilatkozatában nem kímélte Kojimát sem emberi, sem szakmai szempontból. Tette mindezt úgy, hogy állítólag személyesen soha nem is találkoztak. Ebben az időben felröppent egy érdekes pletyka, miszerint az első számú kiszemelt szinkronhang nem Kiefer Sutherland volt. Egy producer szerint Kurt Russelt is megkeresték e nemes feladatra (a Menekülés New Yorkból c. filmben Kurt Russel által alakított Snake Plissken nevű főhős ihlette Big Boss karakterét a 80-as években), de ő nemet mondott.
Ha nincs ló…?

Snake szinkronhangjai: David Hayter/Solid Snake, Richard Doyle és Kiefer Sutherland / Big Boss.
A sorozat egyik legfurább, legteátrálisabb karaktere számomra Ocelot. Tette őt azzá fizimiskája, öltözete, a játékban betöltött szerepe. Sokszorosan beépített ügynök, kiváló revolverforgató. Egyedüli karakter a sorozatban, aki mind a négy Kígyót személyesen ismeri, valamilyen érdekből fűződik hozzájuk. Több szinkronhangot is kapott a karakter, szinte részenként újat. Így kerülhetett a sorozatba Troy Baker is, akinek neve egyre ismertebb a videojáték szakmában. Akár azt is mondhatjuk, mostanság ért karrierje csúcsára. Joel, Sam Drake, Joker, Snow Williers, James Sunderland és sok más főszereplő hangján is őt hallhatjuk.
Stílusosan: „You pretty good!”

Major Ocelot /ADAM, Adamska, Shalashaska, Liquid Ocelot, Revolver Ocelot/ – Josh Keaton, Troy Baker, Patric Zimmerman.
Hal Emmerich -ismertebb nevén Otacon- a zseniális elme, tudós-feltaláló, Solid Snake társa és a REX megalkotója, végig kitartott hangadója mellett 1998-óta. Christopher Randolph minden eddigi részben közreműködött, viszont a Metal Gear sorozatnál nagyobb projektben nem is nagyon vett részt. Ettől függetlenül igazi előadóművész vér csörgedezhet az ereiben, hiszen mindkét testvére a szórakozató iparban ténykedik.
A blog végére egy kissé szomorú hangnemre váltunk. Megemlékezünk John Cygan és Chikao Ohtsuka színész, szinkronszínészekről. Az ő hangjukon szólalt meg a tökéletes klón Solidus Snake, illetve Big Boss a Guns of the Patriots japán kiadásban. Mindketten nagyon közkedvelt és sokat is foglalkoztatott szinkronszínészek voltak.

John Cygan idén májusban 63 évesen daganatos megbetegedésben, Chikao Ohtsuka 2015-ben 85 évesen szívelégtelenségben hunyt el, emlékük viszont örökre velünk marad.

John Cygan következő játékokban alkotott:
Arc The Lad: Twilight Of The Spirits, Broken Age, Call Of Juarez, Command & Counqer, Dark Chronicle, Dead Island, Destroy All Humans, EverQuest II, Final Fantasy VX, Grandia II, Grand Theft Auto V, Halo 4, Kingdoms of Amarul, Lair, Maffia II-III, Marvel: Ultimate Alliance, Metal Gear Solid 2, Ninja Gaiden, SOCOM, Spec Ops, rengeteg Star Wars játék, stb

Chikao Ohtsuka japán szinkronmunkái:
Dead or Alive 5, Busihdo Blade, Dragon Ball, Kingdom Hearts, Final Fantay XII, Tekken Tag Tournament, Tales of Xillia, Super Mario Bros, Mega Man Zero, Lost Odyssey, Sonic, Xenosaga Episode 2, Metal Gear Solid 4

"This is good.
Isn’t it?"
Az utolsó részben ismeretlen ismerősök fognak feltűnni, színészek és karakterek oldaláról is. Tarts velem akkor is!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. xerox  PlayStation.Community tag
2017.07.16. 20:20:45
LV18
Válasz 3. Alyssa üzenetére:
Most beugrott ez a vele készült régi interjú.
A 10. másodperc körül kurva jó, ahogy elkezd játszani a riporternek. :D
http://www.youtube.com/watch?v=LA5YXCbNrIM
psn id: zomimi78
3. Alyssa  Kitiltott felhasználó
2017.07.16. 12:57:52
LV3
Jó téma. Az én kedvenceim Jennifer Hale, rengeteg karakternek adta Istennői orgánumát, és Michael Ironside aka Sam Fisher.
2. xerox  PlayStation.Community tag
2017.07.16. 10:06:26
LV18
Válasz 1. zodiac55 üzenetére:
Valóban, köszi! :)
psn id: zomimi78
1. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.07.16. 09:34:05
LV12
Apró hiba az amúgy kiváló írásban: következetesen "Keifer" van írva "Kiefer" Sutherland helyett.:)
"Si vis pacem, para bellum."
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
20267 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
zomimi78
Fórumhozzászólások száma:
9054 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
3034 db
Utolsó belépés:
2020.02.23. 14:27:19
Regisztráció ideje:
2008.10.06. 15:26:39
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea