.
 

PlayStation.Community Blog ›› zodiac55

3 hozzászólás

2017.03.18. 10:14:59

Utolsó hozzászólás: VictorVance

2017.03.21. 08:26:26

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ismét csak köszi, hogy benéztél.

Folytatva az előző blogot, ott tartottam, hogy a kis hordozható elemzabáló Game Gear tetszett ugyan, de a fantáziámat igencsak izgatta a játékok televízióra köthető verziója. A teljes képhez hozzátartozik, hogy szűkebb pátriámban a 80-as évek végén lett bevezetve a kábeltelevízió - kezdetben nekünk nem volt, így ismerőshöz jártunk át bele-bele nézegetni a műsorokba - ahol olyan csodák mentek, mint az Inspector Gadget (Bigyó felügyelő... Jézusom...), a C.O.P.S, a Pókember és barátai, illetve ez a csoda:
A nagyszerű, a keleti szemnek nem megszokott műsorokat a keleti szemnek nem megszokott reklámok szakították meg. Mondanom sem kell, hogy egy gyereknek ezek a reklámok a netovábbot jelentették, s ennél már csak a reklámban szereplő játékok kipróbálása lehetett nagyobb élmény.

No, tehát a Game Gear után sikerült egy Super Nintendo-t kölcsönözni, méghozzá nem mással, mint a Street Fighter 2-vel. Már a gép beüzemelése is tartogatott izgalmakat, ugyanis az egyik kábel megtört, s a tévén hang volt ugyan - az ikonikus zenét már hallhattam - de lássuk be, kép nélkül nem olyan jó játszani. Na, a kábel kicserélése után már semmi nem állt utamba - mehetett a menet a Street 2-vel. A karakterek garmadája állt rendelkezésemre, szinte kimeríthetetlen volt a lehetőségek tárháza - legalábbis úgy tűnt. Blanka volt a kedvencem, azonban partner híján a géppel kellett játszanom, mely akkor még nagy kihívás volt.

Innentől kezdve aztán jöttek a játékok, melyeket megismertem egyik barátommal szépen sorban: Super Mario World, F-Zero, Mario Kart, Super Star Wars, International Superstar Soccer, Mortal Kombat...
Természetesen nem volt élet az élet a másik nagy gép, a Sega MegaDrive kipróbálása nélkül. Ezt is kibéreltük, természetesen - minő meglepetés - a Sonic második részével. Szerintem nincs olyan játékos, aki ne ismerné a sündisznó kalandjait. Ezen a gépen is megannyi szép emlék volt, melyek elő-elő jönnek. Ilyen volt a Tale Spin, mely Balu kapitány kalandjait dolgozta fel játék formájában, vagy a Taz-Mania. Emlékszem, hogy a kölcsönzőben két baromi nagy(nak tűnő) bőröndből lehetett válogatni a játékokat - nem is tudom felsorolni az összeset. Egyre viszont nagyon emlékszem, pedig maga a játék nem volt egy kiemelkedő valami, csak valahogy a címe nagyon a fejemben maradt - ez volt a Chiki Chiki Boys.
Ebben az időben kezdtem el rendszeresen venni az 576 Kbyte-ot, melynek írásai sokat segítettek a játékok kiválasztásában.

Nálunk volt még egy vas-műszaki kereskedés, ahol a kor hangját meghallva ki volt állítva egy MegaDrive, és ingyen lehetett játszani rajta. A Sonic 2 ott rongyosra lett játszva, illetve SNES-en még a PLOK volt kitéve, a betérő vásárlók, illetve azok csemetéi azon játszhattak. Egy péntek délután, 1996-ban hazaérve a német órámról, elég nagy meglepetés fogadott: az ágyamon ott volt egy doboz, s benne egy gép: a szívem mélyén mindig egy SNES-re vágytam, azonban MegaDrive lett belőle. Természetesen nem bántam a dolgot, sok-sok szép emlék fűz ahhoz a géphez is. Egyik ismerősünk ráadásul akkor járt éppen Amerikában, s egy átalakítóval együtt hozott nekem vagy 10-12 játékot is. Például a Mortal Kombat 1-2, Beavis and Butthead, Dynamite Headdy, Altered Beast és hasonló jó dolgok voltak a csomagban.
Kedvenc napom azóta is a péntek. Innentől kezdve mindig a péntekeket vártam. Félreértés ne essék, azon szerencsések közé tartoztam mindig is, hogy tanulnom nem kellett, elég volt a suliban figyelnem, ráadásul nem is igazán tettem rossz fát a tűzre, így eltiltva sem voltam. Ellenben a péntekeim úgy néztek ki, hogy 8-tól 11-ig iskolában voltam, hazamentem, ebédeltem, egytől kettőig elmentem német órára, majd pedig az egyik barátommal elmentünk az Aladdinba (így hívták egy idő után a kölcsönzőt). Pénteken hozta meg ugyanis a tulaj az új játékokat, melyekre mint vércsék csaptunk le: Maximum Carnage, Contra Hard Corps, Shining Force 2... Nagyon szép idők voltak azok.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. VictorVance  Szerkesztő
2017.03.21. 08:26:26
LV16
+1
Az első Mortal Kombatet mind a mai napig szoktam néha tolni. Még mindig megunhatatlan, kb. 6 évesen találkoztam vele először az egyik akkori haverom bátyának a számítógépén. Maga a játék még fekete-fehér volt sajnos :D
Örülünk?
2. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.03.19. 13:20:10
LV11
Válasz 1. xerox üzenetére:
Igenigen, a Sky és a Super hihetetlen volt. Azon ment a DJ Cat Show is. Ó, mennyi régi szép emlék jött elő megint. Tök jó olvasni mások ilyen jellegű élményeit is.
"Si vis pacem, para bellum."
1. xerox  PlayStation.Community tag
2017.03.18. 12:26:08
LV17
+1
Emlékszem a kábeltévé bevezetésére. Sky és Super Channel, elég komoly váltás volt rajzfilmek terén, egy Süsü a sárkány után :D
Bravestar, Robotech, Voltron, Saber Rider, He-Man, vagy filmsorozatok, mint a Hulk és a Bionic Woman...
http://www.youtube.com/watch?v=Mz_1ggGxV0U
http://www.youtube.com/watch?v=Ub5bl2QNHPw
http://www.youtube.com/watch?v=F4Wl0p_TF0Q
Valahogy akkoriban lehetett már többször is külföldre utazni, az elsődleges úticél Bécs volt. A nők az aranyneműt hozták, a férfiak a Commodore 64-et. =) Keresztapám arra cserélte le a Xerox Altoját, így kerültem először számítógépes játék közelébe. (és már nem csak a Pong-ot lehetett játszani, amit 2 órán keresztül programozott)
Hétvégenként lementem hozzájuk faterral, és másnap hajnalig nyomtuk. Wizard of Wor (coop-ban) és a nagy C64 klasszikusok, mekkora volt már! Később összegyűjtöttem a zsebpénzem és vettem egy C+4-et. Évekkel később eladtam, majd valamikor a sereg után 97-ben, az egyik ismerősöm nyitott egy Playstation kölcsönzőt. Eleinte hétvégenként vittem egy gépet haza, V-Rally, Driver, GT, Resi, SH, elég hamar beszippantottak ezek a címek, és jobbnak láttam venni egy gépet. Azóta nincs megállás.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV11
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3036 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Valastyán Balázs
Fórumhozzászólások száma:
864 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
926 db
Utolsó belépés:
2018.05.23. 21:15:53
Regisztráció ideje:
2008.10.07. 13:28:25
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID