PlayStation.Community Blog ›› SteveY

1 hozzászólás

2017.03.09. 15:59:19

Utolsó hozzászólás: B_Renato97

2017.03.27. 10:27:35

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok a nevem Alice, 27 éves vagyok, 2012ben kezdtem cosplayelni és jelenleg Londonban élek. :)

Mióta cosplayezel komolyabban?

2012-ben kezdtem és hát, hogy mennyire komolyan. Én azt mondom just for fun, kivétel ha éppen versenyzem, ami átlagban már igen ritka.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel.

Igazából mikor belecsöppentem az internet világába úgy 12-14évesen, akkor ugye elkezdtem szerepjátékozni, rájöttem mi az az anime és hát ugye ehhez társult gugli barátommal a képkereséseknél a cosplay is. Rengeteg gyönyörű cuccot találtam és azóta persze a híresebb cosplayereknél is rájöttem, hogy kb 10éve megihlettek. Elsőnek 2008ban mentem egy Pecsás conra, ami kicsit bizar volt, de nem rossz es utána elkezdtem ráhangolódni.
Mai Shiranui - King of Fighters Fotó: Clionie

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Mindenfélében. Szeretem a comicokat, gameket es animéket is. Filmekkel kicsit hadilábon állok. Úgy gondolom, hogy anime-comic-gaming világ már igazán egybefüggő, elvégre sok játék átirat van animékből es comicokból is, vagy épp karakterek skinjei.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Magam készítem, vagy mostanság néha az idő és pénz miatt, ebay barátom segítségét használom egy-egy könyebb cucchoz. Esetleg a szekrényemből is össze tudok halászni pár dolgot. Nő vagyok, sok a ruhám. :D

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Mai Shiranui. Jelenleg állíthatom, hogy arra sokat kellett gyakorolnom, hisz merész ruhája van, kellően el is csaltam és nem mindegy, hogy pózol az ember.

Mi volt az első jelmezed?

Juliet Starling a Lollipop Chainsaw játékból.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Túl hosszú a lista, még én sem emlékszem már mindre :D
Az utóbbiak: Mai Shiranui
Android 18
Junko Enoshima
Black Canary
Yuno Gasai
Jessie egy punkrock saját verziója
Super Sonico -Tifa.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Unalmas lesz, de Mai Shiranui. :D Többszőr alakítottam át és kézzel ültem neki elsőnek, azóta 1-2 dolgot géppel is átalakítottam.
Matoi Ryuko (Junketsu crossover) - Kill la Kill Fotó: Czinege Photograpy

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat?

Hát szerintem mindannyian Weirdok vagyunk egy szinten. A legtöbb "normális" ember számára tuti hibbantak vagyunk, már ha csak animéket is kedvelünk, vagy játszunk esetleg képregényt is a kezünkbe veszünk. Nem, hogy még be is öltözni. Anyukám először csak megmosolygott, régen is mindig alkottam ,rajzoltam, varricsáltam ruhákat. Aztán igazából még most is furcsa nekik, de sok barátomat ennek a hobbinak köszönhetem. Idekinn is elég pozitívan fogadják az új barátaim. Sokan jópofának találják az "átváltozásaim", néha a hétköznapokban is bedobok 1-1 kontaktlencsét vagy parókát olykor. Így könnyebben megszokják a kis hóbortom.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

Teljes mértékben. A baráti körömben a legtöbben cosplayeznek, vagy érdekli őket, esetleg régen cosplayeltek. Fizikálisan nem fogadok el segítséget, de ötletelésekben soha nincs hiány. Néha mutogatjuk egymásnak a progresseinket és igazán jó, mikor látjuk ezeket összeállni, ösztönzőleg hat rám mindig, és ugye a pozitív visszajelzések egymásnak, mindig jók. Vagy ha épp egy hibát az illető nem lát, a másik pedig igen, az is jól tud jönni.
Természetesen, akiket érdekel a cosplay vagy ők is cp-znek, ők ott vannak velem a conon.

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra?

Olyan karakter, akit nem kedvelek és nem tudok vele azonosulni. Code Geassbol C.C. Nagyon nem szeretem, és van még biztos pár ilyen karakter. A dizájnja nagyon tetszik, de mivel nekem ellenszenves, így nehezen tudnám magamra ölteni, úgy szeretek választani, ami egy kis részben énmagam is vagyok.

Rendelkezel konzollal? Játszol-e egyáltalán?

Van egy Xbox360am és egy PS4em is. Mostanság tv hiányában nem játszom, de tervezek visszatérni a gaming világba igen erősen. Ez az év kicsit költséges és busy számomra. T.T
Legutolsó játékom DOOM volt emlékeim szerint. :D Pécén a Lightnings returns.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Júúúj.. Most ide bedobhatnék egy akkora listát, mint a cosplay terveim végtelen listája. Hazaiak közül és külföldiek közül is van bőven. De szeretnék pár hazait kiemelni:
Dawe: Hihetetlenül ösztönöz a munkássága, hogy képes 12 órat tapicskolni a levegőn száradó gyurmában is. Annyira részletesen dolgozik és a fegyverek, amiket alkot, az számomra lélegzetelállító.

Enji: Egy nagyon kedves teremtés és hihetetlen jó cosplayer. Irdatlan rövid idő alatt nagyon minőségi cosplayeket tud összeállítani. Számomra a személyiség is fontos a cosplayereknél, tudom furcsán hangzik, de talán páran megértik.

Dudus: Ő egyszerűen kész szerelem és imádat, rainbow . <3 Hölgy személyében, olyan férfi karaktereket alakít, páncélokat és fegyvereket papírból csinál, hajat és szakállt fonalból és most épp parókát varr hajszálanként. Egyszerűen az eszem megáll. Ő az ékes példa arra, hogy minden lehetséges,csak idő kérdése és türelem.
Még biztos tudnék sorolni, de tényleg hosszú a lista.

Nari: Ugyan úgy, mint Dudus, elképesztő gyönyörűségeket alkot és nő létére, brutálisan jó férfi karaktereket alakít. Hihetetlen nagy ösztönzés számomra, és csodásak a kis részletes cosplayei. Annyi részlet van benne, hogy elveszel és csak tátott szájjal nézed.

Aries Cosplay: Eme hölgyemény engem nagyon ösztönöz. nagyon kedves és hihetetlen sok technikával készíti el a cosplayeit vagy épp a csapatáét. Nagyon részletesek a cuccai neki is, és nagyon jó saját ötletei is vannak. Megígérte, hogy lesznek Tutorialjai nemsokára, amire én már rá vagyok készülve. :D


Mit szeretsz a cosplayezésben?

Szeretem az alkotás részét. Néha fejtörés, főként ha nem úgy sülnek el a dolgok, de mikor kész és ha nem is tökéletes, saját magad csináltad és engem örömmel tölt el, hogy én alkottam valamit a semmiből. Továbbá a pozitív közösség, hogy le tudunk ülni és együtt beszélgetni a kedvenc dolgainkról.
Fontos hogy élvezzük, és kilépjünk a szürke hétköznapokból. Sok kedves és vicces emberrel tudsz összefutni, összebarátkozni, együtt bulizni. Sőt, én imádok találkozni a kedvenc karaktereimmel ,még ha ugyan azt is cosplayeljük, azt jelenti, hogy ugyan azt a dolgot szeretjük.
Poison - Street Fighter Fotó: Lyzlock

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Hát van egy pár de most 2 nagy terv közt van szavazósdi, ami pedig Fire Elementarist lux a League of legendsből vagy Reaper egy női változata az overwatchból.
Továbbá Android 18 is visszatér, Junko Enoshima, Nico Yazava 2 cucca is, Nana a Nana című animéből, és még jópár tervem van. Meglássuk mi sikerül.

Valami díjat nyertél már?

Egyszer harmadik helyet értem el a Holdfényconon.

Más hobbid van-e?

Most indítottunk egy Team projektet Clionie baratnőmmel, ami igazán átfogó, mert minden nyavalyánk ide tartozik. A Cosplay egy igen nagy hobbi, mivel kiegészítőket fegyvereket gyártasz, parókát festesz/varrsz/állítasz be, ruhát varrsz, festesz, faragsz, elektronikával is játszol, sminkekkel is összebarátkozol.
Játszom is, mikor van lehetőségem, telómon is szoktam a phantom of the kill nevű kis játékkal.
Gyűjtök figurákat és van meg pár furcsa dolgom, ami a köreinkben normálisnak mondható, semmi extrém.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Még a legkisebb cosplay is túl költséges tud lenni. Parókát néha megúszod olcsón, néha drága, néha 1-1 anyagot megint beluckolsz, másikat pont nem. Cipőnél kontaktlencsénél és mindennel ez a helyzet. Aki szeretne cosplayelni, az készüljön fel, hogy nem olcsó mulatság és néha dönteni kell, hova megy a pénzed.

Kedvenc animéd?

Majin tantei nogami neuro.

Milyen a zenei ízlésed?

Elég vegyes vágott, de amikor Cosplayból visszaváltok a civil énembe, akkor mindig megkapom, hogy én vagyok a lány, aki cuki dolgokat cosplayel, amúgy meg egy Metalhead.
Rikku - Final Fantasy X-2 Fotó: Doom

Űzöl-e valamilyen sportot?

Amikor időm és energiám van, a konditermet meglátogatom. Túlzottam szeretem a Nachost és a csokit. :C

Van háziállatod?

Nincs, de sokfélét szeretnék. leginkább a listám: Nyuszi, kutya, kígyó, macska.

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Mondoconra hazaugrom, így ott mindenképp találkozhattok velem.

Érdemes a hölgy Fb oldalára is ellátogatni:http://www.facebook.com/AlicesCosplayland/
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. B_Renato97  Szerkesztő
2017.03.27. 10:27:35
LV4
Szimpatikus :) Sok sikert kívánok a továbbiakban.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11653 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1270 db
Utolsó belépés:
2019.12.08. 15:32:52
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea