PlayStation.Community Blog ›› SteveY

4 hozzászólás

2017.01.10. 17:04:31

Utolsó hozzászólás: Greg

2017.03.03. 02:47:35

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok! Nevem Madleňák Andrea és Felvidéki származású diák vagyok (a Pozsonyi Színművészeti Akadémián kosztüm és díszlet tervezést tanulok). Néhányan a Lady Blue művésznevemen ismerhettek. Ez alatt a név alatt cosplayezek és youtubera készítek let’s play videókat.

Mióta cosplayezel komolyabban?

Szerintem még most sem veszem olyan komolyan, mint ahogy kellene... :D De a facebook fanpage-em körülbeül 2015 év elejétől aktív.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel.

A Budapesti Nemzetközi képregényfesztiválon történt 2014 szeptemberében, amikor a barátnőmmel elhatároztuk, hogy elmegyünk együtt a conra. Igazi lányok módjára azon törtük a fejünket, hogy mit vegyünk fel. Végül csak én voltam jelmezben (X-menből Magneto női változata), eleinte nagyon furcsán éreztem magam, de a pozitív visszajelzés szinte azonnal eloszlatta a kétségeim. Kb 10 perccel a belépés után egy 5 éves kisfiú nagy szemekkel ezt mondta „Anya, figyeld, Magneto!“
Pretty Elf Lady /Original Character/ - Photo: Erik Bachorec
Edit: Zach Bush
Character design: SunsetDragon

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Főleg a számítógépes játékok területéről kölcsönzök karaktert, hisz ez áll hozzám a legközelebb. Nagyon szeretek kosztümöt készíteni illusztráció vagy festmény alapján, vonzanak az eredeti design-ok. Egyik kedvenc stílusom a genderbend, amikor a karaktert az ellenkező nemként ábrázolod. Kreativitás szemszögéből sokkal nagyobb kihívás számomra így, mint simán lemásolni egy kosztümöt egy az egyben.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Az esetek 90%-ában magam készítem a cosplayeket, viszont sokat besegít a legjobb barátom Erik, aki egyben az „udvari fényképészem“ is. Természetesen, ha nem tudok egy-egy darabbal mit kezdeni, anyukám mindig tud tanácsot adni a varrás terén, édesapám pedig a komolyabb technikai konstrukciókkal kapcsolatban.

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Minden egyes cosplayjel igyekszek újabb kihívás elé állítani magam, így minél frissebb a darab, annál bonyolultabb az előállítása. Maiev Shadowsong új volt abból a szempontból, hogy végre egész kosztümöt worbla segítségével készítettem (valószínűleg soha többet haha!!), viszont Snowstorm Sivir abban volt komoly kihívás, hogy az összes kék gem világított, a kösztümben megjelent darabok és maga a fegyver is.

Mi volt az első jelmezed?

Az első hivatalos cosplay kosztümöm az említett Magneto női változata volt, viszont sok más jelmezt készítettem anélkül, hogy tudtam volna: cosplaynek hívják azt, amit csinálok.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Magneto (X-men), Halloween Lulu (League of Legends), Super Mario, Snowstorm Sivir (League of Legends), Maiev Shadowsong (Warcraft), de sok eredeti karaktert is készítettem már, mint például Bloody Red Ridinghood, vagy Pretty Elf Lady.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Ááááá ez nagyon rossz kérdés. Azt fogom válaszolni, amit mindig: a cosplayeket a gyerekeimnek tartom, és mint rendes anya, én sem választhatok kis kedvencet magamnak. :D
Maiev Shadowsong /Warcraft/ - Photo: Czech con & cosplay photo

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat?

Sokan bolondnak tartanak, élükön az apámmal, de szerintem egy részben igazuk is van. Egyébként egyáltalán nem találkoztam nehézségekkel, sőt pozitív reakciókat tapasztalok. Amikor mutatom a kosztümökről készített képeket, és amikor kiderül, hogy mindet magam készítem, az ámulat az arcokon megfizethetetlen.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

Először talán két csoportra osztanám a barátaimat: egyik csoport akiket cosplayezés előtt ismertem meg, a másik pedig akiket cosplayezés által. Az utóbbiakhoz természetesen bármikor fordulhatok tanácsért. Az első csoportba tartozik viszont a már említett Erik, aki a festőmunkával segít be és fényképeket készít az elkészült darabokról. A másik személy, akivel az egyik legjobb cosplay élményem kapcsolatos, Kitti, a csodálatos. Egyelőre csak Mario és Luigi párost alakítottuk együtt, de szinte azonnal megnyerte őt ez a dolog. Már csak azt kellene megtanítanom, hogy ő készítse a saját kosztümjeit, haha! Viszont ilyesfajta egyszerű karaktereket szívesen csinálok duplán, mert a vele töltött idő cospalyben igazán megéri.

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra?

Ooo, hát az biztos van bőven. Talán Jinx jut az eszembe elsőként a League of Legends játékból. Főleg a testalkata miatt. Hiszem és vallom, hogy bárki cosplayezhet amilyen karaktert csak akar. Legyen az más nemű, bőrszínű vagy testalkatú, de én például nem érezném jól magam, ha néger vagy anorektikus karaktert jelenítenék meg.

Rendelkezel konzollal? Játszol-e egyáltalán?

Sajnos nincs konzolom, csak PC-m. Azon viszont sokat játszom, főleg World of Warcraft és League of Legends-et, de nagyon szeretem a Borderlands szériát és a zombie játékokat mint a Left for Dead vagy Killing Floor. Az említett saját youtube csatornán is dolgozom ( http://www.youtube.com/channel/UCzUqmr--M69dkA0wGl2v... ) amely jelenleg kissé üresen áll a gaming felszerelés újítása okából (nagyon közeli jövőben újabb PC vásárlása esedékes és a csatornán már az új videókkal szeretném fogadni a kedves nézőket). Remélhetőleg Január utolsó hetében újra teljes erőbedobással nekiindulhatok.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Mondjuk, hogy nincs. Viszont nagyon szimpatikus Kenny Cosplay Stuff és Jessica Nigri hozzáállása. Szeretném, hogy bármi is történjen, a cosplay mindig is örömöt hozzon nekem és a körülöttem lévőknek. Sosem akarnám, hogy kötelességnek vagy nyűgnek vegyem.

Mit szeretsz a cosplayezésben?

Cosplay két stádiuma a kedvencem. Az egyik az, amikor azon gondolkodom, hogy egy 2D karaktert hogyan hozhatnék át a valóságba, milyen anyagot, technikát válasszak. A másik pedig maga a conozás. Amikor hozzád jönnek a fanok, fényképezkedsz velük, és beszélgethetsz velük egy kicsit. Amikor mosollyal az arcukon azt mesélik, mennyire szeretik a karaktert. Például Super Mario volt ebben a legjobb, pedig talán a legegyszerűbb cosplayem volt. Rengeteg tag odajött hozzám, és nosztalgiával emlékeztünk a játékra és a gyerekkorunkra. Ez számomra a cosplay lényege. Kirántani egy picit a rajongókat és önmagamat a való világból.
Snowstorm Sivir /League of Legends/ - Photo: Morgoth Photography

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Jelenleg az Assassins Creed filmből készítem a Maria nevű karaktert. Elég nagy projekt, rengeteg gyöngy hímzéssel, tehát ez veszi el a szabadidőm 90%-át.

Valami díjat nyertél már? Ha igen, mit?

2015-ben a League of Legends Világforduló Stream estjén nyertem első helyezést Halloween Luluval és 2016-ban Y-games summer challenge-n harmadik helyet szereztem a Snowstorm Sivir kosztümömmel.

Más hobbid van-e?

Szeretem a kreatív dolgokat, mint a rajzolás, zenélés (basszusgitáron játszom), illetve játszani szeretek a gépemen.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Hát mondjuk úgy, hogy egytől tizes skálán az „első szülött gyermeked véres áldozata telihold fényében 13 egyszarvú társaságában“ számozást kapna.

Kedvenc animéd?

Nem kedvelem az animét.

Milyen a zenei ízlésed?

Többnyire hardcore emotive instrumentalnak nevezném, de a klasszikusoktól az indien át a screamo-ig mindent hallgatok.
Pretty Elf Lady /Original Character/ - Photo: Erik Bachorec
Costume design made by SunsetDragon

Űzöl-e valamilyen sportot?

Űzöm el magamtól. :D Igazából mivel többnyire ülök a rajzolás, játszás, tanulás, cosplay készítés közben, igyekszem minél több mozgásra kényszeríteni magam. Legyen az úszás, bicikli, vagy séta a kutyámmal.

Van háziállatod?

Van kutyám (németjuhász spicc, neve Luna), macskám (fehér hosszúszőrű, egyik szeme kék, másik sárga, neve Xaviére), hörcsögjeim (Emile és Zola), teknősbékám (Boba, Blastois rövidítve) és három afrikai csigám (igazából nem tudok közöttük különbséget tenni, szóval mindig más nevük van).

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Valószinűleg Prágában a 4FANS nevű akción, illetve Pozsonyban a GameExpon. Magyarországra legközelebb talán csak a PlayIT rendezvényre jövök áprilisban. Remélem találkozunk!

Érdemes a hölgy Facebookos oldalát is felkeresni: Katt
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. Greg  PlayStation.Community tag
2017.03.03. 02:47:35
LV25
Válasz 3. Masamune üzenetére:
Nem, hanem itt a legalsóra.
LV426
3. Masamune  PlayStation.Community tag
2017.01.27. 19:15:07
LV14
Válasz 1. Greg üzenetére:
Az agyon photoshopolt kepre gondolsz?
"Na de Gyurma Gyuszi!"
2. B_Renato97  Szerkesztő
2017.01.17. 08:32:35
LV4
Becsülöm azokat akik már az elejétől fogva nagyrészt saját készítésű cosplayeket vesznek fel és így kapják meg a kedvet az egészhez, teljesen már mint amikor rendel valaki valamit és abban lesz sikeres. Csak így tovább :)
1. Greg  PlayStation.Community tag
2017.01.11. 11:11:42
LV25
Na ezeket sem fél perc volt összerakni. Ez az Elf Lady-s cucc jó nagyon.
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11653 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1270 db
Utolsó belépés:
2019.12.09. 18:38:12
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea