.
 

PlayStation.Community Blog ›› SteveY

6 hozzászólás

2016.12.19. 17:23:17

Utolsó hozzászólás: Masamune

2016.12.22. 06:16:21

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Üdv mindenkinek! A nevem Niki, de cosplayes körökben Zoelyn néven találtok meg. Különösebb jelentése nincs, igazából én aggattam magamra, mert nagyon tetszett a Zoe név, a -lyn pedig ráragadt.

Mióta cosplayezel komolyabban?

2010-ben indultam először komolyabb versenyen, szóval vehetjük úgy, hogy akkor kezdtem el komolyabban foglalkozni a témával. Ez azóta is tart, bár sajnos rapszodikus jelleggel, de próbálok visszarázódni és folyamatosan ügyködni valamin.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel. Hogyan történt?

2009 nyarán látogattam el az első conomra, ahol mint sok más cosplayest, engem is magával ragadott ez a színes és furcsa világ. A con után elkezdtem belemélyedni a témába, és a következő alkalomra már készítettem is az első jelmezemet.
Elizabeth /Bioshock Infinite: Burial at Sea/ - Fotó: Scanner Darkly Photo Blog

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Az elején volt 1-2 animés próbálkozásom, utána egyre jobban húzott a szívem a gamer, sorozatos vagy filmes karakterekhez, mostanság is leginkább ezekből vannak terveim.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Mindent magam készítek több-kevesebb sikerrel, és ha versenyre készülök, ezt különösen fontosnak tartom. Eddig leginkább varrós cosplayeket készítettem, amikhez szerencsére nem kellett ezermesternek lennem, de ha komolyabb barkácsmunkára lesz szükségem egy cosplayhez a jövőben, akkor biztos kelleni fog a külső segítség, legalább az alap dolgokhoz. :D Egyébként inkább csak tanácsokat kérek, és az interneten már rengeteg tutorial található, amikből ki tudom ügyeskedni a dolgokat.

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Ha jellemről van szó, akkor nem nagyon tudok bárkit is kiemelni, mert igyekszem olyan karaktereket választani, akikkel szimpatizálok vagy érdekesnek találom őket, és nem félek magamra ölteni a jelmezt. Technikai szempontból talán Mirana, bár ő is inkább "csak" varrós cosplay volt, de rengeteg gyöngyöt kellett használnom, és az első fűzőmet is hozzá kellett megcsinálnom, bár visszanézve már azon is tudnék mit javítani.

Mi volt az első jelmezed?

Elsőként rögtön crossplay-jel indítottam (azt hiszem utoljára is, nem nekem való :D), de a karakter elég nőies, így nem volt olyan vészes. Grellnek öltöztem be a Kuroshitsujiból, mert irtó szórakoztató karakternek találtam.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Ha az évek számát nézem, annyira sok cosplayem nem volt, mert voltak kisebb kihagyásaim. Kezdetben főként animékből öltöztem be (Grell, Ranmao, mindketten a Kuroshitsujiból), aztán jöttek a gamer (Edea Kramer – Final Fantasy VIII, Elizabeth – Bioshock Infinite: Burial at Sea), filmes (Mirana – Alice in Wonderland, Morticia – The Addams Family, Akasha – Queen of the Damned, Lydia Deetz - Beetlejuice) és sorozatos (Melisandre – Game of Thrones) karakterek.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Talán Miranát emelném ki, mert vele volt az eddigi egyik legjobb cosplayes élményem, és mert egy szuper kis duó része voltam, illetve ott van Melisandre a Trónok harcából, itt a ruha elkészítése közben/után fogott meg még jobban a karakter, és ez a cosplay hozott össze a többiekkel a Trónok harcás cosplayes csapatunkból, a Cosplayers of Ice and Fire-ból. :)
Melisandre /Game of Thrones/ - Fotó: greencat

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat?

Igazából mindenki teljesen jól kezelte a dolgot, családban és "civil" barátok között is, meg hát relatíve idősen kezdtem el ezt az egészet (főiskola alatt), így otthon sem szólt már bele senki abba, hogy hogyan éljem az életem. :D Sokszor kérdezgetnek épp mit készítek, vagy mutassak képeket, szóval szerencsés vagyok ebből a szempontból. Amúgy nem verem azért nagy dobra ezt a hobbit, ha bárki kérdez róla szívesen beszélek, rossz tapasztalatom eddig nem volt.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

A "civil" barátok leginkább érdeklődnek és szóban támogatnak, ez a cosplayes barátokra is igaz, de velük együtt conozunk és conon kívül is találkozunk, ha segítség kell, ott vagyunk egymásnak.

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra? Ha igen, miért?

Bármi, ami alig takar! Borzasztóan feszélyezne a dolog, hogy percenként ellenőrizzem nem villantottam-e véletlenül. Capable (Mad Max: Fury Road) is már határeset, bár még conra nem sikerült kivinnem, de őt is csak a sok lepellel vagyok hajlandó felvenni. :D

Rendelkezel konzollal? Játszol-e egyáltalán?

Hosszú-hosszú idő után sikerült összespórolnom magamnak egy PS4-et, ami azóta is a legféltettebb kincsem. :D Addig jobbára a laptopomon játszottam egyszerűbb játékokat (pl. Telltale, de még a Bioshock Infinite is futott rajta!), viszont már nem bírja olyan jól, így nagyon örülök a konzolomnak.
Szép lassan gyűjtöm a játékokat, sajnos nem sok időm van játszani, vagy ha mégis, akkor szeretek hosszabb időre leülni, több órát is egyhuzamban, hogy bele tudjak mélyedni az adott játékba. Legutóbb a Bioshock 1 és 2-t játszottam újra, most pedig az Uncharted szériát gyűröm, szép lassan haladok a 4. rész felé.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

A példakép nekem erős szó, inkább úgy mondanám, hogy sokak munkája inspirál. :) Konkrétan egy embert nehéz kiemelnem, mert rengeteg tehetséges cosplayes van itthon is és külföldön is. Nagyon tisztelem Okkido és Aoime munkásságát, mert mindent olyan aprólékossággal csinálnak, ami engem is arra sarkall, hogy ne csapjam össze a munkáimat. :D
Külföldiek közül valamiért mindig Meagan Marie jut eszembe, mert nagyon kreatív és jófej lánynak tartom, a cosplayeibe mindig visz valamilyen csavart, és mert elment Izlandra egy szuper cosplayes-vásosnézős-fotózós utazásra, ami azóta nekem is a bakancslistámra került. :D

Mit szeretsz a cosplayezésben?

Szeretem, hogy ötvözi a kreativitást és a rajongást, és hogy ezáltal rengeteg rokonlelkű emberrel lehet találkozni. Jó dolog alkotni, és új dolgokat tanulni az alkotás során, és tulajdonképpen ez az ultimate kreatív tevékenység. Sokszor vannak nehéz pillanatok, de a végén amikor látom a kész ruhát, amit a semmiből alkottam, már nem számít, hogy azelőtt hányszor akartam a kukába dobni az egészet.
Mirana /Alice in Wonderland/ - Fotó: An-chan

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Az oldalamon már kiraktam jópár tervet, most éppen Morriganen dolgozom, a Dragon Age: Inquisitionből. Jövőre szeretném elkészíteni még Aurorát a Child of Lightból, és egy Little Sister (Bioshock) cosplayt is. Ezen kívül már régóta fontolgatok egy cosplayt, de annyira nagy falat még, hogy leírni sem merem, mert túl valóságos lesz. :D

Valami díjat nyertél már?

Eddig leginkább jelöléseim voltak, bár egyszer nyertem már legjobb karakterhasonlóságot és zsűri kedvence díjat is.

Más hobbid van-e?

Leginkább a playstationömet nyüstölöm vagy sorozatot nézek vagy olvasok. Próbálkoztam amúgy más kreatív tevékenységgel is, de rajzolni nem igazán tudok, zenélni sem, énekelni inkább csak magamban, úgyhogy maradt a cosplay.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Sajnos sokszor eléggé az, mégha egyszerű cosplayről is van szó. Egy komolyabb paróka vagy különlegesebb ruhaanyag sokba tud kerülni. Próbálok nem mindent egyszerre beszerezni, hanem inkább részekre osztom, és akkor kevésbé fáj a pénztárcámnak. :D Plusz ahol tehetem, igyekszem költséghatékonyabb megoldásokat választani. De ha végeredmény tetszik, nekem teljesen megéri minden elköltött pénz.

Kedvenc animéd?

Már jó ideje nem nézek animéket, bár tervezem, hogy a klasszikusokat bepótolom, de régebben, amikor még jobban benne voltam, akkor ezek tetszettek nagyon: Hellsing, Kuroshitsuji, Nana, Darker than Black, Death Note és Bleach.

Milyen a zenei ízlésed?

Tinikoromban eléggé megfogott a punk, pop-punk, rock és alternatív zenei vonal, amikből ma is szívesen hallgatok együtteseket, de már jóval szélesebb skálán mozgok.
Morticia Addams /The Addams Family/ - Fotó: SzaniFotó

Űzöl-e valamilyen sportot?

Általánosban versenyszerűen atlétikáztam és kézilabdáztam, de ezek kicsit kiölték belőlem a sportolási vágyat. :D Igyekszem nem eltunyulni azért, és itthon szoktam tornázni, jógázni, mikor mihez van kedvem.

Van háziállatod?

Jelenleg nincs, de egyszer talán szívesen tartanék macskát, tudom, sablonos. :D

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Remélhetőleg a tavaszi Mondoconon, ha sikerül elkészülnöm Morrigannel.

További képekért és infókért érdemes felkeresni a hölgy Facebookos oldalát: KATT
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. Masamune  PlayStation.Community tag
2016.12.22. 06:16:21
LV14
Hatalmas feje van, legalabbis az Elizabeth-es kepen.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
5. Lucsy  PlayStation.Community tag
2016.12.21. 23:24:25
LV12
Válasz 1. gaccsi üzenetére:
De szep macska vagy Sanyi!

https://www.youtube.com/watch?v=pVF2Li3G97M
nagy volt a pofam, elnezest kerek
4. B_Renato97  Szerkesztő
2016.12.20. 22:07:09
LV4
Válasz 3. rottenbull üzenetére:
Jogos, a többi cosplay is színvonalas, lehet csak a Bioshock őrültségem mondatta velem az előbbit.
3. rottenbull  PlayStation.Community tag
2016.12.20. 21:36:08
LV9
Válasz 2. B_Renato97 üzenetére:
Igaz, viszont a kosztumon kivul sajnos nincs mas hasonlosag a karakterrel, nemugy mint Morticia vagy eppen Melisandre, ami telitalalat.
2. B_Renato97  Szerkesztő
2016.12.20. 11:09:51
LV4
Szimpatikus, az Elizabeth cosplay kifejezetten tetszett, de a többin is látszik, hogy volt vele munka. Külön pozitívum, hogy minden saját készítésű. Csak így tovább!
1. gaccsi  PlayStation.Community tag
2016.12.19. 21:25:10
LV4
Fú de szép szemed van!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11539 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13827 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1231 db
Utolsó belépés:
2019.01.20. 16:11:01
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID